X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) mamy czwartek :)
    Mam 16 dni do donoszonej ciąży :)

Czy was też dobija ta pogoda? Czuję się jakby była jesień, ehh byle do weekendu wtedy emek przyjedzie i przywiezie ciuszki dla Zosie to humor będę już miała fajny :)

Anna Stesia, Rucola, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa znalazłam coś i nie mogłam się oprzeć żeby ci pokazać! <3
    https://www.mituapi.pl/mobile/pl/p/Poduszka-puszysta-40x40cm--bawelna-jezyk---rozowy-minky/1096

Buziaczki dla wszystkich! :* :* :* <3

Bajkaaa, Lunaris, Jeżowa lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj też tragicznie wspominam połóg przez nacięcie, brrr... w nocy jak karmiłam małą to zwijałam rogala na fotelu, trochę lepiej wtedy było.

Bajeczko jeszcze ja nie napisałam, że Cię podziwiam! Serio, Ty w ogóle nie narzekasz - musisz być mega optymistyczną i wiecznie pozytywną laską :D

Co z tą Anią?...

Dziewczyny, patrzcie, wyprodukowałam klony! (tak tak, fryzjer już pytał o Stacha :D )

e4e0bf309c6d0877med.jpg

Bocianiątko, Lusesita, Aga9090, Lena21, Patrycja20, Karma88, Lunaris, Jeżowa, olik321, Bajkaaa, Siwulec, KateHawke, Sanka, Kaczorka, Angelika83, Rucola, Achia, Tosia2323, moniśka..., Nadzieja22, JustynaG, Amy333, pilik, Yoselyn82, Sarna84, blue00, malka, Anna Stesia, Czrna 81, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Lunka nie potrafię zrozumieć jak można robić przykrość kobiecie w ciąży :/

Konfacel szałowy :-D

My dziś mieliśmy nocny bonus, dwie kupy zamiast 1 :) powoli mam wrażenie, że mąż się cieszy jak wychodzi do pracy ;)

Anna Stesia współczuje problemów, nie wiem czym się to objawia, ale brzmi nieprzyjemnie. Szybkiego powrotu do sprawności życzę <3 swoją drogą ten cały połóg to też jakiś niewypał, jakbym teraz miała w jednym kawałku te wszystkie @, które mnie ominęły. Miałam nie pytać, ale skoro już jego temat się pojawił to powiedzcie ile u Was trwało plamienie ? My jesteśmy prawie 5 tygodni po porodzie i jak już myśle ze koniec to znów pojawia się krew, to jest ok?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Kochanie współczuję Ci tych wszystkich stresów, naprawdę taka ilość na jedną osobę to strasznie dużo. Dzielna jesteś, że tak to wszystko jakoś znosisz.

Bajkaaaa dla mnie taka pogoda może zostać, wreszcie mam trochę sił na cokolwiek. :P

Ja się nad ranem odmeldowałam, wyprawiłam M do pracy i poszłam spać, o 8 dopiero się wybudziłam. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    A u mnie od wczoraj skurcze, na początku co 1,5 godziny, później co 40 minut i tak od godziny 10 do 23. Cała noc bez atrakcji i już zaczynam coś czuć w podbrzuszu. Musze znów wziąć nospe i magnez moze sie trochę uspokoi.
    Do środy muszę wytrzymać,bo nie ma ani mojego lekarza prowadzącego ani położnej (okres urlopowy pffff) a bardzo zależy mi na tym żeby rodzić z nimi.

Ania, daj znać co u Was :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to sprawa indywidualna, niekiedy krwawienie trwa krócej, a niekiedy dłużej. Może jak się niepokoisz to powiedz położnej

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Lenka u mnie połóg z krwawieniem równo 3 tyg potem tydzień przerwy.... i dostałam miesiączki :P masakra... też uważam że połóg to kumulacja wszystkich @ z okresu ciąży... to już chyba wolę co miesiąc na raty.

Anna Stesia współczuję problemów gin :( siostrze szyjka wypadała po porodzie ale potem wszystko wróciło do normy i urodziła kolejne dziecko bez problemów i bez wypadania. Kciuki za powrót do formy!

Admirałka piękna przytulona buziunia <3 bardzo się cieszę że jesteście już tak daleko :)

Melevis <3 ja też chcę takie cudne klony <3 !

Reset śliczną pannę macie <3 i bardzo już dużą, niebawem będziecie wyprawiać na studniówkę!

Lunka nie wiem co Ci napisać :( może tyle że przykro mi bardzo z zaistniałej sytuacji :(

U mnie dziś dzień bojowy- w domu pusto, cicho. Nie ma Frania, nie ma Ciastka snuję się po kątach i staram raczej nie przebywać w domu, zająć się czymś. Dziś dzień bojowy -o 12 rozprawa, mam nadzieję że nie dostanę skurczy z nerwów i nie wyląduję w kryminale jak zabiję Exiora na miejscu! Kurcze spotkam go pierwszy raz od prawie 1,5 roku! Brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 08:58

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu daj znać, ja wiem, że maluch wypełnia wszystkie twoje chwile ale mu się martwimy taka ciszą... Daj znać czy wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris będę siedzeć na korytarzu, jestem z Tobą

Lunaris lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis właśnie ja jestem specyficzna osoba wręcz opisują mnie ze albo się mnie bardzo lubi albo bardzo nie lubi hehe :) a czy pozytywną? Też chyba nie do końca, poprostu ciąża dla mnie jest czymś takim wyjątkowym i była nieosiągalna że nie ma co narzekać na takie nieprzyjemności krzywda mi się nie dzieje żadna :) trochę tęsknię za mężem domem rodzina, ale już niedługo wrócimy i będzie pięknie <3

Rucola, Lusesita, JustynaG, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki :) będzie dobrze a jakby co to pamiętaj że ciąża to odmienny stan i wiele jest wybaczane :) hehe

Aha no i Melevis piękne zdjęcie pięknych dzieci :) :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o tych nacięciach, wypadłych pochwach, plamieniach, to zaczynam się bać. Jakby to faceci musieli nosić ciażę, to już dawno by powiedzieli że koniec, wymieramy, więcej dzieci nie będzie.

Mnie ciągle trzyma lekki ból krzyża, do tego zrobiło mi się słabo przy robieniu śniadania. Jak dojdzie coś nowego, to będę pisać do mojego doktora, żeby mi powiedział ci robić.

I trochę mi od wtorku smutno, bo utwierdzam się w przekonaniu, że więcej dzieci nie będzie. Nie wyobrażam sobie że miałabym miesiącami leżeć w łóżku przy małym dziecku. U mnie poprostu nie miałby kto się dzieckiem zająć i jakoś pomóc. Mąż nie dostałby przecież wolnego na ileś miesięcy. Kibluję w łóżku od 5.06 i mam świadomość, że to dopiero początek. Leżenie jest do kitu.

Dziś zaczynamy 20 tydzień. Niby daleko, prawie półmetek.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika -drugie zrobisz jak pierwsze pójdzie do szkoły ;) a poważnie to prawda leżenie potrafi wykończyć! Ale naprawdę warto, jeszcze tylko 20 tygodni i będziemy przytulać! <3

Ewelka zaciskaj nogi! będziemy Ci kibicować do środy :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah dodzwoniłam się do szkoły rodzenia. :D :D :D
    Co prawda za tydzień mam dzwonić, bo zajęcia mamy zacząć w 28tc, wiec jeszcze trochę czasu jest, ale za tydzień może będzie grafik na ten okres już.

Lunaris powodzenia dziś na rozprawie.
    Ewela dziecię niech siedzi do tej środy!
    StaraczkaNika nie patrz tak daleko, skup się na tu i teraz. A jak maluch będzie to wtedy będziesz sie martwić czy walczyć o kolejne.

Ja w tej ciąży stawiam sobie małe kroczki, od wizyty do wizyty, od tygodnia do tygodnia, bo takie mocne wybieganie w przód nic nie da, a to nic pewnego. Skupiamy się na tym maluszku, żeby mu pomóc dotrwać do odpowiedniego momentu i już!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na slodkisen.com.pl jest wyprzedaż koszul i ciuszków dolce sono, nawet za 27 zł koszule do karmienia czy porodu - wyglądają ok, może się komuś przyda :)

Lunaris, Rucola, Achia, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nika -drugie zrobisz jak pierwsze pójdzie do szkoły ;) a poważnie to prawda leżenie potrafi wykończyć! Ale naprawdę warto, jeszcze tylko 20 tygodni i będziemy przytulać! <3

Ewelka zaciskaj nogi! będziemy Ci kibicować do środy :D
    Ja wtedy będę mieć 40 lat - pewnie już mi wtedy ochota na kolejną ciążę przejdzie. No nic, poprostu tak to ma pewnie wyglądać. Jedno dziecko to i tak dużo więcej niż myślałam przez ostatnie 2 lata. Wiadomo, chciałoby się mieć pełny dom, i żeby dziecko miało kogoś bliskiego jak rodziców zabraknie, ale jedynactwo też ma pewnie jakieś plusy ;)

A myślenie o przyszłości pomaga odwrócić uwagę od problemów bieżących. Martwią mnie te bóle krzyża w połączeniu z rozwierającą się szyjką. Jakby to było ża 5 tygodni to bym była spokojniejsza, że chociaż to dziecko donoszę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika może Pojedź na ip to sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja też Ciebie podziwiam, za Twoje podejście i brak marudzenia :) Brawo!

Nika spokojnie, zobaczysz urodzisz pierwsze dziecko i za jakiś czas stwierdzisz, że koniecznie chcesz drugie :) Ja sobie nie wyobrażałam, żeby Wojtuś nie miał rodzeństwa.

Mnie męczą okropne wzdęcia. Już sama nie wiem co mam jeść. W pierwszej ciąży nie miałam takich dolegliwości. A tu co chwilę jak nie zaparcia, to wzdęcia. Dzisiaj w nocy tak mnie bolał brzuch... Nie jem warzyw kapustnych, strączkowych, staram się pić dużo więcej niż zwykle. Jem dużo owoców (zwłaszcza jabłek), suszone śliwki, pije siemię lniane na noc, jem owsiankę, choć nie przepadam za produktami mlecznymi. Nie wiem czy to hormony, czy moje jelita są jakoś ściśnięte. Ech...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzięki! Zakupy zrobione :D'

Nika ja wierzę że się uda! Bóle z krzyż a i krótka szyjka to wiadomo- leżenie, nic fajnego ale Renia to waleczna dziewczynka i na pewno posiedzi do bezpiecznego terminu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 09:36

Lena21 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ