WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to pomyśl sobie, że to OSTATNIA niedziela ;) kolejna już będzie donoszona :)
    A my dziś kończymy 35 tygodni:) z terminu OM. Licząc od owulacji odejmujemy 4 dni ale Lewcio idzie pomiarami z terminu OM od samego poczatku, więc sugeruję się tym terminem :)

Achia, Bajkaaa, Luna1993, KateHawke, Nadzieja22, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- olej takie gadanie! ludzie nie mają za grosz wyczucia i taktu, nie mamy na to wpływu patrz:przykład mojej rodzonej matki.
    Najwazniejsze że my wiemy jakie Skarby nosimy w naszych brzuszkach - nie ważne czy w małych czy większych:one i tak są one najpiękniejsze na świecie <3

• olik321 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nie przejmuj się. Kazdy gada co gada nie myśląc jak się czujemy.
    Ja ciągle słyszę że mam mały brzuch i na pewno to nie 9 miesiąc..Spoko według usg od początku lekarze mi tłuką ze termin mam juz na 8.08 ale wszyscy wiedzą lepiej :) Albo ze dziecko będzie małe bo mało pewnie jem... ehe ostatnio mial 3400 tydzień temu.
    Jutro idę na zakupy z mama bo już mi przykro siedzieć w domu i patrzeć w sufit..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 09:56

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Na poprawę humoru ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59977cb05823.jpg

Achia, olik321, Flowwer, Bajkaaa, Kaczorka, Aga9090, Lunaris, Izape_91, KateHawke, Nadzieja22, pilik, blue00, malka, Sanka, Emiilka, Patrycja20, JustynaG, Rucola, StaraczkaNika, Karma88, MamaFabianka, Jeżowa, Yoselyn82, Tosia2323, ibishka, Lena21, emi2016, Lusesita lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar po ktg (które znowu jest przedłużone) iść pod prysznic i ogarnąć włosy a potem pomalować się i iść na lody do bufetu no chyba że okaże się że faktycznie emek nie przyjedzie to pójdę na placki po wegiersku albo i na lodyi na placki :) jakoś muszę siebie rozpiescic :)

Lunaris, Flowwer, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- no mi od razu zrobiło sie lepiej <3 słodziak!!!!:) jak się czujesz?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - przecież Ty masz zgrabny brzusio!
    A poza tym ciąża charakteryzuje się tym, że rośnie brzuszek, więc niech się wszyscy walą.. noś go z dumą :)

Bajka - każdy ma prawo do gorszego dnia. Jutro powinno być lepiej <3

Achia - ja miałam taką fazę na Fantę. Ale nie mogłam pić, bo pojawiała się zgaga level hard..

Minie - spełnienia marzeń dla jubilata Stasia! :)

olik321 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabo...
    Fizycznie ok. Psychicznie źle.
    Od 2 dni staram się dawać tylko swoje mleko. Ulewa mu się strasznie. A ja mam paranoję że się udusi...
    Siedzę i patrzę tylko czy oddycha.
    Nie potrafię się od tego odgonić i co chwilę płaczę...

• olik321 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka właśnie Kaczorka dobrze piszę.
    Fuck off wszystkim do naszych brzuszków :)
    One są nasze i najlepsze dla naszych maluchów A jak komuś nie pasuje niech nie patrzy :)

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mam zamiar po ktg (które znowu jest przedłużone) iść pod prysznic i ogarnąć włosy a potem pomalować się i iść na lody do bufetu no chyba że okaże się że faktycznie emek nie przyjedzie to pójdę na placki po wegiersku albo i na lodyi na placki :) jakoś muszę siebie rozpiescic :)

Zjedz podwójną porcję lodów na poprawę humoru :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- a może połozna coś doradzi?albo może doradca latacyjny?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania śliczny Wasz Oskar <3 jeśli ulewa to możesz po odbijaniu układać synka na boku, nawet jeśli mu się uleje to się nie zachłyśnie.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu słodziak :*
    Juk ulewa to tak jak Lunaris pisze, kladź na boku, tylko pamiętaj aby raz na jednym raz na drugim aby główki nie odkształcić

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbekujemy i na bokach śpi od urodzenia.
    Mnie po prostu przeraża że jak go spuszczę z oczu na moment to wtedy się zachłyśnie...
    W nocy przez to M śpi przy łóżeczku bo ja bym nie spała całą noc...

A wszyscy mówią że to ulewanie jest przez niedojrzały układ i będzie tak do 3mż. Tym bardziej że on jest mniejszy i szybciej wyskoczył.

Boję się nawet nosidełka bo jeszcze nie zdąże go uwolnić z pasów jak zacznie ulewać :(

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:34

summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aniu ulewaniem jest też przez niedojrzały układ ale to nie musi trwać do 3 mcż. Możesz jeszcze na brzuszku kłaść

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak jak piszesz- niedojrzały układ pokarmowy, żołądek jest okrągły i zbiera się powietrze. Jak się wykształci w haczyk to przejdzie. Gdyby w ciągu kilku tygodni nie przechodziło to możesz porozmawiać z pediatrą o takich mieszankach na ulewanie. Podaje się dziecku przed posiłkiem i ma ona zadanie utrzymać pokarm w brzuszku.
    Koleżanka ma syna co ulewał bardzo długo a mimo to wyrósł z niego kawał chłopa.
    Zdrówka dla Was i wytrwałości dla Ciebie <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik u mnie tak samo! Że za mało jem, dlatego mały brzuch i dlatego mała jest daleko w tyle ż wagą ;) ludziom zawsze coś nie pasuje, a to przykre, bo jaki my mamy wpływ na rozmiar brzucha. Mi waga rosła jak szalona a od 3 tygodni zatrzymałam się na 63 i nie chce ruszyć mimo że jem na co mam ochotę. Od początku przytyłam 8, choć pewnie część to woda, no tak puchnę :/

Achia wszystkiego dobrego dla psiaka, swietujcie z Bajlą <3 Jak mama tak dba to nie dziwne, że przytyła ;)

Bajka każdy ma prawo do złego dnia :* a Ty kochana już w ogóle po tak długim pobycie w szpitalu. Może zadzwoń do emka żeby przyjechał, bo szkoda jakbyś miała być dzisiaj sama

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do rodzinki, mamy dziś wyjście na obiad urodzinowo/ imieninowy także znowu będę nadrabiać wieczorem. Miłej niedzieli!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo nie pamietam czy wczoraj w końcu napisałam, ale jeśli tak to gratuluje jeszcze raz! Szymek jest cudowny <3

Malka super wyglądacie :) i cudna chusta! Ja do spozywczaka z Ninką w chuście regularnie chodzę ;)

Summer ja nie polecam nowej chusty... chyba że już super motasz, jak jesteś początkująca to brałabym coś używanego, dużo stresów Was ominie...

Aicha strasznie to smutne co mama zrobiła, nie ma co tłumaczyć bo przecież dorosła kobieta i wiedziała jaka sytuacja...!

Luna cieszę się że u Was lepiej, zdjęcie cudne, takie naturalne :)

Lamka nie słuchaj a już na pewno się nie przejmuj! Tez mi mówili że mam duży brzuch a inni się dziwili że taki mały. To jest tak subiektywne że w ogóle nie ma co się sugerować ;)

U nas ciężka noc i chyba mi się pierwszy zastój robi... mam nadzieje że Ninka mi go pomoże szybko pokonać. Miałyśmy wczoraj cały dzień gości i chyba to było jednak za dużo i noc była bardzo słaba, od 1 nie śpię i jestem z tego taka słaba ze ledwo siedzę. Może się uda zdrzemnąć w dzień choćby z małą na klacie...
    A tymczasem chusta nas uratowała od krzyków.
    Aa jak któraś ma albo myśli czy się nie zdecydować na pieluchy wielorazowe to polecamy na tą pogodę. Używamy tak pół na pół póki co, ale wełniane pozwalają odpocząć pupce, po pampersie cała gorąca, czerwone odgnioty itd. A po wełniaki fajna pupka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7846dc5a06f9.jpg

olik321, Bajkaaa, malka, Emiilka, Rucola, summer86, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ