Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:35
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIzape- ja wierzę że to, że tak pięknie szyjesz dla naszych Maluszków zaowocuje bardzo szybko tym że zaraz będziesz coś szyła dla swojego. tego Ci życzę
Kaczorka- o to to, tak mi się właśnie wydawało z tym ubieraniemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:59
Karma88, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarma też się dziś chwytam wszystkiego, żeby jakoś zleciało do jutra. Jutro rano jadę po dyplom, później do prababci się nim pochwalić i jakoś dzień minie.
Nadzieja trzymam mocno kciuki, uwierz że wszystko będzie ok :* maleństwo na pewno ma się dobrze!
Ja jestem lżejsza o tysiaka, właśnie opłaciłam egzamin wstępny na aplikację, nie ma odwrotu, czas się uczyćRucola, reset, Karma88, Aga9090, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
https://www.reima.com/pl/Końcówki-kolekcji/Końcówki-kolekcji-niemowlęcej/Odzież-wierzchnia/Kombinezon-śpiworek-dziecięcy-Virkaten/p/510274-9140
To co ja mam jest głęboko zakopane w piwnicy i na razie nie będę go wyciągać ale to coś w tym stylu. To absolutnie nie są grube kombinezony ale dają bardzo dużo ciepła nawet w silne mrozy. Córka spała sobie spokojnie w nim, a gdy było coś poniżej -10st to tak bardziej dla siebie przykrywałam ją dodatkowo kocykiem. Więc jak dla mnie mega wygoda -
Luna1993 wrote:Karma też się dziś chwytam wszystkiego, żeby jakoś zleciało do jutra. Jutro rano jadę po dyplom, później do prababci się nim pochwalić i jakoś dzień minie.
Nadzieja trzymam mocno kciuki, uwierz że wszystko będzie ok :* maleństwo na pewno ma się dobrze!
Ja jestem lżejsza o tysiaka, właśnie opłaciłam egzamin wstępny na aplikację, nie ma odwrotu, czas się uczyćLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po usg
przepływy ok ilość wód wzrosła tak że jestem szczęśliwa no i moje szczęście waży 2950
i pani dr powiedziała że teraz to można rodzic
(wiadomo że po sobocie ale już jest super)
Luna1993, Kaczorka, Patrycja20, Achia, emi2016, KateHawke, Karma88, Tosia2323, Jeżowa, StaraczkaNika, Kargo31, JuicyB, agulineczka, Rucola, Yoselyn82, Lunaris, mi88, Minie Black, Angelika83, Lena21, Aga9090, Siwulec, blue00, Anna Stesia, Sanka, moniśka..., olik321, Nadzieja22, Sarna84, Lusesita, JustynaG, -Mamunia-, Amal, malka, pilik, Phnappy, MamaFabianka, 91Ewela09, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Aaa miałam się pochwalić! Odpieluchowalismy Stasia! Taki prezent na 3 urodziny
Gratuluję
Mój synek już odpieluchowany od czerwcaSuper sprawa
Tyle, że niedługo kolejne pieluchyTym razem malutki rozmiar
Minie Black, Lusesita, JustynaG lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lena21 wrote:Ręce mi opadły
pisakam do Was od godziny wiadomość i poszła w pozdu bo już inaczej nie mogę napisać... wybaczcie wiec kochane, jestem, czytam, myśle o Was ale nie dam już rady drugi raz tego wszystkiego napisać
no i znam ten ból jak się skasuje wszystko ale nic się nie przejmuj
-
nick nieaktualnyO matko Bajka ale super! I ja Tosie rodziłam chyba 36+3 (jakoś tak) i wszystko było dobrze, mimo że ważyła mniej niż Zosia więc możesz odetchnąć
czekamy na malutką
Sanka dokładnie, Tosia i Zuzia to jej praprawnuczkiSanka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:A co dziewczyny-już-mamusie macie do czyszczenia nosków? Ja chciałam od brata zgapić aspirator, to się okazało, że już tej firmy nie robią
czy ten katarek do odkurzacza się serio sprawdza? Jakoś średnio to do mnie przemawia... A co z czyszczeniem w nocy w trakcie choroby na przykład? Też odkurzaczem?
Na maly katarek czy zwykle oczyszczanie noska dobrze sprawdzi się ręczny aspirator typu Frida. Ja katarek podłączany do odkurzacza (tez nie chciałam się do niego przekonac mimo zachwalania przez przyjaciółkę) polexcam każdemu. Nic tak dobrze nie wyciągnie gestych glutkow, a regularne odciąganie zalegającej wydzieliny to pierwszy krok do szybszego pożegnania infekcji. Dzięki temu nie schodzi na dolne drogi oddechowe i nie musimy się męczyć m.in. z zapaleniem oskrzeli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:38
Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Siwulec powodzenia!
Czekamy na same dobre informacje!
Luna piękne zdjecia
Jezowa ja wozilam synka (urodzony w lutym) w kombinezonie takim średnio grubym i pod kołderką z wypelnieniem.
Ja jutro idę na krzywą cukrową, którą się robi od 24 tyg. Mam wizytę w czwartek (kolejna dopiero na początku września) więc wolę iść z wynikami. Ciekawa jak zniosę wypicie tego słodkiego g... w taki upal.Jeżowa, Luna1993, Siwulec lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyMalevis po prostu
kokon oczywiście doszedł, dziękuję!
Jeśli któraś z was jest w szale wekowania - jak np ja, to w biedrze promo na paprykę 3.99/kg mam w bagażniku 15 kga i kurki 6.99 zł opakowanie!
Także wiecie, jakby mnie dziś i jutro mało było, to znaczy, że utopilam się w zalewie na paprykęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:16
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga może lepiej pójdź z kimś w razie jakbyś się źle poczuła? Mam nadzieję, że pójdzie szybko i w miarę sprawnie
Karma egzamin dokładnie 29 wrześniabędziecie czarować żebym nie urodziła przed terminem, bo termin na 12 października
Rucola lubi tę wiadomość
-
Długo mnie ni było ale co nie co nadrobiłam, musiałam zobaczyć co u Was
Flo Cudny Szymuś - gratuluję Wam z całęgo serca i życzę dużo zdrowia
Bajka Tak się cieszę, że jesteście już w 36 tygodniu ! Jeszze tylko kilka dni i przytuisz Zosieńkę !
Ibishka Twoja Gabi wciąga na raz tyle mleka co moja ŁucjaEhhh ten mój niejadek... Już wychodzicie z okresu noworodkowego !
Aga To już 5 mieisąc ! Wow ! Jak to leci
Malka Fajnie się chustujecie z Felą
Melevis - obie jesteście przecudne !
Summer - Nie mogę uwierzyć, że Ania ma już 5 tygodni !
Ania - Oskar jest przesłodki
Minnie - Gratuluję odpieluchowania Stasia !
Kaczorka Alutka jest przesłodka i te ząbkiTo spanie w poprzek mają wspólne z moją, choć moja w 98% śpi w swoim łóżeczku, ale jak już ją wezmę do nas... To nery skopane ;P a eMek ma za darmo "Strzyżenie" brody
Rucola Już niedługo i przytulisz swojego synkaPo za tym, my przez chwilę również zastanawialiśmy się nad Różą, może drugą tak nazwiemy .... ?
Luna Masz cudny, ciążowy brzuszek i niczym się nie przejmuj ! Niektóre baby lubią podokuczać, możesz się dowiedzieć, np. że one "przytyły w ciąży 3 kg i miały prawie płaskie brzuchy ! A miesiąc po porodzie brzuchy były wklęsłe a one ważyły 20 kg mniej" Wrzuć na luz - niektórzy ludzie lubią czuć się lepsi od innych, nawet jeśli to nie prawda
No i najważniejsze - trzymam kciuki za serduszko Twojego maleństwa
I powodzenia na egzaminie !
Lunaris, Achia, Nika, Lamka jak to już jesteście w połowie ciąży ?
Olik - już ostatnia prosta !
Jeżowa Ja mam katarek do czyszczenia noskai p olecam, choć miałam oporyCo prawda Łucja nie była jeszcze chora, ale dużo ulewała, często też nosem i w takich sytuacjach trzeba było oczyścić nosek... Ostanio jak się krztusiła również bardzo się przydał... Polecam mieć w pogotowiu !
Pilik Co do "dobrych rad" - wpuszczajcie jednym uchem i wypuszczajcie drugim ! Ja w takich sytuacjach powtarzam sobie jak mantrę "to ja jestem matką, wiem co najlepsze dla mojego dziecka". Ostatnio teściowa chciała dać Małej bigos z młodej kapsuty " bo przecież to nie kiszona" .... Ehhhh... I wielkie halo że nie chcę nic dosładzać Małej i nie daję jej słodyczy (przypominam, że dopiero skończy 7 miesięcy). A ja mam cukrzycę i się boję, zresztą to nie jest dziecku potrzebne. Już nie mówię o tym, że za lekko ją ubieram, nei zakładam czapeczek, skarpetek i sweterkówJak już to kapelusik od słońca.. "Ale ubierz ją ciepło i załóż sweterek, przykryj kocykiem będzie miała zapalenie płuc"
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam i że nic nie pomyliłam ! Rośnijcie zdrowo !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:44
Bajkaaa, Minie Black, Aga9090, Achia, Rucola, lamka, olik321, Lunaris, Kaczorka, Jeżowa, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość