X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dokładnie, mój emek jest naprawdę dobry, jak kara minie to znów będzie wszystko jak trzeba :) i wiem że żałuję i nas kocha nad życie.

Rucola też czuję się samotna, doskonale Cię rozumiem. Dlatego takie gesty bardzo cieszą :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dobrze że piszecie o porządnych mężach - musimy sobie czasem przypominać, że mają też dobre strony.

Mój też się stara na swój sposób - np pisze "co mam Ci dzisiaj kupić?" Ja odpisuję, że kolię z diamentami i porsze, a on na to że ok , to tylko jogurt i pieczywo :/

Achia, Nadzieja22, Aga9090, lamka, Emiilka, Rucola, Jeżowa, Bajkaaa, summer86, Patrycja20, Lena21, Sanka, Siwulec, Sarna84, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wygląda jakby był podobny do mojego a ja dopiero 19tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam szczerze, że nie mogłabym sobie lepszego męża wymarzyć i wiem, że wiele z Was powiedziałaby to samo o swoich. :-)

Aga9090, Emiilka, Rucola, Bajkaaa, Nadzieja22, Siwulec, Sarna84 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Ty naprawdę nie masz co robić?
    Ja się zastanawiam czy mi sierpnia starczy :)

Większość rzeczy z wyprawki mamy w pokoju w kartonach. No i zaplanowałam, że w sierpniu zacznę je sortować i znajdować dla nich miejsce. eMek złoży łóżeczko i wszystko przygotujemy na przyjście Małej.
    No i jeszcze szykowanie zapasów do odgrzania. Co prawda z tym się jakoś spinać nie muszę bo eMek dobrze gotuje i w razie czego ugotuje obiad po pracy... ale wolałabym jednak żeby mieć w zamrażalniku jakieś zapasy :) nawet jeśli miałyby się skończyć po tygodniu.

Właśnie dziewczyny, powiedzcie mi - kiedy szykowałyście łóżeczko? Bo materac mam w oryginalnej folii i się zastanawiam czy przyszykować wszystko z wyprzedzeniem (tak jak torbę do szpitala) czy po prostu zostawić tę robotę dla eMka jak ja będę z Małą na porodówce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 20:59

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie pochwaliłam. Ci ludzie u których eMek robi remont maja swoje pole i przywiózł kopane dziś ziemniaki, cebulę, no i ogórki zielone i gruntowe, a pachnie tymi warzywami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:01

Emiilka, Bajkaaa, Patrycja20, Flowwer, JustynaG, Nadzieja22, olik321, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna przygotowanie łóżeczka to było zawsze zadanie eMka jak byłam w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń mięśni dna miednicy- skąd mam wiedzieć czy dobrze robię?;>

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja sobie cały czas znajduję zajęcia :P i najlepiej żeby były "wychodne" :)
    Wszystko mamy już kupione (poza kamerką bo czekamy na promocję) a pokój naszej trójki będziemy urządzać początkiem sierpnia, czyli składanie łózeczka, chcę żeby materacyk się trochę powietrzył. Ciuszki już mam pogrupowane rozmiarami, poukładane w plastikowych pudełkach, aktualnie kończę ogarniać rozmiar początkowy 50/56.... Jakoś tak to wszystko sobie organizuję ze znajduję jeszcze czas na narzekanie :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Rucola jak ja Cię dobrze rozumiem... Siedzę w tym domu i czasem zastanawiam się czy nie zaczynam dziczeć... Coś tam do roboty mam, ale wielkie przygotowania zaczną się dla mnie dopiero we wrześniu po przeprowadzce, więc teraz trochę nudnawo, a z drugiej strony na żadne szalone rzeczy nie mam ochoty :P nie dogodzisz.

A właśnie, Luna, bo pisałaś o baby shower - ja też robię :D uważam, że to całkiem fajna tradycja, nie nasza polska, ale według mnie super :D tym bardziej, że zaraz po narodzinach Agatki ominie mnie jakieś super świętowanie rocznicy ślubu i urodzin, bo pewnie będę wtedy 1-2 tygodnie po porodzie, to tym baby shower sobie odbiję :) siedzę na Pinterest i AliExpress cały dzień i ogarniam temat :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:14

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i narzekałam na prasowanie, ale prasowanie ciuszków dla Lewka to saaaaaaaaaaama przyjemność :)
    Co do tego ten no Koncefała, to czytałam ze Socha będzie mieć trzecią córeczkę, więc nie wiem o co to chodzi...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń mięśni dna miednicy- skąd mam wiedzieć czy dobrze robię?;>

Achia, podobno sprawdza się to w trakcoe robienia siku - jeśli zaciskając mięśnie zatrzymujesz strumień moczu to jest ok. Tak mi przynajmniek tłumaczono..

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    aaa i narzekałam na prasowanie, ale prasowanie ciuszków dla Lewka to saaaaaaaaaaama przyjemność :)
    Co do tego ten no Koncefała, to czytałam ze Socha będzie mieć trzecią córeczkę, więc nie wiem o co to chodzi...
    No ale jest "konfacel baby shower"
    https://www.gala.pl/galeria/malgorzata-socha-baby-shower-zdjecia-syn-znamy-imie/malgorzata-socha-baby-shower

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, baby shower!!! ale czad !!! ja nawet nie próbuję organizować, bo nie licze na dobrą frekwencję.... wszystkie koleżanki mają małe dzieci, to ja jestem tą ostatnią...
    a co do mieśni dna miednicy, to zawsze to tłumaczę w ten sposób : wyobraź sobie, ze emek zdeponował w Tobie nasienie a Ty je musisz trzymać, zeby nie wypłynęło ^^

Achia, Aga9090, Jeżowa, Flowwer, Amy333, Nadzieja22, Phnappy, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Nika, czyli to jednak prawda......

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny- te rady mają sens :))
    A co do imienia Konfacel- może specjalnie zrobiła taki żart? W końcu mogła podejrzewać że coś wycieknie do mediów. Jakoś nie chce mi się wierzyć że tak nazwie synka- jeśli to na pewno synek ;)

Rucola lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, mam nadzieję że masz rację!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a co do mieśni dna miednicy, to zawsze to tłumaczę w ten sposób : wyobraź sobie, ze emek zdeponował w Tobie nasienie a Ty je musisz trzymać, zeby nie wypłynęło ^^
    Lepiej bym tego nie ujęła :D

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, to widzę, że przygotowania u Ciebie są na podobnym etapie co u mnie. :)
    Większość ubranek jest popranych. Są już poukładane w komodzie. Jeszcze nie brałam się za ich prasowanie.
    Mam jeszcze do wyprania pieluchy (mam 10 tetrowych i 2 bambusowe, nie wiem czy nie za mało), rożek, prześcieradła no i ostatnie ciuszki.
    Na początku sierpnia eMek planuje złożyć łóżeczko a uporządkować te rzeczy z kartonów na półkach.

Dziś udało mi się kupić w biedronce duży kosz pleciony na zabawki (biało-szary) za 25zł
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,87766,name,kosz-pleciony-z-bambusem
    Jeszcze Małej nie ma świecie a już mamy reklamówkę różnych zabawek otrzymanych od rodziny po innych dzieciakach i gdzieś to trzeba trzymać :)

Amy333, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuewczyny kochane w końcu dogoniłam :). Nic już nie pamietam cholerka co chciajam napisać... zaraz będę wysilać mózg o ile Franio pozwoli :p

Mój emek tez ma swoje jazdy czasami, ale naorawde staje na wysokości zadania, pomaga nam i się stara. Codziennie wieczorem kąpie syneczka

Jak czytam o Waszych ciążach to mi troche tęskno, jestem pewna ze jeszcze kiedyś chciałabym być w ciąży - Nikuś takich rzeczy nie da się przewidzieć, trzymam kciuki żebyś mogła spełnić marzenie o dużej rodzinie <3

Lunka tez nie raz myślałam, że może to nasze małżeństwo jest bez sensu, były wzloty i upadki przez 12 lat, ale teraz przy maluszku i w ciąży jest (odpukać) super między nami

Ania wierzę, że u Was wszystko dobrze, ale nie bądź zołza daj nam znać, bo tu jajko zniesiemy - kibicowaliśmy Ci tyle czasu, czekamy na szczęśliwe zakończenie j zdjęcie

Kaczorka gdzie nam się schowałaś?

Bajeczko kasa się przyda zawsze, trzeba korzystać jak nam się należy - ja za 10 dni dostałam 600 zł i jest warunek u mnie w ubezpieczeniu, że w ciąży płaca powyżej 7 dni

Więcej nie pamietam, wybaczcie

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ