X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A ja się z Wami podzielę wiedzą, którą ostatnio nabyłam - odnośnie wózków.
    Gdyby którejś z Was stukały przednie koła, to wystarczy umieścić między nimi a stelażem cienkie filcowe podkładki :)
    Już od jakiegoś czasu mnie to wkurzało a okazuje się, że rozwiązanie jest banalnie proste.

Kradnę pomysł! Stukanie na polbruku wyprowadza mnie z równowagi :D

Kaczorka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna w Łodzi mogę Ci jedynie polecić burgery w Gastromachinie. ;-)

Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Chciałam tylko Wam wytłumaczyć łopatologicznie na co zwracać uwagę, aby nie było u Was tak jak w moich poprzednich 2 ciążach, aby nie było tak jak u Ani i Luny. Widocznie moje "doświadczenie" mało warte..

Nenusiu, Twoje słowa są jak najbardziej przydatne.
    Oczywiście każda ciąża jest inna i to co u jednej jest zwykłymi skurczami przepowiadającymi, u drugiej może prowadzić do porodu przedwczesnego. Lepiej mieć wiedzę i w razie czego dopytać lekarza, powiedzieć czego się obawiamy, zwrócić na to uwagę niż nie wiedzieć.
    Każde doświadczenie jest cenne. I oczywiście, nasza wiedza pewnie sprawi, że pojedziemy kilka razy na IP choć nie będzie to konieczne. Ale z drugiej strony, lepiej pojechać 2 razy za dużo niż raz za mało.

Emiilka, Rucola, StaraczkaNika, Aga9090 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym Was wstawiła zawartość garderoby mojej córki to byście się za głowę złapały :D teraz na wyprzedażach w H&M kupiłam nawet kilka kiecek w rozmiarze 92. No zgłupiałam.

reset, Rucola, Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jeśli chodzi o Łódź, to polecam planetarium w EC1, najlepsze i najnowocześniejsze w Europie. Jesli chodzi o jedzenie, jesli opcja wege Wam odpowiada to polecam vege fast food PAPUVEGE na ul. Sienkiewicza, blisko jest do planetarium ;) Warto tez zaglądnąć do manufaktury, ale to już tak na koniec dla zabicia czasu ;)
    Ja mam ogromny sentyment do Łodzi. Nie dość że zdawałam tam egzamin państwowy to jeszcze jeździłam tam do Pasnika i mam Lewcia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 21:23

Luna1993 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też uważam, ze informacje dotyczące niepokojących objawów są bardzo przydatne, ale prawda jest taka, że każdy ma inny próg bólu i pewne rzeczy odczuwa inaczej. Niezbędna jest opinia lekarza, a w przypadku kiedy lekarz mówi, ze jest ok, nie ma co za bardzo schizowac. Ja nie wiem jaką długą mam szyjkę, raz na 4 tygodnie mam badanie na samolocie i wiem tylko tyle, ze jest ok. Rózne skurcze mam, Lewcio czasem tak się jeży że normalnie czuję całe jego plecki i dupcię pod reką, nie zawsze jest to przyjemne, ale przyjmuję to za coś co się może zdarzać na tym etapie. uważam ze każdą wątpliwośc powinien rozwiać lekarz, więc jesli coś nas niepokoi to biegusiem do lekarza.Nie ma co dopowiadać teorii bo prawda jest taka że to co u jednej może wróżyć coś złego, dla innej jest zupełnie naturalne i niegroźne :)

JustynaG, Aga9090 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie było mnie kilka dni i chyba Was nie nadrobię... Byliśmy nad morzem w Jantarze. Wczoraj stuknęło nam 11 lat :-) Więc tak na szybko:
    Malka moje serdeczne gratulacje!!! ❤❤❤
    Bajkaaa i Ania cieszę się że nadal jesteście w dwupakach ;-D
    Flowwer strasznie żałuję,że nie załapałam się na twoje zdjęcie :-( :-(
    Na zdjęcie Luny też nie, ale niedawno widziałam i nie wierzę abyś od tego czasu zmieniła się w słonia! Zawsze uroczo wyglądasz :-)
    Aiwlys dobrze Cię widzieć, a jeszcze lepiej czytać że u Was wszystko o.k. :-D

Jutro ważny dzień dla wielu z Was, więc POWODZENIA! Niezmiennie trzymam za Was kciuki :-*

Bajkaaa, summer86, Luna1993, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro jestem myślami z Wami :* wierzę, że ten dzień każdej przyniesie dobre wieści. Błagam o jedno- w miarę możliwości dawajcie znać- choć krótko, jednym zdaniem tuz po wizytach, nie pozwólcie nam się martwić (zwłaszcza ciężarnym to nie służy, o czym uprzejmie przypominam!;)). Na dłuższe relacje cierpliwie poczekamy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 21:59

Minie Black, Rucola, Achia, Flowwer, Bajkaaa, olik321, Sarna84 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzień dobrych wieści ;-)

Zawsze każda z Nas wolała testować w "szczęśliwy" poniedziałek aniżeli na weekendzie :D <3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!

Urlop z wyzwaniami u mnie. Netu brak, zasięg tylko na plaży. Jak już mi się idą że 2-3 strony nadrobić Was to potem znowu jestem 10 w plecy :p dziś się już udało na bierzaco ale nie załapałam się na zdjęcia :-(
    Wszystko było by super gdyby nie to że najpierw zachorował syn, potem wtórnie rozłożyło mnie a od dziś mam chyba jeszcze zapalenie cewki moczowej... Dobrze ze jutro wracamy bo chyba teraz będziemy tydzień odchorowywac urlop :-P
    Do poczytania jutro z domu i kciuki za wszystkie jutrzejsze wydarzenia. Kciuki za biedne umeczone karmienia i niedospanirm

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, napisałam długą wiadomość i wypaliło mi w kosmos :(

Teraz w skrócie: niemam ani netu ani zasięgu tutaj. Mam za to chory pęcherz zatoki i dziecko. Dobrze ze jutro wracamy!

Do poczytania jutro, trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wydarzenia, za niewypałem matki noworodków i te na hospitalizacji <3
    Ps nie załapałam się na zdjęcia :-(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super wyglądasz! Kiece cudne, ale mi plecy wysypało i już muszę zrezygnować z takich mocno odkrytych, ramiona względnie ok wyglądają :(

Znalazłam fajne, ale na przyszłość do karmienia niekoniecznie hehe. Tylko w 3 są guziki, reszta by trzeba było zadzierac kiece.

Lamka, kurde teraz tak pomyślałam, że ja niezbyt się nadaję na szoping aktualnie :D Chyba zostają mi tylko internety i ewentualnie odsyłanie co nie podpasi.

Luna, my byliśmy zjeść w Gospodzie Starówka na ul. Centralnej 40, bo to było nam po drodze od Paśnika. Bardzo nam smakowało.

Luna1993 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Obrzęki, puchnięcie mogą być przyczyną zatrucia ciążowego.
    Leżała ze mną dziewczyna. Wyglądała naprawdę na obrzękniętą- nie mówię że utyła przez ciążę. Odkładała się jej woda. Wyglądałam przy niej jak serdelek.
    Doszło ciśnienie, dziecko przestało rosnąć, mało wód też było. Wzieli ją na cc nagle. Była na końcówce 35tc.
    Dlatego jeżeli coś Cię niepokoi, warto mieć na uwadze. Bo zatrucie jest niebezpieczne. Jak dochodzi jeszcze ciśnienie, to tym bardziej.

Kurcze, ciśnienie mam bardzo niskie, a spuchniete mam tylko palce u rąk, moze troszke stopy tak z góry. Lekarza mam 19go dopiero. Mysle, ze to chyba nic takiego, tym bardziej ze caly czas malutką czuje, kopie dniami i nocami:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Amy ja w pierwszej ciąży też puchłam i jakoś nic nam nie dolegalo, także po prostu bym spytała lekarza na wizycie. Chyba że jest to bardzo mocne puchnięcie . Ostatnio rozmawiałam o tym z prowadzącym- normalne w ciąży, normalne w upały w ciąży ;) nie straszyłabym od razu zatruciem ciazowym.

Mam taki stres, że już jestem spakowana na jutro i leżę w łóżku czekając na sen. Znowu sobie wmawiam, że Ci dotychczasowi lekarze to idioci i nic małej nie dolega :) nikomu nie życzę takiego stresu. Dopiero teraz widzę jakie to szczęście mieć zdrowe dziecko. Normalnie się nie zwraca uwagi na to

Aga kochana przypomnij proszę, kiedy wyniki tego paskudztwa?

Luna , mocno trzymam kciuki za jutro!
    I tez tak sobie mysle, ze to nie jest jakas mega opuchlizna u mnie, chyba raczej norma dla 31tc:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, na dobranoc moje skarby <3

71be19826d28f9damed.jpg

Nadzieja22, Amy333, summer86, ibishka, Flowwer, Lena21, Yoselyn82, Czrna 81, olik321, Jeżowa, Luna1993, blue00, Kaczorka, Bajkaaa, Rucola, Sarna84, Madzik34, Achia, Tosia2323, KateHawke, JustynaG, pilik, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jakie słodziaki!!:-)))))))))

3i49hdgeac44oma5.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzisiaj taki ważny dzień ! Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie <3 Nika super pomysł z tą lista !

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis stanowczo powinnaś mieć więcej dzieci !!!

Ja od godz noe śpię, te łóżka na nowym oddziele są przeokropne, zrobiłam kawę i siedzę.

Bajka serio teraz Cię jeszcze bardziej podziwiam!!! Ja się nie nadaje do leżenia!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jak pięknie, jakie śliczne slodziaki :-)

lunaris zdrowka życze! :-)

Lunaris lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 8 tyg :-)

juz nie śpię takiego mam stracha...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ