Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi ruchami to taka dziwna sprawa. Bo są dzieci bardzo spokojne i bardzo ruchliwe. Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o liczeniu ruchów co 2h, szczególnie na etapie 20tc (dopiero wtedy byłam pewna, że to dziecko a nie jelita).
Rucola skoro Ci się nudzi to zorganizuj baby shower za 2 tygodnieNa miesiąc przed terminem urodzin Lewka
Agulineczka coreczka w brzuchu ale z tego co pisały dziewczyny, to najpraktyczniejsze są półśpiochy, body i pajace. Myślę, że możesz kupować to samo, co sprawdziło Ci się u synka. Plus ewentualne opaski bo dziewczyny wyglądają w nich cudnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:48
Rucola, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Agulineczka jak dla mnie to średnio się sprawdzały, szczególnie w okresie jesienno-zimowym bo taki maluch jest dość ruchliwy i tymi nóżkami wierzga i wtedy ciągle spadają skarpetki ze stópek. Chyba że masz bardzo ciepło w domu to wtedy może to nie problem. Ale tak na co dzień w domu mi się najlepiej sprawdzały do bodziaków półśpiochy lub śpiochy na chłodniejsze dni. T-shirty dla takich maluchów moim zdaniem są kompletnie nie praktyczne bo się ciągle podwijają i zaraz dzieć ma plecy i brzuszek goły. A sukieneczki to raczej na jakieś wyjście, w domu średnio wygodne z uwagi na te gołe plecki. A do sukienki bym prędzej rajstopki niż legginsy zimą założyła
agulineczka lubi tę wiadomość
-
Ale mi się pospało
Nika, ja też trafiłam dzisiaj na tępą iglęAle chyba siniaka nie będzie.
Aa i w sumie to obudził mnie kurier, który ujrzał mnie w piżamieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:54
-
Justyna może to jest myśl, podzwonie i popytam czy jest opcja żeby najbliższe koleżanki zostawiały kilkumiesięczne bobasy z emkami, ale nie wiem czy sama bym się odważyła :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:55
JustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola własnie mi się przypomniało jak 7 lat temu moja koleżanka miała synka, nie widziałam go na oczy, w ogóle wtedy jeszcze nie miałam styczności z takimi maluchami a i o tym że siostrzeniec jest w brzuchu jeszcze nie wiedzieliśmy.to był początek roku. I owa koleżanka dzwoni i pyta czy zostanę na parę godzin z jej synkiem-bo ma coś ważnego, a nie ma go z kim zostawić. Zgodziłam się a potem wpadlam w panikę. Jak to?ja z takim maluchem? Co się w ogóle z nim robi?
No ale poszłam, dałam radę! Potem jeszcze parę razy z nim zostawałampotem w maju przyjaciółka urodziła córkę. I wtedy byłam jej nianią na całego bo kumpela szybko musiała znalezc pracę i chodziła na rozmowy, a we wrześniu urodził się Michał i już byłam przygotowana na opiekę i byłam prawie jak druga mama
Więc myślę że Emkowie też dadzą radęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:01
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Justyna może to jest myśl, podzwonie i popytam czy jest opcja żeby najbliższe koleżanki zostawiały kilkumiesięczne bobasy z emkami, ale nie wiem czy sama bym się odważyła :p
A tak poza tym - tatuś też z pewnością potrafi zająć się dzieckiem, trzeba dać mu szansę się wykazać.
Malka zostawiła dzieciątko z tatą i pojechała do firmy załatwić formalności.Można? Można.
Powtórzę to co mówiłam wcześniej. Same nie lubimy gdy mamy/babcie/teściowe poprawiają nas gdy opiekujemy się dziećmi (jeszcze na własnej skórze tego nie odczułam)a my same mamy problem zostawienia dziecka samego z mężem. Na każdym kroku ich poprawiamy. To jak oni mają się nauczyć? Dajmy im szansęAga9090, Achia, Rucola, Lena21, Anna Stesia, pilik, Phnappy, mi88, Emiilka lubią tę wiadomość
-
To dodam tylko do tematu opieki nad Maluchem, że dla emka będę wyrozumiała ale dla pozostałych na pewno nie. Jak widzę jak teściowa wklada sobie łyżeczkę do buzi a potem dziecku to rzygać mi się chce... Wystarczy że pomyśle sobie o próchnicy czy jakiejś protezie....
Swoją drogą Wy i emkowie macie poleczone zęby? Ubytki, korzenie czy niedoleczone stany zapalne to siedlisko bardzo chorobotwórczych bakterii. Tak tylko wspominamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:41
Anna Stesia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Witam witam
Młodsza ma drzemkę to udało mi się nadrobić.
Starsza oddtaeiona dziś na autokar. Pojechała na obóz. Będzie mi się ciągnąć teraz czas bez tej mojej foszastej, pyskatej baby
Pod wieczór pewnie padnę na pysk, tym bardziej że eMek pracoholik teraz pracuje całymi dniami.
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że ja naprawdę co raz częściej myślę o trzecim dziecku.
Niech mnie któraś palnie w łeb i na ziemię sprowadzi.JustynaG, Rucola, Anna Stesia, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Agulineczka - u nas podstawą ubrania są body. A na tyłek najczęściej miękkie spodenki (głównie lidlowe). U nas znowu półśpiochy się słabo sprawdzały, bo Alutka wyciągała te swoje chude nóżki z nogawek i podciągała do góry.
Koszulek i sukienek nie mamy. Dopiero jak już będzie chodząca to wtedy będę jej ubierać
Rucola - ja sama nie jem tą samą łyżką co Alutka. Ona ma swoje
Ale zęby poleczone mamy - i ja i mążzresztą po ciąży polecam częstsze wizyty u dentysty, bo o ile wcześniej zęby mi się nie psuły, to po ciąży zaczęły pękać i się kruszyć..
-
Ahoj!
Wróciłam na 2 śniadanko
Lusesita ja Ci się wcale nie dziwięsama miałabym ochotę powtórzyć ale biorę to na rozum. Zobaczymy co czas przyniesie, jak będziemy się sprawdzać z Ciastkiem w nowej wersji rodziny.
ANIA FLOWER YOS Juhuuuuuuuu Laski gdzie się chowacie?Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam poważne pytanie- CZY SZCZEPICIE?a jak tak to na nfz i płatne czy tylko lecicie z kalendarzem na nfz?
pytam,bo szczerze to nie wiem co robić. tzn chcę szczepić ale nie wiem czy na wszystko i czy zgodnie z kalendarzem-a może lepiej jakieś szczepionki opóźnić?
Kazda z nas ma prawo do swojego zdania, nie zamierzam nikogo krytykować, po prostu szukam informacji.więc może bardziej zadam pytanie tak: znacie jakiś rzetelny artykuł? stronę? albo mądrego lekarza z którym warto porozmawiać?
to gorący temat i nie chcę wkładac kija w mrowisko,ale kurczę, szukanie samemu w necie inf mija się z celem bo tam jest DRAMAT jeśli chodzi o rzetelną wiedzę.
Mam znajomych którzy szczepią tylko na nfz- i wszystko jest ok,
mam znajomych co szczepią i na nfz i te dodatkowe- i też jest ok
Czuję sie totalnie skołowana w tym temacie..
ps. w gdansku znów gorąc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 12:22
-
nick nieaktualny
-
Achia, ja się nigdy w temat nie wczytywałam, ale na wszystkie szczepionki na NFZ będę szczepić na pewno. Czy coś więcej, tego jeszcze nie wiem.
-
Achia, ja takie choroby u dzieci widziałam przez 4 lata w przedszkolu, o których myślałam że je wyeliminowano 100 lat temu, że pewnie będę szczepić na wszystko wszystko w miarę możliwości portfela. Co do tego kiedy co podać to pewnie się zdam na pediatrę - mam taką jedną zaufaną, do której koleżanka z Osowej jeździ ale nie wiem gdzie. Jak będę z nią gadać to wezmę namiary
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Ja zaszczepiłam syna płatną szczepionką 3w1 a dodatkowo miał doszczepianą ospę w wieku 9m. Wszystko było ok także zamierzam powtórzyć u kolejnego dziecka również 3w1.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Dziewczyny, mam poważne pytanie- CZY SZCZEPICIE?a jak tak to na nfz i płatne czy tylko lecicie z kalendarzem na nfz?
pytam,bo szczerze to nie wiem co robić. tzn chcę szczepić ale nie wiem czy na wszystko i czy zgodnie z kalendarzem-a może lepiej jakieś szczepionki opóźnić?
Kazda z nas ma prawo do swojego zdania, nie zamierzam nikogo krytykować, po prostu szukam informacji.więc może bardziej zadam pytanie tak: znacie jakiś rzetelny artykuł? stronę? albo mądrego lekarza z którym warto porozmawiać?
to gorący temat i nie chcę wkładac kija w mrowisko,ale kurczę, szukanie samemu w necie inf mija się z celem bo tam jest DRAMAT jeśli chodzi o rzetelną wiedzę.
Mam znajomych którzy szczepią tylko na nfz- i wszystko jest ok,
mam znajomych co szczepią i na nfz i te dodatkowe- i też jest ok
Czuję sie totalnie skołowana w tym temacie..
ps. w gdansku znów gorąc...
I wszystko jest ok:Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 12:48
-
Dziewczyny ja jestem za szczepieniem i będę moja Zosie szczepić
A tak btw wiecie że mi powiedzieli ze jak mi spadnie białko w moczu to mnie wypisza po weekendzie do domu? Hehe śmieszni sązresztą białko mi na pewno nie spadnie ale wiadomo że coś muszą gadać