X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Amy, przykro mi, że wada stópki okazała się aż tak poważna. Całe szczęście, że Wasza córeczka ma takich kochanych rodziców i zajmą się wszystkim od razu i zatroszczą o dobrą przyszłość <3

Pilik - wszystkie tu wirtualnie tulimy z Tobą tego Twojego dzielnego malucha :)

A ja mam pytanie - czy mogę zanieść na badanie mocz z drugiego sika? Pierwszego już spuściłam godzinę temu na wpół śpiąc :/ nie pomogło położenie pojemnika na wierzchu ani kartka :(
    Wolałabym te badania załatwić dzisiaj, bo jutro sobota.

Amy333 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - ja nosiłam z drugiego sika ;) często było tak, że budziłam się o 3-4 i nie było siły by wstrzymać siuśki do 6. A nie chciałam, żeby tyle w pojemniku czekały.
    Jak widać żyję i młoda też ;)

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Nika - ja nosiłam z drugiego sika ;) często było tak, że budziłam się o 3-4 i nie było siły by wstrzymać siuśki do 6. A nie chciałam, żeby tyle w pojemniku czekały.
    Jak widać żyję i młoda też ;)
    Dzięki :) To teraz jeszcze musi mnie najść na tego drugiego - najlepiej bez picia. Umrę z głodu zanim z tym dojdę do przychodni, bo jeszcze tak krwii upuścić :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratulacje z okazji narodzin coreczki!!!wszystkiego dobrego!!!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzięki :) To teraz jeszcze musi mnie najść na tego drugiego - najlepiej bez picia. Umrę z głodu zanim z tym dojdę do przychodni, bo jeszcze tak krwii upuścić :(

No ja dość kontrowersyjne informacje dostałam od gin i położnej, że jak robisz zwykłą morfologię, to wcale nie musisz być na czczo (w ciąży). Że można lekkie śniadanie zjeść.
    Chyba, że robisz jeszcze tarczycę lub cukier to wtedy na głodniaka.

I z tego co zdążyłam zauważyć, to właśnie są dwa obozy. Jeden popiera tą opcję a drugi twierdzi, że kategorycznie nawet w ciąży trzeba się głodzić z rana.

Ja po uzyskaniu zgody na lekkie śniadanie nie omieszkałam korzystać ;) i nie zauważyłam żadnych zmian w wynikach.
    No ale nie namawiam.

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy właśnie i trójkę tarczycową mam zrobić przez tę nieszczęsną nadczynność.

A już jestem głodna i myślę tylko o jedzeniu.

Przy okazji, w sobotę przychodzi do mnie 2-latek bezlaktozowy, bezglutenowy i bezkakaowy - co upiec/zrobić/kupić, żeby można było poczęstwować też dziecko?
    Jakichś owocków nakupię, ale chciałam jakieś ciasto też zapodać. A bez sensu żeby dorośli jedli a dziecko patrzyło.
    Jakieś pomysły?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,ja też dziś znów zanoszę siki do badania i robię morfologię.I powiem ci,że zawsze idę na nie po śniadaniu bo bym nie wytrzymała tyle bez niego ;) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle witam sie piątkowo :)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika poszukaj jakiejś mieszanki bezglutenowej na ciasto. Z reguły nie wymaga ona użycia mleka, masła ani kakao.
    W Tesco czasem takie są przy produktach bezglutenowych i mieszkaniach do wypieku chleba bezglutenowego.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byś znalazła cis takiego to dalej truskawki, galaretka i git :-)
    https://dobrazielarnia.pl/pl/p/Ciasto-bezglutenowe-biszkoptowe-Celiko-200g/3552?gclid=CjwKCAjwg_fZBRAoEiwAppvp-SBe8SEWYSz3dG7ZdfUkeUs9mmHN1DWw31egN6hm8vvxWBrPsxiaWxoCzNQQAvD_BwE

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, gratuluje narodzin córeczki!! <3 <3
    Wczoraj już mnie tu po południu nie było, a tu takie piękne wiesci <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zrob biszkopt na mące kukurydzianej. Ja mojemu starszakowi na urodziny robię albo zamawiam torty z takiej maki bo siostrzeniec tez bezgkutenowiec. Biszkopt wychodzi taki ze sie rozplywa w ustach.

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wpadłam tylko powiedzieć, że przez Was/dzięki Wam siedzę w pracy i ryczę. Przeczytałam wyrywkowo parę postów na kilku stronach i jak przeczytałam, że u Ninki uda się kangurowanie, że Fela już jest, że Maks taki słodki,że Luna idzie do lekarza w poniedziałek dzięki pomocy Reset to siedzę i wyje ze wzruszenia. Wiwat urojona ciąża :P
    Życzę Wam wszystkim, moje Kochane samych pozytywnych wiadomości!!

pilik, summer86, Rucola, Jeżowa, Amy333 lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja już prawie w drodze. Wyjeżdżamy dziś na weekend ma Roztocze, podczytuję Was żeby być cały czas na bierzaco ale trudno coś pisać pakujące torby od wczoraj :p

Nika, temat dla mnie-moje dziecko ma te same alergie :) w stokrotka są gotowe ciasteczka bezgluta i spełniają resztę warunków. Jeśli chcesz robić coś sama to z mąki gryczana ryżowe lub kukurydzianej bo nie zawierają glutenu. Mleko bez laktozy też spokojnie możesz kupić ( mój syn takiego też nie może ale pije kozie). Prosty placek z jabłkami czy śliwkami można. Nie zdziwi się że Ci nie wyrosnie za bardzo. U nas jeszcze nie wolno białka z jaj więc ciasta na samych żółtkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:40

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to wiadomość dnia, że będziecie się przytulać <3 ale się cieszę :)

Nika ja zawsze zanosze z drugiego, bo zawsze wstaje kilka razy w nocy, mała bardzo ciśnie na pęcherz

Achia przybijam piątkę, też dziś mało spałam. Z tych emocji chyba. Wczoraj wieczorem jeszcze się okazało, że lekarz do którego nas wysyła kolega Reset to ta sama Pani doktor, u której był kuzyn emka z ich synkiem i bardzo bardzo poleca. Świąt jest mały ;) wszystko się idealnie składa jakbyśmy naprawdę mieli pojechać tylko i wyłącznie do niej :)

Bajka jeszcze tylko parę dni i 34 <3 to niesamowite, że tyle wytrzymałaś, jeszcze jakiś czas temu to brzmiało strasznie, tyle tygodni a tu zobacz, już za chwilę, już za moment :)

Lunaris udanego wyjazdu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:40

Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siki nie powinno się robić z drugiego siku że się tak wypowiem :) wiem że w ciąży jest z tym kłopot tylko że ten mocz właśnie w tym sek że powinien być po nocnej inkubacji. Jest wtedy najbardziej zagęszczony ma dużo bakterii ( jeśli są ) ten drugi niestety może dać fałszywie ujemne wyniki...

Co do morfologii to powinno się na czczo to fakt chociaZ to śniadanie w zasadzie aż tak wiele nie zmienia ewentualnie podniesie tylko trochę leukocyty :)

Pracuje w Łabie diagnostycznym ;)

StaraczkaNika, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi leukocytami to prawda bo mi takie podwyższone wychodzą i teraz już wiem dlaczego.A gin ma rozkminkę ;)

Ok,ja już uciekam,będę dopiero wieczorem.Udanego dnia dziewczynki,zapowiada się gorrącoo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:47

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - ale ten mocz zebrany o 3-4 nad ranem (wcale nie z całej nocy, bo przecież ostatnie siki były o 22-23) nie skiśnie do tej 8-9?
    W lodówce jakoś mi się nie widzi tego trzymać.. A słyszałam o przypadkach, że mocz za długo stał i przez to było coś nie tak.
    No i jak tu wstrzymać siuśki, jak człowiek budzi się z takim bólem i napięciem, które przechodzi dopiero po wizycie w WC..

Ciężka sprawa z tymi badaniami w ciąży :/

Kargo - może za kilka dni już nie będzie urojona, ale prawdziwa? :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Z tymi leukocytami to prawda bo mi takie podwyższone wychodzą i teraz już wiem dlaczego.A gin ma rozkminkę ;)

Ok,ja już uciekam,będę dopiero wieczorem.Udanego dnia dziewczynki,zapowiada się gorrącoo :)

Blue - leukocyty w ciąży tak dla zasady są wyższe ;) bez względu na to czy zjesz śniadanie przed badaniem czy go nie zjesz ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, wtedy lepiej sikać o tej 3 w nocy i do rana może stać? Ja za cholere nie wytrzymam nawet do 6 rano, budzi mnie to w nocy i boli :(

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ