X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratulacje :-)
    Buziaki dla Felci <3 <3 <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - witamy nową obywatelkę na świecie :) gratuluję i życzę zdrówka dla małej i dużo siły dla Ciebie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - gratuluję! Cieszę się, że się udało dzisiaj i już możesz tulić swoją Felkę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ogromne gratulacje! <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie waze mlodego co tydzien. Na szczepieniu lekarka mnie nastraszyla ze malo przybiera itp. A starszak po 2 miesiącach cyca zaczal spadac z wagi i przesalam na mm. Dlatego teraz troche schizuje.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi w sprawie apetytu, przyznam że mnie pocieszyłyście ;) słodycze zacznę ograniczać, ale normalne jedzenie póki co będę jadła wg potrzeb.

Ibishka, moja dieta też jest mocno ograniczona.. po zeszlotygodniowych problemach z brzuszkiem położna zaleciła ohraniczenie nabiału, który w ciąży był u mnie podstawą. Widać u małej poprawę, więc póki co się tego trzymam. Czekolady nawet nie ruszam, podobnie z pomidorami i warzywami wzdymającymi. A tyle przed porodem się naczytałam że nie ma diety matki karmiącej ;)
    Ja też ale życie mocno zweryfikowalo moje podejście :)

Malka gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 21:16

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka cudowne informacje na wieczór <3 gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratulacje <3

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka <3 Gratuluje!!

Kaczorka wybraliśmy caramel White bo stwierdziłam że nie chce takiego smutnego koloru a jeśli ma być to moje jedyne dziecko to niech ma ten wózek który się mamusi podoba :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się pomyliłam ;) witaj na świecie Felciu.Ogromne gratulacje dla ciebie Malka,dobrze,że już po wszystkim :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleczko, gratuluję z całego serca! Dużo zdrówka dla Was!

Co do przyrostow - mój synek na mm rósł jak na drożdżach, więc trochę to boli podwójnie, że na samym moim mleku waga mu spada. No ale do dokarmiania nie chce wracać,nie po to przez 7 tygodni walczyłam jak lwica o to karmienie. Myślę, że metoda Kaczorki jest super, ale od tych głupich centyli ciężko uciec.

Summer, na poharatane brodawki z serca polecam Solcoseryl. U mnie nic innego się nie sprawdzalo. Oprócz oczywiście ciągłego chodzenia topless i smarowania sutków swoim mlekiem. Współczuję, bo pogryzione sutki bolą jak nieszczęście.

summer86 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, suuuper :) Gratuluję!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka jak cudnie!!!!

Gratulacje Kochana!! Witamy Felę na świecie! <3 <3 <3

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratulacje! Buziaki dla Feli :*

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratuluję kochana <3 ale byłaś dzielna mamuśka :* brawo !

Amal ja bym tak nie mogła... Mój miał rano awanturę, jak kazał mi samej zdecydować do którego lekarza jedziemy... Co dopiero jakby takie coś odwalił. Może powiedz mu, że cię to po prostu boli, sama sobie tego dziecka nie zrobiłaś w końcu. Za dużo już wycierpialas przez niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się Wam pochwalę, jaka Reset jest cudowna ! Dzięki jej pomocy idziemy do dobrej kardiolog z polecenia, w łodzi, pracuje w instytucie matki polki. I to już w ten poniedziałek !!! <3 kamień spadł mi z serca, że w końcu wiemy do kogo iść

Aga9090, Achia, Tosia2323, Jeżowa, ibishka, blue00, Sarna84, Bajkaaa, olik321, Kaczorka, Lunaris, Lusesita, reset, JustynaG, Lena21, Rucola, 91Ewela09, E_w_c_i_a, Amal, moniśka..., Emiilka, summer86, Nadzieja22, Anna Stesia, pilik, Kargo31, Flowwer, lamka, KateHawke, Yoselyn82, Angelika83 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka GRATULUJĘ! Cieszę się, że już masz Felcię przy sobie :) Zdrówka dla Was <3

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- super! :) Kciuki będą zaciśnięte :)

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, popieram, Solcoseryl mi też pomógł, ponadto była lanolina, mleko,wietrzenie, clotrimazol na wypadek grzybka, a każde smarowanie w muszlach laktacyjnych. Karmiłam zagryzajac w zębach pieluchę z bólu.
    Przy uszkodzonych, naderwanych sutkach ważne aby przed podaniem dziecku "uruchomic" pierś, tzn sprawić by napłynęło mleko w okolice brodawki, wówczas pierwsze łapczywe pociągnięcia nie będą tak gwałtowne (dziecku przez krótką chwilę nie leci, w związku z czym ciągnie mocniej i mocniej). Aby uruchomic pierś należy ją pomasowac, poklepac, delikatnie poszczypac, dodatkowo można się nachylic robiąc to wszystko, nastepnie scisnac ja tak by trysnelo mleko i dopiero wtedy nałożyć dziecko na pierś. W przeciwnym razie kolejne przystawienia mogą pogłębiać ranę.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratulacje Mamusiu <3 <3 <3

Luna bardzo się cieszę, że tak szybko macie wizytę. Reset jesteś cudowna!

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ