X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja odchaczam kolejny dzień :) do 34tc zostało 8 dni :)

Amy w tej całej sytuacji cieszę się że znalezliscie dobrego dr, fakt że diagnoza się potwierdziła nie jest fajny ale dobrze ze dzialacie, jestem pełna podziwu <3
    Tak jak i podziwiam Lune za postawę - jesteście wielkie dziewczyny <3 <3

Luna1993, Rucola, Amy333, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wiem jakie to trudne. Najgorzej właśnie jak te siki się zrobi o tej 3 i jest problem które zebrać. Najlepiej żeby ta przerwa była jak najdłuższa w sensie Eby te siki się poinkubowaly w Twoim pęcherzu jak najdłużej :) ale lepiej te np z przerwy 22-4 zakręcić i dać do lodówki nie jest to idealne ale wytrąca się wtedy najpewniej tylko jakieś kryształy a bakterie leukocyty cukier białko będzie wiarygodne . Bo ten drugi sił no o 6 i tylko inkubacja 3-6 jest mocno rozwodniony już. Wiadomo że jakiś to obraz daje i nikt nie umrze ani nic :) bo jak jest mocną patologia w sensie dużo leukocytów bialka czy coś to i tak nawet w popołudniowym wyjdzie :)

Zresztą dziewczyny czasami ( w tych większych labach ) to dajemy mocz powiedzmy o 8 a on tam sobie stoi stoi stoi i jest robiony o 12. I to też nie jest okej dlatego ja robię swoje rzeczy u siebie nie mam w ogóle zaufania do dużych laboratoriow :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Amy co do nóżki maleństwa to u nas w rodzinie był z tym problem, moja kuzynka miała wtedy operację i gips fakt, ale później wszystko było idealnie. Wiadomo nerwy i stres będą, ale macie plan i da się nad tym zapanować.

Tradycyjnie źle spałam w nocy. No ale cóż, nie ma co narzekać. Cały czas jestem zmęczona więc żadna nowość. :D

Dziś w planach pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym!

Amy333 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś to kiepsko zaprogramował, żeby kobiety w ciąży tak męczyć z badaniami :p gdzie już sam fakt bycia w ciąży w pewnym momencie jest męczący.

Bajka - czas leci jak szalony ;)
    Zwłaszcza jak pomyślę, że Aluśka za 10 dni skończy 9 miesięcy..

Flowwer, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś zaczynamy 27 tc, też nie wiem kiedy to zleciało :)

Kaczorka Ala zaraz zacznie biegać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 08:16

lamka, Aga9090, Bajkaaa, Achia, Lunaris, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka przede wszystkim bardzo się cieszę, że masz już Felicję przy sobie i gratuluję <3

Pilik uściskaj mocno Ninkę.

Luna super, że udało się załatwić dobrego lekarza (ave Reset).

Amy będziemy trzymać kciuki za stópki Twojej córeczki, na pewno będzie w dobrych rękach.

Odnośnie moczu, to mi się kojarzy, że mamaginekolog mówiła, żeby w ciąży brać mocz jakby po ostatecznym wstanie z łóżka.

Nika jeszcze odnośnie ciasta, to ja dla dzieci pewnie bym zrobiła naleśniki np. z mąki ryżowej z wodą gazowaną zamiast mleka (jak dziecko ma alergię na kazeinę to mleko bezlaktozowe nie jest rozwiązaniem) i z dżemem, bo dzieci to lubią takie proste rzeczy. A jako ciasto może marchewkowe bezglutenowe? W sieci jest mnóstwo przepisów, zamiast kakao można dać karob. I trzeba uważać na proszek do pieczenia, bo też może zawierać gluten.

Poprosimy o kciuki za 2,5h podglądam Tarzaniątko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 08:44

Luna1993, Bajkaaa, Achia, Minie Black, Kaczorka, Rucola, Jeżowa, JustynaG, Amy333, Lusesita, StaraczkaNika, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) u was też deszczowo?

Lamka kciuki :*

Ktoś jeszcze wizytuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka czekam na fotki Tarzaniątka :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja nie wiem co mi dali do kroplówki ale pełen odlot miałam od 18 ! Spalam do 6.30 :O ja już po ktg, prysznicu z kawką w ręku.

Malka gratuluję !!! Teraz tylko cieszyć się z uroków maciezynstwa.

Nie wiem co tutaj podają ale serio nie słychać krzykow czy jękow !! W poprzednim szpitalu co caly czas niałam ciarki na plecach jak kobiety wrzrszczały a tu nic... cisza... Muszę zapytac co tutaj podają.

Reset należy ci się korona za dobroc i chęć pomagania <3

Amy jesteś silna i dasz radę

lamka, veritaserum, Aga9090, Lunaris, KateHawke, Karma88, Rucola, Jeżowa, JustynaG, Amy333, Lusesita, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo może Relanium, bo w Bytomiu często dają

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dzisiaj na pewno nie nadrobię. Melduje, że Fela przyszła na świat o 18:15. 10punktow. 3230g i 55cm. Jest cudna!

Szczegóły i foto jak się ogarniemy. Pozdrawiamy :)

kochana mega gratulacje!!! :) <3

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ogromnie się cieszę, że Fela zdecydowała się wyjść na świat! :)

Amy, luna cudownie ze sie uspokoilyscie choć trochę.

Lamus kciuki trzymam i sama siedzę pod gabinetem ale w medicover wiec pewnie bez usg będzie.

Aniu mnie też zaczyna łapać przerażenie... i jakoś tak z jednej strony mysle że mały szybciej wyjdzie a z drugiej nie mam do konca torby spakowanej..

Miłego piątku dziewczyny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 09:03

Amy333 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co do moczu, z drugiego może wyjść za lekki, się w razie co nie przejmij się tym parametrem ;)
    A co do diety - polecam blog https://mamaalergikagotuje.pl na pewno znajdziesz jakiś odpowiedni przepis

Luna ja już z emocji odliczam godziny! Lekarka zastrzegała, że wszystko zależy od stanu dzisiejszego, ale wierze że będzie dobrze, od wczoraj tyle je to i siły pewnie ma więcej! <3

Lamka kciuki za podgląd

Flo mi wystarczyła ostra położna która mnie zjechała z góry do dołu i magicznie przestałam się drzeć :p..

A na dzień dobry zdjęcie mojej Kochanej pilotki. Od wczoraj otwiera oczka i coraz mniej śpi, udało mi się załapać na karmienie i zmianę maseczki i szybko dała mi pielęgniarka zdjęcie zrobić <3
    (Nie cytujcie proszę)
    Edit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 13:33

Yoselyn82, Aga9090, Lunaris, Ania1003, Tosia2323, Luna1993, lamka, olik321, Barbarka1984, Kaczorka, Karma88, Flowwer, Nadzieja22, Rucola, Jeżowa, Kargo31, summer86, JustynaG, Amy333, Lusesita, Bajkaaa, Lena21, StaraczkaNika, blue00, Sarna84, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- słodkości :) niesamowite że dopiero co miałaś ją w brzuszku prawda? gdzie te dzieci się mieszczą?:)
    Zdrówka dla Kruszyny- żeby szybciutko mogła wyjść i tulić się do Mamy w domu!

Bajka- rewelacja :) 34tc- brzmi dumnie :D

ja chyba ide na drzemkę, może w końcu zasnę :p

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka <3 ciekawsko się rozgląda :) zdrówka malutka! Jest prześliczna <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, luna ciesze sie ze lepiej sie czujecie i troszke wyluzowaliscie chcociaz wiem ze to nie jest latwo.. :)

Amy trzymam kciuki za twojego maluszka i za stopke zeby wszystko sie dobrze skonczylo! :)

lamka kciuki z wizyte :)

pilik sliczna pilotka :)

staraczka kombinezon super :)

Amy333 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudowna !!! To będą piękne niezapomniane chwile i wiem, że na pewno dobrze się czuję i będzie się mogły długo tulić :) tata też jedzie ?

• olik321 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik malutka naprawdę wygląda na pilotkę i tak patrzy na zasadzie "czemu mnie budzicie?!". Przekochana :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik małą wielką fighterkę macie. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik śliczna :*

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ