Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitamy się znad cyca usypiacza...
Wczoraj już nie pisałam. Też dołączyłam do dobrych rad. Była teściowa ze swoim facetem i trójką rodzeństwa M.
Siedzieli od 15 do 21! Już miałam dość. Młody niespokojny. Zwykle śpi wtedy 2/3x po 2/3h a wczoraj tylko cyc i po 10min spanie... W końcu miałam w dupie i poszliśmy spać o 18 do sypialni. Do wyjścia już go nie widzieli.
A słyszałam tylko 'połóż go do wózka. Co go będziesz trzymać. Ręce będą boleć. Poleży, pokręci się i zaśnie'. Już to widzę. Wiem jak reaguje i nawet nie dostali go na ręce.
Na M też wczoraj byłam wściekła ale to inna historia.
Z laktatorem to też nie byłam przekonana do kupna. M na szybko zamawiał jak byłam w szpitalu jeszcze. Kupiliśmy Lovi Prolactis i szczerze to ratuje mi tyłek.
W szpitalu był też taki duży Medela Lactina i Lovi jest lepszy dla mnie.
Jeśli któraś się zastanawia, to mówię że warto zainwestować w elektryczny.
Też myślałam że wystarczy cycek ale nie wystarcza. Dlatego laktator chodzi zwykle 2-4x dziennie jeszcze.
Mam pytanko odnośnie leżaczka BabyBjörn. Od ilu kg on jest? Nasz młody się w nim topi... więc go nawet nie wkładamy.
-
Dzień dobry
Izape cudowny zestaw zdolniacho!!!i z tego co zrozumiałam, to dla Achii - Achia, zazdroszczę i wpraszam się na szarlotkę na pocieszenie
Luna prześliczne zdjęcia! A Antosia po prostu przepiękna! Trzymam kciuki za wizytę, stresuj się jak najmniej się da :*
Minie wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! I całkowicie rozumiem egoizm, przynajmniej odpocznieszi gratulacje dla odpieluchowanego Stasia
Siwulec, kciuki za wizytę, przyłączam się do życzeń Niki, najlepsze komplementy od lekarzy dzisiaj specjalnie dla Ciebie
Ewela dla Ciebie też kciuki - albo za rozpoczęcie akcji, albo jutro o decyzję o wywoływanuu
Bajka to już prawie tuż tuż
Ciekawe jak tam u Flo!
Jesienne i zimowe mamusie, ja mam znowu pytanie, bo głowa mi pęka od dumania jużw czym będziecie wozić w wózku dzieci? W takim grubym kombinezonie zimowym, czy może w cieńszym kombinezonie np. polarowym, ale za to w śpiworku do wózka lub z kocykiem? Ja kompletnie nie wiem co robić, za dużo rzeczy do wyboru i już głupieję, a nie chcę kupować zbędnych rzeczy ;((
Siwulec, Izape_91, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJezowa ja kupiłam dla małej kombinezon polarowy cieplutki (są jeszcze w smyku za 40zł plus znów jest jakiś rabat) i do tego mam ciepły kocyk minky z grubym wypelnieniem. Na wielkie mrozy mam wkład do wozka, ale z Tosia mi się w ogóle nie przydał
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Kaczorka Alutka jest bezbłędna!
Minnie na wciąż czekam na pełne odpieluchowanie... brawo Stasiu! No i najlepszosci z okazji rocznicy i powodzenia na wizyciePS. do 12 powinien być kurier u Ciebie
Siwulec, Bajka czekamy na relacje
Luna jaka Ty jesteś laska! Malutka to cała mama, prześliczna!
Jeżowa całą zimę przewoziłam dzieci (a przypominam, że rodziłam grudzień/styczeń) w polarowym kombinezonie + śpiworek + zasłona na gondolę. Czasami bez niej, jak nie było takiego mrozu
Kaczorka, Jeżowa, Luna1993, Karma88, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Siwulec kciuki za Ciebie kochana :*
Minie duzo miłości z okazji rocznicy i również kciuki za wizytę
Luna cudowne zdjęcia ! Nie martw się na zapas .. będzie dobrze! Musi być !
Bajka 5 dni to już zaraz, cudownie
A ja w pracy .. te upały nie dają mi normalnie funkcjonować ...
I przedstawiam moja miłość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:50
Aga9090, KateHawke, Lunaris, Luna1993, Rucola, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Achia, Siwulec, Lusesita, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - zdecydowanie polecam cieńszy polarowy kombinezonik i do tego śpiworek do wózka. Łatwiej regulować wtedy temperaturę
A w ogóle ostatnio z mężem gadałam i doszliśmy do wniosku, że jak nam się trafi druga córka to będzie właśnie AgatkaKarma88, Jeżowa, agulineczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodgladnelam przy okazji mała na usg - a tam małą! Dużą dziewuche
cudowna jest
Luna1993, Rucola, Karma88, blue00, Melevis, Bajkaaa, KateHawke, Tosia2323, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, Achia, Siwulec, Lena21, Kargo31, Izape_91, olik321, summer86, lamka, agulineczka, Aga9090, Lusesita, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Siwulec powodzenia Kochana dzisiaj!
Luna piękne zdjęcia!Trzymam kciuki za Waszą jutrzejszą wizytę.
Ja dziś upuściłam krwi na badania + mocz przed jutrzejszą wizytą.
Te ostatnie dni czy godziny do wizyty są potwornie stresujące. Zajmę się trochę pracą i jakoś czas zleci do jutra.
A w weekend moja mama dała nam kolejną porcję rzeczy dla Emilki. Mamy czapeczki, spodenki, myjkę i trochę pieluszek kolorowych tetrowych i flanelowych.
Spokojnego dnia dziewczyny. Ja mam wiatraczek odpalony, więc na podwórku tylko na chwilę w dzień wychodzę.
Jeżowa wrote:Jesienne i zimowe mamusie, ja mam znowu pytanie, bo głowa mi pęka od dumania jużw czym będziecie wozić w wózku dzieci? W takim grubym kombinezonie zimowym, czy może w cieńszym kombinezonie np. polarowym, ale za to w śpiworku do wózka lub z kocykiem? Ja kompletnie nie wiem co robić, za dużo rzeczy do wyboru i już głupieję, a nie chcę kupować zbędnych rzeczy ;((
Szczerze to nie mam na razie pojęcia, kombinuję, szukam, pewnie trochę na wyczucie to będzie szło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:58
Siwulec, Luna1993 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Kaczorka wrote:Jeżowa - zdecydowanie polecam cieńszy polarowy kombinezonik i do tego śpiworek do wózka. Łatwiej regulować wtedy temperaturę
A w ogóle ostatnio z mężem gadałam i doszliśmy do wniosku, że jak nam się trafi druga córka to będzie właśnie Agatkaa na chwilę obecną, gdybyśmy mieli mieć córkę, byłaby Gloria (tylko z emkiem musiałabym stoczyć małą walkę
)
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:ja zanim dowiedziałam sie, że Mały to chłopczyk to twierdziłam, ze jak będzie córcia, to Róża i pewnie tak by zostało, a na chwilę obecną pewnie już bym troszkę żałowała, ale z przyzwyczajenia zostałaby Różyczka
a na chwilę obecną, gdybyśmy mieli mieć córkę, byłaby Gloria (tylko z emkiem musiałabym stoczyć małą walkę
)
Ja zawsze mówiłam, że będzie Hania lub Natalia. Ale później poznałam męża i stwierdziliśmy, że będą imiona na A. Więc plany poszły sobie gdzieś.
A mąż niby ugodowy, ale z drugiej strony uparty.. i w kwestii imion lubi się niestety wypowiadać :pRucola lubi tę wiadomość
-
Gloria cudowne imię i jak super by się komponowała z bbraciszkiem
A ja zawsze mówiłam, że będzie Pola, mąż też się zgadzał, ale duży wzrost popularności tego imienia nas zniechęcił... Znaczy wiem, że Agata to popularne imię, ale takie permanentnie popularne, każdy zna jakąś AgatęNo a moim wymarzonym imieniem była Noelia, ale mąż zablokował od razu ten wybór.
I Kaczorka, z moim mężem tak samo - niby ugodowy, ale w kwestii związanej z dzieckiem ma strasznie dużo do powiedzeniawiem, że to dziwnie zabrzmi, ale czasem interesuje się aż za bardzo np. kwestią wyposażenia i podsyła mi, ech no po prostu brzydkie rzeczy
a ja dyplomatycznie co 3 rzecz się zgadzam, bo jednak wolę by się interesował niż jakby kompletnie miał to gdzieś
Minie super, że z córeczką wszystko w porządkuRucola lubi tę wiadomość
-
Minie wszystkiego dobrego dla Was! Gratuluję odpieluchowania
Luna cudne zdjęcia
Siwulec trzymam kciuki za wizytę! Luna i Ewela za Wasze jutrzejsze też
Ja też poproszę o kciuki po 19. Oby z dzidzią było wszystko w porządku i serduszko dalej biłoKaczorka, Achia, Siwulec, Bajkaaa, lamka, Luna1993, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa ja dla mojej sierpniowej córy miałam kombinezon Reimy - drogie to to, ale ja tej firmie będę wierna już chyba do końca. Cienki kombinezon z którego najpierw robiłam taki kokon na dole żeby nóżki były razem a potem osobne nogawki, sprawdziło się to genialnie, mała całą zimę w tym jeździła a na sobie miała tylko bodziaka i spodenki i ani razu nie była spocona czy zmarźnięta. Teraz drugie też w tym będzie jeździć
-
Jeżowa - mój najwięcej do powiedzenia miał właśnie w kwestii imienia :p trochę na temat wózka - ale nie za dużo. A cała reszta to już moja sprawa.
Do ubranek Alutkowych się nie wtrąca - mogę kupować co chcę :pRucola lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Minie wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!No i gratuluję odpieluchowania.
Rucola, też miewam takie twardnienia brzucha. Zazwyczaj jest to powiązane z intensywnym dniem.
Olik, też zauważyłam, że brzuch rośnie błyskawicznie. No i na wadze co tydzień przybywa. Mam nadzieję, że nie zobaczę 7 z przodu
A do mnie nie dochodzi, że za 2 tygodnie będę miała donoszoną ciążę...
I tak się zastanawiam - czy naprawdę w takie upały na wyjście ze szpitala trzeba zakładać dziecku jakieś body i półśpiochy czy można tylko jakieś body na krótki rękaw ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:33
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna- piękne zdjęcia! Tosia jest prześliczna- po mamie
Wierzę że na badaniu będzie wszystko ok !
Ja nie wiem w czym będę wozić Maluszka- ale też myślałam o kombinezonie plus śpiworek. Bo chyba też dziecku wygodniej w takim polarku niż jakimś turbo grubym kombinezonie?
Jeżowa- tak, to zestaw dla nasja już po drzemce, idę do kuchni :p
Patrycja- przystojniakLuna1993, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:35
Karma88, Rucola, Luna1993, KateHawke, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
dziękuję Dziewczyny
Minie super że podejrzałaś tą swoją kobitkę
Luna zdjęcia genialne są
Patrycja Twoja miłość jest wprost do schrupania
a gdzie jest YOS ????Luna1993, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Achia - ja wyszłam z założenia, że takie dziecko lepiej ubierać na cebulkę. Czyli body+spodenki, polarowy pajac (kombinezon), śpiworek, pokrywa od gondoli.
Zimą w sklepach jest zawsze gorąco i łatwiej jest zdjąć pokrywę i rozpiąć śpiworek, niż wypakować dziecko z grubego kombinezona/u.
Poza tym zimy są różne i raz jest cieplej, raz zimniej, więc można sobie w łatwy sposób regulować
I ważna jest ciepła czapka. Ja osobiście polecam wiązaną pod szyjką. Przy wiązaniu będzie pewnie trochę krzyku, ale przynajmniej się nie przekręca i nie zsuwa, gdy bobas obraca głowę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:55
Achia, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość