X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja czuję jakby coś mnie rozkładało.. znacie receptę na coś żeby mnie jednak nie rozłożyło? Napar z cytryną i imbirem na pewno na noc wypije ale coś jeszcze ?:)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kciuki :)
    Ja też w poniedziałek idę podglądac Bąbla żeby wiedzieć czy na pewno jechać w piątek :)

Nika przez Ciebie zastanawiam się czy nie skusić się na detektor :p na początku mówiłam że nie i koniec a teraz mam wątpliwości :p
    Hehe, spodobało sie ;)
    Ja to raczej kupiłam z myślą o późniejszych czasach - bo tak jest, że prawie każda prędzej czy później wpada w panikę jak na pół dnia przestaje czuć ruchy i wtedy mus jechać na IP. A jak jest w domu detektorek, to można użyć, sprawdzić tętno i przestać schizować ;) Póki co staram się nie używać, chociaż wiadomo, że najchętniej to by się słuchało codziennie

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hehe, spodobało sie ;)
    Ja to raczej kupiłam z myślą o późniejszych czasach - bo tak jest, że prawie każda prędzej czy później wpada w panikę jak na pół dnia przestaje czuć ruchy i wtedy mus jechać na IP. A jak jest w domu detektorek, to można użyć, sprawdzić tętno i przestać schizować ;) Póki co staram się nie używać, chociaż wiadomo, że najchętniej to by się słuchało codziennie
    A mąż pyta po co Ci to...

• Amal Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki. Rano byłam na badaniach, a potem rajd po ciuchlandach.. Mam już dla malutkiej wszystko poza ciepła czapeczka :) zapłaciłam za wszystko w sumie 150zl ale pralkę będę mogła. Puszczać myślę z raz w tygodniu :) I mam na rozmiary 56-68 więc na troszkę starczy :) idę robić fotki dla mamy :) a potem was nadrobię

Rucola, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wydaje mi się, że na tym etapie to zbędny wydatek.
    Lada moment będziesz czuć ruchy. A jak masz w brzuchu wiercipiętę to nawet z detektora nie skorzystasz.

Ja dzisiaj Małą czułam słabiej... ale jak mnie podpięli do ktg i miałam klikać gdy poczuję ruchy to ponad 10 razy kliknęłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 20:15

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A mąż pyta po co Ci to...
    Do szczęścia niezbędnie potrzebne :D
    Ale wiesz, gdybym się tyle nie naczytała tu i ówdzie tych historii z nieszczęśliwym zakończeniem, to pewnie sama bgm nie rozumiała po co to. A tak to jestem skażona wiedzą i wymagam więcej uspokajaczy.
    Do nich zaliczam detektorek, usg co 2 tygodnie, leżenie z zamkniętymi oczami, żeby lepiej czuć bąbelki w brzuchu, sprawdzanie jak brzuch rośnie itd ;)

Minie Black lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i moje kciuki macie!! ❤
    Co do detektora to faktycznie przy ruchliwym dziecku bywa zbędne ale np moja Zosia jest mało ruchliwa i sam fakt że robią mi ktg 2 razy dziennie mnie uspokaja a dodatkowo jakby co to mogę poprosić by przyszli z detektorem także rozumiem chęć bycia spokojnym

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG I mój mały/wielki bohater urósł niewyobrażalnie :D

Widziałam jak przez pępowinkę przepływa krew do brzuszka <3 Mojego Maluszka. Serduszko bije 174 uderzeń.
    Jego wielkość to aż 23 mm!!!

Ostatnio się bardzo źle czułam, problemy z żołądkiem, ale przez weekend spróbuję Was nadrobić <3 <3 <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc954184519.jpg

Yoselyn82, Amal, Achia, Bajkaaa, Rucola, Flowwer, Karma88, Nadzieja22, Luna1993, agulineczka, Madzik34, JustynaG, olik321, Lena21, lamka, Jeżowa, StaraczkaNika, Aga9090, Emiilka, Tosia2323, blue00, KateHawke, E_w_c_i_a, pilik, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie Mamunia <3
    U ciebie już 9tc pięknie, lada moment i będzie 2 trymestr i prenatalne :)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane, nap[iszcie mi proszę coś na temat niani elektronicznej. Zdecydowaliśmy, ze chcemy kupić, ale bardziej na zasadzie kamerki full hd z podglądem na telefonie,orientujecie się jak to jest z rejestracją dźwieku w tych kamerkach?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Byłam na USG I mój mały/wielki bohater urósł niewyobrażalnie :D

Widziałam jak przez pępowinkę przepływa krew do brzuszka <3 Mojego Maluszka. Serduszko bije 174 uderzeń.
    Jego wielkość to aż 23 mm!!!

Ostatnio się bardzo źle czułam, problemy z żołądkiem, ale przez weekend spróbuję Was nadrobić <3 <3 <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc954184519.jpg
    Ogromne gratulacje!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkau mnie standard to 2x dziennie ktg i co 2h dedektor.

Monika cudowne foto !!! Na prenatalne się wybierasz ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo kazał przyjść w 12 tyg. czyli za trzy tygodnie, nie wiem czy to już będą prenatalne. ;-)
    Dobrze że praca mi głowę zajmuję to tak nie myśle :-)

Ps. cały czas nadrabiam <3

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajkau mnie standard to 2x dziennie ktg i co 2h dedektor.

Monika cudowne foto !!! Na prenatalne się wybierasz ?
    No to faktycznie u ciebie jeszcze lepiej, ale to taki standard że każda ma czy tylko ty? A w ogóle nie wiem czy pisałaś ale w ilu osobowej sali jesteś?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia myślałam niedawno o Tobie :) Piękny dzidziek <3

Też miałyście na początku takie ssanie? Chyba zaczynam się siebie bać, co godzinę jestem głodna, a czasem nawet jak zjem, to jeszcze bym coś wsunęła :D

-Mamunia-, lamka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziaj22 niestety jak widzę fast food czy cokolwiek co nadaje sie do jedzenia to mnie zaczyna żołądek ściskać... i jest mi cholernie niedobrze. Ale przecież niedługo to minie i tak jak Mini będę mogła cieszyć się hotdogami z wielką ilością cebuli i ketchupem :D

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie korzystałam z niani więc niestety nie pomogę. Ale dziewczyny kiedyś tu coś na ten temat pisały do na pewno zaraz doradza

Mamusia gratuluję <3

Nadzieja mi to ssanie zostało do teraz :D także tego. Boję się wchodzić na wagę. Dziś dobilam wagi, która miałam jak zaszłam w ciążę z Tosia, także chyba o tak nie ma tragedii

Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z ciekawosci ile sztuk body, ile pajacow itp kupujecie na 56 i 62? Ja pamiętam, ze mialam troszke za malo na 56 dla synka, mimo, ze ponosil ten rozmiar miesiac. Nie przypuszczalam, ze dziecko mozna przrbierac i 3 razy dziennie, bo uleje, przesiusia...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia ja to cebuli mojej kochanej nie mogę, bo mam zgage :/ Chyba tylko po niej mam póki co, bo już na różne sposoby sprawdziłam i jak np dzisiaj zrobiłam spaghetti bez cebuli tylko sam czosnek, to jest spoko. Tak samo mielone bez cebuli spokojnie wchodzą bez sensacji. Niestety wtedy nie mam wymówki na zjedzenie Kaktusa na złagodzenie :P Jednak wolę brak zgagi, zdecydowanie. Za to czasem mam tak, że głodna jestem, ale mi niedobrze.

Luna, okej to mam się przyzwyczaić? :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciagle glodna. Zjem i dalej bym wciagala. :-)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ