X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika to ładnie ważyłas jak na 32tc :) u mnie waga szacunkowa Zosi w 32tc to 2kg, a myślę że 50 i tak możesz kupić choćby symbolicznie na jakiś wyprzedażach a szyjka pozwoli zobaczysz że jeszcze będziesz narzekać że już byś chciała urodzić :)
    Bo ja jestem z tych "hej, do przodu" ;)
    Było widać od razu, że jestem rozwinięta nad wiek. Nawet płuca miałam już sprawne i tylko mnie na trochę do inkubatora wrzucili, bo skórę miałam czerwoną. Do roczku nadrobiłam straty i weszłam w normy, więc po porodzie też rosłam szybciej niż nirmalne dzieci. Tylko że potem dłuuugo już się trzýmałam w tych dolnych normach i do końca podstawówki byłam najmniejsza w klasie. Dopiero w gimnazjum skoczyłam :)
    Także bywają i bezproblemowe wcześniaki :) Wiadomo, że bezpieczniej donosić, ale jeśli mimo wszelkich środków akcja zacznie się parę tyg. wcześniej to nie będę umierać ze strachu o dziecko, tylko trzymać nadziei że moje małe też będzie silne

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze Wam powiem, że Wasze brzuszki są wszystkie absolutnie zjawiskowe <3 aż mi się za moim zatęskniło :)

A mój wyglada tak po 3 tygodniach po cc:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c88f3f5bb48.jpg

91Ewela09, Aga9090, blue00, Luna1993, Jeżowa, admiralka, Bajkaaa, Amal, JustynaG, Yoselyn82, Karma88, olik321, KateHawke, emi2016, Lunaris, Lusesita, Rucola, pilik, Emiilka, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jesteśmy na podobny etapie ciąży i powiem Ci szczerze że nie zostalabym nawet sekundy w tym szpitalu, a do tego napisalabym do NFZ sensowne pismo.
    Co ci lekarze wyprawiają to się w głowie nie mieści, wyglada to jak szpital z PRLu "jak nie dasz w łapę to nie masz po co tu przychodzić".
    Współczuję Ci naprawdę. Rób tak jak podpowiada Ci serce ❤
    Zdrowie maleństwa jest najważniejsze.

A ja odkąd jestem w ciąży drugi raz mam zgage... nic nie pomaga. Okropne uczucie ;(

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie 30 stopni i taka duchota....Nie ma czym oddychać normalnie,przynajmniej Sandrunia ma extra warunki :P

I zaczęło padać ;) ,może powietrze się oczyści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:02

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, w ogóle nie widać że w ciąży byłaś. Swietnie wyglądasz.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela próbowałaś Ranigast? Mnie czasem tylko on ratował

Amy333 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nikuś tych portek dla maluszka polecam sibie kupić w lidlu :) nam się świetnie sprawdzają - są takie w całości, gdzie nie trzeba skarpetek i nic malucha nie uciska albo takie jak zwykle spodnie i wtedy skarpetki. Moja położna mówi, że temperatura w domu dla noworodka to 22 stopnie, żeby więcej nie grzać - tylko do kapania można dogrzać.
    Kurcze, a u nas nie ma regulacji temperarury w łazience :/ Bo planowałam kłaść wanienkę na blacie w łazience, żeby tej wanienki z wodą nie nosic w te i nazad. A u nas grzeje nie kaloryfer tylko takie rury - zimą aż parzą, ale szału z tą temperaturą nie ma. Hmm, trzeba będzie rozważyć zrobienie pokoju kąpielowego w salonie :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Kurcze, a u nas nie ma regulacji temperarury w łazience :/ Bo planowałam kłaść wanienkę na blacie w łazience, żeby tej wanienki z wodą nie nosic w te i nazad. A u nas grzeje nie kaloryfer tylko takie rury - zimą aż parzą, ale szału z tą temperaturą nie ma. Hmm, trzeba będzie rozważyć zrobienie pokoju kąpielowego w salonie :(

My mamy taki przenośny mały grzejnik, nie wiem jak to się nazywa ;) włączamy jakieś 10 min przed kąpielą

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a może jakiś grzejnik aby włączyć na chwilę przed kąpielą?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    My mamy taki przenośny mały grzejnik, nie wiem jak to się nazywa ;) włączamy jakieś 10 min przed kąpielą
    Farelka! Też używaliśmy :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, już wszystkiego próbowałam. Na chwilę pomaga zimne mleko.

Dziewczyny moglybyście opisać jak u Was wyglądały skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:13

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dobry patent! Ja nawet mam farelkę z zamierzchłych czasów pomieszkiwania w akademiku (tam to było zimno!). Trzeba ją odnaleźć i sprawdzić, czy działa. Zadanie dla męża #32 zanotowane na jego biureczku ;)

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cieszą mnie takie piękne wieści o Franku <3 <3

Ja jestem po spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i od przyszłego tygodnia już zaczynam zajęcia :) Fajne jest to, że nie ma stałej grupy tylko w każdym tygodniu sobie wybieramy temat i godzinę która nam pasuje :)

Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny macie cudne brzuszki !!!

Ania nic wiecej za bardzo nie dodam jak to że tu dziewczyny są na dożywianiu dzieci z hipotrofią i moje wspołokatorki miały dziś cc.
    Widze że nie potrafisz podjąć decyzji, strach cie paraliżuje. Płacz nic nie da trzeba zakurwić czasem odpowiednio i jak radzi Reset niech napisze dr takie oswiafczenie ze cc nie jest aktualnie potrzebna.

Nie obraź się ale piszę to co ja odczuwam - popatrz w depresję i niemoc. A ciąża to dopiero początek trudów, po porodzie bedzie apogeum zmian hormonalnych i trud opieki nad malenstwem.

U mnie znów jest na odwrót giny zapobiegawczo traktują.

W Bytomiu jesli jest minimalne ryzyko dla dobrostanu płotu robia cc i nawet 200km to w dzisiejszych czasach nie jest przeszkoda bo tu są dziewczyny z całego południa Polski.

Ufff pada i jest czym oddychać

Aga9090, admiralka, Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo zgadzam się z Tobą, tam z kazdego rejonu dziewczyny są, że mną leżały z Nysy, Raciborza i Oświęcimia, a w maju to z Zakopanego była dziewczyna. Mówiły, że przyjechały do Bytomia, bo są najlepsi specjaliści

• admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nadrobiłam wszystko i nie napiszę nic nowego niż dziewczyny. Mam nadzieję, ze jak najszybciej trafisz do lepszego szpitala :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na M i będę prosić o wypis.
    Leżę od godziny pod ktg.
    Jak dla mnie nic się oczywiście nie dzieje. Tętno lepsze niż rano.
    Jestem tylko ciekawa co powiedzą na to ktg.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie z mojego miasta jadą albo tu na ujastek do Krakowa albo do Bytomia i widzicie gdybym leżała w Bytomiu to byśmy się poznały :) a ja się tu pytałam i jak jest powiklana ciąża to w 37tc wywołują chyba że pacjentka odmawia.
    Ja wiem ze nam łatwo pisać ale nic nie jest tak ważne jak zdrowie naszych dzieci i u mnie jak się okaże że białko mi wystrzelilo i trzeba cc to ani sekundy się nie będę zastanawiać i co więcej wiem że lekarze też nie będą mieli wątpliwości co robic

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a ja dodam od siebie, że Twoja gin mogła sugerować pozostanie w szpitalu by nie brać na siebie odpowiedzialności...
    Bo jednak jeśli byś się wypisała i cokolwiek by się zdarzyło to byłby pretensje do niej.

Trzymam kciuki za Oskara i za jego dzielną mamę! :)
    Wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję dla siebie i dziecka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka gotowa, czekam na męża :) Powinien być za chwilkę i tylko się ogarnie, zje obiad i jedziemy na wizytę.

Bajkaaa, Aga9090, Yoselyn82, Achia, Tosia2323, -Mamunia-, Siwulec, Lunaris, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ