WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa już wkrótce przytulisz córeczkę <3 Dziekuję za rady odnośnie chusty.

Malka, dziękuję za rady. Ninka w chuście wygląda super, podziwiam że tyle dziś ogarnęłaś. Ja jedynie zrobiłam obiad i galaretkę z owocami na jutro.

Kaczorka, mam nadzieję, ze to nie jest poważna awaria i szybko uda się naprawić pralkę. U nas też skwar straszny, przydałby się jakiś deszczyk. Tymczasem koło 17 idę chyba na drugi spacer z Anią.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u mnie kłucia w pochwie/szyjce zdarzały się bardzo często, ale zawsze mówiłam o tym lekarzowi, bo chciałam żeby ocenił czy to coś groźnego czy po prostu objaw ciąży. Zawsze uspokajały mnie wpisy Kaczorki, że u niej w ciąży też się to zdarzało.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia u mnie kłucia w pochwie/szyjce zdarzały się bardzo często, ale zawsze mówiłam o tym lekarzowi, bo chciałam żeby ocenił czy to coś groźnego czy po prostu objaw ciąży. Zawsze uspokajały mnie wpisy Kaczorki, że u niej w ciąży też się to zdarzało.
    Na pewno powiem o tym lekarzowi. Muszę sobie zapisać na kartce wszystko, bo jeszcze o coś zapomnę zapytać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja tez mam takie kłucia i niby jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Yos a jak Ty się czujesz? Co u Ciebie? :)

Aga9090 wrote:
    Aicha ja tez mam takie kłucia i niby jest ok
    Czyli wychodzi że to objaw ciąży.. zapytam, mam nadzieję że tak właśnie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 16:28

• malka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, to i tak dużo zrobiłaś. Ja pewnie bez chusty nie zrobiłabym nic.
    A jak sobie radzisz z karmieniem na spacerach? Masz odciągnięte mleko czy się karmicie po drodze? Ja jak na razie wychodzę głównie do ogrodu więc nie mam tego problemu. Wczoraj byłyśmy w parku i się karmiliśmy na ławce, ale i tak Fela później nie chciała spać i był ryk w drodze powrotnej :/ nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralka rozkręcona, sprawdzona a na koniec się okazało, że pękł kurek od odkrecania zaworu z wodą i najprawdopodobniej jest cały czas zakręcony (mimo, że się przekręca) ;) teraz chyba wystarczy kombinerkami odkręcić i pójdzie :p

Summer - my też wieczorem chodzimy na spacery. Ale tak po 18 :)

Achia - znam ten ból, że w jednej części miasta leje a w drugiej susza.. ;)

Achia, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha jak dziś kichłam to myślałam że z bólu się złożę w pół.. Taki ból mnie złapał jednorazowy dziś.
    A te kłucia w pochwie to mam raz na jakiś czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak- już po raz któryś- jestescie NIEOCENIONE!
    bez tego forum wpadłabym w jakąś histerię już 50 razy podczas ciąży :p
    o staraniach nawet nie wspomnę ;)

Cudownie że mamy tu takie grono, z różnymi doświadczeniami i sobie pomagamy :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, brałam lecytyne, ale u mnie słabo się sprawdza. Mam właśnie tą z olbrzymimi kapsulkami, o której mówisz. Zauważyłam, że absolutnie nie wolno mi zjeść nawet drobinki czekolady, bo jeszcze tego samego dnia będę miała zastój. Ech, co my sie mamy :-)

Summer, tak jak pisze Cierpliwa - chusty Lenny Lamb są super. 4,6, tkana. Myśmy sie uczyli wiązać pod okiem doradcy i pochwalila wybór tej chusty. Niestety, przy takich temperaturach syn mój nie chce do chusty, zresztą w ogóle miłośnikiem nie jest.

Malka, wygladacie cudnie! Pięknie zawiazalas, u mnie wiecznie coś krzywo lub niedociagniete.

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka,z tym karmieniem to staram się kombinowac tak żeby nakarmić ją przed samym wyjściem i wtedy z reguly 1,5 h wytrzymuje, choc nie zawsze bo ostatnio rozdarla sie 5 minut po wyjściu więc karmiłam na ławce, po karmieniu zasnęła. Jeśli bym szła gdzies na dłużej to bym odciągnęla. Jeszcze nie próbowalismy karmienia z butli a chyba najwyższa pora, bo we wtorek ide do gina na wizytę poporodową.

Z drugiej strony chyba trzeba się przelamac i po prostu karmić na miescie, tylko z takim maluchem nie jest to wygodne. A zasłoniłam się po prostu pieluszką uważajac żeby Ania miała dopływ powietrza.

Może bardziej doświadczone mamy doradza nam swoje sposoby ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia a jaki wzięłaś splot?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer na dłuższe wyjścia/ spacery dobrze jest mieć przy sobie butelkę z odciagnoętym mlekiem. Chyba, że nie masz problemu z karmieniem w miejscach publicznych :)

• Melevis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer jeśli chcesz na dłużej, to polecam sploty serduszkowe - mój faworyt to Lenny Lamb Mgiełka (ale tu koszt za 4,2 to jakieś 330zł). Ale w tym budżecie (no, może kilka złotych więcej) znajdziesz Lovebabywearing - też serduszkowy. Tylko nie wiem, czy dorwiesz nówkę ze sklepu. Napisz post na grupie, że szukasz serduszek Lovebabywearing i zobacz, co dziewczyny zaproponują - może któraś będzie miałą nową na sprzedaż :)

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, skosno-krzyżowy, najprostszy:
    https://pl.lennylamb.com/shop/by/erp_product_type/long_woven_wraps/erp_size/woven_wraps_size_6/erp_weave_type/broken_twill

summer86 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia to też chętnie posłucham tipow na karmienie w miejscu publicznym. Karmiłam już kilkanaście razy i się nie krępuje, bo kupiłam chustę do karmienia i fajnie się zakrywamy, ale mam problem z pozycją, niewygodnie nam, dziecko mi zjeżdża z sutka i ogólnie więcej się upoce niż nakarmie. Jestem tez ciekawa właśnie karmienia w chuscie do noszenia - jak to zrobić? Dodam też, że nie umiem karmić w pozycji klasycznej :-(

• Melevis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Summer, skosno-krzyżowy, najprostszy:
    https://pl.lennylamb.com/shop/by/erp_product_type/long_woven_wraps/erp_size/woven_wraps_size_6/erp_weave_type/broken_twill
    One są super, ale tylko na początek. Gramatura 210-230 starczy przez jakieś 3 miesiące (no, może 4, zależy jaka waga), później będzie po prostu niewygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 17:32

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ja karmię wszędzie gdzie się da :p nawet w autobusie. Pilnuję tylko, żeby nie paradować z gołym cycem, bo po co mam kogoś krępować takim widokiem ;)
    Nie miałam i nie mam z tym żadnego problemu.

Przed Bożym Narodzeniem nasz wypad na zakupy skończył się tym, że rozbierałam się z kurtki na środku Biedronki i tam karmiłam małą, bo ta histerii dostała (było gorąco w sklepie + najgorszy skok rozwojowy).

A butelki niestety Alutka nie toleruje..

Ogłaszam, że pralka działa! Zawór pękł i się nie kręcił, przez co woda nie leciała.
    Ale już wszystko gra :)

AnnaStesia - z jednej strony życie bez czekolady jest smutne. Ale z drugiej - kilogramy powinny ładnie spadać :)

summer86, Achia, Aga9090, blue00, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, ja siadalam np w parku na ławce, pierś przykryłam pieluchą tetrową o karmiłam. Ale jak to w pozycji siedzącej jak nie umiesz?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia nie karmimy w chuście, jest niebezpieczeństwo, że jak dziecko się zakrztusi to zanim zareagujemy i rozwiążemy z węzłów to może stać się tragedia.

mi88 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ