WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już nie śpię, dzień dobry wszystkim.
    Trzymam dziś mocno kciuki za wszystkie wizytu i badania, czekamy na lawinę dobrych wieści <3

Yos, strach jest zupełnie zrozumiały, ale robisz wszystko aby było dobrze i ja wierzę, że tak właśnie jest i będzie. Daj proszę znac zaraz po wizycie.

Flowwer, na szczęście to już końcówka i wiem, że dasz radę. Też podziwiam Bajeczkę za tyle tygodni leżenia w szpitalu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witam sie w 8 tyg :-)

juz nie śpię takiego mam stracha...

Doskonale Cię rozumiem ale ja i Szymek wierzymy że będzie wszystko w porządku.
    Najdłuższa ciąża ile u Ciebie trwała ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ostatnio GG pisała ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Doskonale Cię rozumiem ale ja i Szymek wierzymy że będzie wszystko w porządku.
    Najdłuższa ciąża ile u Ciebie trwała ?

własnie 7t5d dlatego tak sie boje..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    własnie 7t5d dlatego tak sie boje..
    Całe of jest z Tobą i fasolką wiem ze dziś trudno odpedzić czarne myśli.
    Ale nadzieją jestem ja popatrz nawet nie sądziłam że kiedykolwiek bedę czy donoszę ciążę a tu końcówka 8 mies.

Ania jak dzis samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 06:12

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

musiałam nadrobić cały weekend, bo mieliśmy aktywny i nie było jak wejść na forum... trwało to ponad 30 minut, lecicie ze stronami lecicie.

Będę dziś trzymać mocno kciuki za wszystkie Nika super pomysł z tą listą.

Melevis co do rozmiaru 92 rozumiem... mnie na wyprzedażach on też kusił, ale jakoś się opanowałam.

Lunka nie załapałam się na Twoje zdjęcie, ale potwierdzam mi od ok 4 tyg waga stoi w miejscu

Amy też bardzo puchłam w okolicach 30 tyg i już się martwiłam bo potrafiłam 2-3 kg w dzień spuchnąć. Pomogło wieczorne picie melisy z pokrzywą, takie mocniejsze napary. Naprawdę działa, bo w weekend odpuściłam, nie było nas w domu i wczoraj wieczorem znowu wyglądałam jak bania.
    Jeśli się zatrzymuje woda to ważne by ciśnienie nie było wysokie - wtedy lepiej jechać do lekarza na IP i sprawdzić czy wszystko ok.

Justyna masz piękny brzuszek !!

U nas chyba też zaczyna się coś dziać.. od piątku siusiam 20 raz dziennie po kilka kropel.. czuję, że mały jest niżej. Mam też wieczorne bóle jak na okres + stawianie się brzucha. W sobote były też bóle krzyżowe, ale po kąpieli ciepłej ustały. Po takich "ćwiczeniach" mam zawsze gęsty biały śluz.. niby nie jakies ogromne ilości ale jest.
    Jeśli chodzi o wypychanie żeber to nawet mi się nie chce pisać... nic tak nie boli.
    Chciałam Was pytać o te dolegliwości, ale widzę, że na tym etapie to już normalne. Od dziś zaczynam też pić napar z liści malin. Naczytałam się, że porodu nie przyspiesza ale niby może w nim pomóc.. zobaczymy :)

P.S. i witam się w 36 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 06:23

Flowwer, lamka, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa w sobotę oprócz ćwiczeń małego zostałam uraczona ćwiczeniami mojej cierpliwości.. jak to na imprezie rodzinnej...
    kochane ciotunie ;)
    ale teksty szły takie, że nie wiedziałam, co mam odpowiadać ( a ja raczej z tych z wrodzoną wredotą ;p)

oczywiście, że mam planowaną cesarkę ( bo teraz każdy ma, przeciez taka moda)
    że wracam do pracy po kilku tygodniach od porodu (what?!)
    że napewno nie będę karmić piersią ( a nawet jeśli to mój wybór )
    że wyglądam nienajgorzej, ale teraz każda tak wygląda, inne czasy i mam pamiętać, że i tak nie schudnę w tydzień czy dwa
    że szpital w którym chce rodzić ma najlepszych lekarzy, ale psychicznie tam nie wytrzymam, przez warunki ( spoko już tydzień tam leżałam i jakoś u psychiatry nie wylądowałam)

i tysiące innych pierdół.. w ostateczności musiałam prowadzić auto spowrotem z włącząnym youtubem na maksa żeby sobie humor poprawić, bo myślałam, że komuś zwyczajnie przywalę ;)

także miłego dnia dziewczyny!!! :)))

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) na bieżąco czytałam wszystko, ale nie miałam kiedy odpisywać przez ostatnie kilka dni :( ale dzisiaj trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i wszystkie dzieciaczki, dawno takiego zapotrzebowania na kciuki jednego dnia nie było! Czekam na same dobre wieści! <3 Karma, Yos, Minie, Nika, Luna, Achia, Ania - moje myśli są dzisiaj z Wami :)

Ja już z powrotem we Wrocławiu, cztery dni u rodziców z dwójką dzieciaczków brata za mną, było super, choć moja cierpliwość czasem była na granicy :D i nie zawsze miałam siłę za nimi latać, ale mój mąż bardzo pomagał, miło mi się na nich patrzyło razem <3 a teraz tydzień ciociowej opieki nad ostatnim skarbem brata - 2letnią dziewczynką :) już siedzę w tramwaju do niej <3

Chciałam tylko z bardzo dużym opóźnieniem napisać - Flo, powinnaś być w ciąży całe życie! Wyglądasz ekstra!!! Tak samo Olik :) patrząc na takie zdjęcia zdecydowałam się, że sesja ciążowa będzie na 100%!

Ach i Amal - super, że Ci się udało z tym wózkiem, widziałam to ogłoszenie, bo też mój rejon i też się czaiłam! :D ale jak widziałam Twoją radość to nawet się nie wtryniałam :D a my ostatecznie bierzemy gondolę od brata - stan po 3 dzieciaczków na pewno nie idealny, ale jest sprawna i wymaga tylko odświeżenia po strychu :) trochę kasy w kieszeni zostanie, a kupimy jakąś spacerówkę sami potem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:03

Flowwer, mi88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Lamka, Rucola serdecznie dziękuję za polecenie :*

Będę w wolnej chwili dzisiaj zaglądać, ale trzymam kciuki cały dzień dziewczyny!!! <3 To musi być nasz dzień

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik chyba te objawy to normalność choc już wolę być po.

Patrząc na dziewczyny ze sali to mi nic nie jest i trzymanie dla pro formy mnie dobija.

Jezowa sesja fajna pamiątka!! 2 latek to sama rozkosz <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawie i wszystkie kciuki mam już zacisniętę :D

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, pozwól że Cię przeszkolę:

oczywiście, że mam planowaną cesarkę ( bo teraz każdy ma, przeciez taka moda)
    - dokładnie, zaplanowałam, że chcę mieć taką wielką bliznę odtąd dotąd - są baaaardzo modne :)

że wracam do pracy po kilku tygodniach od porodu (what?!)
    - (z politowaniem) tak, ciociu, a dziecko będę podrzucać do lasu, żeby się z wilkami wychowywało. Świetny pomysł.

że napewno nie będę karmić piersią ( a nawet jeśli to mój wybór )
    - Ciociu, wiem, że mam fajne cycki, ale nie ma gwarancji, że kazdy facet będzie nimi zainteresowany.

że wyglądam nienajgorzej, ale teraz każda tak wygląda, inne czasy
    - (z żywym zainteresowaniem) no tak, kiedyś to kobieta mogła się zaniedbac pod każdym pretekstem, teraz już inne czasy - ciąża to nie wymówka, żeby wyglądać jak słoń czy zarośniety babochłop. Ahhh, trochę cioci zazdroszczę, że przechodziła przez to w innych czasach.

i mam pamiętać, że i tak nie schudnę w tydzień czy dwa
    - no tak. Daję sobie 4 tygodnie.

że szpital w którym chce rodzić ma najlepszych lekarzy, ale psychicznie tam nie wytrzymam, przez warunki ( spoko już tydzień tam leżałam i jakoś u psychiatry nie wylądowałam)
    - (przechylając głowę, ze współczuciem) oooh, bo ciocia to podobno długo leżała w szpitalu. No tak, do tej pory to ciocia przeżywa, prawda?

Zawsze trzeba odpowiadać... inaczej się nie nauczą, żeby trochę pomyśleć, zanim z czymś do Ciebie wyskoczą. Ja już moją i mężową rodzinę przyuczyłam. Tylko szwagierka się nie poddaje i podkłada co i rusz, ale skoro to lubi, to możemy się i tak bawić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:25

Aga9090, olik321, Minie Black, Rucola, Nadzieja22, Achia, JustynaG, Amy333, Karma88, mi88, Czrna 81, Czrna 81, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominajka:
    StaraczkaNika wrote:
    Zupdate'owany plan na poniedziałek:

Cały dzień do odwołania:
    - Karma - wyniki Panoramy
    - Nenusia - odbiór wyników histopatologicznych

12:00 - Yoselyn - podgląd kropka
    12:20 - Minie_Black - USG przedwakacyjne
    13:00 - Achia - internista
    13:20 - Nika - USG i pozegnanie z prowadzącym z kliniki
    14:40 - Achia - USG
    16:40 - Luna - wizyta w Łodzi i diagnozowanie Zuzinego serduszka
    20:20 - Ania - wizyta u gin - potencjalnie może się skończyć w szpitalu - trzymamy kciuki, żeby nie

Kto jeszcze? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:43

Luna1993, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja będę męczyć szpital przez cały tydzień o wyniki :D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nika ja będę męczyć szpital przez cały tydzień o wyniki :D
    Zedytowałam. Myślisz, że już będą te wyniki?
    Trzymam kciuki, żeby były i to wyłącznie pozytywne

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, trzymam kciuki od rana!

Olik ja bym na pewno nie pozostała bez komentarza, dobrze, że już wróciłaś. ;-)

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Nika jesteś bezbłędna :)

dziewczyny ja się w ciąży jakaś łagodniejsza zrobiłam,
    Albo mam wredotę utajoną, bo często sobie myślę " na cholerę będę strzępić język"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:48

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Zedytowałam. Myślisz, że już będą te wyniki?
    Trzymam kciuki, żeby były i to wyłącznie pozytywne
    Wątpię, że już ale będę dzwonić. Powiedzieli od 2 do 4 tygodni..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc śniła mi się IP - nie wiem po co byłam, ale ciągle mnie gdzieś przenosili, stres przed wizytowy daje się we znaki. Dobrze, że wizyta w Renomie, to na odstresowanie zacznę od Zary.

Olik, wiem o czym mówisz, ostatnio też tak mam, że nawet mi się odzywać już nie chce....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:54

olik321, reset lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana zaciskam kciuki za Was dziewczyny!! To musi być szczęśliwy poniedziałek <3

Melevis - mnie wszelkie dźwięki wózkowe doprowadzają do szału ;) więc rozumiem :p
    Mąż się ze mnie śmiał na początku, że to choroba psychiczna.. ;)

Jeżowa - zdecydowanie polecam sesję ciążową! Można sobie później powspominać patrząc na to jak się pięknie wyglądało :D
    My przy kolejnej ciąży będziemy robić już sesję rodzinną, bo kolejna ciążowa to już chyba za dużo :p

Flowwer - współczuję tego "leżenia" w szpitalu.. mam dzieję, że znajdziesz jakiś sposób, żeby to przetrwać. Póki co musisz być dzielną mamusią :)

A Alutka ma ostatnio ulubione zajęcie - wstaje w łóżeczku i ćwiczy upadanie na pupę ;) potrafi tak długo.. :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8babec5c299d.jpg

Yoselyn82, Karma88, KateHawke, Emiilka, Lunaris, -Mamunia-, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ