X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na evencie ciążowym "świadoma mama"- takie 3h spotkanie z mini wykładami. Rozdawali prezenty- próbki kosmetyków, jakieś ulotki i od lovi 2szr wkładek laktacyjnych i smoczek.
    Wykłady były o laktacji, różne praktyczne porady, o bankowaniu krwi pępowinowej, o wózkach. Myślałam że powiem Wam jakąś ciekawostkę, ale nic takiego turbo nowego nie usłyszałam.mozna było też wygrać np nowy laktator lovi ale mi się nie udało :p
    Dla mnie najciekawiej mówiła pani o laktacji,np mówiła żeby uważać żeby nie zaburzać odruchu ssania(np dając różne smoczki można to niechcący zrobić)
    Jedyną nowością było to że dowiedziałam się że w Gdyni jest bank mleka kobiecego. Dają go dzieciaczkom chorym i wcześniakom.( a nie np jak jakaś mama nie ma pokarmu) można nawet rodząc w Gdańsku,czy Trójmieście zgłosić się do Gdyni że chce się swoje mleko oddawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:59

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, raczej 74. Moj starszak jest z czerwca, urodzil siw 49 dlugi a zima 74 nosił

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - wiesz ile się nasłuchałam o smoczkach :D miałam postanowienie, że do miesiąca nie dam (w ciąży w kilku miejscach czytałam, że najlepiej po tym czasie, żeby właśnie odruchu ssania nie zaburzyć). Teściowa za każdym razem gdy się widzimy pyta kiedy dam małej smoczek ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola :) tak jest mam ubezpieczenie :) mąż się śmieje że ja leżę i zarabiam pieniążki :) ogólnie boję się tylko że pzu będzie się coś pluć o długość pobytu ale wiem że wypłacaja za pobyt na patologii ciąży :) i o ile będzie leżeć do donoszonej ciąży to zarobie na organizację chrzcin :)

summer86, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Rucola :) tak jest mam ubezpieczenie :) mąż się śmieje że ja leżę i zarabiam pieniążki :) ogólnie boję się tylko że pzu będzie się coś pluć o długość pobytu ale wiem że wypłacaja za pobyt na patologii ciąży :) i o ile będzie leżeć do donoszonej ciąży to zarobie na organizację chrzcin :)
    Właśnie mi przypomniałaś, że muszę do pzu jechać. Tylko ciekawe czy zakwalifikuja mi operacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu no daj znać.....

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie mi przypomniałaś, że muszę do pzu jechać. Tylko ciekawe czy zakwalifikuja mi operacje
    Na pewno tylko kwestia tego jaki typ uwzględnia a musisz do pzu? Nie możesz przez telefon zgłosić i przez neta potem zrobić załącznik (zdjęcie wypisu)? Ja tak robiłam w tamtym roku i wszystko załatwisz przez neta bądź dzwonią i mówią co i jak, zawsze to mniej czasu trzeba poświęcić

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Na pewno tylko kwestia tego jaki typ uwzględnia a musisz do pzu? Nie możesz przez telefon zgłosić i przez neta potem zrobić załącznik (zdjęcie wypisu)? Ja tak robiłam w tamtym roku i wszystko załatwisz przez neta bądź dzwonią i mówią co i jak, zawsze to mniej czasu trzeba poświęcić
    A to jak można przez internet to spróbuję :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, trzeba było dać znać, że się wybierasz.. bo ja się zastanawiałam czy jechać ale ostatecznie sobie odpuściłam.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka heheheh no Twój mąż ma prawdziwą bizneswoman :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, chciałabym zapytać czy któraś z Was się może orientuje czy są ubezpieczenia bez karencji na okres ciąży?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, trzeba było dać znać, że się wybierasz.. bo ja się zastanawiałam czy jechać ale ostatecznie sobie odpuściłam.
    Szczerze, to wiele nie straciłaś.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Właśnie, chciałabym zapytać czy któraś z Was się może orientuje czy są ubezpieczenia bez karencji na okres ciąży?
    musisz zorientować się u pracodawcy, czy nie jest organizowana akcja ubezpieczeń grupowych bez okresu karencji. PZU raz na rok coś takiego organizuje, u mnie w pracy z reguły na przełomie maja/czerwca :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja w tamtym roku zglaszalam przez telefon i oni założyli mi sprawę przez neta dali nr i hasło i tam się logowalam i miałam dodać załączniki a potem było widać jakie postępy w sprawie są

Rucola tak jest ja zarabiam ale to on opłaca te składki ze swojej wypłaty hehe

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aga ja w tamtym roku zglaszalam przez telefon i oni założyli mi sprawę przez neta dali nr i hasło i tam się logowalam i miałam dodać załączniki a potem było widać jakie postępy w sprawie są

Złożyłam :) ciekawe czy się zakfalifikuje

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Trzeba się umieć ustawić ;)

Aga9090, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia koleżanki z pracy chwala sobie diete przy ADHD zwłaszcza wykluczenie cukru. W ostatnim czasie dużo dziecki ma zdjagnozowane ADHD, Autyzm lub zespół aspergera.

Bajka Zosia jednak nie samosia bo pokazała buźię <3 kolejne zdjecie juz kolorowe.

Lunaris trzeba pokazac ex gdzie raki zimują!! Ostra babka z Ciebie.

Co do smoczków to jesli będzie chciało dziecko to dostanie, ograniczać nie bedę. Nas było w domu pięcioro dzieci i wszyscy nosilismy nupla ;) każdy z nas ma zdrowe zęby i ortodonta nie potrzebny.
    Bede preferować słuchanie potrzeb dziecka i zapewnienie bezpieczeństwa niż wprowadzenie nowych trendów.

Aga9090, JustynaG, Bajkaaa, KateHawke, Luna1993, Emiilka, Lunaris, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Trzeba się umieć ustawić ;)
    Ja też się tak ustawiłam, w sumie to eMkowi biorą z wypłaty na ubezpieczenie :)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Złożyłam :) ciekawe czy się zakfalifikuje
    Aga, ja za histeroskopie dostałam kasę, niedużą ale zawsze :) więc myślę że Ty za swoją tym bardziej powinnaś dostać. Tylko ja mam ubezpieczenie w Warcie

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower- ja też zamierzam dawać jeśli dziecko będzie chciało :) ta pani nie mówiła zeby nie dawać ale żeby się trzymać jednego rodzaju po prostu :)

Flowwer lubi tę wiadomość

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ