Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się stawia ale Syncio
A tak serio to zdarzają mi się twardnienia i to głównie w nocy ale kilka głębszych oddechów przeponą i wszystko mijaa magnez biorę czasem jak sobie przypomnę
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olik nawet nie mów
moj koszyk znowu jest pełny
ale poczekam na wypłatę, bo obiecałam sobie, że robię zbiorcze zamówienie max raz w miesiącu
najlepsze są te pierdolki - np. długopis, którego tuszu nie widać jak się pisze tylko dopiero jak się zapali światełko z zakrętki - 1,99 zł a dzieciaki szczęśliwe jak nie wiem
ciagle piszą tajne listy, albo rysują mapy do skarbu
-
Lena ja dostałam rozliczenie dodatkowe z pracy i chciałam przeznaczyć tę kasę na fizjo po porodzie czy na żylaki, generalnie na "naprawę mnie". Ale widzę, że mały będzie miał pełną szafę a mi się mięśnie same zejdą ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:23
Lusesita lubi tę wiadomość
-
Flowwer synus przepiekny!
Summer spojrzalam na twoj suwaczek i w szoku jestem ze to juz przeszlo miesiac jak urodzilas! Zdecydowanie za szybko ten czas lecisummer86 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNika czy Ty masz jakieś pobolewania brzucha cały czas albo coś podobnego? Dziś poczułam takie ukłucia dosyć nisko, ale krótko i przestaje.
Nie wiem czy już nie głupieje i nie wsłuchuje się za bardzo w ciało- jak podczas starań i okresu testowania :p -
Dziewczyny, Summer, Pilik. Chusta to ratunek. Nobla dla tego kto ją wymyślił!
Właśnie z Felą w chuście umyłam sień, zrobiłam obiad, pranie i zabieram się za odkurzanie. A przy okazji tańczymy sobie razem. Trzeba od małego uczyć gustu muzycznego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4df6e4e0cec8.jpgBajkaaa, Achia, Aga9090, Kaczorka, Karma88, Yoselyn82, Nadzieja22, summer86, Jeżowa, olik321, Anna Stesia, Rucola, Sanka, lamka, Sarna84, Flowwer, blue00, Emiilka, E_w_c_i_a, pilik, Lunaris, KateHawke, Lusesita, JustynaG, Barbarka1984, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Achia - kłucia są dość normalne. Tzn. kłucia w pochwie czy okolicy szyjki (bo ciężko to rozróżnić). Zgłaszałam to 3 ginekologom w ciąży i każdy potwierdzał, że to taki standard.
Przyłączam się do grona zakupomaniaczek :p ostatnio nabyłam dla młodej 4 sukienki, 3 bluzki, 3 pary spodni i jeszcze kilka sztuk body. I cały czas zastanawiam się co by jeszcze dokupić.. :p
Chyba czas na jakieś porządki w Alutkowej komodzie
A w ogóle moje dziecko zaczaiło w końcu, że słomka w bidonie służy do wciągania wody a nie do gryzienia - Alleluja!
W ogóle w ciągu miesiąca tak się zmieniła, że czasami myślę, że to zupełnie inne dziecko. Jakby jej ksiądz w czasie chrztu jakiś guziczek pstryknął włączając funkcję myślenia i rozwoju :pStaraczkaNika, Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKomoda- własnie, ciekawe kiedy mój mąż przywiezie komodę od znajomych i ją pomaluje :p
Kaczorka- teraz pewnie tak już będzieco chwilę nowa umiejętność i w ogóle
Dzięki za uspokojenie matki wariatki czyli mnie :p
Ps. Zaczyna grzmieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:06
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Flowwer synus przepiekny!
Summer spojrzalam na twoj suwaczek i w szoku jestem ze to juz przeszlo miesiac jak urodzilas! Zdecydowanie za szybko ten czas leci
Cierpliwa, też nie wiem kiedy to minęłoa co u Ciebie? jak sie czujesz?
-
Melevis, czy moglabys polecić jakąa chuste dla poczatkujących do 200 złotych, która przyda się przy takim maluszku jak Ania jak i przy większym dziecku?
Jestem na tej grupie, którą polecałaś.. ale rozważam zakup czegoś nowego. -
Achia wrote:Nika czy Ty masz jakieś pobolewania brzucha cały czas albo coś podobnego? Dziś poczułam takie ukłucia dosyć nisko, ale krótko i przestaje.
Nie wiem czy już nie głupieje i nie wsłuchuje się za bardzo w ciało- jak podczas starań i okresu testowania :pMuszę się dopytać, ale kolejna wizyta u szpitalnego gina dopiero za miesiąc. W międzyczasie mam wizytę na NFZ, ale ta pani doktor to się raczej nie przejmie.
A wsłuchiwanie się jest chyba normalne w ciąży - ja nawet czasami notuję co i jam często, żebg wiedzieć czy się powtarza.
Tylko mnie ostatnio bardziej zaprzątają cycki - wczoraj się napompowały, przy ściśnięciu wydzielały taką jakby wodę (to wcale nie było mleko) i mnie denereowały, a dzisiaj trochę oklapły, ale są niedotykalskie - zwariować z nimi idzie. Coś czuję że takie atrakcje będą się teraz powtarzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:39
-
Flowwer - syn cudo!
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa
Nie bez powodu mówi się, że karmienie piersią jest trudniejsze niż poród.
Anna Stesia przykro mi z powodu zastojów. Jak to się mówi - wiem co czujeszstosowalas lecytyne? Warto miec w domu. Mi cdl kazała brac 3 tygodnie. 1 tydzien 3 tabsy dziennie, 2 tydzień 2 tabsy i 3 tydzień 1 szt. Lecytyna forte 1200 (nie wiem czego
) tylko ja to zostawiam na czas schodzenia z sesji, bo lecytyny nie mozna stale przyjmować. Przy Kp i walce z zastojami podobno najwazniejsze, aby dziecko przystawiać w różnych pozycjach.
Mi w nocy guz zniknął i poki co cisza
Miłego weekendu!Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Summer, ja na razie potrafię tylko podstawowe wiązanie. Zajmuje to jakieś 1-2 minuty. Nic trudnego.
Mam pożyczoną chustę. Tkana, 4,6m. Krótsza dla mnie nie mogłaby być bo już nie za wiele zostaje mi na związanie jej na plecach. Chyba też kupię swoją. Taka chyba może też być dla starszych dzieci. Ale nie jestem pewna w 100%. Ponoć lepiej się uczyń na używanej bo jest miększa i łatwiej się wiąże.summer86 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Cierpliwa, też nie wiem kiedy to minęło
a co u Ciebie? jak sie czujesz?
Ostatnio zaliczylismy wizyte przedporodowa w szpitalu (to taki standard tutaj zwlaszcza w ciazach z problemami) i zaczelismy odliczanie, bo lekarze dali malej czas do 16.08 na wyjscie samej a w innym wypadku 17.08 przed 8 rano mam sie srawic juz bezposrednio na porodowce i wywolujemy... takze max za 20 dni o tej porze bede juz na wywolaniu...
Z lozyskiem, przeplywami i wymiarami mslej bylo wszystko super dlatego wywolanie dopiero dzien przed terminem chyba ze sie do tej pory cos zmieni...
Widzialam ze o chuste pytalas... LennyLamb ma z serii "moja pierwsza chusta" bardzo fajne, tkane, splot skosno-krzyzowy, bawelniane chusty za niewielkie pieniądze... troche poniosa, chociaz wiadomo mieszanka poniesie troche wiecej, tyle ze zazwyczaj duzo drozsza...
Do 200zl tez z LittleFrog cos fajnego znajdziesz
Ja zainwestowalam tez w chuste, mam nadzieje ze ogarne motanie... kupilam pawi ogon fantazja LennegoLamba... tez 4,6m bo na kangurka, czy plecak 4,2 by starczylo ale juz wedlug tabel na podwojny x czy kieszonke juz 4,2 za malo...summer86 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Lunęło! Jak cudnie! Aż idę na balkon pooddychać
Mi kazał teraz łykać magnez ale asmag. Ale w sumie nie pamiętam ile, chyba 3x1... Nospe doraźnie jak boli brzuch.
Cieszę się że na tą wizytę za 2 tyg, nie będę się stresować cały miesiąc. No ale 2 tyg trzeba wytrzymac :p
Tylko kurcze głowa zaczyna mnie boleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 15:07
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Ten dzień by był za piękny, gdyby nic się nie posrało - zepsuła się nam pralka.. jeszcze wczoraj działała a dziś już wody nie pompuje
Nika i Achia - zazdraszczam deszczuu nas 32℃ w cieniu
A może ta pralka może też samoistnie zacznie działać jak się sama zepsuła?:p