X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No to faktycznie u ciebie jeszcze lepiej, ale to taki standard że każda ma czy tylko ty? A w ogóle nie wiem czy pisałaś ale w ilu osobowej sali jesteś?
    Jednoosobowej :D a przypomnę jestem na sali przedporodowej może jutro jak na patologii zrobi sie miejsce to mnie przrniosą. Tutaj same jedynki ale mi to pasuje.

Monika czyli prenatalne o ile zna się na tym.

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo to ale masz luksus.

Tez dzis bylam w smyku ale juz uznałam ze nic nie kupuję. Choć ciężko było bo promocje super :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w przyszłym tygodniu zaczynam pranie i przy prasowaniu ocenię czy czegoś mi brakuje czy nie, tzn spróbuje oszacować... jak zrobię podsumowanie to wrzuce, to poproszę mamuśki o realną ocene mojego zaplecza :P
    Chyba będe musisała dokupic kilka 50tek, przynajmniej kilka pajacyków i chciałam jeszcze jeden tulik dokupic, tylko sa cholernie drogie !!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszków 56-62 proponuję po ok 7-10 szt, później jak urośnie i przesika to suszarka idzie w ruch :D

Btw, ostatnio zrobiłam screena na fajny sposób przechowywania ubranek na sam początek, organizer na drzwi szafy od środka, ja jestem zachwycona tym pomysłem!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0e6f713713c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:44

Rucola, olik321, Bajkaaa, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini ja tutaj widdzę tylko miejsce na skarpetki a nie na body :p

Wszystko musi być nieźle zmiętolone :D A podwójne prasowanie przy tak malutkim dziecku raczej nie wchodzi w grę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monia uwierz, że te pierwsze np body są malutkie i tak na prawdę rękawki są złożone do środka, a całe body złożone na 3! Z tego co pamietam (a przynajmniej tak mi się wydaje) ja właśnie w ten sposób składałam i nigdy nie miałam pomietych ubranek :) jak już przechodzimy na większą rozmiarówke, to rzeczywiście ten sposób nie zda egzaminu, ale na 0-3m, jak dla mnie rewelacja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:55

ibishka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, mi nie przeszkadza, ze cos jest pomięte, Lewkowi tym bardziej nie będzie :p
    Organizer super, ale ja nie mam drzwi otwieranych tylko przesuwna, więc dupa blada ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Amal Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łaski, jak małe się rodzi standardowe, czyli powiedzmy 53cm. To na jak długo tak +/- starcza to 56 i 62?

km5smg7yt99xz96j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, Staszek urodził się 3440 i 57 cm, więc u nas to były... 2 miesiące (o ile dobrze pamiętam?)
    To moje dziecię długie i chude, taka glizda trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 22:20

Amal lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł na te drzwi!
    My mamy tradycyjnie w komodzie... kurcze ja mam po 5-6 body na rozm 56 z krótki i długim rękawem to starczy? Oprócz tego pajace spodenki itd.

Pochwalę się foto z sesji, prosze nie cytować, pozniej usunę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 08:57

Amal, Nadzieja22, Minie Black, Achia, Bajkaaa, Rucola, Aga9090, Emiilka, Tosia2323, summer86, ibishka, lamka, Karma88, malka, Luna1993, Kaczorka, Flowwer, Lena21, Jeżowa, Lusesita, Anna Stesia, blue00, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik piękna jesteś!!!

Minie Black lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dziękuję, ale to make-up i włosy są zrobionę. Na co dzień tak nie wyglądam ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jednoosobowej :D a przypomnę jestem na sali przedporodowej może jutro jak na patologii zrobi sie miejsce to mnie przrniosą. Tutaj same jedynki ale mi to pasuje.

Monika czyli prenatalne o ile zna się na tym.
    Też tam LEŻAŁAM przed ostatnia cesarka tam jest, że tak powiem ŁADNIE :)

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszę jedną ręką - na drugiej schnie lakier ;) Jutro moje ślubowanie i trochę jestem zestresowana. Trzymajcie proszę pół kciuka, żebym się nie potknęła na scenie ;) Maleczko, nie załapałam się na zdjęcie Feli, ale na pewno jest cudowna. Dobrze, że już możecie się przytulać :) Olik, na Twoje zdjęcie się załapałam - seksowna Mamusia :) Jak ciśnienie u nas opadnie, to postaram się skrobać częściej. Miłej nocy dla Was wszystkich, szczególnie tych, które są daleko od domu <3

Amy333, Nadzieja22, lamka, Karma88, Luna1993, Lena21, Jeżowa, Minie Black, olik321, KateHawke, Rucola, -Mamunia-, pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko kciuki :*

Emiilka lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy dla mojej koleżanki która stara się latami o dzidziusia bujając się po zwykłych ginekologach. Chciałabym polecić jej jakaś klinikę niepłodności a najlepiej konkretnych lekarzy. Jesteśmy z dolnośląskiego ale ona jest chętna żeby jechać dalej. Potrzebny lekarz który zleci konkretne badania a nie powie żeby się wyluzowali i jechali na wakacje. W grę wchodzi też in vitro.
    PS: przepraszam że tak nagle z dupy ;)

Ja moge polecic dr Gizlera z Invimedu we Wrocławiu. Nie wiem na ile to jego zasługa, ale po ponad roku bezskutecznych staran, zaskoczylam. Miesiac wczesniej zrobil mi hsg i zalecil turbo suplementacje dla M-ka. :)

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    A łaski, jak małe się rodzi standardowe, czyli powiedzmy 53cm. To na jak długo tak +/- starcza to 56 i 62?
    Sprawa indywidualna :) Gabi miska 55 cm i 3460kg a z początku miałam 2 pary bodow na 50. W ogóle to polecam takie kopertowe zapinane z przodu. Na 62 przeszliśmy jak miała jakieś półtorej miesiąca bo 56 niektóre były za krótkie a na szerokość byłyby ok. Teraz np spodnie ma dl. 68 są dobre ale ba szerokość dużo za duże ale póki mała leży to nie ma problemu. Długa dość jest i szybko rośnie w tym kierunku ale nie ma się co dziwic bp ja 1.80m mężu 1.85 więc ma pi kim :)

U nas trochę problemów. Które zaczęły się odkąd lekarka kazała nam spróbować kilka dni takie hipoalergiczne mleko zamiast KP. Ono nie pomogło a jak wrocilysny do KP to zaczęły się problemy z jedzeniem, płacze itp. I okazuje się że od 2tyg mała nie przybrała ani grama :(próbuje teraz tylko odciągac i jej dawac z butelki i ew. Dokarmiac i może lekarka się zgodzi poobserowac kilka dni czy waga ruszy bo jak nie to czeka nas szpital na 2 dni.. Badania z krwi usg brzuszka ponowne, badanie moczu i kroplowka na wzmocnienie.. Ehh a jak sobie przypomnę jak było w szpitalu jak byłyśmy w 6 tyg z zum to już mi się płakać chce :( tak mi się serce kraje. Mała jest cudowna a ja robię co mogę z tym pokarmem.. Trzymam dietę odciągam pije te wszystkie preparaty na laktacje a teraz coraz częściej przez to problem z laktacja.. Raz odciagne 160ml innym razem po 6 godzinnej przerwie gdzie cysterny powinny być na full to u mnie ledwo się uda 50 wyciągnąć..
    Nigdy nie sądziłam że będzie tak ciężko. Bezsilność jest straszna.
    Ale jak mała walnie swój uśmiech - pełna bezzebna buzia i brakiem szyi to się rozplywam :)

Dovra kończę randkę z dojarka :) dobrej resztki nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:11

Emiilka, lamka, Kaczorka, Lena21, Jeżowa, Nadzieja22, Aga9090, KateHawke, JustynaG lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królicek <3

Miło zacząć dzień od takich zdjęć :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, sprawa ciuszkow jest indywidualna, Leon urodzil sie 56 dlugi, a 62 zaczal nosic niedawno, czyli po 2.5miesiaca a i tak w niektore 56 jeszcze wchodzi. Ilosc ciuszkow też zalezy od dziecka, starszaka musialam często kilka razy dziennie przebierać a teraz przebranie w ciagu dnia lub nocy zdarzylo sie doslownie kilka razy.
    Moim zdaniem spokojnie po 5 szt bodziakow wystarczy na początek a jak okaze sie ze trzeba wiecej to dokupić.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka.. Gabi jest cudowna <3 współczuję tych wszystkich problemów, mam nadzieję że za chwilę miną jak reką odjął. Trzymam kciuki żeby Gabi odbiła na wadze!

U nas kolejna nieprzespana noc.. nie wiem jak funkcjonować z 2-3 godzinami snu :( Mała co godzinę jest przy cycku, zastanawiam się czy to normalne czy z moim pokarmem jest coś nie tak..

Flowwer, cieszę się, że masz tam dobre warunki.

Ania, co u Was?

Kaczorka, strasznie szybko ten czas leci.. Luśka już duża dziewczynka :)

A co do ubranek 56-62 to nie pomogę, gdyż na szybko dokupowaliśmy ubranka 50 dla naszego mikruska :)

ibishka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ