X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Rucola - piękny, zgrabny brzusio :) :)

Czy Wasi faceci też uwielbiają rytuał smarowania się oliwka/balsamami :D ?
    ja mojego jeszcze do tego nie zaangażowałam ale chyba to zrobię:) w sumie jest też masażystą, więc powienien polubić :p w końcu to mój brzuszek,a nie ciało jakiejś obcej baby lb faceta :D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Rucola - piękny, zgrabny brzusio :) :)

Czy Wasi faceci też uwielbiają rytuał smarowania się oliwka/balsamami :D ?
    Mój niestety nie... Nie znosi oliwek i śliskich substancji na moim ciele i glaska Lewka tylko przez "czysty" brzuch ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę razy mnie posmarował i chyba to lubi, ale nienawidzi uczucia czegokolwiek tłustego na dłoniach. :-D

• olik321 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kreska jest i ciemniejsze i większe brodawki.

Byliśmy dziś u bratanka emka. Mały ma 1,5 roku i pokazywał na brzuch że tam jest Marcel. Śmieszny był bo obchodził mnie dookoła i patrzył czy na plecach tez jest brzuch :)

Siwulec, Achia, reset, Lunaris, Phnappy, Rucola, Jeżowa, JustynaG, Aga9090, Nadzieja22, Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Odpisuję dopiero teraz bo nie było mnie przez całe popołudnie ;) .Bajka,w zwykłym badaniu moczu moja wartość białka tydzień temu wynosiła 30 mg/dl.W dobowej zbiórce moczu z 800ml,moje białko wynosiło 0,3200 g/24h gdzie norma jest do 0,1500.
    Kochana szczerze dziwię się że wyszło ci w normalnym moczu tyle bo ja mam 0,54g /24h a w zwykłym moczu tego nie widać wcale, ale martwilo by mnie to dlaczego tak mało masz moczu w dobowej zbiórce bo ja mam około 3litrow za każdym razem... Tak malutko pijesz?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola brzuszek jak malowany, jeszcze trochę i tęsknić będziemy.

Dziś odwiedził mnie M i jakoś tak smutno nsm było bo to taki odtatni raz kiedy z brzuszkiem na spokojnie możemy się nacieszyć. Mimo że ciążę przeszłam bardzo dobrze to nie wiem czy zdecydujemy się na powrót po mrozaki.

Gdzie jest Ewelina ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję ok.1.5l na dobę,więcej nie potrafię.Poza ciążą białko potrafiło skoczyć do 100 mg,ale nefrolog jak na razie nie widzi potrzeby wdrażania leczenia.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue lekarz na pewno zna się na tym ja w sumie nie:) także nie chce żeby wyszło że wiem lepiej hehe :) ale poprostu jestem ciekawa czemu tak wychodzi ze w dobowej masz tam mało (norma dla ciężarnych to jest 0,3) a w normalnym moczu to widać.

Flowwer decyzję o ewentualnym powrocie bądź nie zostawcie sobie na spokojnie na później, a teraz ciesz się bo twój największy skarb już lada chwila będzie w twoich ramionach :)

A ja wam powiem że ja z emkiem dziś tak dużo rozmawiałam pierwszy raz w sumie na poważnie o urlopie jaki i kiedy będzie brał i ogólnie jak to będzie bo i do niego powoli dociera że to lada moment będzie i wiem że stresuje się chłopak :) chociaż on w sumie :) ale fajnie ja czekałam tyle lat na ten moment że w sumie te dwa tyg czy 3 zleca pewnie szybko i będę mama :) i będę mogła mówić "moja córeczka" cudowne to będzie :)

Reset na 62 też mi się przyda czapeczka dziękuję bo jest piękna <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    ja swoją też, na szczęście jeszcze ją widać :)

Ja moja kreskę zobaczyłam dopiero po porodzie :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie właśnie się dowiedziałam że przyjechała tu jakaś dziewczyna której wody odeszły a jest w 25tc :( masakra :( mam nadzieję że będzie dobrze wszystko

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny wiecie właśnie się dowiedziałam że przyjechała tu jakaś dziewczyna której wody odeszły a jest w 25tc :( masakra :( mam nadzieję że będzie dobrze wszystko
    ojej, też mam taką nadzieję. straszne są takie historie i szkoda że w ogóle się wydarzają :(

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Jak byłam na zabiegu to leżałam z dziewczyna, której wody odeszły w 20tc :( pęcherz pękł wiec nie mieli jak uzupełnić tych wód, codziennie chodziła na usg i sprawdzali czy serduszko jeszcze bije... spytałam jak sobie radzi to powiedziała ze już swoje wypłakała i pozostaje jej cieszyć się z każdego dnia z żywym maleństwem :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreska na brzuchu była baaaardzo słaba, ale za to po porodzie zrobiła się mega mocna, a o kolorze pępka już nie mówię ;) wygląda jakby był nie myty przez te 9 miesiecy ;) a sutki mi w sumie nie ściemniały.

Dziewczyny piękne macie brzuchy! I te figury! Cudo <3

Moje dziecko od dwóch dni jest mega spiochem. Nie wiem czy to dlatego, że już lepiej idzie nam karmienie i się najada dobrze, czy porostu już się przystosowała do nowej rzeczywistości po tej stronie brzucha. W nocy dwie pobudki na jedzenie. Do południa dwie dłuższe drzemki tak po 2h-3j. Dopiero koło 16-17 jest dłuższa chwila aktywności. I około 21 znowu spanie. No ale, nie będę narzekać ;)

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec jak byłam zapisać sie na HSG (które nie doszło do skutku bo już Bąbel się zagnnieżdżał- a jeszcze o tym nie wiedziałam ) to spotkałam taką znajomą, którą poznałam przez znajomych w Gdańsku-- też zapisywała się na HSG i opowiedziała, że była już raz w ciązy,ale też odeszły jej wody w 20tc i niestety dziecka nie udało się uratowac :( a ona od tamtej pory nie może zajść w ciąze... z tego co wiem do dziś się jej nie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:04

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropne są takie historie i serce mi pęka jak słucham ile dramatów przechodzą kobiety to nie potrafię tego pojąć. I ciagle mam nadzieje ze te wszystkie cierpienia zostaną kiedyś w jakiś sposób wynagrodzone.
    A jak słyszę ze ojciec czy matka zabijają własne dzieci to nóż mi się w kieszeni otwiera bo czemu oni zostali obdarowani potomstwem a Ci którzy pragną mieć musza tyle przejść i jeszcze czasem bezskutecznie :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na styczniówkach dziewczynie w 15 tc odeszły też wody... Dramaty są wokół nas niestety wszędzie...

Dzisiaj poszalalam ze sprzątaniem i od godziny panikuje, bo czuję się bardzo okresowo...... Ciągnie mnie brzuch aż do kolan, krzyż tez boli. Już zaczynałam rozważać wizytę na IP (pomimo jutrzejszej planowej) aż tu dziecie mnie kopnelo - chyba, żeby matka nie oszalała ze strachu? Chyba czas zluzowac poślady i odpuścić sobie pucowanie domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:24

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsuńmy źle myśli bo tragedie są i będą a musimy się cieszyć dniem dzisiejszym.
    W szpitalach człowiek sie naogląda tych skrajnych przypadków.

A tak nawiasem uwielbiam czytać o maluszkach po drugiej stronie brzuszka, staram się łapać wiadomości jak najwięcej.

Czyzby Ewelina ma porodówce ?

Siwulec lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emek mój już wrócił do domu a mnie ciążowe hormony dopadły i tak się spłakałam jak odjeżdżał... dopiero za tydzień się zobaczymy.

Za to muszę wam się dziewczyny pochwalić bo serce matki puchnie z dumy :) ja ogólnie jestem wodne stworzenie i uwielbiam pływać, w sumie z Emkiem poznaliśmy się właściwie pod wodą na wyjeździe nurkowym. No i moja Alicja chyba odziedziczyła po mamusi miłość do wody bo czegoś takiego w wykonaniu 2-latki to ja nie widziałam. Chodzimy z nią na basen odkąd skończyła 3msc, więc jest oswojona, umie pływać sama w rękawkach, do jeziora to właściwie wbiega i od razu chlup do pływania. A dziś takie szaleństwa na materacu odchodziły - stawała na nim sama balansując, odbijała się i wskakiwała do wody! Cała się zanurzała, ale jak tylko wypłynęła to od razu krzyczała „siesie laz!” Później doszło jeszcze turlanie się na boku i wpadanie do wody. Trochę zaskoczona jestem że jest taka odważna i nie przeszkadza jej ani woda na buzi ani to nirkowanie :)

Siwulec, Flowwer, JustynaG, Lunaris, Kaczorka, Nadzieja22, Lusesita, olik321, KateHawke, Achia lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, zwolnij ! Nic się nie stanie jak będziesz sprzątać przez 3 dni, etapami :*

Flo, masz racje, trzeba myśleć pozytywnie i o ile to możliwe to jak najdalej od szpitali :) u Ciebie już z górki :D za chwile tez zamilkniesz na forum jak Szymek skradnie Twoje serce i każda minutę życia <3

Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, na raty ze Stasiem to kij nie robota - za to jutro ja na paznokcie i wizytę, a małż dostal zlecenie umycie okien :)

Sanka, zazdroszczę, że mała w wodzie tak świetnie sobie radzi! Ja całe wakacje z sercem na dłoni obserwowałam Stasia w wodzie, bo to mały oszolom, ale trochę fajtłapa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:37

‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ