X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przystojniaczek słodki :-)

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Aniu, mamy to! Gratuluję narodzin Oskarka :) Teraz już wiemy, co zrobić, by urodzić ;) Synuś wspaniały, a i waga zacna! Teraz już możesz spać spokojnie <3 Nikuś, dobry kawał z rana, jak śmietana :D Miłej niedzieli dla nas wszystkich :)

reset lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jeszcze raz gratuluję :-) Oskar jest super chłopakiem.

Czyli biorąc z Ciebie przykład, 30.11 zaczyna Tarzan miętosić mi sutki :-D

Luna tulę Cię mocno, tym bardziej, że też mam dziarę. Nie ma w tym nawet odrobiny Twojej winy. :-*

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - uzupełniłam listę o tyle co zapamiętałam.
    Nadzieja - mam nadzieję, że nie pomyliłam i to Ty masz termin na 28.02.??
    Yose, Vivanilka i Sanka - Was też dopisać??
    Jak coś/kogoś jeszcze pominęłam to proszę pisać :)

summer86, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się w nowym tygodniu :)
    Ania ale słodki <3 !!!

Rucola lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorko możesz zmienić mi termin na 5.12? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie to nie dociera ciągle. Tym bardziej że nie widziałam go od wczoraj.
    Zabrali mnie już pod prysznic i było w miarę ok.

A młody to cały ojciec jak tak patrzyliśmy. Będziemy robić irokezy ;)

lamka, Aga9090, moniśka..., Emiilka, Bajkaaa, Karma88, Patrycja20, Lunaris, Flowwer, Achia, Rucola, Nadzieja22, Jeżowa, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a czemu Ci ta szyjka pękła?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kaczorko możesz zmienić mi termin na 5.12? :-)

Oki :)

lamka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Oskarek <3 wygląda tak spokojnie <3

Śniadanie Ciastek chce zrobić do łóżka :D tylko nie mogę się zdecydować co chcę jeść... zrozum kobietę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 08:50

Bajkaaa, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorko poproszę :-) tp 15.02.2019. Jak to mój emek powiedział "dzień wczesniej i będzie Walenty" :-)

Kaczorka lubi tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Ania a czemu Ci ta szyjka pękła?

Do końca nie wiem. Ale zapewne było ciasno. A mam też bardzo blisko odbyt jak powiedziała lekarka i też przez to się pewnie posypało.

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Do końca nie wiem. Ale zapewne było ciasno. A mam też bardzo blisko odbyt jak powiedziała lekarka i też przez to się pewnie posypało.

Aniu ale o szyjkę pytamy, bo krocze to tak jak piszesz pewnie pękło z powyższych powodów, zazwyczaj zresztą pęka o ile go nie nacieto. Tylko wcześniej pisałaś, że szyjka pękła a to już nie zdarza się standardowo, no chyba ze jest parcie przy braku pełnego rozwarcia.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, gratuluję z całego serca, dużo zdrówka i sil!

A co do peknietej szyjki, bo u mnie też pękła- złożyły sie na to dwie sprawy. Liczne infekcje w ciazy oraz to, że mały rodzil się z rączką. Z tego co pamiętam Ania też miała problemy z nawracajacymi infekcjami a one.mocno osłabiają szyjkę.

• reset Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jak obiecałaś brzuszek komuś innemu to spoko, ja się przyczaje z testowaniem tak, by sobie przejąć kolejny brzuszek... A za dwa tygodnie to tu może być znów wysyp, bo i Ewela, i Flo i pewnie ktoś jeszcze :)

(a na poważnie to we wtorek okaże się, czy jest sens na cokolwiek się czaić. Temperatura znów spadła i ja mam przeczucie, że jednak nie pękło nic...).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dokładnie sprawdzali czy szyjka nie pękła, bo pomimo rozwarcia trzymała jednym bokiem jak to powiedziała położna.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam też łyżeczkowanie. Nie wyszło wszystko. Nie byłam do końca wszystkiego świadoma. Spieszyli się po porodzie i godzinę mnie 'obrabiali' bo były problemy.
    Dlatego starałam się o tym wczoraj nie pisać i nie myśleć.
    A co zrobili to zrobili. Będę się martwić później ;) teraz się musi pogoić to wszystko.

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się jak najszybciej zagoilo. A Ty wracaj szybciutko do pełni sił!

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A mam takie pytanie do dłuższych zaciążonych staraczek- spotkałam dziś tutaj znajomą, dziewczyna bardzo fajna i zawsze ją lubiłam. Okazuje się że też jest w ciąży i też rodzi w grudniu. I tak od słowa do słowa- czy planowana ciąża
    My że tak,a ona że nie.. oczywiście się cieszy ale jakoś tak coś mnie uwierało(?) jak dowiaduje się będzie rodził praktycznie jak ja i mam wrażenie że moja ciąża wtedy jest mniej zauważona.nie wiem jak to opisać. Nie mówię że to źle jak ktoś ma dziecko od razu, to wręcz dobrze. Ale ja bym chciała być wśród znajomych jedyną ciężarną skoro tyle nam to zajęło..a oczywiście mało kto wie ile przeżyliśmy więc wiem że moje odczucia są dość absurdalne.

U nas ciąża była planowana, staraliśmy się od pół roku. Czyli stosunkowo krótko (choć podejrzewam, że gdyby nie wątki miesięczne to zajęłoby to więcej czasu).

Rozumiem Cię, że chciałabyś być jedyną. Ale w gruncie rzeczy - jeśli podejdziesz do tematu praktycznie, gdy już urodzisz - przyda Ci się kontakt z "mamuśkami" z dziećmi w wieku Twojego brzdąca.
    A Twoja Ciąża z pewnością jest zauważona przez Tobie najbliższych :)

Aniu Piękna foteczka z rana. Wstałam dziś wcześniej i się załapałam :D
    No i na zdjęciu, jak widać samą główkę to nie pomyślałabym, że to taka kruszynka.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia właśnie wczoraj miałam Ci odpisać. Jak zaszłam w ciążę po 1,5 roku starań to się dowiedziała o tym ta durna 'kolezanka' i niemalże od razu poinformowała mnie, że zaczyna się starać (3 miesiące po porodzie) o drugie, bo chłopiec, bo praca. Za przeproszeniem wkurwi** mnie to, bo my się tyle staramy, dwie straty po drodze a ona tak beztrosko do tego podchodź i jeszcze mi o tym gada, jakby mnie to interesowało. Więc myślę że takie uczucia są normalne, ja na początku nie chciałam wstawiać żadnych ciwzowych zdjęć na fb chociażby, ale robię to, właśnie dlatego że cieszę cię z ciąży, że jest taka wyczekana i skoro tyle osób z łatwością zachodzi w ciążę i się tym obnosi to czemu i ja nie mogę się pochwalić ;) także spróbuj się tyn nie martwić, myślę że za parę dni to uczucie minie, bo sama wiesz jaki skarb nosisz pod sercem :*

JustynaG, Czrna 81 lubią tę wiadomość

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ