X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - ja kupiłam 2 opakowania podkładów i dalej je mam, bo używałam tych szpitalnych ;) gdybym ich nie rozpakowała to mogłabym komuś oddać a tak to leżą tylko i miejsce zajmują.

Moje dziecko jest złośliwe. Jak zaczyna rajd po domu to tylko po zakazanych miejscach - listwy zakrywające kable, gniazdka elektryczne, wentylatory, kocie miski. A jak jej przeszkadzam to się ze mną awanturuje.. ;)

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mi po cc też stykneła 1 paczka podkładów poporodowych. Ale pamiętam że po porodzie sn 2 opakowania lekko. Położna mi mówiła że po sn bardziej się krwawi bo szyjka była otwarta/rozwarta.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwie paczki podkładów a tez użyłam jedną i to nie całą, takie większe podpaski na noc w zupełności dały radę a po tygodniu niespełna przeszłam na zwykle podpaski a teraz wkładki tylko. Ale też nie ma co się sugerować jakiś mocno bo każda kobieta inaczej przechodzi połóg, z tego co nam mówiła położna to po pierwszym porodzie krwawienie jest mniejsze niż po kolejnych.

Co do szarlotki sypanie (tak się u nas nazywa), uwielbiam, u nas tylko zamiast bułki tamtej daje się kasze mannę.
    Rucola masz przepis na jakieś dobre i błyskawiczne wege obiady?
    Mam kryzys czasowy, Ninka mi nie daje zrobić w sumie nic, jak tylko ją odkładam albo daje mężowi to jest język, a jeść coś trzeba... mam już tak żołądek skurczony, że po jakimś sensowniejszym obiedzie mam mdłości do wieczora :(

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja mam 10 tetrowych i 10 flanelowych, 3 otulacze bambusowe. Mimo, ze mała trochę ulewa to spokojnie wystarcza.

Jeżowa, miałam po jednym opakowaniu podkładów poporodowych zwykłych i na noc z campola. Te zwykle zużyłam cała paczkę a tych na noc pół. Później mi emek jeszcze dokupił z belli ale jak dla mnie były niewygodne i za grube. W szpitalu u mnie trzeba było mieć swoje. Jak wyszłam ze szpitala to zaczęłam używać podpasek takich na noc. Tylko ja w szpitalu byłam 5dni po porodzie. Krwawienie miałam dość mocne mimo łyżeczkowania. Bez łyżeczkowania ponoć jest jeszcze silniejsze. No i koniecznie za 3-4 sztuki takich podkładów na łóżko trzeba mieć, bo przecieki się zdarzają. Zwłaszcza, ze nam kazali siedzieć bez majtek, żeby wietrzyć krocze a podczas karmienia piersią krwawienie się mocno nasila.

Lamka jak wejdziesz na stronę H&M w zakładce h&m Home nowości jest sporo rzeczy z motywem lamy jakbyś była zainteresowana.

Kaczorka, przecież miejsca zakazane są najciekawsze! Nic nie poradzisz. Trzeba mieć oczy do około głowy

A u mnie Fela właśnie zasnęła emkowi na brzuchu, i tak śpią już ponad godzinę :) już mi się zaczyna nudzić ;) szkoda tylko, ze takie długie drzemki są tylko na rękach, cyckach, brzuchu a nie w łóżeczku.

Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze wystarczyła paczka podkładów, a w zasadzie 3 sztuki, 2 paczki tych podpasek poporodowych, a później zwykle podpaski (tak około 4 dni po porodzie już podpaski)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kurcze takich szybkich to nie mam, bo teraz siedzę w domu i mogę sobie pozwolić na dłuższe gotowanie. Specjalistą od szybkich dań jest emek, tylko tyle, ze on nigdy nie gotuje z przepisu tylko z głowy i z tego, co akurat ma pod ręką...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podkłady były szpitalne wiec nie wiem ile zużyłam :) ale myśle że ok paczki, może trochę więcej

Summer my mamy meble klups dalia, są fajne, choć mąż narzekał przy skręcaniu, że z ikei dużo lepsze :)

Sesje my mieliśmy brzuszkowa i po porodzie przez znajoma fotografke robiona, ale normalnie płaciliśmy wiec wersja snob :) po prostu zawsze mi się marzyła taka i zrobiłam ALE mam tez wersje cebula :D kupiłam na alie otulacz za 3,50 i sama zrobiłam młodemu dodatkowe zdjęcia srajfonem:

Takze myśle ze można z odrobina kreatywności samemu zrobić suoer pamiątki :) oczywiście to jedne z pierdyliarda zdjęć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 22:06

Tosia2323, Achia, pilik, Rucola, Jeżowa, Aga9090, Luna1993, summer86, Kaczorka, JustynaG, KateHawke, lamka, Siwulec, Bajkaaa, Nadzieja22, -Mamunia-, StaraczkaNika, Phnappy, Lusesita, Patrycja20, Yoselyn82, olik321, Lunaris, Karma88, Anna Stesia, Angelika83, E_w_c_i_a, blue00, Emiilka, malka, Sanka, emi2016 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio cudowny !!!! Normalnie do zacałowania Słodziak jeden!!!

Lena21 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jaki słodziak :D

Lena21 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, nasza też śpi tylko na klacie męża/mojej lub na rękach.. odłożona do łóżeczka budzi się po 10 minutach.. wyjatek gdy ma przyjść położna - wtedy magicznie śpi w łóżeczku.

Z cyklu problemy dnia codziennego świeżo upieczonej matki - jak ogarniacie zakupy same w markecie i z wózkiem? Dajecie radę pakować rzeczy do koszyka czy macie jakąś swoją torbę?

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer plecak, kosz pod wózkiem :)

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ania malo przybrała od ostatniej wizyty (8 dni) tylko 130 gramów :( ostatnio ważona byłs w ubranku a dziś w samym pampersie, ale to pewnie niewielka różnica..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Malka, nasza też śpi tylko na klacie męża/mojej lub na rękach.. odłożona do łóżeczka budzi się po 10 minutach.. wyjatek gdy ma przyjść położna - wtedy magicznie śpi w łóżeczku.

Z cyklu problemy dnia codziennego świeżo upieczonej matki - jak ogarniacie zakupy same w markecie i z wózkiem? Dajecie radę pakować rzeczy do koszyka czy macie jakąś swoją torbę?

Summer ja ogarniam zakupy tylko popołudniu zostawiajac Franusia z tatą :) wtedy mam cały czas wrażenie, że bardzo długo mnie nie ma z nim a wszyscy w okol ruszają się jak muchy w smole, ale póki co innej opcji nie próbowałam
    Z tym przybieraniem to tez się trochę martwię, bo wcześniej przybierał bardzo szybko, a teraz wydaje mi się że zwolnił odkąd karmie go tylko piersią przez nakładkę (nie wiem czy Wam pisałam, ale powolutku małymi krokami rozstaliśmy się już praktycznie z laktatorem bo dwa tygodnie temu wydawało mi się niemożliwe) ale kontrole mam dopiero za tydzień u pediatry wiec muszę zaczekać na ważenie

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Franio jest cudowny. A te fotki co dodałaś to sama robiłaś? Czy to są zdjęcia od fotografa?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Lena, Franio jest cudowny. A te fotki co dodałaś to sama robiłaś? Czy to są zdjęcia od fotografa?

Te wszystkie robiłam sama :)

Rucola, pilik, StaraczkaNika, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Wam powiem - Alutka była ważona przy wypisie ze szpitala i później dopiero jak miała 3.5 tygodnia (na pierwszej wizycie u lekarza). Przybrała wtedy około 600g. I jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby zastanawiać się czy to prawidłowo. Do tej pory nie analizuję jej wagi i myślę, że ani mi, ani jej źle z tym nie jest.
    Jest szczuplakiem, ale zdrowym :)
    Więc ja bym poradziła, żeby aż tak się tymi przyrostami tygodniowymi nie sugerować. Przecież za tydzień dzidziul znów może przybrać pół kilo i się wyrówna :)

Aga9090, Lena21, Rucola, summer86, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WoW! Jetem pod wrażeniem. Wyglądają MEGA!!!
    Podasz linka do tego otulacza?? :) Ile na niego czekałaś.

Dziewczyny, mówiłyście, że dla maluszka fajne są książeczki kontrastowe.
    Dziś znalazłam taki zestaw - wygląda całkiem fajnie (również na prezent):
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/347650/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=rmkt_addToCart_noBuy&utm_term=desktop_3d

Lena21, Rucola, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Wy już pieluchy kupujecie :D
    Sama nie mogę się doczekać pierwszych szaleństw zakupowych <3 a może któraś zechce odsprzedać ? Termin mam na luty to Wasze dzieci z pierwszych ciuchów już dawno powyrastaja :D

Gdzie Nika i Achia ???

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    WoW! Jetem pod wrażeniem. Wyglądają MEGA!!!
    Podasz linka do tego otulacza?? :) Ile na niego czekałaś.

Dziewczyny, mówiłyście, że dla maluszka fajne są książeczki kontrastowe.
    Dziś znalazłam taki zestaw - wygląda całkiem fajnie (również na prezent):
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/347650/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=rmkt_addToCart_noBuy&utm_term=desktop_3d

Wystarczy, że wpiszesz: newborn photography accessories, ja zawsze sortuję po ilości zamówień, wtedy jest pewny sprzedawca. Mogę poszukać linka do tego mojego, ale właśnie minusem było to, że długo czekałam na przesyłkę prawie 2 miesiące :/

Żałuje, że nie zamówiłam wtedy więcej rzeczy, bo są przepiękne i bardzo tanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wejście, jest mikro opóźnienie. Ale zastanawiam się gdzie jest Nika ???

Siwulec lubi tę wiadomość

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ