Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam 10 pieluch tetrowych zwykłych i 2 pieluszki bambusowe.
Czy to wystarczy? Czy jednak lepiej dokupić jeszcze z 10 zwykłych bo tego się dużo zużywa?
Rucola... jakie mistrzostwo??Rucola wrote:W związku z tym ze obydwie jsteśmy ciężarne, to nie będe się z Ciebie śmiać, bo w pewnym sensie Cię rozumiem(choć szczerze to mistrzostwo śiata
) a co do Twojego pyatnia to obawiam się, ze Twój plan moze się nie udac....
Mi zdarzyło się (nie będąc w ciąży) zapomnieć o proszku do pieczenia...
no a przypomniało mi się o tym w połowie pieczenia gdy dziwiłam się czemu to ciasto nie wyrasta. No i wyszedł placek
Dało się zjeść ale jednak to nie było to/.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:57
Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:To nie jesteście same, wczoraj emek namówił mnie za zakupy ciuchowe bo w nic wie nie mieszczę. Kupiliśmy emkowi vansy, Tosi bluzę i kiecki, Zuzi bodziaki a mi... Dwie koszulki w sinsay, każda za 5 zł
bo po co mi coś lepszego do siedzenia w domu 
Dziś na obiad zapowiedziałam leniwe. A tak mi się nie chce ...
Historia mojego życia także, wszystko wszystkim bym kupiła tylko na siebie mi kasy szkoda
Co do obiadu - jak zapowiadasz, że będą leniwe, to nic dziwnego, że się nie chce, podświadomie słyszysz słowo "leniwe" i Twoje ciało się dostosowuje
Podpinam się pod pytanie Justyny i dodam swoje - po ile sztuk/paczek podpasek poporodowych kupowałyście? Tak żeby chociaż na tydzień starczyło
lamka, Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlik- eh... no własnie pisałam do siostry że ja w taki upał chodzę wkurzona, gorąco mi jest chyba jeszcze bardziej niż nie ciężarnym i że jak tak będzie w weekend to mama będzie u teściowej (bo się lubią i chciały się spotkać) a ja z mężem dojedziemy popoludniu jak słońce przestanie tak dawać..a ona -tylko nie zrób jej przykrości.
noż cholera! wiadomo że nie chcę sprawiać nikomu przykrości ale ona(siostra0 mogłaby pomyslec o mnie o tym jak ja się czuję w taką pogodę i w ogóle pomyśleć o moim samopoczuciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:02
-
nick nieaktualny
-
nosz kuźwa, tylko u mnie się nie da. Nie chce mi się ruszyć dupy do ZUSu i dalej nic nie wiem ^^Aga9090 wrote:Nie. Przez profil zaufany, a potwierdzam przez konto w banku PKO bp#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Olik ja bym powiedziała jak przyjdą że sama wszystko zjadłam :] w końcu stało pachniało ja w ciąży jestem... no i się nie uchowało skoro się spóźniły

Pieluchy mam ok 15 tetrowych, 4 flanelowe i 2 duże bambusowe do otulania. Przy synku spokojnie mi wystarczyło aż za nadto było ale on nie ulewał więc nie wiem jak będzie teraz
z doświadczenia stwierdzam że ze wszystkimi ilościami przesadzałam to teraz wolę dokupić w razie potrzeby. Tyle co masz powinno starczyć.
Lecę po młodego do przedszkola! Szarlotki na wszelki wypadek nie wyciągałam z piekarnika
po powrocie będę testować czy nadaje się do jedzenia, przetworzenia czy wyrzucenia! mówiłam że ja do kuchni to się nie nadaję !!! a w ciąży to już tym bardziej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:19
Rucola lubi tę wiadomość
-
Mam, założyłam, tylko jak się loguję czy przez profil czy przez konto to wysyłają mi komunikat, ze musze osobiscie potwierdzić dane ;/ coś tam im się pewnie nie zgadza a ja jestem leniwa i nie chce mi się iść :pAga9090 wrote:No to chyba będziesz musiała do zusu podejść... A profil zaufany masz?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyA zobacz na tym profilu gdzie możesz to potwierdzić, bo może gdzieś blisko będziesz miała. Chyba, że do zusu daleko nie maszRucola wrote:Mam, założyłam, tylko jak się loguję czy przez profil czy przez konto to wysyłają mi komunikat, ze musze osobiscie potwierdzić dane ;/ coś tam im się pewnie nie zgadza a ja jestem leniwa i nie chce mi się iść :p
-
nie mam daleko, jakieś 4 km tylko to centrum miesta, korki, problem z parkingiem... nie lubię tłoku po prostu. Ale mus to musAga9090 wrote:A zobacz na tym profilu gdzie możesz to potwierdzić, bo może gdzieś blisko będziesz miała. Chyba, że do zusu daleko nie masz
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Jeżowa , ja kupiłam jedno opakowanie Bella Mamma 10szt. Jeśli będzie potrzebne więcej to eMek skoczy do apteki i mi przywiezie. Ogólnie te podkłady poporodowe są ogromne! I wydaje mi się, że to przy naprawdę dużych krwawieniach... a jak będą mniejsze to wystarczą podpaski na noc.
Jeśli się mylę to niech któraś mamuśka mnie poprawi
Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Podkłady używałam przez 2 dni, gdy byłam w szpitalu. Spokojnie jedno opakowanie styknie. W domu już tylko podpaski (zwykłe ze skrzydełkami).
Nie zalewało mnie jakoś mocno i po 3 tygodniach już miałam spokój.
Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
A to super, pewnie kupię 2 opakowania znając mnie, ale dobrze, że spytałam, bo planowałam co najmniej 10 hahaha
uratowałyście mnie przed stosem niepotrzebnych podkładów 
Justyna, ja planowałam kupić 10 pieluszek tetrowych takich białych i kilka ładniejszych (nie wiem po co, tak sobie wmawiam, że muszę coś kupić)
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jezowa, skąd ja to znam...

A tymczasem moze zrobię Wam smaka, nie wiem co z tego wyjdzie, ale na deser szykuje takie coś :https://ervegan.com/2015/09/weganskie-orzechowe-lody-z-solonym-karmelem-z-daktyli/
a na obiad dziś placki z soczewicy z "gulaszem" wegetariańskim
pilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny