X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam 10 pieluch tetrowych zwykłych i 2 pieluszki bambusowe.
    Czy to wystarczy? Czy jednak lepiej dokupić jeszcze z 10 zwykłych bo tego się dużo zużywa?
    Rucola wrote:
    W związku z tym ze obydwie jsteśmy ciężarne, to nie będe się z Ciebie śmiać, bo w pewnym sensie Cię rozumiem(choć szczerze to mistrzostwo śiata :D) a co do Twojego pyatnia to obawiam się, ze Twój plan moze się nie udac....
    Rucola... jakie mistrzostwo??
    Mi zdarzyło się (nie będąc w ciąży) zapomnieć o proszku do pieczenia...
    no a przypomniało mi się o tym w połowie pieczenia gdy dziwiłam się czemu to ciasto nie wyrasta. No i wyszedł placek :D Dało się zjeść ale jednak to nie było to/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:57

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    To nie jesteście same, wczoraj emek namówił mnie za zakupy ciuchowe bo w nic wie nie mieszczę. Kupiliśmy emkowi vansy, Tosi bluzę i kiecki, Zuzi bodziaki a mi... Dwie koszulki w sinsay, każda za 5 zł ;) bo po co mi coś lepszego do siedzenia w domu :D

Dziś na obiad zapowiedziałam leniwe. A tak mi się nie chce ...

Historia mojego życia także, wszystko wszystkim bym kupiła tylko na siebie mi kasy szkoda :D

Co do obiadu - jak zapowiadasz, że będą leniwe, to nic dziwnego, że się nie chce, podświadomie słyszysz słowo "leniwe" i Twoje ciało się dostosowuje :D

Podpinam się pod pytanie Justyny i dodam swoje - po ile sztuk/paczek podpasek poporodowych kupowałyście? Tak żeby chociaż na tydzień starczyło :D

lamka, Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Aga i byłaś z tym ZUSie?
    Nie. Przez profil zaufany, a potwierdzam przez konto w banku PKO bp

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik- eh... no własnie pisałam do siostry że ja w taki upał chodzę wkurzona, gorąco mi jest chyba jeszcze bardziej niż nie ciężarnym i że jak tak będzie w weekend to mama będzie u teściowej (bo się lubią i chciały się spotkać) a ja z mężem dojedziemy popoludniu jak słońce przestanie tak dawać..a ona -tylko nie zrób jej przykrości.
    noż cholera! wiadomo że nie chcę sprawiać nikomu przykrości ale ona(siostra0 mogłaby pomyslec o mnie o tym jak ja się czuję w taką pogodę i w ogóle pomyśleć o moim samopoczuciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik bardzo brzydko się zachowały, przecież są telefony... Szczególnie teściowa...

Jezowa ja miałam jedna paczkę poporodowych, później zwykle maxi, ale ni jakoś mało 'leciało' po kilku dniach

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nie. Przez profil zaufany, a potwierdzam przez konto w banku PKO bp
    nosz kuźwa, tylko u mnie się nie da. Nie chce mi się ruszyć dupy do ZUSu i dalej nic nie wiem ^^

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    nosz kuźwa, tylko u mnie się nie da. Nie chce mi się ruszyć dupy do ZUSu i dalej nic nie wiem ^^
    No to chyba będziesz musiała do zusu podejść... A profil zaufany masz?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch, ja mam 20 tetrowych, 3 muślinowe i jedną flanelową... a i jeszcze w lidlu dokupiłam taki duży trójpak tetrowych

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja bym powiedziała jak przyjdą że sama wszystko zjadłam :] w końcu stało pachniało ja w ciąży jestem... no i się nie uchowało skoro się spóźniły :P

Pieluchy mam ok 15 tetrowych, 4 flanelowe i 2 duże bambusowe do otulania. Przy synku spokojnie mi wystarczyło aż za nadto było ale on nie ulewał więc nie wiem jak będzie teraz ;) z doświadczenia stwierdzam że ze wszystkimi ilościami przesadzałam to teraz wolę dokupić w razie potrzeby. Tyle co masz powinno starczyć.

Lecę po młodego do przedszkola! Szarlotki na wszelki wypadek nie wyciągałam z piekarnika :P po powrocie będę testować czy nadaje się do jedzenia, przetworzenia czy wyrzucenia! mówiłam że ja do kuchni to się nie nadaję !!! a w ciąży to już tym bardziej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:19

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No to chyba będziesz musiała do zusu podejść... A profil zaufany masz?
    Mam, założyłam, tylko jak się loguję czy przez profil czy przez konto to wysyłają mi komunikat, ze musze osobiscie potwierdzić dane ;/ coś tam im się pewnie nie zgadza a ja jestem leniwa i nie chce mi się iść :p

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mam, założyłam, tylko jak się loguję czy przez profil czy przez konto to wysyłają mi komunikat, ze musze osobiscie potwierdzić dane ;/ coś tam im się pewnie nie zgadza a ja jestem leniwa i nie chce mi się iść :p
    A zobacz na tym profilu gdzie możesz to potwierdzić, bo może gdzieś blisko będziesz miała. Chyba, że do zusu daleko nie masz

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A zobacz na tym profilu gdzie możesz to potwierdzić, bo może gdzieś blisko będziesz miała. Chyba, że do zusu daleko nie masz
    nie mam daleko, jakieś 4 km tylko to centrum miesta, korki, problem z parkingiem... nie lubię tłoku po prostu. Ale mus to mus :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    nie mam daleko, jakieś 4 km tylko to centrum miesta, korki, problem z parkingiem... nie lubię tłoku po prostu. Ale mus to mus :)
    A no chyba, że tak...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa , ja kupiłam jedno opakowanie Bella Mamma 10szt. Jeśli będzie potrzebne więcej to eMek skoczy do apteki i mi przywiezie. Ogólnie te podkłady poporodowe są ogromne! I wydaje mi się, że to przy naprawdę dużych krwawieniach... a jak będą mniejsze to wystarczą podpaski na noc.
    Jeśli się mylę to niech któraś mamuśka mnie poprawi :)

Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady używałam przez 2 dni, gdy byłam w szpitalu. Spokojnie jedno opakowanie styknie. W domu już tylko podpaski (zwykłe ze skrzydełkami).
    Nie zalewało mnie jakoś mocno i po 3 tygodniach już miałam spokój.

Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to super, pewnie kupię 2 opakowania znając mnie, ale dobrze, że spytałam, bo planowałam co najmniej 10 hahaha :D uratowałyście mnie przed stosem niepotrzebnych podkładów :D

Justyna, ja planowałam kupić 10 pieluszek tetrowych takich białych i kilka ładniejszych (nie wiem po co, tak sobie wmawiam, że muszę coś kupić) :)

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że któraś z Was kupowała pieluchy tetrowe na allegro. Polecicie sprzedawcę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 16:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zapominalstwa, zrobiłam kiedyś gołąbki... Zapomniałam ryżu.
    Maz zadowolony byl, bo on mięso to bardzo lubi :D

Lunaris lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezowa, skąd ja to znam... :P
    A tymczasem moze zrobię Wam smaka, nie wiem co z tego wyjdzie, ale na deser szykuje takie coś :https://ervegan.com/2015/09/weganskie-orzechowe-lody-z-solonym-karmelem-z-daktyli/
    a na obiad dziś placki z soczewicy z "gulaszem" wegetariańskim :)

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś pierogi ruskie i zupę z botwinki❤️

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ