WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dziewczyny-już-mamusie macie do czyszczenia nosków? Ja chciałam od brata zgapić aspirator, to się okazało, że już tej firmy nie robią :( czy ten katarek do odkurzacza się serio sprawdza? Jakoś średnio to do mnie przemawia... A co z czyszczeniem w nocy w trakcie choroby na przykład? Też odkurzaczem? :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tutaj polecały sopelek- to samo co katarek do odkurzacza, ale też z opcją "ręcznego" wyciągania glutków. Ja słyszałam same super opinie o katarku :)

Co do nocnego włączania odkurzacza- biorąc pod uwagę moich imprezowych sąsiadów nie miałabym chyba wyrzutów sumienia jakbym czyściła nosek w nocy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 22:05

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - my mamy Fridę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:34

lamka, Emiilka, Aga9090, summer86, Tosia2323, olik321, Achia, Karma88, Siwulec, Kaczorka, Lunaris, Jeżowa, Yoselyn82, KateHawke, pilik, emi2016, Lusesita, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie ten sam materiał, chyba będę z niego robić śpiworek. :-)

Izape_91 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka jeśli tylko na takie to powinno starczyc. Chociaż chyba na dalsze tygodnie to chyba lepiej dać jednorazowo np bebiko. Bo póki malutka zjada niewiele to możesz odciągnąć. Ale np Gabi już na porcje potrafi wciągnąć 130ml a to masakra by była tyle ściągnąć ręcznym:) ale to tylko moje zdanie :)

malka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka co do tego problemu po porodzie, o ktorym wspominałas to spokojnie. U mnie tez tak bylo i bylam przerazona. Nawet unmawialam wizyte. Na szczescie problem zniknal sam, ale troche to trwało. U mnie parte trwaly 75 min wiec tym bardziej miesnie bardzo oslabione

malka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Mam dokładnie ten sam materiał, chyba będę z niego robić śpiworek. :-)
    Lamko, a czemu nie w lamy ? :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że Mamma Mia jest super :) Mąż mówił, że jemu się ta część bardziej podobała.

Trochę Was poczytałam, ale jutro postaram się lepiej ogarnąć.

Spokojnej nocy :)

Achia, Lunaris lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Jeżowa - musiałam Ci to pokazać - idealnie pod Twój nick ! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7c397fe7345.jpg httezxps://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5de29781618.jpg
    Oooo jeże dla Oskara :)
    Już się nie mogę doczekać przesyłki :D

Nadzieja- czekam na wizytę i też pójdziemy!:) Wszyscy zachwalają!

Nadzieja22, Izape_91 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jesteś the best <3 nie masz tam materiału w księżyce? :-)

Dzień dobry, zaczynam 22 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 08:17

olik321, Achia, Luna1993, summer86, Jeżowa, lamka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :)

Lunaris gratuluję 22 tygodnia :)

Iza zazdroszczę talentu <3

A u mnie 5 dni do donoszonej ciąży :) co prawda Zosia dziś mnie mega straszyła bo nie mogłam doczekać się jej ruchu bo zaczynam wkręcać sobie ze mi się wody sacza no ale dziś usg to dowiem się wszystkiego :)

Miłego dnia i całego tygodnia dziewczyny :) <3

olik321, Achia, Emiilka, Malgonia, Siwulec, summer86, Tosia2323, Lunaris, Nadzieja22, KateHawke, Sanka, Karma88, Flowwer, malka, pilik, Izape_91, agulineczka, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w 39 tc według OM i w 40 według USG i owulacji :)

Mam zamiar dziś spędzić miły dzień z mamą, może na jakieś dobre jedzonko pójdziemy:)

P.S. W ostatnich tygodniach brzuch rośnie i to bardzo! Wczoraj robiliśmy foty i jesteśmy w szoku z emkiem :)

Emiilka, Karma88, Luna1993, Jeżowa, Rucola, Lunaris, lamka, Nadzieja22, KateHawke, Flowwer, ibishka, pilik, agulineczka, Lusesita lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik gratuluję tygodnia! :) pięknie to brzmi :) ciekawe ile twoje cudo teraz waży skoro tak brzuch rośnie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczynki kolejnych tygodni! :)

Iza - cały czas jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności :) gdybym była w ciąży, to pewnie bym się na coś skusiła ;)

A tymczasem u nas sytuacja wygląda tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f6ea6cc9cc.jpg

Pół nocy w poprzek łóżka.. :p

olik321, Minie Black, Achia, Emiilka, Karma88, Aga9090, Siwulec, Luna1993, summer86, Bajkaaa, Tosia2323, Rucola, Lunaris, blue00, Yoselyn82, Nadzieja22, Patrycja20, KateHawke, Lena21, Flowwer, malka, ibishka, Izape_91, agulineczka, Lusesita, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny, cudownie widzieć wasze suwaczki, które zaraz zamienia się w nowe z wiekiem dzieci <3

A ja mam przeciek, pamiętacie Rub45? Byłyśmy razem na styczniówkach, pochwaliła się w weekend, że w lipcu znów zobaczyła 2 kreski! :)

Ja za to dzisiaj świętuje! Nie dość, że mamy z małżem rocznicę ślubu... :) to on w końcu poszedł po urlopie do pracy, a Staś do przedszkola! Po 2 tygodniach razem, w końcu mogę zwolnić obroty w dzień! :D (egoizm przeze mnie przemawia? ;) )

Miała może któraś przyjemność z kołyska Stokke bounce'n'sleep? Znalazłam w dobrej cenie i się zastanawiam czy nie kupić....?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 07:46

olik321, Emiilka, Bajkaaa, Lunaris, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, agulineczka, Lusesita lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie dzisiaj trochę lepszy nastrój. Jadę z samego rana na małe zakupy,bo w lodówce mam tylko światło i wiatr.
    A co do testu to nie wiem skąd on mi się wziął, chyba z tej złości tak niemilo odpowiedziałam.
    Olik, potwierdzam to co mówisz. Mój brzuch strasznie urósł ostatnio.
    Ja jutro o 12 mam wizytę, będę prosiła o kciuki zeby lekarz chciał wywoływać poród.

Izape_91 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak patrzę na Twój suwaczek to jestem w szoku..
    Zaraz Alicja będzie miała roczek

Bajka w pt mamy wizytę u naszej gin to się dowiem. Chyba będzie zaskoczona, że przyjdziemy w dwupaku :)

Od dziś emek zmienia miejsce pracy i kurcze teraz będzie miał w szczycie dobre 45 minut dojazdu, a od jutro w ogóle jest poza Wrocławiem na szkoleniach.

Także tego, muszę obczaić sobie taxi na wszelki wypadek ;p

Minie egoizm?! no way! ja też lubię troche spokoju i ciszy, ciekawe jak to będzie jak emek weźmie urlop po narodzinach małego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 07:46

Minie Black, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- gratuluję rocznicy! Wszystkiego najlepszego :)

Siwulec- trzymamy dziś za Twoje prenatalne kciuki!

Olik, Ewela- no ciekawa jestem która się pierwsza wypakuje :)

Ja wstałam o 6! Idę do sklepu po 2 rzeczy dosłownie na szarlotkę i pewnie drzemką pójdzie :) zabrzmi to okropnie ale odetchnęłam jak mama pojechała... Nawet Młody od rana się przywitał kopniaczki, chyba czuje że matce jest lepiej...

Pięknego dnia!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 07:49

Minie Black, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :*

Ewela trzymam kciuki za wizytę :)

Achia też mam dziś w planach szarlotkę ;)

Wczoraj robiliśmy z emkiem zdjęcia na pamiątkę i jestem tak zadowolona z efektu, że już mi sesja nie jest potrzebna :D

Minie Black, Achia, Kaczorka, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, Karma88, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ