X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze dodam bo rozmawiałam z położna i powiedziała że to nie pierwszy taki przypadek i mówi że gdzieś do 33tc może uda się donosic dzieciątko i że gorsze przypadki mieli i było dobrze :) także powiem wam że uwielbiam dzisiejszą medycynę bo potrafi zdziałać cuda :)

Też mam nadzieję że Ewelina na porodowce albo już po :) :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Phnappy, Kate, Minie kciuki za wizyty :)

Piękne brzuchy macie <3

Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, a Ty jesteś na Kopernika czy w Ujastku?

• olik321 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mamy dziś wizyt! :)
    Trzymam kciuki za każdą jedną.

Witam się juz w 38tc.
    Tak mnie wszystko boli jakbym pole wczoraj orała ( tak myślę bo nigdy tego nie robiłam haha)
    Już kombinuje co na śniadanie zjem :)

Też myślę że Ewela na porodówce lub już jest po :)

Miłego dnia dziewczyny!!!

Anna Stesia, lamka, -Mamunia-, Jeżowa, Lunaris, Achia lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. Olik czyli ciąża donoszona i możesz rodzić, ja jeszcze 2 dni.

A tak nawiasem W TYM TYGODNIU BEDĘ PRZYTULAĆ SYNKA !!! Jeszcze 4 dni <3
    Całą noc brzuch bolał @.

Bajka kolejny dzień do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 07:35

Siwulec, blue00, olik321, Anna Stesia, Rucola, Aga9090, KateHawke, Bajkaaa, Sarna84, lamka, summer86, Luna1993, Sanka, Kaczorka, Karma88, -Mamunia-, Lena21, agulineczka, Patrycja20, Anaaa90, Lusesita, Jeżowa, Lunaris, Achia, Nadzieja22, E_w_c_i_a, JustynaG, JuicyB lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kciuki za wizytujący i bardzo proszę żeby Lunka i Yose dały znak życia... Ibishka też zamilkła a pasowałoby pochwalić się Gabi :)
    Także ja dziś czekam na super relacje z wizyt i na odzew milczących !!!!
    U nas kolejna noc z bólem bioder, nie ma opcji żeby się przyzwyczaic... Ale mamę bolały, siostrę bolały więc i mnie bolą... Nie ma cudów. Ale damy radę!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    12 dni do donoszonej ciąży :)

Anna Stesia ja leżę na ujastku na szczęście bo ponoć Kopernika to mega smutny szpital jest.

Flowwer cudownie <3 cieszę się mega że już tylko chwila dzieli cię od poznania syna :)

Olik mam nadzieję że w ciągu dnia ból przejdzie :)

No i trzymam kciuki za wszystkie dobre wiadomości dzisiejszego dnia <3

Sarna84, Aga9090, summer86, Siwulec, Patrycja20, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka już ból przeszedł. Chyba na końcówce tak boli eszystko..

Jeju ale te dni lecą jak szalone. Flo w pt najpóźniej będzie tulić Szymka.
    U Ciebie już praktycznie bezpieczny termin.
    Ewela mysle ze rodzi.
    Maja pewnie na dniach.
    I my się gdzieś wbijemy z ksieciuniem. Tylko nie wiem kiedy zechce. Rozmawiałam z nim o środzie dla Reset ale czy ten dziad posłucha :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola biodra na tym etapie bolą i jest to normalne. Ja nawet nie jestem świadoma że obracając w nocy klnę jak szewc ;)
    Winowajca to Relaksyna.

Bajka te 12 dni to szybko przeleci.

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer też tak myślę że te 12 dni miną i mam nadzieję że moja królewna poczeka na miano donoszonego dziecka :)

Olik to dobrze że już nie boli

Mnie biodra bolą w nocy ale bardziej mnie irytuje pełny pęcherz z którym wstaje co chwila hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane, czytam i próbuję się czymś zajmować żeby nie myśleć.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty :* a brzuszki to macie przepiekne, ja w czwartek mam sesję ciazowa a brzuch tak mały że aż zła jestem ;) dzisiaj idę sukienki szukać białej, takiej zwiewnej do zdjęć.

W sobotę jechałam ostatecznie z emkiem do teściów po samochód, stąd moje milczenie, a oni mnie na takie spacery przegonili, że wczoraj nie mogłam dojść do siebie- ciągle mi coś leciało, skurcze, stawianie się brzucha... Jest mi przykro, że tak olewają problem a ja nie umiem powiedzieć wprost, że mam leżeć i kropka.

Flower to już tak blisko <3 nawet nie umiem sobie wyobrazić co czujesz, wiedząc że za parę dni będziecie się przytulać :)

Bajka u Ciebie też to lada moment :)

A Olik będzie miała niespodziankę, kiedy synuś zdecyduje się pokazać :) ale też myślę że to lada dzień

Co do kreski ba brzuchu - nie miałam, nie mam, a bardzo chciałam mieć ;)

To tyle. Z emkiem jakoś jest. Niby się stara. Ja się zaczynam uczyć ba egzamin. Muszę też powiedzieć, że naprawdę fajny samochód dla nas wybrał i już jechałam i mi się dobrze prowadzi :) tylko nie pokażę mu że się cieszę, w ogóle mało się do niego odzywam. Kara musi być

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,
    Bajko gratuluję kolejnego dnia :) Zosia to kochana dziewczynka, tak grzecznie czeka <3

trzymam kciuki za wizyty i czekam na dobre informacje i piękne zdjęcia :D

ja się witam w 12tc :D :D :D za tydzień prenatalne :D :D :D

no i mam stresa bo mi opryszczka dzisiaj wyskoczyła na wardze :( :(

olik321, Bajkaaa, lamka, Jeżowa, KateHawke, Flowwer, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    I my się gdzieś wbijemy z ksieciuniem. Tylko nie wiem kiedy zechce. Rozmawiałam z nim o środzie dla Reset ale czy ten dziad posłucha :)

Olik <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna najważniejsze że auto jest fajne :) a swoją drogą nie miej do siebie pretensji, że nie umiesz powiedzieć innym że musisz leżeć, to oni powinni umieć się zachować bo wiedzą jaka jest sytuacja

Siwulec gratuluję kolejnego tygodnia :)

Siwulec lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jeśli dziad wdał się w emka to najpierw jeden dzień będzie gadał a na następny wykona zadanie, więc wiesz trudno mi coś obiecać ;p

dziewczyny dostaliśmy wczoraj jedzenie od teściów i chyba chcą żeby mi dupsko rozwaliło albo żeby marcel miał 4 kg przy porodzie

świeże pachnące pomidory z ogródeczka
    drzemiki domowe ( wiśniowy sztos już pół słoika nie ma)
    pierogi z jagodami i truskawkami
    fasolka z ogródka
    jajeczka
    i trochę mięsa ale to mnie akurat średnio interesuję ;p

wychodzi, że na śniadanie zjem omleta z drzemem i zajem to pomidorami ze śmietaną
    No nie mogę się zdecydować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:17

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki kochane za wizyty <3

Bajeczko wydaje się jakbyś przed chwila mówiła ze zostało 60 dni a tu już tak malutko - szok jak ten czas leci

Flo ale emocje !

Reset jeszcze tylko dwa dni do bety :) czekamy razem z Tobą !

Olik podejmowanie takich decyzji przy śniadaniu to sama przyjemność ;)

Lunka tak już jest w związkach, trudno też gniewać się w nieskończoność, bo nie jesteśmy robotami - ja mojego chwale ale wczoraj było już spięcie oczywiście przez szanowna mamuśkę - miałam ochotę go zabić i nie odzywać przez miesiąc a w sumie to po kilkunastu minutach zaczął się zachwycać balonami z helem na spacerze i opowiadać jak to będziemy Franusiowi kupować bla bla bla i ofc już mi serce zmiękło, że on tak się nad nim rozczula
    Wiem, że u Was to musi być grubszy kaliber zbrodni u emka wiec trzymam mocno kciuki żeby zrozumiał i żebyś Ty się nie męczyła

Bajkaaa, reset lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko świetnie, że tylko tyle dni zostało do donoszonej, pewnie jakiś czas temu marzyłaś, żeby dotrwać do tego czasu. Bardzo się cieszę :)

Flo jakie to pewnie wspaniałe uczucie takie oczekiwanie :) Będziemy czekać na informacje od Ciebie :)

Olik Ty to masz dobrze :)

My wciąż się zastanawiamy nad imienieniem - nie chciałabym do brzuszka cały czas mówić bezimiennie.
    Zostały nam chyba 2 typy, bardzo do siebie podobne właściwie.
    - Ola (Oleńka, Olcia)
    - Ula (Uleńka, Ulcia, Uleczka)

Trochę ciągnie mnie do tego drugiego ze względu na to, że chyba mniej popularne, trochę zapomniane (ja nie znam żadnego dziecka o tym imieniu, w żłobku u syna też nie ma żadnej Uleńki).
    Na tym wątku była kiedyś Mycha91, która urodziła Ulę, nie widziałam, żeby się ostatnio odzywala.

Przeszła mi też przez myśl Malgosia, męzowi podoba się Ania, ja też uważam, że ładnie, ale jakoś nie czuję tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:43

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    dzień dobry,
    Bajko gratuluję kolejnego dnia :) Zosia to kochana dziewczynka, tak grzecznie czeka <3

trzymam kciuki za wizyty i czekam na dobre informacje i piękne zdjęcia :D

ja się witam w 12tc :D :D :D za tydzień prenatalne :D :D :D

no i mam stresa bo mi opryszczka dzisiaj wyskoczyła na wardze :( :(

Jeśli to nie jest pierwsza opryszczka w Twoim życiu to nie masz się czym martwić. Miałam dwa razy w ciąży niestety.

Siwulec lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty! Czekamy z Anią na same dobre wieści <3

Malka nic tylko się cieszyć, że Fela tak ładnie śpi, my marzymy o tym aby Ania wiecej spała.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - my wczoraj kupiliśmy młodej balona z helem :p Ale czuję się oszukana, bo już dziś nisko lata i robi się coraz bardziej miękki.. :/ no ale 2-3 dni radości dziecko będzie miało :p

Kciuki dziewczyny za wszystkie dzisiejsze wizyty! I czekamy na same dobre wieści :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ