Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję, Summer! Walka jeszcze nieskończona, tak jak Ibishka ciągle mam jakieś zastoje (współczuję!) no i niestety jeśli na następnym wazeniu mały ciągle będzie spadał z wagi to powrót do dokarmiania będzie faktem
A u Ciebie jak? Wszystko z karmieniem sie stabilizuje?
Malka, trzymam kciuki!
Luna, dużo o Was myślę o wierze, że będzie dobrze! -
nick nieaktualnyNika to z rękawkiem i stopkami to wg mnie będzie pajac
a bez stopek to rampers.
Summer no bo wzdymające nie mają żadnego wpływu na brzuszek dziecka, prędzej nabiał bo często uczula. jeżeli coś nie alergizuje dziecka to jedz śmiało. Dziecku nie zrobi się wzdęcie np. po czekoladzie czy kapuście, co najwyżej Tobie.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amal a ja poniekąd tym razem rozumiem twojego emka on się może boi cieszyć skoro taka tragedia była, rozumiem też ciebie tylko ja uważam że wy chyba za mało rozmawiacie razem a jeśli on już taki jest to naprawdę puszczaj przez palce co mówi i sama się nie nakręcaj negatywnie na to wszystko.
Mój też mówił że wcześnie na wszystko i paradoksalnie jak odpuscilam to wtedy sam brał się za to o co prosiłam a teraz nawet nie pisnie slowkiem tylko pojechał sam oglądać wózek a potem zamawiaći nawet w kwestiach koloru się udzielał hehe
Aha no i wiadomość dniaemek mój kochany powiedział że jeśli chce to on będzie przy porodzie
cieszę się bo wiem że dużo go to kosztuje a ja się będę czuła bezpieczniej gdy on będzie obok
JustynaG, summer86, Lusesita, lamka, Aga9090, Kaczorka, Tosia2323, KateHawke, Rucola, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia, karmię przez nakładki bo mała silnie ssie i mam trochę ponadrywane sutki. Nie odciągam od kilku dni laktatorem, więc nie wiem jak z ilością mleka a mała też różnie je - potrafi co 3h a innym razem co 1h. W poniedziałek mieliśmy pierwsze ważenienie i podobno ładnie przybrała, teraz w poniedziałek kolejne i zobaczymy czy nadal będzie ok.
Za Was mocno trzymam kciuko, żeby waga ładnie odbiła! Robisz dla synka wszystko aby było jak najlepiejAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa, super że eMek się zdecydował na poród. Ja nie wiem jakbym dała radę bez mojego, życzę Ci aby był dla Ciebie wsparciem w tych ważnych chwilach.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
AnnaStesia , powiem coś co może się przydać też innym dziewczynom.
Urodziłam się drobniutka, moja mama karmiła piersią jakieś 3 miesiące, ja słabo przyrastałam. Pediatra zaleciła jedno mleko modyfikowane, słabo przyrastałam. Dostałam kolejne... znów to samo. W końcu się poddała i stwierdziła, że najwyżej taki mój urok.
I taki urok został do teraz (to znaczy, do czasu sprzed ciąży).
Dlatego jeśli moja córeczka będzie drobna i będzie mało przyrastała to zwrócę pediatrze na to uwagę, że ze mną było tak samo.
Nika Mam ten sam problem z używanymi ciuszkami. Też porównywałam je z nowymi. Przebrałam te mniejsze (resztę schowałam na później). Poukładam w komodzie, jak już będzie dzieciątko to będę chyba wiedziała, które jej pasują a które są za duże -
Moniska położna mi mówiła że dziecko na początku powinno przybierać minimum 20g na dobę. Czyli ok 140 g tygodniowo i że to taka dolna granica.
Smak przykro mi z powodu sytuacji. Musisz być silna dla malutkiej.
Ale powiem ci, że pomyślałam to samo co bajka. Może on nie dopuszcza w ogóle do siebie mysli o dziecku, bo się boi że będzie jak u jego brata? -
nick nieaktualny
-
Moniśka - z tą częstotliwością karmień to jest różnie. Ja Aluśkę karmię na żądanie i nie zauważyłam, żeby rzadziej jadła. Mam wrażenie, że co rusz to się cyca domaga. Ale na 100% skrócił się czas wiszenia na tym cycu
A jeszcze odnośnie przyrostu wagi - czytałam nie raz na kwartalniku laktacyjnym, że waga potrafi rosnąć skokowo i to, że teraz przyrosła o 100, to nie znaczy, że za tydzień nie wzrośnie znów o 300-400ponoć zbyt częste ważenie nie jest wskazane.
Anna Stesia - dobrze, że trafiła Wam się taka lekarkai że nie wciska od razu mm.
No i powiedzmy sobie szczerze, że nie każdy niemowlak musi wyglądać jak ludzik Michelin
Nika - komplecik do chrztu super! A kombinezonik jak dla mnie idealny na początek. Ja takiego misia miałam dla Alutki na całą zimę. Plus do tego śpiworek do wózkajak było cieplej to śpiworek odsłaniałam, a jak zimno to okrywałam
Amal - bardzo chwiejny ten Twój mąż..StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Achia nowa lokatorka no może być chociaż irytuje mnie pewna rzecz ale zobaczymy jak to się rozwinie
bo w sumie tamta pod koniec trochę ułożyła się pode mnie i było dobrze
ale jest w takim tc że lepiej by była w domu
A co do mojego emka to ja zawsze twierdziłam że ojciec dziecka powinien być przy porodzie no ale inaczej zmusić a inaczej gdy ktoś stwierdzi że może być jeśli mi będzie lepiej wtedy -
Lusesita wrote:Kaczorka moja wlasnie wygląda jak ludzik Michelin hehe
Bywalo że przybierala 380g na tydzien...
Lekarka sie smiala że mam atomowe mleko
I przynajmniej masz spokojną głowę jeśli o przyrosty chodzi
A ja to swoją ważę tylko od szczepienia do szczepienia i dobrze mi z tym :p
Widzę, że je, moczy pieluszki, kupka jest codziennie, dziecko jest pogodne - na zagłodzoną nie wygląda
Bajka - super, że mąż się angażuje
A wózek jaki w końcu zamówił? -
Dzisiaj na pewno nie nadrobię. Melduje, że Fela przyszła na świat o 18:15. 10punktow. 3230g i 55cm. Jest cudna!
Szczegóły i foto jak się ogarniemy. PozdrawiamyAchia, Lunaris, Aga9090, Lusesita, reset, Kaczorka, JustynaG, moniśka..., KateHawke, Nadzieja22, Tosia2323, Minie Black, Anna Stesia, ibishka, Bajkaaa, blue00, Flowwer, StaraczkaNika, Sarna84, lamka, Luna1993, JuicyB, agulineczka, Jeżowa, Millvaa, Karma88, Kingulla, olik321, Barbarka1984, Lena21, Rucola, 91Ewela09, E_w_c_i_a, Maja84, Siwulec, Emiilka, Ania1003, Amy333, pilik, veritaserum, Madzik34, Kargo31, Cabrera, Yoselyn82, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny