WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecku się należy tak czy inaczej. Żonie/mężowi to już nie wiem.

Miałam przykrą sytuację w rodzinie- ojciec miał w dupie syna przez 20 lat jego życia. Był za granicą, nie utrzymywał kontaktu wcale, alimenty były tylko od państwa. Po powrocie do PL pił i nie pracował, nie miał składek. Któregoś dnia zadzwonił do syna telefon że ojciec nieprzytomny w ciężkim stanie w szpitalu. Leżał 3 miesiące -operacje, intensywna opieka, leki, badania. Kazali synowi pokryć koszty ojca. Ojciec zmarł ostatecznie. Batalia była masakryczna ale udało się to jakoś załatwić i poszło na koszt państwa. Cały czas mam jednak dreszcze na plecach jak pomyślę że kiedyś Exior przyjdzie do mojego dziecka że teraz on potrzebuje utrzymania...

Dzwoniłam właśnie do prawniczki. na razie nie odbiera, oddzwoni potem zapewne. Do komornika też dzwoniłam :kazał mi zgłosić to w miejscu zamieszkania dłuznika. No i super! Zameldowany jest gdzie indziej, adres zamieszkania ma gdzie indziej a przebywa za granicą! coś czuję że długo tych pieniędzy nie zobaczymy...nie jestem pazerna na kasę -radzę sobie sama ale alimenty W CAŁOŚCI pokrywają prywatne przedszkole syna. Nie ukrywam że teraz będę musiała zacisnąć pasa i możemy z Ciastkiem zapomnieć o wakacjach w sierpniu :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja myślę że Marcysiowi jest u Ciebie dobrze i jeszcze posiedzi <3 chłopaki lubią się rozgościć na dłużej. Jeśli chcesz się już spotkać z synkiem to może jakieś generalne porządki? jakieś okienka? jak coś u mnie do umycia wszystkie 5 ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris moja siostra ma problemy z alimentami, ma przyznane tylko żaden komornik nie chce się podjąć sprawy, bo debil za granicą i nikt nie wie gdzie dokładnie przebywa. Prawnik powiedział jej aby podała jego adres zamieszkania w pl i żeby nic nie wspominała, że on za granicą. Walka o alimenty trwała 4 lata (bo sąd kazał jej najpierw ustalić adres przebywania ale w końcu był prawnik, który go reprezentował na rozprawie) alimenty przyznane a nie ma jak ściągnąć ani przez fundusz, bo najpierw musi komornik orzec brak możliwości jego wypłacalności

• olik321 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Olik ja myślę że Marcysiowi jest u Ciebie dobrze i jeszcze posiedzi <3 chłopaki lubią się rozgościć na dłużej. Jeśli chcesz się już spotkać z synkiem to może jakieś generalne porządki? jakieś okienka? jak coś u mnie do umycia wszystkie 5 ;)
    Lunaris na mnie nic nie działa ( może przez to, że ja nie wierzę że ruch przyśpiesza poród)
    Okna mam umyte dom wyszorowany, podłogi też ;p

Jest jeszcze sposób Ani ale jakoś boję się go próbować i wolę poczekać na sygnał z dołu ;p
    Tymczasem idę na ćwiczenia, znowu usłyszę " to już na pewno Twoje ostatnie" ehe jasne ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 10:34

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik doskonale Cię rozumiem! Byłam pewna że Franek się urodzi w 38 tc- przepowiadające miałam już od 36. Każdy kolejny tydzień, potem i dzień! drażnił, przestałam odbierać telefony "jeszcze nie urodziłaś? ". Ostatecznie indukcja w 43 tc! Ostatnie tygodnie to była dla mnie mordęga!

Aga- mam nadzieję że u nas tak nie będzie :( na szczęście na tej sprawie teraz podał swój obecny adres zamieszkania. SZkoda że nie miejsce pracy bo uderzyłabym od razu do pracodawcy :] na pewno mu nie odpuszczę! mógł się nie decydować na bycie ojcem od początku a skoro przetargał mnie po sądach przez te lata to ja mu nie daruję teraz tego że ani nie utrzymuje kontaktu z synem (który tęskni za nim) ani nie chce płacic. To jego problem, nie nasz.

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jak masz adres to nie powinno być problemów :)

Lunaris lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wszystko nadrabilam, bylo tego mega dużo.

Flo, powodzenia ❤
    Bajka, coraz bliżej tego magicznego dnia. Jesteś mega dzielna.
    Olik, ja też mam takie dni ze płacze i chodzę zła,bo coś mi upadło, bo muszę skarpetki założyć, bo pranie wstawic itd.
    Amal, dobra decyzja. Wierzę że sobie poradzisz.
    Gratuluję dobrych wieści z wizyt.
    Mam nadzieję że o nikim nie zapomniałam.

U mnie ciągle to samo, czekam na godzinę "zero",ale jakos nie chce nadejść. Wczoraj wysprzatalam cały dom, pomylam okna i na koniec dnia dostałam biegunki.
    Żyć nie umierać :/

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela to biegunka może coś już przepowiadać, a tego Ci życzę :)

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Luna, dzięki za sprostowanie :)

Pytanie czysto teoretyczne - czy ubiegać o takie alimenty można się w jakimś określonym czasie? Czy ex-mąż może sobie przypomnieć o żonie np. 5-10 lat po rozwodzie i stwierdzić, że należą mu się alimenty?
    Kochana obowiązek alimentacyjny ustaje, gdy rozwiedziony (któremu orzeczono alimenty lub po prostu mu przysługują, ale nie skorzystał z tego uprawnienia ) zawiera nowy związek małżeński. Gdy się tak nie dzieje, to obowiązek alimentacyjny ustaje ż upływem 5 lat od orzeczenia rozwodu. Sad może w wyjątkowych sytuacjach wydłużyć ten 5 letni termin, ale przesłanki 'wyjątkowości sytuacji' muszą zaistnieć przed upływem 5 letniego terminu

Olik ja też wczoraj plakalam- że mi buzia i nogi puchna i wyglądam jak słoń. Niemalże zrobiłam emkowi awanturę, że już go nie pociągam i na pewno ogląda się za innymi :D ja mu współczuję tych moich humorkow, ale kara musi być i nie mam skrupułów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 10:57

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris okropne są takie sytuacje i straszne jest, że tak naprawdę to jakaś niedoskonałość systemu, na która nie mamy wpływu :/

Mam pytanie do dziewczyn po porodzie, stosujecie jakaś antykoncepcję ? Mój ginek mi wczoraj zaproponował tabletki, które można stosować podczas karmienia, mówi że to dla mojego dobra, bo po cc powinnam odczekać minimum rok z ewentualna kolejna ciąża - w tej chwili byłoby to po prostu dla mnie niebezpieczne, ale jakoś tak sama nie wiem, mam mieszane uczucia po takim długim okresie starań chyba mam skrzywiona psyche co do antyków

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mocno w to wierzę.
    Po szybkiej drzemce jadę z M do sklepu rowerem, może coś ruszy. Wczoraj byliśmy na spacerze i nic nie dało.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Aga, mocno w to wierzę.
    Po szybkiej drzemce jadę z M do sklepu rowerem, może coś ruszy. Wczoraj byliśmy na spacerze i nic nie dało.
    W najgorszym wypadku pozostaje tarmoszenie sutków :) a w tym eMek może pomóc :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela tylko sexy :D po rowerach jak dacie jeszcze radę ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dopiero zauważyłam, że dziś zaczynamy 30 tc ! <3

Achia, Lena21, summer86, Bajkaaa, Lunaris, Aga9090, Phnappy, reset, Patrycja20, Karma88, Rucola, Jeżowa, Anna Stesia, KateHawke, lamka, olik321, Siwulec, StaraczkaNika, Nadzieja22, Emiilka, pilik, Tosia2323, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja dawno temu brałam antyki przez jakis czas i fatalnie sie czulam, mimo wyprobowania kilku rodzajów. Zatem niestety po wizycie w najbliższy wtorek u gina wracamy do prezerwatyw. Wiele lat stosowaliśmy, jedynie przez okres staran odwykliśmy i moze byc teraz trochę dziwnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sexy nie działają, a jeśli chodzi o sutki to polozna kazała je zostawić na czas porodu. Podobno jak już jest prawie całe rozwarcie masaż sutków wszystko przyspiesza.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo - powodzenia dzisiaj <3 <3
    Amal - napiszę tyle niezły ch**. Ale szczerze - lepiej prędzej niż później, na pewno taka silna i fajna babka jak Ty ułoży sobie życie <3 trzymaj się kochana :* dużo siły dla Ciebie i córeczki.
    Ewela - ojoj, chyba organizm się oczyszcza przed porodem :) już niedługo

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal aż mnie zmroziło jak to wszystko przeczytałam. Wiem, że świat Ci się wali na głowę i my patrząc z boku piszemy, że dobrze robisz, ale to Ty jestes w samym środku tego wszystkiego razem z Maleństwem. Mysle, że wiele złego Cię to kosztowało i kosztuje, ale teraz już myslę, że będzie tylko lepiej. Widać było po Twoich wpisach, że jesteś nieszczęśliwa. Tak to odbierałam.

18 lat... kupa czasu, nie wyobrażam sobie jak u nas miałoby to się tak zakończyc, bo my mamy staż 14 letni. Dlatego przykro mi, że w tym momencie Cię to spotyka w życiu. Dasz radę, my kobiety jesteśmy bardzo silne wbrew pozorom i damy sobie radę z każdą ścianą.

Wyrzucił Cię jak ostatni tchórz. Masz rodzinę, która chce Ci pomóc i nie bój się skorzystać z tej pomocy. A o kasę dla dziecka walcz. Nie dla siebie, ale dla dzieciaczka!
    A co powiedzieć dziecku o ojcu to przyjdzie czas na myślenie o tym. Teraz musisz troszkę ochłonąć i iśc dalej.

Flo też dziś kibicuję i czekam na dobre wieści od Was!

Ja na nogach od 2:20 w nocy. Problemy z pracownikami, ale już temat ogarnięty.

Mamo jaki skwar jest. :( Aż strach z domu wychodzić czy się ruszac. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nawet mój pies nie wychodzi na balkon- to wiedz że upał nie puszcza.
    Lamka- daj znać jak Twoj cyrkulator, jak jest spoko to mozęsz podać model? my jednak nie pojechalismy bo srzątanie mężowi się przeciągnęło.ale Bajla ma chociaż obcięte pazurki :) poza tym skoro mam się oszczędzać to może znajdę coś przez internet..
    to leżę sobie dzisiaj w łóżku, jedziey tlyko po mamę na dworzec popołudniu i do teściowej i już mam wyrzuty sumienia, czy aby na pewno powinnam się ruszac z domu...

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma to widzę że miałaś noc jak ja :/ najgorsze że jak teraz mam możliwość to nie mogę zasnąć :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ