X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Rucola - piękny, zgrabny brzusio :) :)

Czy Wasi faceci też uwielbiają rytuał smarowania się oliwka/balsamami :D ?
    ja mojego jeszcze do tego nie zaangażowałam ale chyba to zrobię:) w sumie jest też masażystą, więc powienien polubić :p w końcu to mój brzuszek,a nie ciało jakiejś obcej baby lb faceta :D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Rucola - piękny, zgrabny brzusio :) :)

Czy Wasi faceci też uwielbiają rytuał smarowania się oliwka/balsamami :D ?
    Mój niestety nie... Nie znosi oliwek i śliskich substancji na moim ciele i glaska Lewka tylko przez "czysty" brzuch ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę razy mnie posmarował i chyba to lubi, ale nienawidzi uczucia czegokolwiek tłustego na dłoniach. :-D

• olik321 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kreska jest i ciemniejsze i większe brodawki.

Byliśmy dziś u bratanka emka. Mały ma 1,5 roku i pokazywał na brzuch że tam jest Marcel. Śmieszny był bo obchodził mnie dookoła i patrzył czy na plecach tez jest brzuch :)

Siwulec, nick nieaktualny, reset, Lunaris, Phnappy, Rucola, Jeżowa, JustynaG, nick nieaktualny, Nadzieja22, Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Odpisuję dopiero teraz bo nie było mnie przez całe popołudnie ;) .Bajka,w zwykłym badaniu moczu moja wartość białka tydzień temu wynosiła 30 mg/dl.W dobowej zbiórce moczu z 800ml,moje białko wynosiło 0,3200 g/24h gdzie norma jest do 0,1500.
    Kochana szczerze dziwię się że wyszło ci w normalnym moczu tyle bo ja mam 0,54g /24h a w zwykłym moczu tego nie widać wcale, ale martwilo by mnie to dlaczego tak mało masz moczu w dobowej zbiórce bo ja mam około 3litrow za każdym razem... Tak malutko pijesz?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola brzuszek jak malowany, jeszcze trochę i tęsknić będziemy.

Dziś odwiedził mnie M i jakoś tak smutno nsm było bo to taki odtatni raz kiedy z brzuszkiem na spokojnie możemy się nacieszyć. Mimo że ciążę przeszłam bardzo dobrze to nie wiem czy zdecydujemy się na powrót po mrozaki.

Gdzie jest Ewelina ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję ok.1.5l na dobę,więcej nie potrafię.Poza ciążą białko potrafiło skoczyć do 100 mg,ale nefrolog jak na razie nie widzi potrzeby wdrażania leczenia.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue lekarz na pewno zna się na tym ja w sumie nie:) także nie chce żeby wyszło że wiem lepiej hehe :) ale poprostu jestem ciekawa czemu tak wychodzi ze w dobowej masz tam mało (norma dla ciężarnych to jest 0,3) a w normalnym moczu to widać.

Flowwer decyzję o ewentualnym powrocie bądź nie zostawcie sobie na spokojnie na później, a teraz ciesz się bo twój największy skarb już lada chwila będzie w twoich ramionach :)

A ja wam powiem że ja z emkiem dziś tak dużo rozmawiałam pierwszy raz w sumie na poważnie o urlopie jaki i kiedy będzie brał i ogólnie jak to będzie bo i do niego powoli dociera że to lada moment będzie i wiem że stresuje się chłopak :) chociaż on w sumie :) ale fajnie ja czekałam tyle lat na ten moment że w sumie te dwa tyg czy 3 zleca pewnie szybko i będę mama :) i będę mogła mówić "moja córeczka" cudowne to będzie :)

Reset na 62 też mi się przyda czapeczka dziękuję bo jest piękna <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    ja swoją też, na szczęście jeszcze ją widać :)

Ja moja kreskę zobaczyłam dopiero po porodzie :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie właśnie się dowiedziałam że przyjechała tu jakaś dziewczyna której wody odeszły a jest w 25tc :( masakra :( mam nadzieję że będzie dobrze wszystko

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny wiecie właśnie się dowiedziałam że przyjechała tu jakaś dziewczyna której wody odeszły a jest w 25tc :( masakra :( mam nadzieję że będzie dobrze wszystko
    ojej, też mam taką nadzieję. straszne są takie historie i szkoda że w ogóle się wydarzają :(

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Jak byłam na zabiegu to leżałam z dziewczyna, której wody odeszły w 20tc :( pęcherz pękł wiec nie mieli jak uzupełnić tych wód, codziennie chodziła na usg i sprawdzali czy serduszko jeszcze bije... spytałam jak sobie radzi to powiedziała ze już swoje wypłakała i pozostaje jej cieszyć się z każdego dnia z żywym maleństwem :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreska na brzuchu była baaaardzo słaba, ale za to po porodzie zrobiła się mega mocna, a o kolorze pępka już nie mówię ;) wygląda jakby był nie myty przez te 9 miesiecy ;) a sutki mi w sumie nie ściemniały.

Dziewczyny piękne macie brzuchy! I te figury! Cudo <3

Moje dziecko od dwóch dni jest mega spiochem. Nie wiem czy to dlatego, że już lepiej idzie nam karmienie i się najada dobrze, czy porostu już się przystosowała do nowej rzeczywistości po tej stronie brzucha. W nocy dwie pobudki na jedzenie. Do południa dwie dłuższe drzemki tak po 2h-3j. Dopiero koło 16-17 jest dłuższa chwila aktywności. I około 21 znowu spanie. No ale, nie będę narzekać ;)

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec jak byłam zapisać sie na HSG (które nie doszło do skutku bo już Bąbel się zagnnieżdżał- a jeszcze o tym nie wiedziałam ) to spotkałam taką znajomą, którą poznałam przez znajomych w Gdańsku-- też zapisywała się na HSG i opowiedziała, że była już raz w ciązy,ale też odeszły jej wody w 20tc i niestety dziecka nie udało się uratowac :( a ona od tamtej pory nie może zajść w ciąze... z tego co wiem do dziś się jej nie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:04

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropne są takie historie i serce mi pęka jak słucham ile dramatów przechodzą kobiety to nie potrafię tego pojąć. I ciagle mam nadzieje ze te wszystkie cierpienia zostaną kiedyś w jakiś sposób wynagrodzone.
    A jak słyszę ze ojciec czy matka zabijają własne dzieci to nóż mi się w kieszeni otwiera bo czemu oni zostali obdarowani potomstwem a Ci którzy pragną mieć musza tyle przejść i jeszcze czasem bezskutecznie :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na styczniówkach dziewczynie w 15 tc odeszły też wody... Dramaty są wokół nas niestety wszędzie...

Dzisiaj poszalalam ze sprzątaniem i od godziny panikuje, bo czuję się bardzo okresowo...... Ciągnie mnie brzuch aż do kolan, krzyż tez boli. Już zaczynałam rozważać wizytę na IP (pomimo jutrzejszej planowej) aż tu dziecie mnie kopnelo - chyba, żeby matka nie oszalała ze strachu? Chyba czas zluzowac poślady i odpuścić sobie pucowanie domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:24

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsuńmy źle myśli bo tragedie są i będą a musimy się cieszyć dniem dzisiejszym.
    W szpitalach człowiek sie naogląda tych skrajnych przypadków.

A tak nawiasem uwielbiam czytać o maluszkach po drugiej stronie brzuszka, staram się łapać wiadomości jak najwięcej.

Czyzby Ewelina ma porodówce ?

Siwulec lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emek mój już wrócił do domu a mnie ciążowe hormony dopadły i tak się spłakałam jak odjeżdżał... dopiero za tydzień się zobaczymy.

Za to muszę wam się dziewczyny pochwalić bo serce matki puchnie z dumy :) ja ogólnie jestem wodne stworzenie i uwielbiam pływać, w sumie z Emkiem poznaliśmy się właściwie pod wodą na wyjeździe nurkowym. No i moja Alicja chyba odziedziczyła po mamusi miłość do wody bo czegoś takiego w wykonaniu 2-latki to ja nie widziałam. Chodzimy z nią na basen odkąd skończyła 3msc, więc jest oswojona, umie pływać sama w rękawkach, do jeziora to właściwie wbiega i od razu chlup do pływania. A dziś takie szaleństwa na materacu odchodziły - stawała na nim sama balansując, odbijała się i wskakiwała do wody! Cała się zanurzała, ale jak tylko wypłynęła to od razu krzyczała „siesie laz!” Później doszło jeszcze turlanie się na boku i wpadanie do wody. Trochę zaskoczona jestem że jest taka odważna i nie przeszkadza jej ani woda na buzi ani to nirkowanie :)

Siwulec, Flowwer, JustynaG, Lunaris, Kaczorka, Nadzieja22, Lusesita, olik321, KateHawke, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, zwolnij ! Nic się nie stanie jak będziesz sprzątać przez 3 dni, etapami :*

Flo, masz racje, trzeba myśleć pozytywnie i o ile to możliwe to jak najdalej od szpitali :) u Ciebie już z górki :D za chwile tez zamilkniesz na forum jak Szymek skradnie Twoje serce i każda minutę życia <3

Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, na raty ze Stasiem to kij nie robota - za to jutro ja na paznokcie i wizytę, a małż dostal zlecenie umycie okien :)

Sanka, zazdroszczę, że mała w wodzie tak świetnie sobie radzi! Ja całe wakacje z sercem na dłoni obserwowałam Stasia w wodzie, bo to mały oszolom, ale trochę fajtłapa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:37

‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ