SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na evencie ciążowym "świadoma mama"- takie 3h spotkanie z mini wykładami. Rozdawali prezenty- próbki kosmetyków, jakieś ulotki i od lovi 2szr wkładek laktacyjnych i smoczek.
    Wykłady były o laktacji, różne praktyczne porady, o bankowaniu krwi pępowinowej, o wózkach. Myślałam że powiem Wam jakąś ciekawostkę, ale nic takiego turbo nowego nie usłyszałam.mozna było też wygrać np nowy laktator lovi ale mi się nie udało :p
    Dla mnie najciekawiej mówiła pani o laktacji,np mówiła żeby uważać żeby nie zaburzać odruchu ssania(np dając różne smoczki można to niechcący zrobić)
    Jedyną nowością było to że dowiedziałam się że w Gdyni jest bank mleka kobiecego. Dają go dzieciaczkom chorym i wcześniakom.( a nie np jak jakaś mama nie ma pokarmu) można nawet rodząc w Gdańsku,czy Trójmieście zgłosić się do Gdyni że chce się swoje mleko oddawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:59

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, raczej 74. Moj starszak jest z czerwca, urodzil siw 49 dlugi a zima 74 nosił

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - wiesz ile się nasłuchałam o smoczkach :D miałam postanowienie, że do miesiąca nie dam (w ciąży w kilku miejscach czytałam, że najlepiej po tym czasie, żeby właśnie odruchu ssania nie zaburzyć). Teściowa za każdym razem gdy się widzimy pyta kiedy dam małej smoczek ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola :) tak jest mam ubezpieczenie :) mąż się śmieje że ja leżę i zarabiam pieniążki :) ogólnie boję się tylko że pzu będzie się coś pluć o długość pobytu ale wiem że wypłacaja za pobyt na patologii ciąży :) i o ile będzie leżeć do donoszonej ciąży to zarobie na organizację chrzcin :)

summer86, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Rucola :) tak jest mam ubezpieczenie :) mąż się śmieje że ja leżę i zarabiam pieniążki :) ogólnie boję się tylko że pzu będzie się coś pluć o długość pobytu ale wiem że wypłacaja za pobyt na patologii ciąży :) i o ile będzie leżeć do donoszonej ciąży to zarobie na organizację chrzcin :)
    Właśnie mi przypomniałaś, że muszę do pzu jechać. Tylko ciekawe czy zakwalifikuja mi operacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu no daj znać.....

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie mi przypomniałaś, że muszę do pzu jechać. Tylko ciekawe czy zakwalifikuja mi operacje
    Na pewno tylko kwestia tego jaki typ uwzględnia a musisz do pzu? Nie możesz przez telefon zgłosić i przez neta potem zrobić załącznik (zdjęcie wypisu)? Ja tak robiłam w tamtym roku i wszystko załatwisz przez neta bądź dzwonią i mówią co i jak, zawsze to mniej czasu trzeba poświęcić

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Na pewno tylko kwestia tego jaki typ uwzględnia a musisz do pzu? Nie możesz przez telefon zgłosić i przez neta potem zrobić załącznik (zdjęcie wypisu)? Ja tak robiłam w tamtym roku i wszystko załatwisz przez neta bądź dzwonią i mówią co i jak, zawsze to mniej czasu trzeba poświęcić
    A to jak można przez internet to spróbuję :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, trzeba było dać znać, że się wybierasz.. bo ja się zastanawiałam czy jechać ale ostatecznie sobie odpuściłam.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka heheheh no Twój mąż ma prawdziwą bizneswoman :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, chciałabym zapytać czy któraś z Was się może orientuje czy są ubezpieczenia bez karencji na okres ciąży?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, trzeba było dać znać, że się wybierasz.. bo ja się zastanawiałam czy jechać ale ostatecznie sobie odpuściłam.
    Szczerze, to wiele nie straciłaś.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Właśnie, chciałabym zapytać czy któraś z Was się może orientuje czy są ubezpieczenia bez karencji na okres ciąży?
    musisz zorientować się u pracodawcy, czy nie jest organizowana akcja ubezpieczeń grupowych bez okresu karencji. PZU raz na rok coś takiego organizuje, u mnie w pracy z reguły na przełomie maja/czerwca :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja w tamtym roku zglaszalam przez telefon i oni założyli mi sprawę przez neta dali nr i hasło i tam się logowalam i miałam dodać załączniki a potem było widać jakie postępy w sprawie są

Rucola tak jest ja zarabiam ale to on opłaca te składki ze swojej wypłaty hehe

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aga ja w tamtym roku zglaszalam przez telefon i oni założyli mi sprawę przez neta dali nr i hasło i tam się logowalam i miałam dodać załączniki a potem było widać jakie postępy w sprawie są

Złożyłam :) ciekawe czy się zakfalifikuje

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Trzeba się umieć ustawić ;)

Aga9090, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia koleżanki z pracy chwala sobie diete przy ADHD zwłaszcza wykluczenie cukru. W ostatnim czasie dużo dziecki ma zdjagnozowane ADHD, Autyzm lub zespół aspergera.

Bajka Zosia jednak nie samosia bo pokazała buźię <3 kolejne zdjecie juz kolorowe.

Lunaris trzeba pokazac ex gdzie raki zimują!! Ostra babka z Ciebie.

Co do smoczków to jesli będzie chciało dziecko to dostanie, ograniczać nie bedę. Nas było w domu pięcioro dzieci i wszyscy nosilismy nupla ;) każdy z nas ma zdrowe zęby i ortodonta nie potrzebny.
    Bede preferować słuchanie potrzeb dziecka i zapewnienie bezpieczeństwa niż wprowadzenie nowych trendów.

Aga9090, JustynaG, Bajkaaa, KateHawke, Luna1993, Emiilka, Lunaris, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Trzeba się umieć ustawić ;)
    Ja też się tak ustawiłam, w sumie to eMkowi biorą z wypłaty na ubezpieczenie :)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Złożyłam :) ciekawe czy się zakfalifikuje
    Aga, ja za histeroskopie dostałam kasę, niedużą ale zawsze :) więc myślę że Ty za swoją tym bardziej powinnaś dostać. Tylko ja mam ubezpieczenie w Warcie

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower- ja też zamierzam dawać jeśli dziecko będzie chciało :) ta pani nie mówiła zeby nie dawać ale żeby się trzymać jednego rodzaju po prostu :)

Flowwer lubi tę wiadomość

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ