Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajka dokładnie, mój emek jest naprawdę dobry, jak kara minie to znów będzie wszystko jak trzeba
i wiem że żałuję i nas kocha nad życie.
Rucola też czuję się samotna, doskonale Cię rozumiem. Dlatego takie gesty bardzo ciesząBajkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, bardzo dobrze że piszecie o porządnych mężach - musimy sobie czasem przypominać, że mają też dobre strony.
Mój też się stara na swój sposób - np pisze "co mam Ci dzisiaj kupić?" Ja odpisuję, że kolię z diamentami i porsze, a on na to że ok , to tylko jogurt i pieczywo
Achia, Nadzieja22, Aga9090, lamka, Emiilka, Rucola, Jeżowa, Bajkaaa, summer86, Patrycja20, Lena21, Sanka, Siwulec, Sarna84, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rucola, Ty naprawdę nie masz co robić?
Ja się zastanawiam czy mi sierpnia starczy
Większość rzeczy z wyprawki mamy w pokoju w kartonach. No i zaplanowałam, że w sierpniu zacznę je sortować i znajdować dla nich miejsce. eMek złoży łóżeczko i wszystko przygotujemy na przyjście Małej.
No i jeszcze szykowanie zapasów do odgrzania. Co prawda z tym się jakoś spinać nie muszę bo eMek dobrze gotuje i w razie czego ugotuje obiad po pracy... ale wolałabym jednak żeby mieć w zamrażalniku jakieś zapasynawet jeśli miałyby się skończyć po tygodniu.
Właśnie dziewczyny, powiedzcie mi - kiedy szykowałyście łóżeczko? Bo materac mam w oryginalnej folii i się zastanawiam czy przyszykować wszystko z wyprzedzeniem (tak jak torbę do szpitala) czy po prostu zostawić tę robotę dla eMka jak ja będę z Małą na porodówce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 20:59
-
nick nieaktualnyA ja się nie pochwaliłam. Ci ludzie u których eMek robi remont maja swoje pole i przywiózł kopane dziś ziemniaki, cebulę, no i ogórki zielone i gruntowe, a pachnie tymi warzywami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:01
Emiilka, Bajkaaa, Patrycja20, Flowwer, JustynaG, Nadzieja22, olik321, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justyna ja sobie cały czas znajduję zajęcia
i najlepiej żeby były "wychodne"
Wszystko mamy już kupione (poza kamerką bo czekamy na promocję) a pokój naszej trójki będziemy urządzać początkiem sierpnia, czyli składanie łózeczka, chcę żeby materacyk się trochę powietrzył. Ciuszki już mam pogrupowane rozmiarami, poukładane w plastikowych pudełkach, aktualnie kończę ogarniać rozmiar początkowy 50/56.... Jakoś tak to wszystko sobie organizuję ze znajduję jeszcze czas na narzekanie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ojej Rucola jak ja Cię dobrze rozumiem... Siedzę w tym domu i czasem zastanawiam się czy nie zaczynam dziczeć... Coś tam do roboty mam, ale wielkie przygotowania zaczną się dla mnie dopiero we wrześniu po przeprowadzce, więc teraz trochę nudnawo, a z drugiej strony na żadne szalone rzeczy nie mam ochoty
nie dogodzisz.
A właśnie, Luna, bo pisałaś o baby shower - ja też robięuważam, że to całkiem fajna tradycja, nie nasza polska, ale według mnie super
tym bardziej, że zaraz po narodzinach Agatki ominie mnie jakieś super świętowanie rocznicy ślubu i urodzin, bo pewnie będę wtedy 1-2 tygodnie po porodzie, to tym baby shower sobie odbiję
siedzę na Pinterest i AliExpress cały dzień i ogarniam temat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:14
-
aaa i narzekałam na prasowanie, ale prasowanie ciuszków dla Lewka to saaaaaaaaaaama przyjemność
Co do tego ten no Koncefała, to czytałam ze Socha będzie mieć trzecią córeczkę, więc nie wiem o co to chodzi...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia wrote:A ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń mięśni dna miednicy- skąd mam wiedzieć czy dobrze robię?;>
Achia, podobno sprawdza się to w trakcoe robienia siku - jeśli zaciskając mięśnie zatrzymujesz strumień moczu to jest ok. Tak mi przynajmniek tłumaczono..Amy333 lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:aaa i narzekałam na prasowanie, ale prasowanie ciuszków dla Lewka to saaaaaaaaaaama przyjemność
Co do tego ten no Koncefała, to czytałam ze Socha będzie mieć trzecią córeczkę, więc nie wiem o co to chodzi...
https://www.gala.pl/galeria/malgorzata-socha-baby-shower-zdjecia-syn-znamy-imie/malgorzata-socha-baby-shower -
wow, baby shower!!! ale czad !!! ja nawet nie próbuję organizować, bo nie licze na dobrą frekwencję.... wszystkie koleżanki mają małe dzieci, to ja jestem tą ostatnią...
a co do mieśni dna miednicy, to zawsze to tłumaczę w ten sposób : wyobraź sobie, ze emek zdeponował w Tobie nasienie a Ty je musisz trzymać, zeby nie wypłynęło ^^Achia, Aga9090, Jeżowa, Flowwer, Amy333, Nadzieja22, Phnappy, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny- te rady mają sens
)
A co do imienia Konfacel- może specjalnie zrobiła taki żart? W końcu mogła podejrzewać że coś wycieknie do mediów. Jakoś nie chce mi się wierzyć że tak nazwie synka- jeśli to na pewno synekRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola, to widzę, że przygotowania u Ciebie są na podobnym etapie co u mnie.
Większość ubranek jest popranych. Są już poukładane w komodzie. Jeszcze nie brałam się za ich prasowanie.
Mam jeszcze do wyprania pieluchy (mam 10 tetrowych i 2 bambusowe, nie wiem czy nie za mało), rożek, prześcieradła no i ostatnie ciuszki.
Na początku sierpnia eMek planuje złożyć łóżeczko a uporządkować te rzeczy z kartonów na półkach.
Dziś udało mi się kupić w biedronce duży kosz pleciony na zabawki (biało-szary) za 25zł
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,87766,name,kosz-pleciony-z-bambusem
Jeszcze Małej nie ma świecie a już mamy reklamówkę różnych zabawek otrzymanych od rodziny po innych dzieciakach i gdzieś to trzeba trzymaćAmy333, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzuewczyny kochane w końcu dogoniłam
. Nic już nie pamietam cholerka co chciajam napisać... zaraz będę wysilać mózg o ile Franio pozwoli :p
Mój emek tez ma swoje jazdy czasami, ale naorawde staje na wysokości zadania, pomaga nam i się stara. Codziennie wieczorem kąpie syneczka
Jak czytam o Waszych ciążach to mi troche tęskno, jestem pewna ze jeszcze kiedyś chciałabym być w ciąży - Nikuś takich rzeczy nie da się przewidzieć, trzymam kciuki żebyś mogła spełnić marzenie o dużej rodzinie
Lunka tez nie raz myślałam, że może to nasze małżeństwo jest bez sensu, były wzloty i upadki przez 12 lat, ale teraz przy maluszku i w ciąży jest (odpukać) super między nami
Ania wierzę, że u Was wszystko dobrze, ale nie bądź zołza daj nam znać, bo tu jajko zniesiemy - kibicowaliśmy Ci tyle czasu, czekamy na szczęśliwe zakończenie j zdjęcie
Kaczorka gdzie nam się schowałaś?
Bajeczko kasa się przyda zawsze, trzeba korzystać jak nam się należy - ja za 10 dni dostałam 600 zł i jest warunek u mnie w ubezpieczeniu, że w ciąży płaca powyżej 7 dni
Więcej nie pamietam, wybaczcie
Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość