Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam 10 pieluch tetrowych zwykłych i 2 pieluszki bambusowe.
Czy to wystarczy? Czy jednak lepiej dokupić jeszcze z 10 zwykłych bo tego się dużo zużywa?
Rucola wrote:W związku z tym ze obydwie jsteśmy ciężarne, to nie będe się z Ciebie śmiać, bo w pewnym sensie Cię rozumiem(choć szczerze to mistrzostwo śiata) a co do Twojego pyatnia to obawiam się, ze Twój plan moze się nie udac....
Mi zdarzyło się (nie będąc w ciąży) zapomnieć o proszku do pieczenia...
no a przypomniało mi się o tym w połowie pieczenia gdy dziwiłam się czemu to ciasto nie wyrasta. No i wyszedł placekDało się zjeść ale jednak to nie było to/.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:57
Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:To nie jesteście same, wczoraj emek namówił mnie za zakupy ciuchowe bo w nic wie nie mieszczę. Kupiliśmy emkowi vansy, Tosi bluzę i kiecki, Zuzi bodziaki a mi... Dwie koszulki w sinsay, każda za 5 zł
bo po co mi coś lepszego do siedzenia w domu
Dziś na obiad zapowiedziałam leniwe. A tak mi się nie chce ...
Historia mojego życia także, wszystko wszystkim bym kupiła tylko na siebie mi kasy szkoda
Co do obiadu - jak zapowiadasz, że będą leniwe, to nic dziwnego, że się nie chce, podświadomie słyszysz słowo "leniwe" i Twoje ciało się dostosowuje
Podpinam się pod pytanie Justyny i dodam swoje - po ile sztuk/paczek podpasek poporodowych kupowałyście? Tak żeby chociaż na tydzień starczyłolamka, Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlik- eh... no własnie pisałam do siostry że ja w taki upał chodzę wkurzona, gorąco mi jest chyba jeszcze bardziej niż nie ciężarnym i że jak tak będzie w weekend to mama będzie u teściowej (bo się lubią i chciały się spotkać) a ja z mężem dojedziemy popoludniu jak słońce przestanie tak dawać..a ona -tylko nie zrób jej przykrości.
noż cholera! wiadomo że nie chcę sprawiać nikomu przykrości ale ona(siostra0 mogłaby pomyslec o mnie o tym jak ja się czuję w taką pogodę i w ogóle pomyśleć o moim samopoczuciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:02
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Nie. Przez profil zaufany, a potwierdzam przez konto w banku PKO bp#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Olik ja bym powiedziała jak przyjdą że sama wszystko zjadłam :] w końcu stało pachniało ja w ciąży jestem... no i się nie uchowało skoro się spóźniły
Pieluchy mam ok 15 tetrowych, 4 flanelowe i 2 duże bambusowe do otulania. Przy synku spokojnie mi wystarczyło aż za nadto było ale on nie ulewał więc nie wiem jak będzie terazz doświadczenia stwierdzam że ze wszystkimi ilościami przesadzałam to teraz wolę dokupić w razie potrzeby. Tyle co masz powinno starczyć.
Lecę po młodego do przedszkola! Szarlotki na wszelki wypadek nie wyciągałam z piekarnikapo powrocie będę testować czy nadaje się do jedzenia, przetworzenia czy wyrzucenia! mówiłam że ja do kuchni to się nie nadaję !!! a w ciąży to już tym bardziej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:19
Rucola lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:No to chyba będziesz musiała do zusu podejść... A profil zaufany masz?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Mam, założyłam, tylko jak się loguję czy przez profil czy przez konto to wysyłają mi komunikat, ze musze osobiscie potwierdzić dane ;/ coś tam im się pewnie nie zgadza a ja jestem leniwa i nie chce mi się iść :p
-
Aga9090 wrote:A zobacz na tym profilu gdzie możesz to potwierdzić, bo może gdzieś blisko będziesz miała. Chyba, że do zusu daleko nie masz#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Jeżowa , ja kupiłam jedno opakowanie Bella Mamma 10szt. Jeśli będzie potrzebne więcej to eMek skoczy do apteki i mi przywiezie. Ogólnie te podkłady poporodowe są ogromne! I wydaje mi się, że to przy naprawdę dużych krwawieniach... a jak będą mniejsze to wystarczą podpaski na noc.
Jeśli się mylę to niech któraś mamuśka mnie poprawi
Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Podkłady używałam przez 2 dni, gdy byłam w szpitalu. Spokojnie jedno opakowanie styknie. W domu już tylko podpaski (zwykłe ze skrzydełkami).
Nie zalewało mnie jakoś mocno i po 3 tygodniach już miałam spokój.Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
A to super, pewnie kupię 2 opakowania znając mnie, ale dobrze, że spytałam, bo planowałam co najmniej 10 hahaha
uratowałyście mnie przed stosem niepotrzebnych podkładów
Justyna, ja planowałam kupić 10 pieluszek tetrowych takich białych i kilka ładniejszych (nie wiem po co, tak sobie wmawiam, że muszę coś kupić)Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jezowa, skąd ja to znam...
A tymczasem moze zrobię Wam smaka, nie wiem co z tego wyjdzie, ale na deser szykuje takie coś :https://ervegan.com/2015/09/weganskie-orzechowe-lody-z-solonym-karmelem-z-daktyli/
a na obiad dziś placki z soczewicy z "gulaszem" wegetariańskimpilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny