X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z nudów chyba zadzwonię gdzieś, zeby usłyszeć ludzki głos. Ciężko pracującym nie bedę przeszkadzać, więc pozostaje mi obdzwanianie laboratoriów z ankietą jak szybko zbadają mi białko s i d-dimery. Trochę się z tym zagapiłam a niedługo mam wizytę u immunolożki.

Z tymi ruchami to tak coś podejrzewałam że apka ściemnia. Bo ja to byłam zadowolona ze w ogóle coś czuję na tym etapie a co tu wymagać stałości

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje małego ale dużo mniej niz wcześnie..
    Zobaczymy co dzis doktorek powie. W razie w pojadę w weekend czy po na ktg.

Nika ja regularne ruchy miala ok 24-25tc wcześniej to o różnych porach i na pewno nie co 2h

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja też czułam mniej ruchów ostatnim tygodniu przed urodzeniem Frania, nawet byłam na IP sprawdzić, ale to nie miało związku z tym, że u nas tak się potoczyło - ablacja łożyska jest sytuacją nagłą i podibno nie da jej się przewidzieć wiec u Ciebie na pewno będzie wszystko ok. Dobrze, że jesteś czujna i reagujesz.

Powiem Wam, że dzień przed porodem chciałam sibie nawet detektor tętna kupić bo tak mnie schizowaly te mniejsze ruchy i dziękuje Bogu, że nie było i nie kupiłam, bo pewnie wtedy w sobotę zmierzyłabym tętno i nie pojechała na IP - nie ma szans żeby mnie coś zaniepokoiło skoro nawet mój lekarz mówił, że zapis ktg nie był jednoznaczny i dobra była czujność lekarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 08:58

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z przemyśleń matczynych: przerywany sen jest jak przerywany sex, niby fajnie, że jest ale przyjemności z tego niewiele :)

olik321, Phnappy, Rucola, Malgonia, summer86, Nadzieja22, Siwulec, Sarna84, Patrycja20, Aga9090, Jeżowa, Flowwer, Lusesita, Lunaris, Amy333, pilik, Anna Stesia, KateHawke, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena teraz pierwszy raz chcę żeby już wyszedł niz tak się denerwować. Przed lekarzem skoczę na lody może to go pobudzi

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - ja poza momentami jaj leżę w łóżku to ruchow praktycznie nie czuje. Trochę naciągane te 10 co 2 godziny. Ja na poczatku 20 poczułam dwa puknięcia dopiero a wsluchiwalam sie non stop.
    No i co dzidzia to inne ruchy. Mam dwa to widzę roznice :P Groszek dzisiaj od rana fika sporo a Groszki nie czuje np jeszcze w ogóle. Wczoraj obydwa tak zaczęły szaleć jak im Mozarta puscilam :) :)
    w ogóle Groszka jest ułożona zupelnie inaczej, jak kopie to czuje ja z boku brzucha i tam widać ruchy. A Małego najczęściej na wysokości pępka.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny różne są szkoły z tym liczeniem ruchów, na szkole rodzenia babka mówiła o wyraźnych 10ciu ruchach na dobę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 09:16

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale liczenie dopiero od 25 chyba? Czy nawet później?

Rucola lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dla Twojego spokoju faktycznie warto sprawdzić, myślę że mniejsza aktywność przed porodem jest normalna, a taki jednorazowy zapis nie musi o niczym złym świadczyć. Czekam na informacje po wizycie i trzymam kciuki, żeby mały już nie straszył więcej :)

Nika teraz czułam szybko ruchy, a z Tosia dopiero koło 22 tygodnia, może później, ale to było tyko takie mizianie. Spokojnie, jeszcze będziesz miała dosyć kopniaków w środku nocy czy w pęcherz ;)

Rucola wierzę, że będziesz miała okazję zrobić taką imprezę, albo możesz teraz po urodzeniu Lewka :) ja chce zrobić takie przyjęcie ale nie tylko dla koleżanek, raczej dla wszystkich naszych bliskich, po wizycie w Łodzi. Albo będzie potrzebne ich wsparcie albo będziemy świętować dobre wiadomości. Dla wszystkich bliskich- brzmi jakbym zapraszała z 50 osób. Smutne ale nie zapraszam rodziców, a tesciow, rodziców chrzestnych przyszłych, moja babcie i dwie przyjaciółki. No i ojciec też niech przyjdzie ;) tak w ogóle w nocy zmiękłam, było mi smutno i się przytuliłam. Teraz nam niemalże kaca moralnego

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie miej kaca... uznaj że pokazałaś emkowi że bardzo Ci zależy i że sama walczysz ze sobą, bo dobrze wiesz iż jego zachowanie jest złe.
    Każdy ma chwile słabości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 09:29

Luna1993, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A tak z przemyśleń matczynych: przerywany sen jest jak przerywany sex, niby fajnie, że jest ale przyjemności z tego niewiele :)

Lepiej bym tego nie ujęła ;)

Rucola, Sarna84, Lena21, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jak to w ogóle mega rzadko coś czuję, a wszyscy mówili że poczuje szybko bo łożysko na tylnej ścianie. I jak tu się nie denerwować? Wiem że mam czas ale same wiecie jak to jest..

• admiralka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję codziennie, ale na pewno nie regularnie! :)

Na regularność to jeszcze wiele tygodni czasu mają.

Rucola lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika jak to w ogóle mega rzadko coś czuję, a wszyscy mówili że poczuje szybko bo łożysko na tylnej ścianie. I jak tu się nie denerwować? Wiem że mam czas ale same wiecie jak to jest..

Na Twoim etapie nie czułam jeszcze zupełnie nic :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka masz rację, moze coś zorganizujemy jak urodzi się Mały i dojdziemy do siebie ;)
    A co do emka, to sama dobrze wiesz, ze są wzloty i upadki. Nie ma sensu żywić urazy i gryźć się w środku, o ile przewinienie było z typu "tych wybaczalnych".
    Na początku mojego związku z emkiem też mieliśmy ciężkie chwile, oboje z 2 różnych światów, inne typy wychowania, inne priorytety. Pierwsze 6 miesięcy to była katorga, trzymała nas tylko miłość. To był najgorszy okres naszego związku. Dokładnie, sam początek był najtrudniejszy, sama się dziwię ile wybaczyłam i ile mi zostało wybaczone, ale to nas naprawdę umocniło i teraz kłócimy się sporadycznie i to bardziej na zasadzie, trzeba się podąsać, bo sie monotonia wkrada ;)
    Każdy związek jest inny, ale jeśli dwoje ludzi chce się dogadać, to zawsze dojdą do porozumienia. Prędzej czy później ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a liczenie ruchów zalecane jest według naszych położnych od 30tc. Na wywołanie ruchów położna zalecała wykonanie 5 głębokich oddechów przeponowych, u nas działa tak w 70% :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i do rzeszowa nadeszło świeże powietrze!!!! Nia ma już tej duchoty i aż chce się żyć :) Mimo wszystko jadę zatankować auto i na kaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwweeeeeeeeeeeee z ekspresu :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u nas dokładnie tak samo, pierwsze pół roku było ciężkie, trzeba się dotrzeć, wiadomo. Dla mnie to zachowanie jest niewybaczalne, nigdy nie będę na to nikomu pozwalać. Ale wiem, że nie odejdę od niego, bo naprawdę się kochamy i to ta jedyna miłość. Inaczej byśmy nie decydowali się na dzieci. Musi minąć trochę czasu a jemu muszę dać do zrozumienia, że kolejnej szansy nie będzie. Zawsze łatwo się mówi, że jakby ktoś zrobił tak, to ja bym odeszła. A przecież sama jestem teraz w sytuacji, której bym nie wybaczyła. Mimo to tak bardzo go kocham, a widzę że on też żałuję. Muszę to wszystko przemyśleć po prostu. I mieć nadzieję, że to się więcej nie powtórzy. Naprawdę oprócz tej sytuacji było między nami wręcz idealnie, sama Was pisalam, jak nas zbliżyła choroba Zuzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- dobrze że żałuje, a nie że ma to gdzieś i by nie widział że zrobił coś bardzo nie tak. Pamiętajmy że jesteśmy tylko ludźmi, każdemu zdarza się popełnić błąd.a ślubowaliśmy na dobre i na złe. Oczywiście są rzeczy niewybaczalne, takiego turbo grubego kalibru, ale Ty tak pięknie piszesz o Waszej miłości że wierzę, że sobie to ułożycie a Emek więcej tego błędu nie popełni. Ma za wiele do stracenia - i mam nadzieję że jest tego świadomy i będzie o tym pamiętał!

Luna1993, Siwulec lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny posiadające coreczki, mam pytanie :) czy u takich maluchow sprawdzaja sie legginsy (mysle o rozmiarach 62-68)? Sukienki pewnie nie bardzo? Opaski? W domu mam synka i jego to najczęściej ubieralam w body + pospiochy/spodenki, obecnie T-Shirty i spodnie na gumke. Ubranka dla dziewczynki to dla mnie nowosc (siostra tez ma samych chlopakow) i nie chce, zeby w wyprawce znalazly sie jakies bardzo niepraktyczne rzeczy. A wybor jest taki duzy, ze ciezko przystopowac ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ