Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Lunaris kciuki za rozprawę, tylko staraj się być spokojna.
Rucola mam info na stronie internetowej, że 23.07 to data wypłaty, więc już chyba ostatnia prosta. Może zadzwoń na infolinię albo idź do zusu, tam są mili ludzie.Daj znać jak kasa wpłynie
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Faktycznie się tam przejdę, zeby założyć sobie ten zaufany profil, ale to już nie w tym tygodniu
Daj znać jak kasa wpłynie
Profil na ePuap możesz założyć nie wychodząc z domu (przyda się też by np. zarejestrować dziecko on line). Możesz zrobić to mając konto on line w kilkunastu bankach, które współpracują z ePuap i ministerstwem cyfryzacji. Gdzie masz rachunek?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie chciałam znów pisać o sobie i swoich problemach, ale głowa mi pęka, jestem strasznie rozbita i nie wiem co robić
myślałam, że skoro emek przekroczył pewna granicę (uwierzcie że chyba żadna z was by nie akceptowala czegoś takiego) i to drugi raz podczas trwania naszego związku to podejmę jasną decyzje. Powiedziałam że muszę wszystko przemyśleć i żeby narazie poszukal jakiegoś lokum dla siebie. Już zaczynam mięknąć bo myślą za mnie hormony i smutno mi, że resztę ciąży, może ostatniej , spędzę sama. Że nie będzie miłych wspomnień tylko te nerwy. Ale przecież nie mogę drugi raz pozwolić na to samo. Wtedy też przepraszał, lata było wszystko ok. Przykro mi, że w ciągu sekundy można wszystko zniszczyć. Pozwolę mu zostać- boję się że znów się to kiedyś powtórzy. Zrobię sobie przerwę- boję się że będę kiedyś żałować że dałam wszystkim zniszczyć tak piękny czas jakim jest ciąża. Moja pierwsza też była taka sama. Ciągle nerwy, bo to wpadka, rodzice też się odwrócili, mąż za granicą, problemy z donoszeniem. Teraz sytuacja jest inna, jesteśmy małżeństwem, mamy stabilna sytuację a mimo to tak dostaje po tyłku. Jutro zaczynam 29 tydzień. Przecież to już końcówka
Obiecuję już się nad sobą nie użalać, nie chce skupiać całej uwagi na sobie, bo poruszacie tu dużo ważniejsze tematy niż moje problemy osobiste -
Achia wrote:reset- ja chyba zakładałam ten ePuap rok temu, ale szłam do banku coś potwierdzic o ile dobrze pamiętam. ale nie pamiętam ani gdzie to się wchodzi, hasła ani nic. jak mogę to sprawdzić?:p
Rok temu większość banków jeszcze nie miała opcji potwierdzania on line (brak wspólnej bazy z ministerstwem), ale teraz - zwłaszcza odkąd funkcjonuje repozytorium plików sądowych i np. sprawozdania finansowe składa się za pośrednictwem internetu - można potwierdzić z domu. Zazywczaj jest taka zakładka w koncie bankowym (ja mam w ing, więc tu wiem, gdzie to jest, Mecenas ma zalożony ePuap w mbanku, więc też kojarzę w którym miejscu, a w innych bankach to nie wiem).
Aha, problem może być, gdy np. ktoś ma konto wspólnie z małżonkiem (nie zawsze to przepuszcza) albo gdy ma się konto np. na nazwisko panieńskie, a ma sie teraz po męzu/ podwójne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 10:48
Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Profil na ePuap możesz założyć nie wychodząc z domu (przyda się też by np. zarejestrować dziecko on line). Możesz zrobić to mając konto on line w kilkunastu bankach, które współpracują z ePuap i ministerstwem cyfryzacji. Gdzie masz rachunek?
już próbowałam to założyć, to dostałam informację, ze w ciągu 7miu dni mam się zgłosić osobiscie, zeby jednorazowo zweryfikowac dane#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Lunka Kochana, serce sie kraja jak to czytam. Rozumiem, ze nie chcesz pisac o co konkretnie chodzi, ale jeśli tylko mozemy Cię jakoś wesprzeć, to chcemy to zrobić. Nie pisz, ze mamy ważniejsze problemy, bo to Ty masz problem z serduszkiem Zuzi i to Ty masz problemy małżeńskie, więc przynajmniej moje pieprzenie o tym ze mi się nie chce czy że zepsuł mi się ekspres do kawy to jakiś śmieszny żarcik. Bardzo mi leży na sercu że w tak wyjątkowym czasie kobieta nie może się cieszyć swoją ciążą i cały czas kłody pod nogi. Bardzo Ci współczuję#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
DZiękuję dziewczyny za wszystkie kciuki! Przydadzą się bo idę sama. Dam znać po.
Luna -nie zależnie od tego co się stało przeżywałam takie same rozterkismutne że musisz przez to przechodzić i jak najbardziej pisz co Ci na wątrobie leży. Nie użalasz się nad sobą, masz trudną sytuację a wsparcie w takich chwilach jest bardzo ważne! Mam nadzieję że wszystko się u Ciebie wyprostuje, wyklaruje.
Uciekam się szykować i jadę do sądu. -
Lunka- ja się muszę zabrać za apelację, a tu muszę znów Ciebie głuptasie objeżdżać! Nie wartościujemy tu naszych problemów, każdy jest tak samo ważny.
Trudno mi radzić, co masz zrobić, bo tylko Ty umiesz ocenić powagę przewinienia, ale do wygadania się to my tu cały czas jesteśmy :*
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:w ing, jeśli o to pytasz
już próbowałam to założyć, to dostałam informację, ze w ciągu 7miu dni mam się zgłosić osobiscie, zeby jednorazowo zweryfikowac dane
Zadziwiające- ja zakładałam przez internet i sobie i mecenasowi i nikt z nas nigdzie nie szedł. Jesteś pewna, że masz konto na te same dane co aktualny dowód?
Dzięki reset!!! właśnie sobie założyłam, 5 sekund roboty, a ja myślałam, że z tym są jakieś super ceregiele
Ach i Luna - mogę się tylko domyślać, co się stało (aczkolwiek mam jakieś tam podejrzenie), ale tak naprawdę nieważne co się stało, jeśli została przekroczona jakaś granica, to Twój mąż niestety musi to odczuć bardzo wyraźnie, bo tylko w ten sposób można mieć nadzieję, że tej granicy w przyszłości ponownie nie przekroczy. Ja rozumiem, że chciałabyś cieszyć się beztrosko ciążą, ale chyba musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, co będzie lepszym rozwiązaniem na dłuższą metę - teraz szybko wybaczyć mężowi, który zapewne zapamięta, że szybko wybaczyłaś i to może go w przyszłości skłonić do powielenia zachowania, czy teraz wytrzymać, zaznaczyć, że nie pozwolisz na takie i takie traktowanie bardzo wyraźnie, co w efekcie wpłynie korzystniej na całą przyszłość. Jest mi niezmiernie przykro, że cały czas coś się dzieje w Twoim życiu... jedyne co, to mogę Cię wirtualnie pocieszyć i przytulić. Jesteś silną kobietą, szkoda tylko, że musisz się o tym tak często przekonywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:04
reset, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Zadziwiające- ja zakładałam przez internet i sobie i mecenasowi i nikt z nas nigdzie nie szedł. Jesteś pewna, że masz konto na te same dane co aktualny dowód?
spróbuję jeszcze raz
Luna1993 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Dzień dobry
Super Karma że udało Ci się dodzwonić do szkoły rodzenia!
Bajka jesteś bardzo dzielna, już tak niewiele wam zostało
Niestety nie zdążyłam zobaczyć pasierbiątka Reset, może następnym razem
Nika jak to dziewczyny powiedziały, nigdy nie mów nigdy - poza tym czasami po ciąży wszystko się w organizmie normuje i może u Ciebie też tak będzie
Lunaris powodzenia! Nie będzie to przyjemne spotkanie ale dobrze że wkrótce będziesz to niała już za sobą!
A mnie mąż wczoraj zaskoczył i wysłał mi zdjęcie nowego samochodu stojącego już w naszym garażutak bardzo się cieszę bo to czym do tej pory jeździliśmy to był jakiś koszmar i aż sama sobie się dziwie że tyle czasu wytrzymałam
na szczęście w końcu mamy duże, wygodne i rodzinne auto a nie jakąś starą, sportową i kawalerską brykę
Dziś już u nas piękna pogoda i zaraz idziemy nad jezioro się kąpać. Może uda mi się zrobić jakieś fajne zdjęcie mojej dziewczynce to wam ją w końcu pokażęreset, Rucola, Luna1993, lamka, Lunaris, Aga9090, Nadzieja22, olik321, Anna Stesia, Czrna 81, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyreset wrote:Aha, problem może być, gdy np. ktoś ma konto wspólnie z małżonkiem (nie zawsze to przepuszcza) albo gdy ma się konto np. na nazwisko panieńskie, a ma sie teraz po męzu/ podwójne.
no to u nas ta było, konta mamy osobne, ale profil zakładałam bodajże przed ślubem. a sru, mąż pojedzie zarejestrować dziecko sam :p -
nick nieaktualnyLuna- też nie bardzo wiem co doradzić bo samam wiesz najlepiej co się stało... myślę, że Jeżowa pięknie ujęła to w swoich słowach. pamiętaj że my tu jesteśmy jakbyś chciała się wygadać. Mam nadzieję że mąż pójdzie po rozum do głowy i więcej takich błędów popełniać nie będzie. przyrko mi że musisz to przechodzić w trakcie nie najłatwiejszej ciąży, ale wierzę, że po burzy wychodzi słońce. trzymam za Was kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:10
-
Reset dostała maila, ze przyjeli wniosek, ale musze odwiedzić punkt potwierdzajacy w ciągu 14tu dni i sugeruje mi pierwszy urząd skarbowy w Rzeszowie
ostatnim razem miała 7 dni i ZUS w Rzeszowie
no szlag mnie jasny trafi!!!
Poddaje się. Musze tam pójść, tylko teraz nie wiem gdzie, czy do ZUSu czy do US ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:13
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021