Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki.
    Flower to już w tym tygodniu! <3

Ja również wizytuje w tym tygodniu i od wczoraj mam obawy czuje ze cos zrobiłam źle, nie wiem o co chodzi, serce bije mi jal oszalałe. Miałam brać męża na USG ale boję się że przyjdzie zobaczyc maleństwo któremu już serduszko nie bije

Flowwer lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Jeśli to nie jest pierwsza opryszczka w Twoim życiu to nie masz się czym martwić. Miałam dwa razy w ciąży niestety.

dziękuję :*

Mamunia kiedy wizyta ?

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj pierwszy wizytuje? :-)

Kciuki mocne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 9 ktoś miał wizytowac... Zabijcie mnie, nie mogę sobie przypomnieć kto, ale kciuki zaciskam! My dopiero 13.30, zakładając standardowe opóźnienie u dr, to pewnie min 14.30 ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, ale masz wkręty! Weź przestań, bo tylko się będziesz nakręcać i przed wizytą palpitacji serca dostaniesz. Z Twoim dzieciątkiem napewno jest wszystko OK, tylko po tych poprzednich przejściach tworzą się w głowie takie durne filmy :/
    Też takie miałam i w sumie każde USG zaczynam od "żyje?!"

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pod gabinetem czekam ;)

Siwulec absolutnie się nie martw. Jeśli to nie pierwsza opryszczka w życiu i nie jest na naszych Niewymawialnych to nie ma stresu :) ja już 2 miałam w czasie ciąży.

Agulineczka ja chciałam Oleńkę bardzo. EMkowi też się podobało, dopóki nie dowiedział się że to skrót od Aleksandra... To już mu tak nie pasowało że kategorycznie odmówił :P

nick nieaktualny, agulineczka, Siwulec, Jeżowa lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 10... I już stres jest...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny piękne brzuszki.
    Flower to już w tym tygodniu! <3

Ja również wizytuje w tym tygodniu i od wczoraj mam obawy czuje ze cos zrobiłam źle, nie wiem o co chodzi, serce bije mi jal oszalałe. Miałam brać męża na USG ale boję się że przyjdzie zobaczyc maleństwo któremu już serduszko nie bije
    Kochana moja! Ustawiam do pionu! Będzie wszystko cacy <3 nie zamartwiaj się bo ciśnienie ci za wysokie wyjdzie na wizytę. Ja wiem że to masakra przed tymi wizytami. I miałam tak samo jak Mikuś - pytałam sama siebie czy Okruszek jeszcze żyje. Ale trzeba to jakoś od siebie odganiać. Kciuki za wizytę! <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki zaciśnięte za Wasze wizyty :*

I tak zbiorczo: malka, pilik, Summer, Anna Stesia, Ania - cieszę się, że zaglądacie mimo (zapewne) ograniczonego czasu. Super jest czytać, co u Was i Waszych dzieciaczków. To takie krzepiące, że po tym całym stresie, walce i trudach są takie szczęśliwe finały <3

Kolejno idąc: Bajka i Flower- spokojnych ostatnich dni w szpitalu i w dwupaku. Jesteście obie silne babki :*

Trzymam kciuki za nenusię i Minnie. Ale wydaje mi się, że ktoś jeszcze miał dziś wizytować... Tylko nawet w urojonej ciąży mam budyń zamiast mózgu ;)

Bajkaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wszystkie kciuki na pokładzie! Zaciskam za Wasze wizyty !!!

Zaczynam 21 tydzień :)

Reset widziałam porannego sika -nie wiem czy taka urojona... ;) KCIUKI !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:24

reset, nick nieaktualny, KateHawke, agulineczka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate za chwilę wizytuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za wizyty :)

A my z mężem podjęliśmy wczoraj próbę <3 , początek super, bo mąż dbał o mnie ale jak doszło co do czego to przerwaliśmy po dłuższej chwili
    Miałam żel, ale miałam wrażenie że jest jakiś ciasno, nieprzyjemnie, trochę szczypalo(?) Odpuściliśmy. A ja się tyle naczytałam że kobieta w ciąży ma przyjemniejsze doznania, że byłam rozczarowana. Ale na szczęście żadnych bóli brzucha ani nic później nie było. Chociaż tyle.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Zaciskam kciuki za wizyty kochane! Lubię takie emocjonujące dni na forum :D czekam na same dobre wieści <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! <3

Wizytuje prawdopodobnie w czwartek o ile będę miała badania które wykonam jutro.

Muszę zaznaczyć że dzisiaj jest Nasz szczęśliwy poniedzialek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset sikala!!! Już szukam <3 o jeju o jeju!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pod gabinetem, jestem pierwsza no ale trzeba czekać na lekarza, nie wiadomo ile... Ah ten nfz...

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- ale przynajmniej jesteś pierwsza :)

:D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/803cb3452359.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:58

nick nieaktualny, Siwulec, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Reset sikala!!! Już szukam <3 o jeju o jeju!!

Spokojnie, to dopiero 9 dpo i 11 dni po zastrzyku. W kwietniu dokładnie w tym samym czasoodstępie miałam betę 2 i bladziocha, więc na dwoje babka wróżyła (choć oczywiście lekko się nakręcam, bo inaczej się nie da;)).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, aby raz się udało :)
    Ciśnienie już zamierzone, jak na mnie za wysokie.. 140/80, a zawsze 110/60 max..
    Serce mi zaraz wyskoczy...
    Dobra już nie smęce, dam znać po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 10:02

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dzięki dziewczyny! <3

Wizytuje prawdopodobnie w czwartek o ile będę miała badania które wykonam jutro.

Muszę zaznaczyć że dzisiaj jest Nasz szczęśliwy poniedzialek!

ja mam wizytę w poniedziałek i zapewne będę przeżywać dokładnie to samo co Ty teraz :/ ale musimy myśleć pozytywnie, maluszki mają się dobrze i nie przyjmujemy innego myślenia :)
    też muszę wyniki porobić w tym tygodniu, co badasz że się zastanawiasz czy będziesz mieć wyniki na wizytę ?

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ