X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jeszcze tylko wynik hist-pat i wtedy chyba odetchnę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super! Bardzo się cieszę :) jeszcze to badziewie niech się okaże zupełnie niegrozne i będziesz mogła ba sto procent cieszyć się ciąża :)

Pilik rozumiem, fajnie że tata pozwala Ci się tak cieszy malutką, już niedługo będzie ją tulić razem w domu :)

Malka ja też miałam 3 razy podawana oksytocyne jednej nocy, zop nie pomógł na bóle, także wiem co przeszłaś. Jesteś mogą silna babką ! Gratuluję Ci kochana raz jeszcze :*

Justyna, Olik, Lamka dajcie znać po wizytach :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy ma być? No u mnie w ciąży standardowo torbiel, tym razem dosyć mała ok. 4cm. W pierwszej chyba 8×4 miałam, w drugiej prawie 6cm. Przynajmniej wiem od czego mnie ta lewa strona boli czasem, bo dzidzior zagnieździł się z prawej strony i z tej praktycznie nic nie czuję :)

Aa nie wyłapałam, że oprócz Lamki, wizytę ma Olik i Justyna - kciuki z wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 11:41

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    A kiedy ma być? No u mnie w ciąży standardowo torbiel, tym razem dosyć mała ok. 4cm. W pierwszej chyba 8×4 miałam, w drugiej prawie 6cm. Przynajmniej wiem od czego mnie ta lewa strona boli czasem, bo dzidzior zagnieździł się z prawej strony i z tej praktycznie nic nie czuję :)
    Oby szybko dziadostwo sobie poszło..
    Za tydzień mam dzwonić czy już są..

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Oby szybko dziadostwo sobie poszło..
    Za tydzień mam dzwonić czy już są..
    Ja już dupkiem atakuje dziada od prawie 3 tygodni. Nie wiem czy lutka też coś działa na to, nie zapytałam.

To daj koniecznie znać :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to kciuki aby pomogło :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka to czarno - białe zdjęcie jest po prostu przepiękne... Naprawdę. Po prostu pierwszy moment na świecie. Śliczności :) Strasznie Ci zazdroszczę takiego pięknego momentu mimo że poród ciężki i się wymeczylas porządnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok, napiszę z tramwaju.

Aga9090, StaraczkaNika, Yoselyn82, Karma88, Nadzieja22, blue00, pilik, Jeżowa, KateHawke, Rucola, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, z tą wyciągnietą piastką (poryczałam się na widok tych śladów po wkłuciach) i tym przybraniu głowy, Twoja mała kogoś mi przypomina:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0d01a5eb1a4.jpg
    Na pierwszy rzut oka wiadać, ze to twardzielka :D
    Długieeego kangurowania!

Malka jakie ta Fela ma ustecka do wycałowania <3 Śliczności!

Aga super, że PAPP-a dobra - Twój mały to prawdziwy wojownik.

Nadzieja też miałam 4 cm torbiel na początku ciąży - to była torbiel ciałka żółtego i zniknęła sama do 11 tc.

Aga9090, Nadzieja22, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy dla mojej koleżanki która stara się latami o dzidziusia bujając się po zwykłych ginekologach. Chciałabym polecić jej jakaś klinikę niepłodności a najlepiej konkretnych lekarzy. Jesteśmy z dolnośląskiego ale ona jest chętna żeby jechać dalej. Potrzebny lekarz który zleci konkretne badania a nie powie żeby się wyluzowali i jechali na wakacje. W grę wchodzi też in vitro.
    PS: przepraszam że tak nagle z dupy ;)

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ależ ona śliczna, jaki slodki Aniolekczek ❤️❤️❤️

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia spróbuj u Fabijańskiego lub Siejkowskiego z Wrocławia.

Tarzaniątko jest piękne, ułożone jest buzią do łożyska i nóżkami w dół, głaskało się po brzuszku podczas badania. Szyjka 4,75cm
    Zdjęcie mam tylko szyjki. :-D

Aga9090, Achia, Luna1993, Bajkaaa, StaraczkaNika, E_w_c_i_a, Nadzieja22, olik321, Minie Black, blue00, Flowwer, Tosia2323, Jeżowa, Angelika83, KateHawke, Rucola, Emiilka, -Mamunia-, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka- jesteś mega dzielna :) zdjęcie czarno białe jest niesamowite. Super takie mieć :) mąż zrobił? A Mała jest przesłodka!

Lamka- uhuu szyjka marzenie :) cieszę się że po wizycie same dobre wiadomości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanko do"zimowych" dziewczyn- w czym kładłyście/ będziecie kłaść dzieci spać? Jeśli będą spać w łóżeczku. W sensie teraz mówią że bez kołderki itp więc jakiś otulacz? Śpiworek?

• reset Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki macie cudowne! Załapałam się na zdjęcia! :D

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A ja mam takie pytanko do"zimowych" dziewczyn- w czym kładłyście/ będziecie kłaść dzieci spać? Jeśli będą spać w łóżeczku. W sensie teraz mówią że bez kołderki itp więc jakiś otulacz? Śpiworek?
    Achia ja będę szyła śpiworek i pewnie w rożku też będę kłaść.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, wspolczuje bolu, mi rozwarcie z 4 do 10 cm zrobiło się w 20 min takze wiem co czulas. Ja pozniej jeszcze godzine parlam.
    A co do hemoglobiny to pis soki z burakow itp zeby Co podskoczyla bo samo zelazo moze slabo dzialac. Lezalam na sali z dziewczyna ktora tez miala problem z lozyskien i faszerowali ja zelazem ale nic sie nie poprawialo, dopiero jak litrami pila soki i rodzice jeszcze jej wątrobke przywiezli

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, tak jak Lamka pisze rożek i w śpiworku (z początku kołderki są raczej zbędne)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ja chcę mieć i śpiworek i otulacz - bo z tym otulaczem to ponoć problematyczną sprawa, jedne dzieci uwielbiają, inne nie chcą w tym spać - poznamy się z Renią i zobaczymy do którego należy obozu ;)
    A śpiworek chyba cieplejszy i wygodny - można sobie w środku nogami wierzgać ;)
    Kołderki i kocyki odpadają - bałabym się, że zsunie sobie na pyszczek.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś?:) Rożek to podstawa- wiem ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b0caea748e3.png

Czyli z zakupem kołderki można poczekać do wiosny?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 12:31

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ