WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się znad cyca usypiacza...

Wczoraj już nie pisałam. Też dołączyłam do dobrych rad. Była teściowa ze swoim facetem i trójką rodzeństwa M.
    Siedzieli od 15 do 21! Już miałam dość. Młody niespokojny. Zwykle śpi wtedy 2/3x po 2/3h a wczoraj tylko cyc i po 10min spanie... W końcu miałam w dupie i poszliśmy spać o 18 do sypialni. Do wyjścia już go nie widzieli.
    A słyszałam tylko 'połóż go do wózka. Co go będziesz trzymać. Ręce będą boleć. Poleży, pokręci się i zaśnie'. Już to widzę. Wiem jak reaguje i nawet nie dostali go na ręce.
    Na M też wczoraj byłam wściekła ale to inna historia.

Z laktatorem to też nie byłam przekonana do kupna. M na szybko zamawiał jak byłam w szpitalu jeszcze. Kupiliśmy Lovi Prolactis i szczerze to ratuje mi tyłek.
    W szpitalu był też taki duży Medela Lactina i Lovi jest lepszy dla mnie.
    Jeśli któraś się zastanawia, to mówię że warto zainwestować w elektryczny.
    Też myślałam że wystarczy cycek ale nie wystarcza. Dlatego laktator chodzi zwykle 2-4x dziennie jeszcze.

Mam pytanko odnośnie leżaczka BabyBjörn. Od ilu kg on jest? Nasz młody się w nim topi... więc go nawet nie wkładamy.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) :)

Izape cudowny zestaw zdolniacho!!! <3 i z tego co zrozumiałam, to dla Achii - Achia, zazdroszczę i wpraszam się na szarlotkę na pocieszenie :D

Luna prześliczne zdjęcia! A Antosia po prostu przepiękna! Trzymam kciuki za wizytę, stresuj się jak najmniej się da :*

Minie wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! I całkowicie rozumiem egoizm, przynajmniej odpoczniesz :D i gratulacje dla odpieluchowanego Stasia :)

Siwulec, kciuki za wizytę, przyłączam się do życzeń Niki, najlepsze komplementy od lekarzy dzisiaj specjalnie dla Ciebie <3

Ewela dla Ciebie też kciuki - albo za rozpoczęcie akcji, albo jutro o decyzję o wywoływanuu :)

Bajka to już prawie tuż tuż <3

Ciekawe jak tam u Flo! :) :)

Jesienne i zimowe mamusie, ja mam znowu pytanie, bo głowa mi pęka od dumania już :/ w czym będziecie wozić w wózku dzieci? W takim grubym kombinezonie zimowym, czy może w cieńszym kombinezonie np. polarowym, ale za to w śpiworku do wózka lub z kocykiem? Ja kompletnie nie wiem co robić, za dużo rzeczy do wyboru i już głupieję, a nie chcę kupować zbędnych rzeczy ;((

Siwulec, Izape_91, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ja kupiłam dla małej kombinezon polarowy cieplutki (są jeszcze w smyku za 40zł plus znów jest jakiś rabat) i do tego mam ciepły kocyk minky z grubym wypelnieniem. Na wielkie mrozy mam wkład do wozka, ale z Tosia mi się w ogóle nie przydał

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Alutka jest bezbłędna! :D

Minnie na wciąż czekam na pełne odpieluchowanie... brawo Stasiu! No i najlepszosci z okazji rocznicy i powodzenia na wizycie :) PS. do 12 powinien być kurier u Ciebie :)

Siwulec, Bajka czekamy na relacje <3

Luna jaka Ty jesteś laska! Malutka to cała mama, prześliczna!

Jeżowa całą zimę przewoziłam dzieci (a przypominam, że rodziłam grudzień/styczeń) w polarowym kombinezonie + śpiworek + zasłona na gondolę. Czasami bez niej, jak nie było takiego mrozu :)

Kaczorka, Jeżowa, Luna1993, Karma88, Siwulec lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec kciuki za Ciebie kochana :*
    Minie duzo miłości z okazji rocznicy i również kciuki za wizytę :)
    Luna cudowne zdjęcia ! Nie martw się na zapas .. będzie dobrze! Musi być !
    Bajka 5 dni to już zaraz, cudownie :)

A ja w pracy .. te upały nie dają mi normalnie funkcjonować ...
    I przedstawiam moja miłość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:50

Aga9090, KateHawke, Lunaris, Luna1993, Rucola, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Achia, Siwulec, Lusesita, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna i Melevis - dziękuję! Polarowy kombinezon już mam, też ze Smyka swoją drogą, taki bielutki polarek :D to teraz tylko decyzja co oprócz tego :) może za miesiąc się zdecyduję :D

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - zdecydowanie polecam cieńszy polarowy kombinezonik i do tego śpiworek do wózka. Łatwiej regulować wtedy temperaturę :)

A w ogóle ostatnio z mężem gadałam i doszliśmy do wniosku, że jak nam się trafi druga córka to będzie właśnie Agatka :)

Karma88, Jeżowa, agulineczka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgladnelam przy okazji mała na usg - a tam małą! Dużą dziewuche :) cudowna jest

Luna1993, Rucola, Karma88, blue00, Melevis, Bajkaaa, KateHawke, Tosia2323, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, Achia, Siwulec, Lena21, Kargo31, Izape_91, olik321, summer86, lamka, agulineczka, Aga9090, Lusesita, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec powodzenia Kochana dzisiaj!
    Luna piękne zdjęcia! <3 Trzymam kciuki za Waszą jutrzejszą wizytę.

Ja dziś upuściłam krwi na badania + mocz przed jutrzejszą wizytą.
    Te ostatnie dni czy godziny do wizyty są potwornie stresujące. Zajmę się trochę pracą i jakoś czas zleci do jutra.

A w weekend moja mama dała nam kolejną porcję rzeczy dla Emilki. Mamy czapeczki, spodenki, myjkę i trochę pieluszek kolorowych tetrowych i flanelowych.

Spokojnego dnia dziewczyny. Ja mam wiatraczek odpalony, więc na podwórku tylko na chwilę w dzień wychodzę.
    Jeżowa wrote:
    Jesienne i zimowe mamusie, ja mam znowu pytanie, bo głowa mi pęka od dumania już :/ w czym będziecie wozić w wózku dzieci? W takim grubym kombinezonie zimowym, czy może w cieńszym kombinezonie np. polarowym, ale za to w śpiworku do wózka lub z kocykiem? Ja kompletnie nie wiem co robić, za dużo rzeczy do wyboru i już głupieję, a nie chcę kupować zbędnych rzeczy ;((

Szczerze to nie mam na razie pojęcia, kombinuję, szukam, pewnie trochę na wyczucie to będzie szło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:58

Siwulec, Luna1993 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jeżowa - zdecydowanie polecam cieńszy polarowy kombinezonik i do tego śpiworek do wózka. Łatwiej regulować wtedy temperaturę :)

A w ogóle ostatnio z mężem gadałam i doszliśmy do wniosku, że jak nam się trafi druga córka to będzie właśnie Agatka :)
    ja zanim dowiedziałam sie, że Mały to chłopczyk to twierdziłam, ze jak będzie córcia, to Róża i pewnie tak by zostało, a na chwilę obecną pewnie już bym troszkę żałowała, ale z przyzwyczajenia zostałaby Różyczka :) a na chwilę obecną, gdybyśmy mieli mieć córkę, byłaby Gloria (tylko z emkiem musiałabym stoczyć małą walkę :P)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ja zanim dowiedziałam sie, że Mały to chłopczyk to twierdziłam, ze jak będzie córcia, to Róża i pewnie tak by zostało, a na chwilę obecną pewnie już bym troszkę żałowała, ale z przyzwyczajenia zostałaby Różyczka :) a na chwilę obecną, gdybyśmy mieli mieć córkę, byłaby Gloria (tylko z emkiem musiałabym stoczyć małą walkę :P)

Ja zawsze mówiłam, że będzie Hania lub Natalia. Ale później poznałam męża i stwierdziliśmy, że będą imiona na A. Więc plany poszły sobie gdzieś.
    A mąż niby ugodowy, ale z drugiej strony uparty.. i w kwestii imion lubi się niestety wypowiadać :p

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gloria cudowne imię i jak super by się komponowała z bbraciszkiem <3
    A ja zawsze mówiłam, że będzie Pola, mąż też się zgadzał, ale duży wzrost popularności tego imienia nas zniechęcił... Znaczy wiem, że Agata to popularne imię, ale takie permanentnie popularne, każdy zna jakąś Agatę :P No a moim wymarzonym imieniem była Noelia, ale mąż zablokował od razu ten wybór.

I Kaczorka, z moim mężem tak samo - niby ugodowy, ale w kwestii związanej z dzieckiem ma strasznie dużo do powiedzenia :D wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale czasem interesuje się aż za bardzo np. kwestią wyposażenia i podsyła mi, ech no po prostu brzydkie rzeczy :D a ja dyplomatycznie co 3 rzecz się zgadzam, bo jednak wolę by się interesował niż jakby kompletnie miał to gdzieś :P

Minie super, że z córeczką wszystko w porządku :)

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie wszystkiego dobrego dla Was! Gratuluję odpieluchowania :)

Luna cudne zdjęcia <3

Siwulec trzymam kciuki za wizytę! Luna i Ewela za Wasze jutrzejsze też :)

Ja też poproszę o kciuki po 19. Oby z dzidzią było wszystko w porządku i serduszko dalej biło <3

Kaczorka, Achia, Siwulec, Bajkaaa, lamka, Luna1993, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja dla mojej sierpniowej córy miałam kombinezon Reimy - drogie to to, ale ja tej firmie będę wierna już chyba do końca. Cienki kombinezon z którego najpierw robiłam taki kokon na dole żeby nóżki były razem a potem osobne nogawki, sprawdziło się to genialnie, mała całą zimę w tym jeździła a na sobie miała tylko bodziaka i spodenki i ani razu nie była spocona czy zmarźnięta. Teraz drugie też w tym będzie jeździć :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - mój najwięcej do powiedzenia miał właśnie w kwestii imienia :p trochę na temat wózka - ale nie za dużo. A cała reszta to już moja sprawa.
    Do ubranek Alutkowych się nie wtrąca - mogę kupować co chcę :p

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Minie wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :) No i gratuluję odpieluchowania.

Rucola, też miewam takie twardnienia brzucha. Zazwyczaj jest to powiązane z intensywnym dniem.

Olik, też zauważyłam, że brzuch rośnie błyskawicznie. No i na wadze co tydzień przybywa. Mam nadzieję, że nie zobaczę 7 z przodu :P

A do mnie nie dochodzi, że za 2 tygodnie będę miała donoszoną ciążę...

I tak się zastanawiam - czy naprawdę w takie upały na wyjście ze szpitala trzeba zakładać dziecku jakieś body i półśpiochy czy można tylko jakieś body na krótki rękaw ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:33

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- piękne zdjęcia! Tosia jest prześliczna- po mamie :)
    Wierzę że na badaniu będzie wszystko ok !:)

Ja nie wiem w czym będę wozić Maluszka- ale też myślałam o kombinezonie plus śpiworek. Bo chyba też dziecku wygodniej w takim polarku niż jakimś turbo grubym kombinezonie?

Jeżowa- tak, to zestaw dla nas :) ja już po drzemce, idę do kuchni :p

Patrycja- przystojniak :)

Luna1993, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:35

Karma88, Rucola, Luna1993, KateHawke, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Dziewczyny <3

Minie super że podejrzałaś tą swoją kobitkę :D <3

Luna zdjęcia genialne są <3

Patrycja Twoja miłość jest wprost do schrupania :)

a gdzie jest YOS ????

Luna1993, Patrycja20 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja wyszłam z założenia, że takie dziecko lepiej ubierać na cebulkę. Czyli body+spodenki, polarowy pajac (kombinezon), śpiworek, pokrywa od gondoli.
    Zimą w sklepach jest zawsze gorąco i łatwiej jest zdjąć pokrywę i rozpiąć śpiworek, niż wypakować dziecko z grubego kombinezona/u.

Poza tym zimy są różne i raz jest cieplej, raz zimniej, więc można sobie w łatwy sposób regulować :)

I ważna jest ciepła czapka. Ja osobiście polecam wiązaną pod szyjką. Przy wiązaniu będzie pewnie trochę krzyku, ale przynajmniej się nie przekręca i nie zsuwa, gdy bobas obraca głowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:55

Achia, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ