X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już nie śpię, dzień dobry wszystkim.
    Trzymam dziś mocno kciuki za wszystkie wizytu i badania, czekamy na lawinę dobrych wieści <3

Yos, strach jest zupełnie zrozumiały, ale robisz wszystko aby było dobrze i ja wierzę, że tak właśnie jest i będzie. Daj proszę znac zaraz po wizycie.

Flowwer, na szczęście to już końcówka i wiem, że dasz radę. Też podziwiam Bajeczkę za tyle tygodni leżenia w szpitalu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witam sie w 8 tyg :-)

juz nie śpię takiego mam stracha...

Doskonale Cię rozumiem ale ja i Szymek wierzymy że będzie wszystko w porządku.
    Najdłuższa ciąża ile u Ciebie trwała ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ostatnio GG pisała ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Doskonale Cię rozumiem ale ja i Szymek wierzymy że będzie wszystko w porządku.
    Najdłuższa ciąża ile u Ciebie trwała ?

własnie 7t5d dlatego tak sie boje..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    własnie 7t5d dlatego tak sie boje..
    Całe of jest z Tobą i fasolką wiem ze dziś trudno odpedzić czarne myśli.
    Ale nadzieją jestem ja popatrz nawet nie sądziłam że kiedykolwiek bedę czy donoszę ciążę a tu końcówka 8 mies.

Ania jak dzis samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 06:12

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

musiałam nadrobić cały weekend, bo mieliśmy aktywny i nie było jak wejść na forum... trwało to ponad 30 minut, lecicie ze stronami lecicie.

Będę dziś trzymać mocno kciuki za wszystkie Nika super pomysł z tą listą.

Melevis co do rozmiaru 92 rozumiem... mnie na wyprzedażach on też kusił, ale jakoś się opanowałam.

Lunka nie załapałam się na Twoje zdjęcie, ale potwierdzam mi od ok 4 tyg waga stoi w miejscu

Amy też bardzo puchłam w okolicach 30 tyg i już się martwiłam bo potrafiłam 2-3 kg w dzień spuchnąć. Pomogło wieczorne picie melisy z pokrzywą, takie mocniejsze napary. Naprawdę działa, bo w weekend odpuściłam, nie było nas w domu i wczoraj wieczorem znowu wyglądałam jak bania.
    Jeśli się zatrzymuje woda to ważne by ciśnienie nie było wysokie - wtedy lepiej jechać do lekarza na IP i sprawdzić czy wszystko ok.

Justyna masz piękny brzuszek !!

U nas chyba też zaczyna się coś dziać.. od piątku siusiam 20 raz dziennie po kilka kropel.. czuję, że mały jest niżej. Mam też wieczorne bóle jak na okres + stawianie się brzucha. W sobote były też bóle krzyżowe, ale po kąpieli ciepłej ustały. Po takich "ćwiczeniach" mam zawsze gęsty biały śluz.. niby nie jakies ogromne ilości ale jest.
    Jeśli chodzi o wypychanie żeber to nawet mi się nie chce pisać... nic tak nie boli.
    Chciałam Was pytać o te dolegliwości, ale widzę, że na tym etapie to już normalne. Od dziś zaczynam też pić napar z liści malin. Naczytałam się, że porodu nie przyspiesza ale niby może w nim pomóc.. zobaczymy :)

P.S. i witam się w 36 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 06:23

Flowwer, lamka, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa w sobotę oprócz ćwiczeń małego zostałam uraczona ćwiczeniami mojej cierpliwości.. jak to na imprezie rodzinnej...
    kochane ciotunie ;)
    ale teksty szły takie, że nie wiedziałam, co mam odpowiadać ( a ja raczej z tych z wrodzoną wredotą ;p)

oczywiście, że mam planowaną cesarkę ( bo teraz każdy ma, przeciez taka moda)
    że wracam do pracy po kilku tygodniach od porodu (what?!)
    że napewno nie będę karmić piersią ( a nawet jeśli to mój wybór )
    że wyglądam nienajgorzej, ale teraz każda tak wygląda, inne czasy i mam pamiętać, że i tak nie schudnę w tydzień czy dwa
    że szpital w którym chce rodzić ma najlepszych lekarzy, ale psychicznie tam nie wytrzymam, przez warunki ( spoko już tydzień tam leżałam i jakoś u psychiatry nie wylądowałam)

i tysiące innych pierdół.. w ostateczności musiałam prowadzić auto spowrotem z włącząnym youtubem na maksa żeby sobie humor poprawić, bo myślałam, że komuś zwyczajnie przywalę ;)

także miłego dnia dziewczyny!!! :)))

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) na bieżąco czytałam wszystko, ale nie miałam kiedy odpisywać przez ostatnie kilka dni :( ale dzisiaj trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i wszystkie dzieciaczki, dawno takiego zapotrzebowania na kciuki jednego dnia nie było! Czekam na same dobre wieści! <3 Karma, Yos, Minie, Nika, Luna, Achia, Ania - moje myśli są dzisiaj z Wami :)

Ja już z powrotem we Wrocławiu, cztery dni u rodziców z dwójką dzieciaczków brata za mną, było super, choć moja cierpliwość czasem była na granicy :D i nie zawsze miałam siłę za nimi latać, ale mój mąż bardzo pomagał, miło mi się na nich patrzyło razem <3 a teraz tydzień ciociowej opieki nad ostatnim skarbem brata - 2letnią dziewczynką :) już siedzę w tramwaju do niej <3

Chciałam tylko z bardzo dużym opóźnieniem napisać - Flo, powinnaś być w ciąży całe życie! Wyglądasz ekstra!!! Tak samo Olik :) patrząc na takie zdjęcia zdecydowałam się, że sesja ciążowa będzie na 100%!

Ach i Amal - super, że Ci się udało z tym wózkiem, widziałam to ogłoszenie, bo też mój rejon i też się czaiłam! :D ale jak widziałam Twoją radość to nawet się nie wtryniałam :D a my ostatecznie bierzemy gondolę od brata - stan po 3 dzieciaczków na pewno nie idealny, ale jest sprawna i wymaga tylko odświeżenia po strychu :) trochę kasy w kieszeni zostanie, a kupimy jakąś spacerówkę sami potem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:03

Flowwer, mi88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Lamka, Rucola serdecznie dziękuję za polecenie :*

Będę w wolnej chwili dzisiaj zaglądać, ale trzymam kciuki cały dzień dziewczyny!!! <3 To musi być nasz dzień

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik chyba te objawy to normalność choc już wolę być po.

Patrząc na dziewczyny ze sali to mi nic nie jest i trzymanie dla pro formy mnie dobija.

Jezowa sesja fajna pamiątka!! 2 latek to sama rozkosz <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawie i wszystkie kciuki mam już zacisniętę :D

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, pozwól że Cię przeszkolę:

oczywiście, że mam planowaną cesarkę ( bo teraz każdy ma, przeciez taka moda)
    - dokładnie, zaplanowałam, że chcę mieć taką wielką bliznę odtąd dotąd - są baaaardzo modne :)

że wracam do pracy po kilku tygodniach od porodu (what?!)
    - (z politowaniem) tak, ciociu, a dziecko będę podrzucać do lasu, żeby się z wilkami wychowywało. Świetny pomysł.

że napewno nie będę karmić piersią ( a nawet jeśli to mój wybór )
    - Ciociu, wiem, że mam fajne cycki, ale nie ma gwarancji, że kazdy facet będzie nimi zainteresowany.

że wyglądam nienajgorzej, ale teraz każda tak wygląda, inne czasy
    - (z żywym zainteresowaniem) no tak, kiedyś to kobieta mogła się zaniedbac pod każdym pretekstem, teraz już inne czasy - ciąża to nie wymówka, żeby wyglądać jak słoń czy zarośniety babochłop. Ahhh, trochę cioci zazdroszczę, że przechodziła przez to w innych czasach.

i mam pamiętać, że i tak nie schudnę w tydzień czy dwa
    - no tak. Daję sobie 4 tygodnie.

że szpital w którym chce rodzić ma najlepszych lekarzy, ale psychicznie tam nie wytrzymam, przez warunki ( spoko już tydzień tam leżałam i jakoś u psychiatry nie wylądowałam)
    - (przechylając głowę, ze współczuciem) oooh, bo ciocia to podobno długo leżała w szpitalu. No tak, do tej pory to ciocia przeżywa, prawda?

Zawsze trzeba odpowiadać... inaczej się nie nauczą, żeby trochę pomyśleć, zanim z czymś do Ciebie wyskoczą. Ja już moją i mężową rodzinę przyuczyłam. Tylko szwagierka się nie poddaje i podkłada co i rusz, ale skoro to lubi, to możemy się i tak bawić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:25

Aga9090, olik321, Minie Black, Rucola, Nadzieja22, Achia, JustynaG, Amy333, Karma88, mi88, Czrna 81, Czrna 81, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominajka:
    StaraczkaNika wrote:
    Zupdate'owany plan na poniedziałek:

Cały dzień do odwołania:
    - Karma - wyniki Panoramy
    - Nenusia - odbiór wyników histopatologicznych

12:00 - Yoselyn - podgląd kropka
    12:20 - Minie_Black - USG przedwakacyjne
    13:00 - Achia - internista
    13:20 - Nika - USG i pozegnanie z prowadzącym z kliniki
    14:40 - Achia - USG
    16:40 - Luna - wizyta w Łodzi i diagnozowanie Zuzinego serduszka
    20:20 - Ania - wizyta u gin - potencjalnie może się skończyć w szpitalu - trzymamy kciuki, żeby nie

Kto jeszcze? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:43

Luna1993, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja będę męczyć szpital przez cały tydzień o wyniki :D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nika ja będę męczyć szpital przez cały tydzień o wyniki :D
    Zedytowałam. Myślisz, że już będą te wyniki?
    Trzymam kciuki, żeby były i to wyłącznie pozytywne

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, trzymam kciuki od rana!

Olik ja bym na pewno nie pozostała bez komentarza, dobrze, że już wróciłaś. ;-)

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Nika jesteś bezbłędna :)

dziewczyny ja się w ciąży jakaś łagodniejsza zrobiłam,
    Albo mam wredotę utajoną, bo często sobie myślę " na cholerę będę strzępić język"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:48

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Zedytowałam. Myślisz, że już będą te wyniki?
    Trzymam kciuki, żeby były i to wyłącznie pozytywne
    Wątpię, że już ale będę dzwonić. Powiedzieli od 2 do 4 tygodni..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc śniła mi się IP - nie wiem po co byłam, ale ciągle mnie gdzieś przenosili, stres przed wizytowy daje się we znaki. Dobrze, że wizyta w Renomie, to na odstresowanie zacznę od Zary.

Olik, wiem o czym mówisz, ostatnio też tak mam, że nawet mi się odzywać już nie chce....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 07:54

olik321, reset lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana zaciskam kciuki za Was dziewczyny!! To musi być szczęśliwy poniedziałek <3

Melevis - mnie wszelkie dźwięki wózkowe doprowadzają do szału ;) więc rozumiem :p
    Mąż się ze mnie śmiał na początku, że to choroba psychiczna.. ;)

Jeżowa - zdecydowanie polecam sesję ciążową! Można sobie później powspominać patrząc na to jak się pięknie wyglądało :D
    My przy kolejnej ciąży będziemy robić już sesję rodzinną, bo kolejna ciążowa to już chyba za dużo :p

Flowwer - współczuję tego "leżenia" w szpitalu.. mam dzieję, że znajdziesz jakiś sposób, żeby to przetrwać. Póki co musisz być dzielną mamusią :)

A Alutka ma ostatnio ulubione zajęcie - wstaje w łóżeczku i ćwiczy upadanie na pupę ;) potrafi tak długo.. :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8babec5c299d.jpg

Yoselyn82, Karma88, KateHawke, Emiilka, Lunaris, -Mamunia-, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ