X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Właśnie dziewczyny, powiedzcie mi - kiedy szykowałyście łóżeczko? Bo materac mam w oryginalnej folii i się zastanawiam czy przyszykować wszystko z wyprzedzeniem (tak jak torbę do szpitala) czy po prostu zostawić tę robotę dla eMka jak ja będę z Małą na porodówce?

Ja dzisiaj rozwaliłam folie, wyjelam materacyk i zaczęłam szykować łózeczko. Dostałam turbo powera po wizycie u mojej gin.
    Troche sie wystraszylam, bo termin mam na 11 września, a dzisiaj 32t+2 okazało się, że mała jest główką w dół, a główka jest bardzo bardzo nisko, aż sie ginka zdziwiła. Tez mam sie oszczędzac i torbe na wszelki wypadek powoli pakowac;-) wazy 1900. Z wrazenia poprasowalysmy dzisiaj z mamuśka wiekszość wyprawki, hehe;-)

KateHawke, Jeżowa, Aga9090, Lunaris, Emiilka, malka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zaproszenia, idę spać :) dobranoc :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d9ba8c4ebc7.jpg

lamka, Amy333, Aga9090, Jeżowa, Nadzieja22, moniśka..., Patrycja20, reset, Rucola, Kaczorka, blue00, Lunaris, olik321, Bajkaaa, Siwulec, Lena21, Phnappy, Yoselyn82, Sarna84, Achia, JustynaG, Angelika83, Lusesita, pilik, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam trochę o tym leku i już nie wiem co mam robić, bo niby zalecają eeg i kupę innych badań, a ona receptę tylko dała..

Chyba skonsultuje to jeszcze z innym psychiatra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 23:46

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a co to za lek?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka zaproszenia piękne.... Może jeszcze kiedyś uda mi się zorganizować taką imprezę. Przyznaję że nie pomyślałam wcześniej a teraz wiem że dla wszystkich byłoby to trudne logistycznie...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6a0deea47c0.jpg

Jestem dziewczyny, jestem i pozdrawiam z porannego śniadania ;) wsadziłam Alutkę do łóżeczka, bo pcha mi się do jedzenia, ale niestety nie chciała w nim posiedzieć ;) i musiała dzioba umoczyć w powidłach (stąd brudna buzia).

Jakoś ostatnio dłużej spałyśmy z rana i później już weny brakowało na pisanie.

Chciałam też dobre słowo o moim mężu powiedzieć - po ostatniej głośniejszej wymianie zdań chyba coś przemyślał i się stara :D

Patrycja20, summer86, Lunaris, Aga9090, Rucola, olik321, moniśka..., Karma88, Anna Stesia, Bajkaaa, Amy333, Sanka, Siwulec, Bocianiątko, Flowwer, Tosia2323, Lena21, Phnappy, Luna1993, Yoselyn82, Nadzieja22, Sarna84, Achia, JustynaG, Lusesita, blue00, pilik, KateHawke, Emiilka, malka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka śliczna masz córę :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas znowu pobudka nocna- patrzę na zegarek 3.38 już kolejny raz co do minuty. Chyba będzie powtórka ze starszego brata po porodzie :P :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Aga a co to za lek?
    Medikinet cr 10

Edit poprawiłam, bo słownik zmienił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 07:26

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna mała Alicja :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja piekna!:)

Luna zaproszenia cud miód:)

Amy nasz też był szybko glowkowo ułożony od 20 któregoś tyg i też niby nisko. W pon 38tc a dziad siedzi więc spokojnie :)

My mieliśmy wczoraj stracha na ktg.
    Lekarz po piereszym zapisie ok 30 minut kazał przyjść za godzinę na powtórkę bo małemu tętno spadało jak się ruszał i że ogólnie mało ruchliwy.
    Przestraszyłam się bardzo bo od wczoraj faktycznie nie wali tak jak zawsze.. teraz sie schizuje. Niby drugi pomiar ok ale wiecie jak to jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 07:23

Kaczorka, Amy333 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - a teraz kiedy masz jakąś wizytę czy kolejne KTG?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Olik - a teraz kiedy masz jakąś wizytę czy kolejne KTG?
    Wizyta dziś ale to medicover więc nawet nie wiem czy mi usg zrobi a ktg za tydzień

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga te badania o których piszesz wynikają z przeciwwskazań. Jeśli dziecko jest ogólnie zdrowe ( nie ma chorób wymienionych w przeciwskazaniach ) to nie ma obaw.... Musisz troszkę zaufać specjaliście jeśli chcesz pomóc dziecku

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Aga te badania o których piszesz wynikają z przeciwwskazań. Jeśli dziecko jest ogólnie zdrowe ( nie ma chorób wymienionych w przeciwskazaniach ) to nie ma obaw.... Musisz troszkę zaufać specjaliście jeśli chcesz pomóc dziecku
    Wiesz 2 lata temu miał małopłytkowość. Myślę, że pójdę do pediatry aby dała jakieś skierowania na badania krwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 07:36

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Wizyta dziś ale to medicover więc nawet nie wiem czy mi usg zrobi a ktg za tydzień

To powiedz na wizycie, że słabiej czujesz ruchy - może lekarz inaczej do wizyty podejdzie.
    Ewentualnie po weekendzie poszłabym na jakieś dodatkowe KTG. Może to był jakiś jednorazowy przypadek i wszystko jest ok. A synuś mniej się rozpycha, bo już się zbiera do wyjścia :)

olik321 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Alicja piekna!:)

Luna zaproszenia cud miód:)

Amy nasz też był szybko glowkowo ułożony od 20 któregoś tyg i też niby nisko. W pon 38tc a dziad siedzi więc spokojnie :)

My mieliśmy wczoraj stracha na ktg.
    Lekarz po piereszym zapisie ok 30 minut kazał przyjść za godzinę na powtórkę bo małemu tętno spadało jak się ruszał i że ogólnie mało ruchliwy.
    Przestraszyłam się bardzo bo od wczoraj faktycznie nie wali tak jak zawsze.. teraz sie schizuje. Niby drugi pomiar ok ale wiecie jak to jest..

Nie dziwie się, że schizujesz, ja to w ogóle panikara jestem. Ale na pewno wszystko jest ok, u mnie rano to w ogóle czasami młodej nie czuje, za to wieczorem mamy bal murzyna w brzuchu;-)
    No i pocieszające jest to co piszesz, że mały dziad ciągle w brzuszku mimo tego ułożenia. Bo ja wczoraj po wyjściu od ginki, to się już do szpitala zaczęłam zbierać ;-))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dziś 15 dni do donoszonej ciąży :)

Olik ja też bym podeszła na inne ktg po weekendzie jeśli ruchliwosc dalej będzie mała ale jeśli czujesz ruchy i tylko zostało Ci w pamięci tamto pierwsze ktg to nie do końca trzeba się aż tak bać bo następne wyszło dobrze bo gdyby był problem to i drugie wyszło by złe a lekarz na pewno by tego tak nie zostawił :)

Edit:
    Amy dobrze miej wszystko przygotowane tymbardziej że już masz ładny tydzień :)
    Fakt że urodzisz w terminie nie zmieni nic jeśli będziesz kilka ładnych tyg wcześniej przygotowana a w razie czego nie będziesz panikowac :) ja mogłam słuchać siebie i chociaż te ubranka do szpitala wcześniej szykować, dobrze że chociaż segregowalam rozmiarami to mąż ma teraz łatwiej prac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 08:03

Lunaris, Siwulec, Aga9090, Amy333, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - spokój mamtki na pierwszym miejscu, więc jak jesteś zaniepokojona to skocz do przychodni na KTG i odetcbniesz, że jest OK. No i coś mi się kołacze po głowie że na kilka dni przed porodem dziecko się wycisza i mniej rusza - może Twoje dni w dwupaku są już policzone ;)

A ja już drugi raz trafiłam na felerne clexane z tępą igłą! U brzuch całkiem tego nie szło dać, bo tam twardsza skóra, jakoś poszło w udo, chociż syczałam z bólu, ale czuję że będzie sinior na kilka cm. No świetnie.

Dziewczyny, a od którego tyg. czułyście ruchy regularnie? Bo mi apka mówi ze od 20 tyg powinnam naliczyć 10 ruchów na każde 2 godz. A moje dziecko na to- zapomnij, kobieto. Trochę mnie szmyra rano i wieczorem, często kotłuje się tam trochę po jedzeniu, ale nie jakoś regularnie. I serio ma się kotłowac co każde 2 h? A co jak będzie sobie chciała dłużej pospać?

Ja dziś się spodziewam kuriera! Nareszcie zobaczę jakiegoś człowieka poza mężem. Boję się tylko że on się wystraszy na mój widok! Ucieknie w siną dal z moją paczką...

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie przejmuj się na tym etapie- Staszek jest dość aktywny -szczególnie jak się położę ale 10 ruchów na 2h w 20 tc to przesada. Myślę że jeśli nie czujesz tylu w okolicach 34 tc to można się zastanawiać ale teraz dzieci mają jeszcze duuuużo miejsca. Nie musimy ich czuć non stop.

Co do dziczenia w domu -ja dlatego uciekam ile się da bo chyba bym ześwirowała! Do tej pory byłam ciągle wśród ludzi: albo w pracy albo z dzieckiem na placu/ domu. SZukam sobie na siłę aktywności. Np zaraz idę z mamą na zakupy działkowe a potem wrócę na 2 śniadanie koło południa. Po południu koleżanki na miasto mnie wyciągają (a raczej ja je :P). I powrót na kolację, koniec dnia. Szybciej leci do powrotu Ciastka i Frania.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ