SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dokładnie, mój emek jest naprawdę dobry, jak kara minie to znów będzie wszystko jak trzeba :) i wiem że żałuję i nas kocha nad życie.

Rucola też czuję się samotna, doskonale Cię rozumiem. Dlatego takie gesty bardzo cieszą :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dobrze że piszecie o porządnych mężach - musimy sobie czasem przypominać, że mają też dobre strony.

Mój też się stara na swój sposób - np pisze "co mam Ci dzisiaj kupić?" Ja odpisuję, że kolię z diamentami i porsze, a on na to że ok , to tylko jogurt i pieczywo :/

Achia, Nadzieja22, Aga9090, lamka, Emiilka, Rucola, Jeżowa, Bajkaaa, summer86, Patrycja20, Lena21, Sanka, Siwulec, Sarna84, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wygląda jakby był podobny do mojego a ja dopiero 19tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam szczerze, że nie mogłabym sobie lepszego męża wymarzyć i wiem, że wiele z Was powiedziałaby to samo o swoich. :-)

Aga9090, Emiilka, Rucola, Bajkaaa, Nadzieja22, Siwulec, Sarna84 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Ty naprawdę nie masz co robić?
    Ja się zastanawiam czy mi sierpnia starczy :)

Większość rzeczy z wyprawki mamy w pokoju w kartonach. No i zaplanowałam, że w sierpniu zacznę je sortować i znajdować dla nich miejsce. eMek złoży łóżeczko i wszystko przygotujemy na przyjście Małej.
    No i jeszcze szykowanie zapasów do odgrzania. Co prawda z tym się jakoś spinać nie muszę bo eMek dobrze gotuje i w razie czego ugotuje obiad po pracy... ale wolałabym jednak żeby mieć w zamrażalniku jakieś zapasy :) nawet jeśli miałyby się skończyć po tygodniu.

Właśnie dziewczyny, powiedzcie mi - kiedy szykowałyście łóżeczko? Bo materac mam w oryginalnej folii i się zastanawiam czy przyszykować wszystko z wyprzedzeniem (tak jak torbę do szpitala) czy po prostu zostawić tę robotę dla eMka jak ja będę z Małą na porodówce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 20:59

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie pochwaliłam. Ci ludzie u których eMek robi remont maja swoje pole i przywiózł kopane dziś ziemniaki, cebulę, no i ogórki zielone i gruntowe, a pachnie tymi warzywami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:01

Emiilka, Bajkaaa, Patrycja20, Flowwer, JustynaG, Nadzieja22, olik321, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna przygotowanie łóżeczka to było zawsze zadanie eMka jak byłam w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń mięśni dna miednicy- skąd mam wiedzieć czy dobrze robię?;>

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja sobie cały czas znajduję zajęcia :P i najlepiej żeby były "wychodne" :)
    Wszystko mamy już kupione (poza kamerką bo czekamy na promocję) a pokój naszej trójki będziemy urządzać początkiem sierpnia, czyli składanie łózeczka, chcę żeby materacyk się trochę powietrzył. Ciuszki już mam pogrupowane rozmiarami, poukładane w plastikowych pudełkach, aktualnie kończę ogarniać rozmiar początkowy 50/56.... Jakoś tak to wszystko sobie organizuję ze znajduję jeszcze czas na narzekanie :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Rucola jak ja Cię dobrze rozumiem... Siedzę w tym domu i czasem zastanawiam się czy nie zaczynam dziczeć... Coś tam do roboty mam, ale wielkie przygotowania zaczną się dla mnie dopiero we wrześniu po przeprowadzce, więc teraz trochę nudnawo, a z drugiej strony na żadne szalone rzeczy nie mam ochoty :P nie dogodzisz.

A właśnie, Luna, bo pisałaś o baby shower - ja też robię :D uważam, że to całkiem fajna tradycja, nie nasza polska, ale według mnie super :D tym bardziej, że zaraz po narodzinach Agatki ominie mnie jakieś super świętowanie rocznicy ślubu i urodzin, bo pewnie będę wtedy 1-2 tygodnie po porodzie, to tym baby shower sobie odbiję :) siedzę na Pinterest i AliExpress cały dzień i ogarniam temat :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:14

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i narzekałam na prasowanie, ale prasowanie ciuszków dla Lewka to saaaaaaaaaaama przyjemność :)
    Co do tego ten no Koncefała, to czytałam ze Socha będzie mieć trzecią córeczkę, więc nie wiem o co to chodzi...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie ćwiczeń mięśni dna miednicy- skąd mam wiedzieć czy dobrze robię?;>

Achia, podobno sprawdza się to w trakcoe robienia siku - jeśli zaciskając mięśnie zatrzymujesz strumień moczu to jest ok. Tak mi przynajmniek tłumaczono..

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    aaa i narzekałam na prasowanie, ale prasowanie ciuszków dla Lewka to saaaaaaaaaaama przyjemność :)
    Co do tego ten no Koncefała, to czytałam ze Socha będzie mieć trzecią córeczkę, więc nie wiem o co to chodzi...
    No ale jest "konfacel baby shower"
    https://www.gala.pl/galeria/malgorzata-socha-baby-shower-zdjecia-syn-znamy-imie/malgorzata-socha-baby-shower

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, baby shower!!! ale czad !!! ja nawet nie próbuję organizować, bo nie licze na dobrą frekwencję.... wszystkie koleżanki mają małe dzieci, to ja jestem tą ostatnią...
    a co do mieśni dna miednicy, to zawsze to tłumaczę w ten sposób : wyobraź sobie, ze emek zdeponował w Tobie nasienie a Ty je musisz trzymać, zeby nie wypłynęło ^^

Achia, Aga9090, Jeżowa, Flowwer, Amy333, Nadzieja22, Phnappy, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Nika, czyli to jednak prawda......

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny- te rady mają sens :))
    A co do imienia Konfacel- może specjalnie zrobiła taki żart? W końcu mogła podejrzewać że coś wycieknie do mediów. Jakoś nie chce mi się wierzyć że tak nazwie synka- jeśli to na pewno synek ;)

Rucola lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, mam nadzieję że masz rację!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a co do mieśni dna miednicy, to zawsze to tłumaczę w ten sposób : wyobraź sobie, ze emek zdeponował w Tobie nasienie a Ty je musisz trzymać, zeby nie wypłynęło ^^
    Lepiej bym tego nie ujęła :D

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, to widzę, że przygotowania u Ciebie są na podobnym etapie co u mnie. :)
    Większość ubranek jest popranych. Są już poukładane w komodzie. Jeszcze nie brałam się za ich prasowanie.
    Mam jeszcze do wyprania pieluchy (mam 10 tetrowych i 2 bambusowe, nie wiem czy nie za mało), rożek, prześcieradła no i ostatnie ciuszki.
    Na początku sierpnia eMek planuje złożyć łóżeczko a uporządkować te rzeczy z kartonów na półkach.

Dziś udało mi się kupić w biedronce duży kosz pleciony na zabawki (biało-szary) za 25zł
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,87766,name,kosz-pleciony-z-bambusem
    Jeszcze Małej nie ma świecie a już mamy reklamówkę różnych zabawek otrzymanych od rodziny po innych dzieciakach i gdzieś to trzeba trzymać :)

Amy333, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuewczyny kochane w końcu dogoniłam :). Nic już nie pamietam cholerka co chciajam napisać... zaraz będę wysilać mózg o ile Franio pozwoli :p

Mój emek tez ma swoje jazdy czasami, ale naorawde staje na wysokości zadania, pomaga nam i się stara. Codziennie wieczorem kąpie syneczka

Jak czytam o Waszych ciążach to mi troche tęskno, jestem pewna ze jeszcze kiedyś chciałabym być w ciąży - Nikuś takich rzeczy nie da się przewidzieć, trzymam kciuki żebyś mogła spełnić marzenie o dużej rodzinie <3

Lunka tez nie raz myślałam, że może to nasze małżeństwo jest bez sensu, były wzloty i upadki przez 12 lat, ale teraz przy maluszku i w ciąży jest (odpukać) super między nami

Ania wierzę, że u Was wszystko dobrze, ale nie bądź zołza daj nam znać, bo tu jajko zniesiemy - kibicowaliśmy Ci tyle czasu, czekamy na szczęśliwe zakończenie j zdjęcie

Kaczorka gdzie nam się schowałaś?

Bajeczko kasa się przyda zawsze, trzeba korzystać jak nam się należy - ja za 10 dni dostałam 600 zł i jest warunek u mnie w ubezpieczeniu, że w ciąży płaca powyżej 7 dni

Więcej nie pamietam, wybaczcie

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ