Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika to ładnie ważyłas jak na 32tc :) u mnie waga szacunkowa Zosi w 32tc to 2kg, a myślę że 50 i tak możesz kupić choćby symbolicznie na jakiś wyprzedażach a szyjka pozwoli zobaczysz że jeszcze będziesz narzekać że już byś chciała urodzić :)
    Bo ja jestem z tych "hej, do przodu" ;)
    Było widać od razu, że jestem rozwinięta nad wiek. Nawet płuca miałam już sprawne i tylko mnie na trochę do inkubatora wrzucili, bo skórę miałam czerwoną. Do roczku nadrobiłam straty i weszłam w normy, więc po porodzie też rosłam szybciej niż nirmalne dzieci. Tylko że potem dłuuugo już się trzýmałam w tych dolnych normach i do końca podstawówki byłam najmniejsza w klasie. Dopiero w gimnazjum skoczyłam :)
    Także bywają i bezproblemowe wcześniaki :) Wiadomo, że bezpieczniej donosić, ale jeśli mimo wszelkich środków akcja zacznie się parę tyg. wcześniej to nie będę umierać ze strachu o dziecko, tylko trzymać nadziei że moje małe też będzie silne

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze Wam powiem, że Wasze brzuszki są wszystkie absolutnie zjawiskowe <3 aż mi się za moim zatęskniło :)

A mój wyglada tak po 3 tygodniach po cc:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c88f3f5bb48.jpg

91Ewela09, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Jeżowa, admiralka, Bajkaaa, nick nieaktualny, JustynaG, Yoselyn82, Karma88, olik321, KateHawke, emi2016, Lunaris, Lusesita, Rucola, pilik, Emiilka, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jesteśmy na podobny etapie ciąży i powiem Ci szczerze że nie zostalabym nawet sekundy w tym szpitalu, a do tego napisalabym do NFZ sensowne pismo.
    Co ci lekarze wyprawiają to się w głowie nie mieści, wyglada to jak szpital z PRLu "jak nie dasz w łapę to nie masz po co tu przychodzić".
    Współczuję Ci naprawdę. Rób tak jak podpowiada Ci serce ❤
    Zdrowie maleństwa jest najważniejsze.

A ja odkąd jestem w ciąży drugi raz mam zgage... nic nie pomaga. Okropne uczucie ;(

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie 30 stopni i taka duchota....Nie ma czym oddychać normalnie,przynajmniej Sandrunia ma extra warunki :P

I zaczęło padać ;) ,może powietrze się oczyści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:02

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, w ogóle nie widać że w ciąży byłaś. Swietnie wyglądasz.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela próbowałaś Ranigast? Mnie czasem tylko on ratował

Amy333 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nikuś tych portek dla maluszka polecam sibie kupić w lidlu :) nam się świetnie sprawdzają - są takie w całości, gdzie nie trzeba skarpetek i nic malucha nie uciska albo takie jak zwykle spodnie i wtedy skarpetki. Moja położna mówi, że temperatura w domu dla noworodka to 22 stopnie, żeby więcej nie grzać - tylko do kapania można dogrzać.
    Kurcze, a u nas nie ma regulacji temperarury w łazience :/ Bo planowałam kłaść wanienkę na blacie w łazience, żeby tej wanienki z wodą nie nosic w te i nazad. A u nas grzeje nie kaloryfer tylko takie rury - zimą aż parzą, ale szału z tą temperaturą nie ma. Hmm, trzeba będzie rozważyć zrobienie pokoju kąpielowego w salonie :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Kurcze, a u nas nie ma regulacji temperarury w łazience :/ Bo planowałam kłaść wanienkę na blacie w łazience, żeby tej wanienki z wodą nie nosic w te i nazad. A u nas grzeje nie kaloryfer tylko takie rury - zimą aż parzą, ale szału z tą temperaturą nie ma. Hmm, trzeba będzie rozważyć zrobienie pokoju kąpielowego w salonie :(

My mamy taki przenośny mały grzejnik, nie wiem jak to się nazywa ;) włączamy jakieś 10 min przed kąpielą

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a może jakiś grzejnik aby włączyć na chwilę przed kąpielą?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    My mamy taki przenośny mały grzejnik, nie wiem jak to się nazywa ;) włączamy jakieś 10 min przed kąpielą
    Farelka! Też używaliśmy :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, już wszystkiego próbowałam. Na chwilę pomaga zimne mleko.

Dziewczyny moglybyście opisać jak u Was wyglądały skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:13

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dobry patent! Ja nawet mam farelkę z zamierzchłych czasów pomieszkiwania w akademiku (tam to było zimno!). Trzeba ją odnaleźć i sprawdzić, czy działa. Zadanie dla męża #32 zanotowane na jego biureczku ;)

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cieszą mnie takie piękne wieści o Franku <3 <3

Ja jestem po spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i od przyszłego tygodnia już zaczynam zajęcia :) Fajne jest to, że nie ma stałej grupy tylko w każdym tygodniu sobie wybieramy temat i godzinę która nam pasuje :)

Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny macie cudne brzuszki !!!

Ania nic wiecej za bardzo nie dodam jak to że tu dziewczyny są na dożywianiu dzieci z hipotrofią i moje wspołokatorki miały dziś cc.
    Widze że nie potrafisz podjąć decyzji, strach cie paraliżuje. Płacz nic nie da trzeba zakurwić czasem odpowiednio i jak radzi Reset niech napisze dr takie oswiafczenie ze cc nie jest aktualnie potrzebna.

Nie obraź się ale piszę to co ja odczuwam - popatrz w depresję i niemoc. A ciąża to dopiero początek trudów, po porodzie bedzie apogeum zmian hormonalnych i trud opieki nad malenstwem.

U mnie znów jest na odwrót giny zapobiegawczo traktują.

W Bytomiu jesli jest minimalne ryzyko dla dobrostanu płotu robia cc i nawet 200km to w dzisiejszych czasach nie jest przeszkoda bo tu są dziewczyny z całego południa Polski.

Ufff pada i jest czym oddychać

nick nieaktualny, admiralka, Bajkaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo zgadzam się z Tobą, tam z kazdego rejonu dziewczyny są, że mną leżały z Nysy, Raciborza i Oświęcimia, a w maju to z Zakopanego była dziewczyna. Mówiły, że przyjechały do Bytomia, bo są najlepsi specjaliści

• admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nadrobiłam wszystko i nie napiszę nic nowego niż dziewczyny. Mam nadzieję, ze jak najszybciej trafisz do lepszego szpitala :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na M i będę prosić o wypis.
    Leżę od godziny pod ktg.
    Jak dla mnie nic się oczywiście nie dzieje. Tętno lepsze niż rano.
    Jestem tylko ciekawa co powiedzą na to ktg.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie z mojego miasta jadą albo tu na ujastek do Krakowa albo do Bytomia i widzicie gdybym leżała w Bytomiu to byśmy się poznały :) a ja się tu pytałam i jak jest powiklana ciąża to w 37tc wywołują chyba że pacjentka odmawia.
    Ja wiem ze nam łatwo pisać ale nic nie jest tak ważne jak zdrowie naszych dzieci i u mnie jak się okaże że białko mi wystrzelilo i trzeba cc to ani sekundy się nie będę zastanawiać i co więcej wiem że lekarze też nie będą mieli wątpliwości co robic

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a ja dodam od siebie, że Twoja gin mogła sugerować pozostanie w szpitalu by nie brać na siebie odpowiedzialności...
    Bo jednak jeśli byś się wypisała i cokolwiek by się zdarzyło to byłby pretensje do niej.

Trzymam kciuki za Oskara i za jego dzielną mamę! :)
    Wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję dla siebie i dziecka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka gotowa, czekam na męża :) Powinien być za chwilkę i tylko się ogarnie, zje obiad i jedziemy na wizytę.

Bajkaaa, nick nieaktualny, Yoselyn82, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Siwulec, Lunaris, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ