Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Amy, przykro mi, że wada stópki okazała się aż tak poważna. Całe szczęście, że Wasza córeczka ma takich kochanych rodziców i zajmą się wszystkim od razu i zatroszczą o dobrą przyszłość
Pilik - wszystkie tu wirtualnie tulimy z Tobą tego Twojego dzielnego malucha
A ja mam pytanie - czy mogę zanieść na badanie mocz z drugiego sika? Pierwszego już spuściłam godzinę temu na wpół śpiącnie pomogło położenie pojemnika na wierzchu ani kartka
Wolałabym te badania załatwić dzisiaj, bo jutro sobota.
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Nika - ja nosiłam z drugiego sika
często było tak, że budziłam się o 3-4 i nie było siły by wstrzymać siuśki do 6. A nie chciałam, żeby tyle w pojemniku czekały.
Jak widać żyję i młoda teżTo teraz jeszcze musi mnie najść na tego drugiego - najlepiej bez picia. Umrę z głodu zanim z tym dojdę do przychodni, bo jeszcze tak krwii upuścić
-
StaraczkaNika wrote:Dzięki
To teraz jeszcze musi mnie najść na tego drugiego - najlepiej bez picia. Umrę z głodu zanim z tym dojdę do przychodni, bo jeszcze tak krwii upuścić
No ja dość kontrowersyjne informacje dostałam od gin i położnej, że jak robisz zwykłą morfologię, to wcale nie musisz być na czczo (w ciąży). Że można lekkie śniadanie zjeść.
Chyba, że robisz jeszcze tarczycę lub cukier to wtedy na głodniaka.
I z tego co zdążyłam zauważyć, to właśnie są dwa obozy. Jeden popiera tą opcję a drugi twierdzi, że kategorycznie nawet w ciąży trzeba się głodzić z rana.
Ja po uzyskaniu zgody na lekkie śniadanie nie omieszkałam korzystaći nie zauważyłam żadnych zmian w wynikach.
No ale nie namawiam.Rucola lubi tę wiadomość
-
Kiedy właśnie i trójkę tarczycową mam zrobić przez tę nieszczęsną nadczynność.
A już jestem głodna i myślę tylko o jedzeniu.
Przy okazji, w sobotę przychodzi do mnie 2-latek bezlaktozowy, bezglutenowy i bezkakaowy - co upiec/zrobić/kupić, żeby można było poczęstwować też dziecko?
Jakichś owocków nakupię, ale chciałam jakieś ciasto też zapodać. A bez sensu żeby dorośli jedli a dziecko patrzyło.
Jakieś pomysły? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak byś znalazła cis takiego to dalej truskawki, galaretka i git
https://dobrazielarnia.pl/pl/p/Ciasto-bezglutenowe-biszkoptowe-Celiko-200g/3552?gclid=CjwKCAjwg_fZBRAoEiwAppvp-SBe8SEWYSz3dG7ZdfUkeUs9mmHN1DWw31egN6hm8vvxWBrPsxiaWxoCzNQQAvD_BwEStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Hej!
Wpadłam tylko powiedzieć, że przez Was/dzięki Wam siedzę w pracy i ryczę. Przeczytałam wyrywkowo parę postów na kilku stronach i jak przeczytałam, że u Ninki uda się kangurowanie, że Fela już jest, że Maks taki słodki,że Luna idzie do lekarza w poniedziałek dzięki pomocy Reset to siedzę i wyje ze wzruszenia. Wiwat urojona ciąża
Życzę Wam wszystkim, moje Kochane samych pozytywnych wiadomości!!pilik, summer86, Rucola, Jeżowa, Amy333 lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Dzień dobry,
Ja już prawie w drodze. Wyjeżdżamy dziś na weekend ma Roztocze, podczytuję Was żeby być cały czas na bierzaco ale trudno coś pisać pakujące torby od wczoraj :p
Nika, temat dla mnie-moje dziecko ma te same alergiew stokrotka są gotowe ciasteczka bezgluta i spełniają resztę warunków. Jeśli chcesz robić coś sama to z mąki gryczana ryżowe lub kukurydzianej bo nie zawierają glutenu. Mleko bez laktozy też spokojnie możesz kupić ( mój syn takiego też nie może ale pije kozie). Prosty placek z jabłkami czy śliwkami można. Nie zdziwi się że Ci nie wyrosnie za bardzo. U nas jeszcze nie wolno białka z jaj więc ciasta na samych żółtkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:40
-
nick nieaktualnyPilik to wiadomość dnia, że będziecie się przytulać
ale się cieszę
Nika ja zawsze zanosze z drugiego, bo zawsze wstaje kilka razy w nocy, mała bardzo ciśnie na pęcherz
Achia przybijam piątkę, też dziś mało spałam. Z tych emocji chyba. Wczoraj wieczorem jeszcze się okazało, że lekarz do którego nas wysyła kolega Reset to ta sama Pani doktor, u której był kuzyn emka z ich synkiem i bardzo bardzo poleca. Świąt jest maływszystko się idealnie składa jakbyśmy naprawdę mieli pojechać tylko i wyłącznie do niej
Bajka jeszcze tylko parę dni i 34to niesamowite, że tyle wytrzymałaś, jeszcze jakiś czas temu to brzmiało strasznie, tyle tygodni a tu zobacz, już za chwilę, już za moment
Lunaris udanego wyjazdu :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:40
Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny siki nie powinno się robić z drugiego siku że się tak wypowiem
wiem że w ciąży jest z tym kłopot tylko że ten mocz właśnie w tym sek że powinien być po nocnej inkubacji. Jest wtedy najbardziej zagęszczony ma dużo bakterii ( jeśli są ) ten drugi niestety może dać fałszywie ujemne wyniki...
Co do morfologii to powinno się na czczo to fakt chociaZ to śniadanie w zasadzie aż tak wiele nie zmienia ewentualnie podniesie tylko trochę leukocyty
Pracuje w Łabie diagnostycznymStaraczkaNika, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tymi leukocytami to prawda bo mi takie podwyższone wychodzą i teraz już wiem dlaczego.A gin ma rozkminkę
Ok,ja już uciekam,będę dopiero wieczorem.Udanego dnia dziewczynki,zapowiada się gorrącooWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:47
-
Veritaserum - ale ten mocz zebrany o 3-4 nad ranem (wcale nie z całej nocy, bo przecież ostatnie siki były o 22-23) nie skiśnie do tej 8-9?
W lodówce jakoś mi się nie widzi tego trzymać.. A słyszałam o przypadkach, że mocz za długo stał i przez to było coś nie tak.
No i jak tu wstrzymać siuśki, jak człowiek budzi się z takim bólem i napięciem, które przechodzi dopiero po wizycie w WC..
Ciężka sprawa z tymi badaniami w ciąży
Kargo - może za kilka dni już nie będzie urojona, ale prawdziwa? -
blue00 wrote:Z tymi leukocytami to prawda bo mi takie podwyższone wychodzą i teraz już wiem dlaczego.A gin ma rozkminkę
Ok,ja już uciekam,będę dopiero wieczorem.Udanego dnia dziewczynki,zapowiada się gorrącoo
Blue - leukocyty w ciąży tak dla zasady są wyższebez względu na to czy zjesz śniadanie przed badaniem czy go nie zjesz
-
nick nieaktualny