X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami to taka dziwna sprawa. Bo są dzieci bardzo spokojne i bardzo ruchliwe. Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o liczeniu ruchów co 2h, szczególnie na etapie 20tc (dopiero wtedy byłam pewna, że to dziecko a nie jelita).

Rucola skoro Ci się nudzi to zorganizuj baby shower za 2 tygodnie :D Na miesiąc przed terminem urodzin Lewka :)

Agulineczka coreczka w brzuchu ale z tego co pisały dziewczyny, to najpraktyczniejsze są półśpiochy, body i pajace. Myślę, że możesz kupować to samo, co sprawdziło Ci się u synka. Plus ewentualne opaski bo dziewczyny wyglądają w nich cudnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:48

Rucola, agulineczka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka jak dla mnie to średnio się sprawdzały, szczególnie w okresie jesienno-zimowym bo taki maluch jest dość ruchliwy i tymi nóżkami wierzga i wtedy ciągle spadają skarpetki ze stópek. Chyba że masz bardzo ciepło w domu to wtedy może to nie problem. Ale tak na co dzień w domu mi się najlepiej sprawdzały do bodziaków półśpiochy lub śpiochy na chłodniejsze dni. T-shirty dla takich maluchów moim zdaniem są kompletnie nie praktyczne bo się ciągle podwijają i zaraz dzieć ma plecy i brzuszek goły. A sukieneczki to raczej na jakieś wyjście, w domu średnio wygodne z uwagi na te gołe plecki. A do sukienki bym prędzej rajstopki niż legginsy zimą założyła :)

agulineczka lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się pospało :)

Nika, ja też trafiłam dzisiaj na tępą iglę :/ Ale chyba siniaka nie będzie.

Aa i w sumie to obudził mnie kurier, który ujrzał mnie w piżamie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:54

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna może to jest myśl, podzwonie i popytam czy jest opcja żeby najbliższe koleżanki zostawiały kilkumiesięczne bobasy z emkami, ale nie wiem czy sama bym się odważyła :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:55

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola własnie mi się przypomniało jak 7 lat temu moja koleżanka miała synka, nie widziałam go na oczy, w ogóle wtedy jeszcze nie miałam styczności z takimi maluchami a i o tym że siostrzeniec jest w brzuchu jeszcze nie wiedzieliśmy.to był początek roku. I owa koleżanka dzwoni i pyta czy zostanę na parę godzin z jej synkiem-bo ma coś ważnego, a nie ma go z kim zostawić. Zgodziłam się a potem wpadlam w panikę. Jak to?ja z takim maluchem? Co się w ogóle z nim robi?
    No ale poszłam, dałam radę! Potem jeszcze parę razy z nim zostawałam :) potem w maju przyjaciółka urodziła córkę. I wtedy byłam jej nianią na całego bo kumpela szybko musiała znalezc pracę i chodziła na rozmowy, a we wrześniu urodził się Michał i już byłam przygotowana na opiekę i byłam prawie jak druga mama :)
    Więc myślę że Emkowie też dadzą radę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:01

JustynaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Justyna może to jest myśl, podzwonie i popytam czy jest opcja żeby najbliższe koleżanki zostawiały kilkumiesięczne bobasy z emkami, ale nie wiem czy sama bym się odważyła :p
    Rucola, a może impreza z tymi maluchami? :)
    A tak poza tym - tatuś też z pewnością potrafi zająć się dzieckiem, trzeba dać mu szansę się wykazać.
    Malka zostawiła dzieciątko z tatą i pojechała do firmy załatwić formalności. :) Można? Można.

Powtórzę to co mówiłam wcześniej. Same nie lubimy gdy mamy/babcie/teściowe poprawiają nas gdy opiekujemy się dziećmi (jeszcze na własnej skórze tego nie odczułam)a my same mamy problem zostawienia dziecka samego z mężem. Na każdym kroku ich poprawiamy. To jak oni mają się nauczyć? Dajmy im szansę :)

Aga9090, Achia, Rucola, Lena21, Anna Stesia, pilik, Phnappy, mi88, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie. Lekarz stwierdził ze dziecko duże 3400 (tydzień temu na prywatnej wizycie z lepszym sprzętem miał 2650) i ze spadki tętna w normie... juz jestem głupia od tego wszystkiego. A te różnice w wadze mnie bawią

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dodam tylko do tematu opieki nad Maluchem, że dla emka będę wyrozumiała ale dla pozostałych na pewno nie. Jak widzę jak teściowa wklada sobie łyżeczkę do buzi a potem dziecku to rzygać mi się chce... Wystarczy że pomyśle sobie o próchnicy czy jakiejś protezie....
    Swoją drogą Wy i emkowie macie poleczone zęby? Ubytki, korzenie czy niedoleczone stany zapalne to siedlisko bardzo chorobotwórczych bakterii. Tak tylko wspominam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:41

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola właśnie mojego ganiam do dentysty bo jestem bardzo wyczulona na tym punkcie. Nigdy nie zapomnę jak moja teściowa oblizala smoczek bo spadł i chciała dać małej. Myślałam że ją uduszę.

Rucola lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :-)
    Młodsza ma drzemkę to udało mi się nadrobić.
    Starsza oddtaeiona dziś na autokar. Pojechała na obóz. Będzie mi się ciągnąć teraz czas bez tej mojej foszastej, pyskatej baby <3
    Pod wieczór pewnie padnę na pysk, tym bardziej że eMek pracoholik teraz pracuje całymi dniami.
    A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że ja naprawdę co raz częściej myślę o trzecim dziecku.
    Niech mnie któraś palnie w łeb i na ziemię sprowadzi.

JustynaG, Rucola, Anna Stesia, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - u nas podstawą ubrania są body. A na tyłek najczęściej miękkie spodenki (głównie lidlowe). U nas znowu półśpiochy się słabo sprawdzały, bo Alutka wyciągała te swoje chude nóżki z nogawek i podciągała do góry.
    Koszulek i sukienek nie mamy. Dopiero jak już będzie chodząca to wtedy będę jej ubierać :)

Rucola - ja sama nie jem tą samą łyżką co Alutka. Ona ma swoje :)
    Ale zęby poleczone mamy - i ja i mąż :) zresztą po ciąży polecam częstsze wizyty u dentysty, bo o ile wcześniej zęby mi się nie psuły, to po ciąży zaczęły pękać i się kruszyć..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj!

Wróciłam na 2 śniadanko :)

Lusesita ja Ci się wcale nie dziwię :D sama miałabym ochotę powtórzyć ale biorę to na rozum. Zobaczymy co czas przyniesie, jak będziemy się sprawdzać z Ciastkiem w nowej wersji rodziny.

ANIA FLOWER YOS Juhuuuuuuuu Laski gdzie się chowacie?

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam poważne pytanie- CZY SZCZEPICIE?a jak tak to na nfz i płatne czy tylko lecicie z kalendarzem na nfz?
    pytam,bo szczerze to nie wiem co robić. tzn chcę szczepić ale nie wiem czy na wszystko i czy zgodnie z kalendarzem-a może lepiej jakieś szczepionki opóźnić?

Kazda z nas ma prawo do swojego zdania, nie zamierzam nikogo krytykować, po prostu szukam informacji.więc może bardziej zadam pytanie tak: znacie jakiś rzetelny artykuł? stronę? albo mądrego lekarza z którym warto porozmawiać?

to gorący temat i nie chcę wkładac kija w mrowisko,ale kurczę, szukanie samemu w necie inf mija się z celem bo tam jest DRAMAT jeśli chodzi o rzetelną wiedzę.
    Mam znajomych którzy szczepią tylko na nfz- i wszystko jest ok,
    mam znajomych co szczepią i na nfz i te dodatkowe- i też jest ok
    Czuję sie totalnie skołowana w tym temacie..
    ps. w gdansku znów gorąc... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja mam cudownego lekarza rodzinnego, ale to w Bydgoszczy. Szczepie na nfz + pneumokoki i grypa od tego roku

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja się nigdy w temat nie wczytywałam, ale na wszystkie szczepionki na NFZ będę szczepić na pewno. Czy coś więcej, tego jeszcze nie wiem.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja takie choroby u dzieci widziałam przez 4 lata w przedszkolu, o których myślałam że je wyeliminowano 100 lat temu, że pewnie będę szczepić na wszystko wszystko w miarę możliwości portfela. Co do tego kiedy co podać to pewnie się zdam na pediatrę - mam taką jedną zaufaną, do której koleżanka z Osowej jeździ ale nie wiem gdzie. Jak będę z nią gadać to wezmę namiary

Anna Stesia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszczepiłam syna płatną szczepionką 3w1 a dodatkowo miał doszczepianą ospę w wieku 9m. Wszystko było ok także zamierzam powtórzyć u kolejnego dziecka również 3w1.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- jak będziesz miała namiar to daj znać :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny, mam poważne pytanie- CZY SZCZEPICIE?a jak tak to na nfz i płatne czy tylko lecicie z kalendarzem na nfz?
    pytam,bo szczerze to nie wiem co robić. tzn chcę szczepić ale nie wiem czy na wszystko i czy zgodnie z kalendarzem-a może lepiej jakieś szczepionki opóźnić?

Kazda z nas ma prawo do swojego zdania, nie zamierzam nikogo krytykować, po prostu szukam informacji.więc może bardziej zadam pytanie tak: znacie jakiś rzetelny artykuł? stronę? albo mądrego lekarza z którym warto porozmawiać?

to gorący temat i nie chcę wkładac kija w mrowisko,ale kurczę, szukanie samemu w necie inf mija się z celem bo tam jest DRAMAT jeśli chodzi o rzetelną wiedzę.
    Mam znajomych którzy szczepią tylko na nfz- i wszystko jest ok,
    mam znajomych co szczepią i na nfz i te dodatkowe- i też jest ok
    Czuję sie totalnie skołowana w tym temacie..
    ps. w gdansku znów gorąc... :/
    Ja lecę na NFZ z kalendarzem szczepień. I żadnych płatnych, żadnych 3w1.
    I wszystko jest ok: :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 12:48

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem za szczepieniem i będę moja Zosie szczepić :)

A tak btw wiecie że mi powiedzieli ze jak mi spadnie białko w moczu to mnie wypisza po weekendzie do domu? Hehe śmieszni są :) zresztą białko mi na pewno nie spadnie ale wiadomo że coś muszą gadać :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ