Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAchia kobieto serio Ci współczuję, moja teściowa robi identycznie (nawet dzisiaj o tym rozmawiałam z przyjaciółką). Co chwilę twierdzi, że głodzimy psa i że jest takim biednym psem, smutnym psem (sic!) i nic nie je. Wystarczy, że chwilowo leży sobie i odpoczywa to już jest biedny, smutny pies, którym nikt się nie zajmuje. Dlatego aż mi się rzygać (chyba, że to dzisiejszy kac) chce na myśl o tym, jak to będzie z Dominikiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 19:50
-
Achia dobrze, że jeszcze tylko dzisiejszy wieczór musisz wytrzymać, co nie zmienia faktu, że mnie zalewa biała gorączka jak tylko czytam o takim zachowaniu!
Lamka współczuję kaca bez alkoholu, na pocieszenie ja wczoraj miałam bardzo zły dzień, najgorszy od czasu pierwszego trymestru, ale dzisiaj już lepiej, więc mam nadzieję, że i u Ciebie to jednodniowy spadek formy.
My dziś powiedzieliśmy teściom, że będzie Agata, to usłyszałam "Agata meble"? Więc odpowiedziałam, że tak, na pierwsze Agata, na drugie Meble.lamka, Achia, Luna1993, Rucola, Emiilka, JustynaG, Lunaris, Aga9090, Bajkaaa, pilik, Nadzieja22, Sanka, KateHawke, Lena21, Flowwer, by7mistake, Lusesita lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Teraz bardzo popularne jest wykorzystanie do leczenia autyzmu.
Poczytaj sobie na różnych forach. My też rozmawialiśmy z lekarzem i każdy ma trochę swoją opinię.
Masę jest sprzecznych informacji ktore trzeba sobie wyjaśnić. Ja do końca ani nie jestem za ani przeciw. Jak wcześniej pisalam potrajtujemy to jako ubezpieczenie malucha, z którego mam nadzieję nigdy nie skorzystamy
Ewela leżę i nie mogę się przestać śmiać z Twojego tekstu.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, sukienki kopertowe brałam w Orsay, akurat mieli w kolekcji.. czekam aż znowu będą. Nie wiem czy bluzki maja, ale na jesien też będę szukać. Jakbyś wyczaiła coś fajnego, daj proszę znać
Malka, dajemy profilaktycznie, bo gdy była kolka na efekt czekać trzeba bylo ponad godzinę i aż serce mi pekało przy tym płaczu.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:Ibishka już kilka razy próbowałam Cię wywołać!!!!
Co u Was? Jak tam Gabi się ma???
U nas Coraz lepiej. Było trochę strachu bo mala przestała mi prawie miesiąc przybierac. Przez to i przez problemy z brzuchem odsylali nas do coraz innych mlek modyfikowanych i skończyła się przygoda z karmieniem z piersi ale coś mi mówiło żeby utrzymać laktatorem laktacje i czułam że to nie mój pokarm jest winny. Po szczegółowych badaniach okazało sięnze w szpitalu musieli zarazic mała bakteria clostridium która niszczyla jej jelitka stąd te pseudo kolki itp.i dlatego żadne krople nie pomagały ani delicol espumisan San simplex debridat i wiele innych.. Na dodatek nawrocila infekcja UM. Niedługo mamy kontrolę czy infekcja minęła.
Ale. Z mala nie ogólnie duże Lepiej. Są jeszcze ciężkie dni ale więcej jest tych dobrych. Jest bardzo wesoła i śmieje się Często. Każdy dzień przynosi now umiejętności i aż przyjemnie na to patrzeć.
Z. Czasem u nas różnie. Mąż cały dzień w pracy w pracy to nie zawsze mam czas siąść z telefonem. Bo albo karmie, albo odciagqm pokarm żeby jej dać później z butelki. Albo spacerujemy albo się bawimy. A dodatkowo ogarnąć cały dom to tak schodzi.ale często o was mysle, w miarę możliwości podczytuje i kibicuje jak kolejne się rozpakowywuja:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 20:28
lamka, Rucola, pilik, Emiilka, Sarna84, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Achia , Przykro mi, że taka sytuacja wynikła z Twoją mamą.
Sama bym w tej sytuacji się wkurzyła... przyjeżdża niby do Ciebie a woli spędzać czas ze znajomymi a Twego męża traktuje jak taksówkarza...
Lamka , Nie przejmuj się tym, co ktoś mówi o Twoim brzuchu.To bardzo subiektywna ocena.
Nika , Wiele maluszków na początku zastyga gdy tatuś próbuje złapać kopniaka. Nasza Malutka często odpowiada na dotyk eMka.
Ale na pierwsze ruchy musiał poczekać.
A teraz wystarczy, że nad ranem przytulę się brzuszkiem do eMka i dostaje porcję porannych ruchów
Rucola , Też podejmowaliśmy temat bankowania krwi pępowinowej z eMkiem. Naszym zdaniem jest to tylko i wyłącznie marketing.
Z jednej strony, sama metoda daje duże możliwości regeneracyjne. Obecnie leczy się kilkadziesiąt schorzeń w ten sposób. Z drugiej strony - trzeba mieć świadomość, że to metoda nowa i niewielu lekarzy się na tym zna (tak jak na leczeniu niepłodności o czym wiele dziewczyn z ovu się przekonało).
To, o czym nie wspomniano na spotkaniach reklamujących komórki macierzyste to fakt, że odradza się terapię białaczki swoimi komórkami macierzystymi gdyż mogą być "zainfekowane" czyli uszkodzone genetycznie.
Kolejna sprawa, komórek macierzystych pobranych z krwi pępowinowej jest mało i mimo obietnic pomocy w przypadku choroby, może się okazać, że nasze bankowanie nic nie da.
No i na koniec - NFZ może sfinansować leczenie komórkami macierzystymi pod warunkiem, że nie ma innych tańszych metod leczenia. Musimy więc znaleźć specjalistę, który zna się na danej chorobie i uznaje leczenie komórkami macierzystymi. A jak wiemy, o specjalistę wcale nie jest łatwo.
Wejdź na stronę zrzutka.pl, jest tam sporo zbiórek na leczenie komórkami macierzystymi. https://zrzutka.pl/szukaj/najwiecej-srodkow/wszystkie/1/kom%C3%B3rek%20macierzystych
Jeżowa , Rozbawiłaś mnieAgata mi się podoba ... no a to drugie imię rewelacyjnie do Agatki pasuje:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 20:33
Rucola, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ibishka aż nie chce się wierzyć, że Gabi już taka duża. Czas leci niemiłosiernie. Mam nadzieję że wychodzicie już na prostą i będzie już tylko lepiej!!!
ibishka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya wiecie co zrobię na pocieszenie? SZARLOTKE Z PAPIERÓWEK- jedyny plus spotkania mamy z tym znajomym to to że dał swoje domowe papierówki- 2 kg. to jutro spróbujemy zrobić-z przepisu tutaj od Was
a we wtorek przyjechać ma koleżanka, to będzie akurat
yay! wreszcie gość który przyjedzie DO MNIE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 21:32
Siwulec, pilik, Luna1993, Lunaris, Bajkaaa, Jeżowa, Aga9090, Nadzieja22, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Achia ja robiłam wczoraj z przepisu z kwestii smaku. Tylko zamiast zwykłej mąki dałam razową. Pycha wyszła.
Dziewczyny, z ręcznych laktatorów który najlepszy? Któraś się orientuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 21:40
Achia lubi tę wiadomość
-
Rucola koleżanka ma angel care i snuza hero i mówi że angel care lepszy. Jedyny plus snuzy, że jak dużo wyjeżdżacie to przenośny. W szpitalu używają i polecają babysense, my go mamy i póki co się sprawdza. W snuzie koleżanka dwa razy miała fałszywy alarm (widziała dziecko, wie że oddychało na pewno, a się włączył).
Mysmy bankowania nie rozważali przez koszty, ale jak czytam teraz wszystko co piszecie to chyba bym się jednak nie zdecydowała.
-
Mała ja mam ręczny z canpol i uważam ręczne za porażkę. I szybko musiałam przeskoczyć na elektryczny. Oj rucola żebyś wiedziała że czas leci niemiłosiernie szybko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:44
malka, pilik, Kaczorka, lamka, Bajkaaa, JustynaG, Aga9090, Rucola, Nadzieja22, blue00, Emiilka, Luna1993, Sarna84, Yoselyn82, Patrycja20, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Olik bez ciepłej wody przeżyję do września - bez prądu gorzej, gdyby nie wentylator to chyba bym na balkonie dziś spała!
My też nie bankujemy z uwagi na koszty. Szczerze nie umiem sobie wyrobić zdania na ten temat mimo iż już raz zastanawiałam się nad tym 5 lat temu. Nie wiele się zmieniło w tej kwestii przez ten czas. -
olik321 wrote:A u nas nie ma ciepłej wody ani prądu
Takie rarytasy
W taki upał to jeszcze tę ciepłą wodę można odpuścić... ale prąd to by się przydał