Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:A ja się z Wami podzielę wiedzą, którą ostatnio nabyłam - odnośnie wózków.
Gdyby którejś z Was stukały przednie koła, to wystarczy umieścić między nimi a stelażem cienkie filcowe podkładki
Już od jakiegoś czasu mnie to wkurzało a okazuje się, że rozwiązanie jest banalnie proste.
Kradnę pomysł! Stukanie na polbruku wyprowadza mnie z równowagiKaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Chciałam tylko Wam wytłumaczyć łopatologicznie na co zwracać uwagę, aby nie było u Was tak jak w moich poprzednich 2 ciążach, aby nie było tak jak u Ani i Luny. Widocznie moje "doświadczenie" mało warte..
Nenusiu, Twoje słowa są jak najbardziej przydatne.
Oczywiście każda ciąża jest inna i to co u jednej jest zwykłymi skurczami przepowiadającymi, u drugiej może prowadzić do porodu przedwczesnego. Lepiej mieć wiedzę i w razie czego dopytać lekarza, powiedzieć czego się obawiamy, zwrócić na to uwagę niż nie wiedzieć.
Każde doświadczenie jest cenne. I oczywiście, nasza wiedza pewnie sprawi, że pojedziemy kilka razy na IP choć nie będzie to konieczne. Ale z drugiej strony, lepiej pojechać 2 razy za dużo niż raz za mało.Emiilka, Rucola, StaraczkaNika, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Jakbym Was wstawiła zawartość garderoby mojej córki to byście się za głowę złapały
teraz na wyprzedażach w H&M kupiłam nawet kilka kiecek w rozmiarze 92. No zgłupiałam.
reset, Rucola, Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Lunka jeśli chodzi o Łódź, to polecam planetarium w EC1, najlepsze i najnowocześniejsze w Europie. Jesli chodzi o jedzenie, jesli opcja wege Wam odpowiada to polecam vege fast food PAPUVEGE na ul. Sienkiewicza, blisko jest do planetarium
Warto tez zaglądnąć do manufaktury, ale to już tak na koniec dla zabicia czasu
Ja mam ogromny sentyment do Łodzi. Nie dość że zdawałam tam egzamin państwowy to jeszcze jeździłam tam do Pasnika i mam Lewcia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 21:23
Luna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny ja też uważam, ze informacje dotyczące niepokojących objawów są bardzo przydatne, ale prawda jest taka, że każdy ma inny próg bólu i pewne rzeczy odczuwa inaczej. Niezbędna jest opinia lekarza, a w przypadku kiedy lekarz mówi, ze jest ok, nie ma co za bardzo schizowac. Ja nie wiem jaką długą mam szyjkę, raz na 4 tygodnie mam badanie na samolocie i wiem tylko tyle, ze jest ok. Rózne skurcze mam, Lewcio czasem tak się jeży że normalnie czuję całe jego plecki i dupcię pod reką, nie zawsze jest to przyjemne, ale przyjmuję to za coś co się może zdarzać na tym etapie. uważam ze każdą wątpliwośc powinien rozwiać lekarz, więc jesli coś nas niepokoi to biegusiem do lekarza.Nie ma co dopowiadać teorii bo prawda jest taka że to co u jednej może wróżyć coś złego, dla innej jest zupełnie naturalne i niegroźne
JustynaG, Aga9090 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny nie było mnie kilka dni i chyba Was nie nadrobię... Byliśmy nad morzem w Jantarze. Wczoraj stuknęło nam 11 lat
Więc tak na szybko:
Malka moje serdeczne gratulacje!!! ❤❤❤
Bajkaaa i Ania cieszę się że nadal jesteście w dwupakach
Flowwer strasznie żałuję,że nie załapałam się na twoje zdjęcie
Na zdjęcie Luny też nie, ale niedawno widziałam i nie wierzę abyś od tego czasu zmieniła się w słonia! Zawsze uroczo wyglądasz
Aiwlys dobrze Cię widzieć, a jeszcze lepiej czytać że u Was wszystko o.k.
Jutro ważny dzień dla wielu z Was, więc POWODZENIA! Niezmiennie trzymam za Was kciuki :-*Bajkaaa, summer86, Luna1993, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Dziewczyny, jutro jestem myślami z Wami :* wierzę, że ten dzień każdej przyniesie dobre wieści. Błagam o jedno- w miarę możliwości dawajcie znać- choć krótko, jednym zdaniem tuz po wizytach, nie pozwólcie nam się martwić (zwłaszcza ciężarnym to nie służy, o czym uprzejmie przypominam!
). Na dłuższe relacje cierpliwie poczekamy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 21:59
Minie Black, Rucola, Achia, Flowwer, Bajkaaa, olik321, Sarna84 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Hej Mamusie!
Urlop z wyzwaniami u mnie. Netu brak, zasięg tylko na plaży. Jak już mi się idą że 2-3 strony nadrobić Was to potem znowu jestem 10 w plecy :p dziś się już udało na bierzaco ale nie załapałam się na zdjęcia
Wszystko było by super gdyby nie to że najpierw zachorował syn, potem wtórnie rozłożyło mnie a od dziś mam chyba jeszcze zapalenie cewki moczowej... Dobrze ze jutro wracamy bo chyba teraz będziemy tydzień odchorowywac urlop
Do poczytania jutro z domu i kciuki za wszystkie jutrzejsze wydarzenia. Kciuki za biedne umeczone karmienia i niedospanirm -
Hej, napisałam długą wiadomość i wypaliło mi w kosmos
Teraz w skrócie: niemam ani netu ani zasięgu tutaj. Mam za to chory pęcherz zatoki i dziecko. Dobrze ze jutro wracamy!
Do poczytania jutro, trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wydarzenia, za niewypałem matki noworodków i te na hospitalizacji
Ps nie załapałam się na zdjęcia -
Justyna super wyglądasz! Kiece cudne, ale mi plecy wysypało i już muszę zrezygnować z takich mocno odkrytych, ramiona względnie ok wyglądają
Znalazłam fajne, ale na przyszłość do karmienia niekoniecznie hehe. Tylko w 3 są guziki, reszta by trzeba było zadzierac kiece.
Lamka, kurde teraz tak pomyślałam, że ja niezbyt się nadaję na szoping aktualnieChyba zostają mi tylko internety i ewentualnie odsyłanie co nie podpasi.
Luna, my byliśmy zjeść w Gospodzie Starówka na ul. Centralnej 40, bo to było nam po drodze od Paśnika. Bardzo nam smakowało.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Obrzęki, puchnięcie mogą być przyczyną zatrucia ciążowego.
Leżała ze mną dziewczyna. Wyglądała naprawdę na obrzękniętą- nie mówię że utyła przez ciążę. Odkładała się jej woda. Wyglądałam przy niej jak serdelek.
Doszło ciśnienie, dziecko przestało rosnąć, mało wód też było. Wzieli ją na cc nagle. Była na końcówce 35tc.
Dlatego jeżeli coś Cię niepokoi, warto mieć na uwadze. Bo zatrucie jest niebezpieczne. Jak dochodzi jeszcze ciśnienie, to tym bardziej.
Kurcze, ciśnienie mam bardzo niskie, a spuchniete mam tylko palce u rąk, moze troszke stopy tak z góry. Lekarza mam 19go dopiero. Mysle, ze to chyba nic takiego, tym bardziej ze caly czas malutką czuje, kopie dniami i nocami:) -
Luna1993 wrote:Amy ja w pierwszej ciąży też puchłam i jakoś nic nam nie dolegalo, także po prostu bym spytała lekarza na wizycie. Chyba że jest to bardzo mocne puchnięcie . Ostatnio rozmawiałam o tym z prowadzącym- normalne w ciąży, normalne w upały w ciąży
nie straszyłabym od razu zatruciem ciazowym.
Mam taki stres, że już jestem spakowana na jutro i leżę w łóżku czekając na sen. Znowu sobie wmawiam, że Ci dotychczasowi lekarze to idioci i nic małej nie doleganikomu nie życzę takiego stresu. Dopiero teraz widzę jakie to szczęście mieć zdrowe dziecko. Normalnie się nie zwraca uwagi na to
Aga kochana przypomnij proszę, kiedy wyniki tego paskudztwa?
Luna , mocno trzymam kciuki za jutro!
I tez tak sobie mysle, ze to nie jest jakas mega opuchlizna u mnie, chyba raczej norma dla 31tc:) -
Laski, na dobranoc moje skarby
Nadzieja22, Amy333, summer86, ibishka, Flowwer, Lena21, Yoselyn82, Czrna 81, olik321, Jeżowa, Luna1993, blue00, Kaczorka, Bajkaaa, Rucola, Sarna84, Madzik34, Achia, Tosia2323, KateHawke, JustynaG, pilik, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Melevis stanowczo powinnaś mieć więcej dzieci !!!
Ja od godz noe śpię, te łóżka na nowym oddziele są przeokropne, zrobiłam kawę i siedzę.
Bajka serio teraz Cię jeszcze bardziej podziwiam!!! Ja się nie nadaje do leżenia!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Melevis jak pięknie, jakie śliczne slodziaki
lunaris zdrowka życze!Lunaris lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️