X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na pierwszą stronę i u nas dziewczyn więcej niż chłopakow :) a mówią że same chłopaki się rodzą :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Flo... Piękności <3 za każdym razem jak widzę wasze maluszki to mnie skręca z zazdrości że już bym chciała moją malutką zobaczyć :)

Dołączam do grona posiadania rodziny której nie podoba się imię... Moja mama uważa że to imię (Nadia) typowo kojarzy się ze wschodem a ludzie i jej pokolenia i jeszcze wcześniejszego (babcia) maja źle skojarzenia.. I mnie namawia na wszystkie strony do jakiegoś normalnego imienia, typu początki listy, albo jakieś typowo polskie jak Helenka itp.. Niby mówi że zrobię jak uważam ale i tak próbuje mnie przekonywać...

U mnie po wczorajszych burzach i deszczu, słonko i gorąco..

Bajka.. Już tuż tuż :)

Ja się witam w 26tc.. Mam wrażenie że coraz szybciej to leci... Mała tak kopie że czasem odczuwam jakby mnie "prąd" kopnął w obydwu bokach.. Nawet nie wiem jak to nazwać.. Nie że skurcze, nie że drżenia.. Takie coś dziwne..

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Chyba u Ciebie :p na moim końcu świata własnie nie jest duszo albo z tej radości tego nie czuję ;)
    Ps. Dobrze Cie tu widziec :)
    Wczoraj miałam dzień towarzyski ;) Przyznałam się sąsiadce do ciąży i leżałam u niej w ramach odmiany scenerii ;)

Wiesz, ja mieszkam w takiej niecce - tu wiatr nie dociera :(

A co do KP to też wierzę że psychika ma duży wpływ, dlatego ja się nastawiam że u nas pójdzie pięknie - wreszcie się te wielkie cyce na coś przydadzą. Tyle lat się na nie wqurwiałam, a może jednak one mają jakąś dziejową misję? No nie może być inaczej i tyle. Nawet nie zamierzam kupować drogiego laktatora - ręczny wystarczy żeby czasem odciągnąć jak będę chciała wyjść i zostawić męża sam na sam z małą. Pełny optymizm ;)

Ale u nas w rodzinie siostra męża nie karmi piersią z wyboru - jej jest z tym dobrze, dziewczyny chowają się zdrowo i mało chorują, więc jak jednak będą u mnie nici z kp to płakać też nie będę. Trochę mi będzie szkoda, bo chciałabym takiej bliskości z dzieckiem, ale nie to że bym się mogła poczuć złą matką. Byłabym zła jakbym głodziła, a u nas króluje zasada "kocham więc karmię"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 10:14

Achia, Bajkaaa, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, Nadia to ładne imię, moja najmłodsza tak ma na imię :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, nie patrz czy babcia będzie zadowolona, tylko czy imię spodoba się małej - a Nadia to piękne imię i napewno będzie je nosić z radością.

Hihi, a ja pierwszy raz słyszałam to imię w takim filmie "randka w ciemno" z Brussem Wilisem i chyba Kim Bassinger. Mieliśmy na kasecie video ;)
    Dlatego jakoś mnie zdziwiło jak powiedziałaś o wschodnich konotacjach - ja ich jakoś nie czuję.
    I też mamy w rodzinie Nadię - Nadinkę - i gdyby nie to, to pewnie też byśmy rozważali.

A biorąc pod uwagę że jednak nke wiadomo czy młoda będzie mieszkać głównie w Pl czy GB to ten wybór jest świetny - nie będzie musiała literować bo to imię jest spotykane na całym świdcie i każdy wie jak je zapisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 10:31

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower piękny Synuś <3 odpoczywaj i cieszcie się tym wspaniałym czasem :*

Bajka Kochana - już jest bezpiecznie :) czas pędzi, a Ty jesteś super wytrwała, że nie zwariowałaś w szpitalu :)

Co do imion - pewnie nie pamiętacie jakie u nas, bo nie chcę żeby były na 1. stronie.
    Ale dla dziewczynki wybraliśmy Matylda - reakcja każdego - "o rany jak to zdrobnić? Mati jak Mateusz??"
    A my mamy już mnóstwo zdrobnień:
    Matysia, Matyldusia, Matyldunia, Tyśka, Matyśka, Dusia, Dunia, Matylduś, Tysia <3

StaraczkaNika, Rucola, Bajkaaa, Achia, Lena21, Aga9090, Jeżowa, Anna Stesia, Nadzieja22, lamka, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! Wyspałam się za wszystkie czasy!! Posłużyło mi to zaćmienie:) i od rana przywitało mnie zdjęcie pięknego Szymusia!!! Flo gratulacje cudownego synka!!!
    Bajeczko Tobie też gratuluję!! 9ty miesiąc to już naprawdę bezpiecznie, tak myślę :)
    Co do karmienia piersią to bardzo się boje ale nastawiam się pozytywnie. Zakładam że pierwsze 2 tygodnie to będzie walka, która skończy się względną wygraną. Myślę pozytywnie!!!
    U nas od wczoraj przewija się temat bankowania krwi pępowinowej. Od kiedy wiemy że bankowanie publiczne jest raczej nierealne a poza tym wiąże się ze zrzeczeniem się prawa do krwi to mocno rozważamy zabezpieczenie tej krwi, tym bardziej że mamy znajomych u których dziecka taka krew mogłaby pomóc... Po wszystkich rabatach i promocjach kosztowałoby nas to okolo 1700 zł i dopiero za rok kolejne koszta za bankowanie. Któraś z Was rozważa?

Bajkaaa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jeśli możecie sobie na to pozwolić, to ja bym się nie wahała. My byliśmy zdecydowani, ale niestety wygrały kwestie finansowe i już wiem, że raczej odpuszczamy ten temat niestety.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa bardziej mi chodzi o to, że jak kiedyś poruszyłam temat to Dziewczyny pisały raczej że bankowanie to trochę ściema i po prostu nie chcemy się " nabrać" ale wygląda to całkiem uczciwie i stąd moja prośba o opinię :) jeśli chodzi o kwestie finansowe to spokojnie jesteśmy w stanie wygospodarować te pieniądze bez większych wyrzeczeń więc tym bardziej...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal a jak u Ciebie wygląda sytuacja? Rodzice przyjechali?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mieliśmy drzemke o mamo od 9 do teraz...

Flo piękny Szymuś!

Rucola my bankujemy krew. Co prawda ja mam do tego mieszane uczucia, warto dużo poczytać i dochodzi się do różnych wniosków, które przeważnie "sprzedawcy" nie mówią.
    Np jeśli wiesz, że będziesz miała CC to nie ma co wykupywać pakietu ze sznurem i tak nie będzie się nadawał itd
    Trochę byłam zła, że samemu trzeba do tego dojść a nie mówią wprost.
    Ale ostatecznie się zdecydowaliśmy, u nas to są koszta 800 zł teraz przed porodem i 1600 w ciągu 3 miesięcy po porodze. Kolejne po roku - raz do roku.
    Na jaki bank się zdecydowaliście że masz koszt tylko 1700 zł?

My trochę podeszliśmy do tego jak do ubezpieczenia auta.. niby też nie wykupujesz, żeby z tego korzystać a jednak kupujesz co roku, bo czujesz, że tak będzie lepiej i bezpieczniej.

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wczoraj dzwoniła do nas bebeczka, nie wiem z jakiej firmy :( byli u nas na szkole rodzenia i tam koszty rozkładały sie w ten sposób : 690/1690/550po roku za rok ale aktualnie jest promocja minus 28% na 2 pierwsze kwoty. teraz wychodzę z domu ale potem poszukam ulotek i postaram się napisać Ci co to za firma, mogę Ci dac numer telefonu konsultantki i jej nazwisko jeśli chcesz

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie bankujemy.jak zaczęliśmy czytać i zgłębiać temat to uznaliśmy że nie, bo dużo jest niuansów o których "sprzedawca" nie mówi.a nie chcemy decydować się na coś do czego nie jesteśmy w 100% przekonani. Chciałabym żeby w Polsce były publiczne depozyty- żeby każdy mógł z nich korzystać..
    a jakoś na dniach napotkałam ten wpis:( tylko jest z 2017r)
    https://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/
    i ten
    http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,bankowanie-krwi-pepowinowej--tak--ale-tylko-do-celow-publicznych,artykul,1721323.html

Ale to podobny temat jak kp, czy mm: ile mam- tyle dróg i wyborów :)
    Ja mam nadzieję, że nigdy żadna z nas nie będzie musiała przeżywać choroby swojego dziecka- i tego nam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 12:18

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena przez Ciebie znowu bedziemy jeść chleb z masłem !!!
    Właśnie zamawiam ciuszki dla małego z ali ;p

Dziewczyny w póżniejszej ciąży lub mamusie, Wam też tak twardniał brzuch podczas snu/ drzemki?
    Ostatnio jak usne nawet na 40 minut to budzę się z kamieniem zamiast brzuchem. Dopiero jak chwilę pochodzę to mięknie

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik to mogą być skurcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik- może kolejny Maluch chce już poznać swoją Mamę ?:)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja tak nie mam, zresztą ha w ogóle nie zauważyłam takiego brzucha u siebie może to też indywidualna kwestia, albo chodzi o magnez który biorę non stop

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Olik to mogą być skurcze
    skurcze takie mam, ale to przeważnie trochę boli a tu nic.. poprostu kamień
    Teraz tak myślę, że ja chyba śpię w bezruchu i może zwyczajnie wszystko się napina.

Bajka magnez też biorę

Idę do mojego basenu - wanna z zimną wodą ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 12:29

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, macica się stawia w ten sposób...

olik321 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a lekarz kiedy kazał odstawić magnez? Pytam z ciekawości bo mi na pewno odstawia za tydzień a ciekawa jestem jak w normalnych ciążach robią :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ