X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Amy, przykro mi, że wada stópki okazała się aż tak poważna. Całe szczęście, że Wasza córeczka ma takich kochanych rodziców i zajmą się wszystkim od razu i zatroszczą o dobrą przyszłość <3

Pilik - wszystkie tu wirtualnie tulimy z Tobą tego Twojego dzielnego malucha :)

A ja mam pytanie - czy mogę zanieść na badanie mocz z drugiego sika? Pierwszego już spuściłam godzinę temu na wpół śpiąc :/ nie pomogło położenie pojemnika na wierzchu ani kartka :(
    Wolałabym te badania załatwić dzisiaj, bo jutro sobota.

Amy333 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - ja nosiłam z drugiego sika ;) często było tak, że budziłam się o 3-4 i nie było siły by wstrzymać siuśki do 6. A nie chciałam, żeby tyle w pojemniku czekały.
    Jak widać żyję i młoda też ;)

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Nika - ja nosiłam z drugiego sika ;) często było tak, że budziłam się o 3-4 i nie było siły by wstrzymać siuśki do 6. A nie chciałam, żeby tyle w pojemniku czekały.
    Jak widać żyję i młoda też ;)
    Dzięki :) To teraz jeszcze musi mnie najść na tego drugiego - najlepiej bez picia. Umrę z głodu zanim z tym dojdę do przychodni, bo jeszcze tak krwii upuścić :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratulacje z okazji narodzin coreczki!!!wszystkiego dobrego!!!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzięki :) To teraz jeszcze musi mnie najść na tego drugiego - najlepiej bez picia. Umrę z głodu zanim z tym dojdę do przychodni, bo jeszcze tak krwii upuścić :(

No ja dość kontrowersyjne informacje dostałam od gin i położnej, że jak robisz zwykłą morfologię, to wcale nie musisz być na czczo (w ciąży). Że można lekkie śniadanie zjeść.
    Chyba, że robisz jeszcze tarczycę lub cukier to wtedy na głodniaka.

I z tego co zdążyłam zauważyć, to właśnie są dwa obozy. Jeden popiera tą opcję a drugi twierdzi, że kategorycznie nawet w ciąży trzeba się głodzić z rana.

Ja po uzyskaniu zgody na lekkie śniadanie nie omieszkałam korzystać ;) i nie zauważyłam żadnych zmian w wynikach.
    No ale nie namawiam.

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy właśnie i trójkę tarczycową mam zrobić przez tę nieszczęsną nadczynność.

A już jestem głodna i myślę tylko o jedzeniu.

Przy okazji, w sobotę przychodzi do mnie 2-latek bezlaktozowy, bezglutenowy i bezkakaowy - co upiec/zrobić/kupić, żeby można było poczęstwować też dziecko?
    Jakichś owocków nakupię, ale chciałam jakieś ciasto też zapodać. A bez sensu żeby dorośli jedli a dziecko patrzyło.
    Jakieś pomysły?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,ja też dziś znów zanoszę siki do badania i robię morfologię.I powiem ci,że zawsze idę na nie po śniadaniu bo bym nie wytrzymała tyle bez niego ;) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle witam sie piątkowo :)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika poszukaj jakiejś mieszanki bezglutenowej na ciasto. Z reguły nie wymaga ona użycia mleka, masła ani kakao.
    W Tesco czasem takie są przy produktach bezglutenowych i mieszkaniach do wypieku chleba bezglutenowego.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byś znalazła cis takiego to dalej truskawki, galaretka i git :-)
    https://dobrazielarnia.pl/pl/p/Ciasto-bezglutenowe-biszkoptowe-Celiko-200g/3552?gclid=CjwKCAjwg_fZBRAoEiwAppvp-SBe8SEWYSz3dG7ZdfUkeUs9mmHN1DWw31egN6hm8vvxWBrPsxiaWxoCzNQQAvD_BwE

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, gratuluje narodzin córeczki!! <3 <3
    Wczoraj już mnie tu po południu nie było, a tu takie piękne wiesci <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zrob biszkopt na mące kukurydzianej. Ja mojemu starszakowi na urodziny robię albo zamawiam torty z takiej maki bo siostrzeniec tez bezgkutenowiec. Biszkopt wychodzi taki ze sie rozplywa w ustach.

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wpadłam tylko powiedzieć, że przez Was/dzięki Wam siedzę w pracy i ryczę. Przeczytałam wyrywkowo parę postów na kilku stronach i jak przeczytałam, że u Ninki uda się kangurowanie, że Fela już jest, że Maks taki słodki,że Luna idzie do lekarza w poniedziałek dzięki pomocy Reset to siedzę i wyje ze wzruszenia. Wiwat urojona ciąża :P
    Życzę Wam wszystkim, moje Kochane samych pozytywnych wiadomości!!

pilik, summer86, Rucola, Jeżowa, Amy333 lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja już prawie w drodze. Wyjeżdżamy dziś na weekend ma Roztocze, podczytuję Was żeby być cały czas na bierzaco ale trudno coś pisać pakujące torby od wczoraj :p

Nika, temat dla mnie-moje dziecko ma te same alergie :) w stokrotka są gotowe ciasteczka bezgluta i spełniają resztę warunków. Jeśli chcesz robić coś sama to z mąki gryczana ryżowe lub kukurydzianej bo nie zawierają glutenu. Mleko bez laktozy też spokojnie możesz kupić ( mój syn takiego też nie może ale pije kozie). Prosty placek z jabłkami czy śliwkami można. Nie zdziwi się że Ci nie wyrosnie za bardzo. U nas jeszcze nie wolno białka z jaj więc ciasta na samych żółtkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:40

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to wiadomość dnia, że będziecie się przytulać <3 ale się cieszę :)

Nika ja zawsze zanosze z drugiego, bo zawsze wstaje kilka razy w nocy, mała bardzo ciśnie na pęcherz

Achia przybijam piątkę, też dziś mało spałam. Z tych emocji chyba. Wczoraj wieczorem jeszcze się okazało, że lekarz do którego nas wysyła kolega Reset to ta sama Pani doktor, u której był kuzyn emka z ich synkiem i bardzo bardzo poleca. Świąt jest mały ;) wszystko się idealnie składa jakbyśmy naprawdę mieli pojechać tylko i wyłącznie do niej :)

Bajka jeszcze tylko parę dni i 34 <3 to niesamowite, że tyle wytrzymałaś, jeszcze jakiś czas temu to brzmiało strasznie, tyle tygodni a tu zobacz, już za chwilę, już za moment :)

Lunaris udanego wyjazdu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:40

Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siki nie powinno się robić z drugiego siku że się tak wypowiem :) wiem że w ciąży jest z tym kłopot tylko że ten mocz właśnie w tym sek że powinien być po nocnej inkubacji. Jest wtedy najbardziej zagęszczony ma dużo bakterii ( jeśli są ) ten drugi niestety może dać fałszywie ujemne wyniki...

Co do morfologii to powinno się na czczo to fakt chociaZ to śniadanie w zasadzie aż tak wiele nie zmienia ewentualnie podniesie tylko trochę leukocyty :)

Pracuje w Łabie diagnostycznym ;)

StaraczkaNika, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi leukocytami to prawda bo mi takie podwyższone wychodzą i teraz już wiem dlaczego.A gin ma rozkminkę ;)

Ok,ja już uciekam,będę dopiero wieczorem.Udanego dnia dziewczynki,zapowiada się gorrącoo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:47

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - ale ten mocz zebrany o 3-4 nad ranem (wcale nie z całej nocy, bo przecież ostatnie siki były o 22-23) nie skiśnie do tej 8-9?
    W lodówce jakoś mi się nie widzi tego trzymać.. A słyszałam o przypadkach, że mocz za długo stał i przez to było coś nie tak.
    No i jak tu wstrzymać siuśki, jak człowiek budzi się z takim bólem i napięciem, które przechodzi dopiero po wizycie w WC..

Ciężka sprawa z tymi badaniami w ciąży :/

Kargo - może za kilka dni już nie będzie urojona, ale prawdziwa? :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Z tymi leukocytami to prawda bo mi takie podwyższone wychodzą i teraz już wiem dlaczego.A gin ma rozkminkę ;)

Ok,ja już uciekam,będę dopiero wieczorem.Udanego dnia dziewczynki,zapowiada się gorrącoo :)

Blue - leukocyty w ciąży tak dla zasady są wyższe ;) bez względu na to czy zjesz śniadanie przed badaniem czy go nie zjesz ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, wtedy lepiej sikać o tej 3 w nocy i do rana może stać? Ja za cholere nie wytrzymam nawet do 6 rano, budzi mnie to w nocy i boli :(

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ