X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa już wkrótce przytulisz córeczkę <3 Dziekuję za rady odnośnie chusty.

Malka, dziękuję za rady. Ninka w chuście wygląda super, podziwiam że tyle dziś ogarnęłaś. Ja jedynie zrobiłam obiad i galaretkę z owocami na jutro.

Kaczorka, mam nadzieję, ze to nie jest poważna awaria i szybko uda się naprawić pralkę. U nas też skwar straszny, przydałby się jakiś deszczyk. Tymczasem koło 17 idę chyba na drugi spacer z Anią.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u mnie kłucia w pochwie/szyjce zdarzały się bardzo często, ale zawsze mówiłam o tym lekarzowi, bo chciałam żeby ocenił czy to coś groźnego czy po prostu objaw ciąży. Zawsze uspokajały mnie wpisy Kaczorki, że u niej w ciąży też się to zdarzało.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia u mnie kłucia w pochwie/szyjce zdarzały się bardzo często, ale zawsze mówiłam o tym lekarzowi, bo chciałam żeby ocenił czy to coś groźnego czy po prostu objaw ciąży. Zawsze uspokajały mnie wpisy Kaczorki, że u niej w ciąży też się to zdarzało.
    Na pewno powiem o tym lekarzowi. Muszę sobie zapisać na kartce wszystko, bo jeszcze o coś zapomnę zapytać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja tez mam takie kłucia i niby jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Yos a jak Ty się czujesz? Co u Ciebie? :)

Aga9090 wrote:
    Aicha ja tez mam takie kłucia i niby jest ok
    Czyli wychodzi że to objaw ciąży.. zapytam, mam nadzieję że tak właśnie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 16:28

• malka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, to i tak dużo zrobiłaś. Ja pewnie bez chusty nie zrobiłabym nic.
    A jak sobie radzisz z karmieniem na spacerach? Masz odciągnięte mleko czy się karmicie po drodze? Ja jak na razie wychodzę głównie do ogrodu więc nie mam tego problemu. Wczoraj byłyśmy w parku i się karmiliśmy na ławce, ale i tak Fela później nie chciała spać i był ryk w drodze powrotnej :/ nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralka rozkręcona, sprawdzona a na koniec się okazało, że pękł kurek od odkrecania zaworu z wodą i najprawdopodobniej jest cały czas zakręcony (mimo, że się przekręca) ;) teraz chyba wystarczy kombinerkami odkręcić i pójdzie :p

Summer - my też wieczorem chodzimy na spacery. Ale tak po 18 :)

Achia - znam ten ból, że w jednej części miasta leje a w drugiej susza.. ;)

nick nieaktualny, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha jak dziś kichłam to myślałam że z bólu się złożę w pół.. Taki ból mnie złapał jednorazowy dziś.
    A te kłucia w pochwie to mam raz na jakiś czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak- już po raz któryś- jestescie NIEOCENIONE!
    bez tego forum wpadłabym w jakąś histerię już 50 razy podczas ciąży :p
    o staraniach nawet nie wspomnę ;)

Cudownie że mamy tu takie grono, z różnymi doświadczeniami i sobie pomagamy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, brałam lecytyne, ale u mnie słabo się sprawdza. Mam właśnie tą z olbrzymimi kapsulkami, o której mówisz. Zauważyłam, że absolutnie nie wolno mi zjeść nawet drobinki czekolady, bo jeszcze tego samego dnia będę miała zastój. Ech, co my sie mamy :-)

Summer, tak jak pisze Cierpliwa - chusty Lenny Lamb są super. 4,6, tkana. Myśmy sie uczyli wiązać pod okiem doradcy i pochwalila wybór tej chusty. Niestety, przy takich temperaturach syn mój nie chce do chusty, zresztą w ogóle miłośnikiem nie jest.

Malka, wygladacie cudnie! Pięknie zawiazalas, u mnie wiecznie coś krzywo lub niedociagniete.

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka,z tym karmieniem to staram się kombinowac tak żeby nakarmić ją przed samym wyjściem i wtedy z reguly 1,5 h wytrzymuje, choc nie zawsze bo ostatnio rozdarla sie 5 minut po wyjściu więc karmiłam na ławce, po karmieniu zasnęła. Jeśli bym szła gdzies na dłużej to bym odciągnęla. Jeszcze nie próbowalismy karmienia z butli a chyba najwyższa pora, bo we wtorek ide do gina na wizytę poporodową.

Z drugiej strony chyba trzeba się przelamac i po prostu karmić na miescie, tylko z takim maluchem nie jest to wygodne. A zasłoniłam się po prostu pieluszką uważajac żeby Ania miała dopływ powietrza.

Może bardziej doświadczone mamy doradza nam swoje sposoby ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia a jaki wzięłaś splot?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer na dłuższe wyjścia/ spacery dobrze jest mieć przy sobie butelkę z odciagnoętym mlekiem. Chyba, że nie masz problemu z karmieniem w miejscach publicznych :)

• Melevis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer jeśli chcesz na dłużej, to polecam sploty serduszkowe - mój faworyt to Lenny Lamb Mgiełka (ale tu koszt za 4,2 to jakieś 330zł). Ale w tym budżecie (no, może kilka złotych więcej) znajdziesz Lovebabywearing - też serduszkowy. Tylko nie wiem, czy dorwiesz nówkę ze sklepu. Napisz post na grupie, że szukasz serduszek Lovebabywearing i zobacz, co dziewczyny zaproponują - może któraś będzie miałą nową na sprzedaż :)

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, skosno-krzyżowy, najprostszy:
    https://pl.lennylamb.com/shop/by/erp_product_type/long_woven_wraps/erp_size/woven_wraps_size_6/erp_weave_type/broken_twill

summer86 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia to też chętnie posłucham tipow na karmienie w miejscu publicznym. Karmiłam już kilkanaście razy i się nie krępuje, bo kupiłam chustę do karmienia i fajnie się zakrywamy, ale mam problem z pozycją, niewygodnie nam, dziecko mi zjeżdża z sutka i ogólnie więcej się upoce niż nakarmie. Jestem tez ciekawa właśnie karmienia w chuscie do noszenia - jak to zrobić? Dodam też, że nie umiem karmić w pozycji klasycznej :-(

• Melevis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Summer, skosno-krzyżowy, najprostszy:
    https://pl.lennylamb.com/shop/by/erp_product_type/long_woven_wraps/erp_size/woven_wraps_size_6/erp_weave_type/broken_twill
    One są super, ale tylko na początek. Gramatura 210-230 starczy przez jakieś 3 miesiące (no, może 4, zależy jaka waga), później będzie po prostu niewygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 17:32

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ja karmię wszędzie gdzie się da :p nawet w autobusie. Pilnuję tylko, żeby nie paradować z gołym cycem, bo po co mam kogoś krępować takim widokiem ;)
    Nie miałam i nie mam z tym żadnego problemu.

Przed Bożym Narodzeniem nasz wypad na zakupy skończył się tym, że rozbierałam się z kurtki na środku Biedronki i tam karmiłam małą, bo ta histerii dostała (było gorąco w sklepie + najgorszy skok rozwojowy).

A butelki niestety Alutka nie toleruje..

Ogłaszam, że pralka działa! Zawór pękł i się nie kręcił, przez co woda nie leciała.
    Ale już wszystko gra :)

AnnaStesia - z jednej strony życie bez czekolady jest smutne. Ale z drugiej - kilogramy powinny ładnie spadać :)

summer86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, ja siadalam np w parku na ławce, pierś przykryłam pieluchą tetrową o karmiłam. Ale jak to w pozycji siedzącej jak nie umiesz?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia nie karmimy w chuście, jest niebezpieczeństwo, że jak dziecko się zakrztusi to zanim zareagujemy i rozwiążemy z węzłów to może stać się tragedia.

mi88 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ