Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy byliśmy na evencie ciążowym "świadoma mama"- takie 3h spotkanie z mini wykładami. Rozdawali prezenty- próbki kosmetyków, jakieś ulotki i od lovi 2szr wkładek laktacyjnych i smoczek.
Wykłady były o laktacji, różne praktyczne porady, o bankowaniu krwi pępowinowej, o wózkach. Myślałam że powiem Wam jakąś ciekawostkę, ale nic takiego turbo nowego nie usłyszałam.mozna było też wygrać np nowy laktator lovi ale mi się nie udało :p
Dla mnie najciekawiej mówiła pani o laktacji,np mówiła żeby uważać żeby nie zaburzać odruchu ssania(np dając różne smoczki można to niechcący zrobić)
Jedyną nowością było to że dowiedziałam się że w Gdyni jest bank mleka kobiecego. Dają go dzieciaczkom chorym i wcześniakom.( a nie np jak jakaś mama nie ma pokarmu) można nawet rodząc w Gdańsku,czy Trójmieście zgłosić się do Gdyni że chce się swoje mleko oddawać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:59
-
Achia - wiesz ile się nasłuchałam o smoczkach
miałam postanowienie, że do miesiąca nie dam (w ciąży w kilku miejscach czytałam, że najlepiej po tym czasie, żeby właśnie odruchu ssania nie zaburzyć). Teściowa za każdym razem gdy się widzimy pyta kiedy dam małej smoczek
-
Rucola
tak jest mam ubezpieczenie
mąż się śmieje że ja leżę i zarabiam pieniążki
ogólnie boję się tylko że pzu będzie się coś pluć o długość pobytu ale wiem że wypłacaja za pobyt na patologii ciąży
i o ile będzie leżeć do donoszonej ciąży to zarobie na organizację chrzcin
summer86, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Rucola
tak jest mam ubezpieczenie
mąż się śmieje że ja leżę i zarabiam pieniążki
ogólnie boję się tylko że pzu będzie się coś pluć o długość pobytu ale wiem że wypłacaja za pobyt na patologii ciąży
i o ile będzie leżeć do donoszonej ciąży to zarobie na organizację chrzcin
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Właśnie mi przypomniałaś, że muszę do pzu jechać. Tylko ciekawe czy zakwalifikuja mi operacje
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Na pewno tylko kwestia tego jaki typ uwzględnia a musisz do pzu? Nie możesz przez telefon zgłosić i przez neta potem zrobić załącznik (zdjęcie wypisu)? Ja tak robiłam w tamtym roku i wszystko załatwisz przez neta bądź dzwonią i mówią co i jak, zawsze to mniej czasu trzeba poświęcić
-
Achia, trzeba było dać znać, że się wybierasz.. bo ja się zastanawiałam czy jechać ale ostatecznie sobie odpuściłam.
-
Właśnie, chciałabym zapytać czy któraś z Was się może orientuje czy są ubezpieczenia bez karencji na okres ciąży?
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja22 wrote:Właśnie, chciałabym zapytać czy któraś z Was się może orientuje czy są ubezpieczenia bez karencji na okres ciąży?
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Aga ja w tamtym roku zglaszalam przez telefon i oni założyli mi sprawę przez neta dali nr i hasło i tam się logowalam i miałam dodać załączniki a potem było widać jakie postępy w sprawie są
Rucola tak jest ja zarabiam ale to on opłaca te składki ze swojej wypłaty heheAga9090, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Aga ja w tamtym roku zglaszalam przez telefon i oni założyli mi sprawę przez neta dali nr i hasło i tam się logowalam i miałam dodać załączniki a potem było widać jakie postępy w sprawie są
Rucola tak jest ja zarabiam ale to on opłaca te składki ze swojej wypłaty heheciekawe czy się zakfalifikuje
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Nenusia koleżanki z pracy chwala sobie diete przy ADHD zwłaszcza wykluczenie cukru. W ostatnim czasie dużo dziecki ma zdjagnozowane ADHD, Autyzm lub zespół aspergera.
Bajka Zosia jednak nie samosia bo pokazała buźiękolejne zdjecie juz kolorowe.
Lunaris trzeba pokazac ex gdzie raki zimują!! Ostra babka z Ciebie.
Co do smoczków to jesli będzie chciało dziecko to dostanie, ograniczać nie bedę. Nas było w domu pięcioro dzieci i wszyscy nosilismy nuplakażdy z nas ma zdrowe zęby i ortodonta nie potrzebny.
Bede preferować słuchanie potrzeb dziecka i zapewnienie bezpieczeństwa niż wprowadzenie nowych trendów.
Aga9090, JustynaG, Bajkaaa, KateHawke, Luna1993, Emiilka, Lunaris, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny