WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:35

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape- ja wierzę że to, że tak pięknie szyjesz dla naszych Maluszków zaowocuje bardzo szybko tym że zaraz będziesz coś szyła dla swojego. tego Ci życzę <3

Kaczorka- o to to, tak mi się właśnie wydawało z tym ubieraniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:59

Karma88, Izape_91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma też się dziś chwytam wszystkiego, żeby jakoś zleciało do jutra. Jutro rano jadę po dyplom, później do prababci się nim pochwalić i jakoś dzień minie.

Nadzieja trzymam mocno kciuki, uwierz że wszystko będzie ok :* maleństwo na pewno ma się dobrze!

Ja jestem lżejsza o tysiaka, właśnie opłaciłam egzamin wstępny na aplikację, nie ma odwrotu, czas się uczyć ;)

Rucola, reset, Karma88, Aga9090, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.reima.com/pl/Końcówki-kolekcji/Końcówki-kolekcji-niemowlęcej/Odzież-wierzchnia/Kombinezon-śpiworek-dziecięcy-Virkaten/p/510274-9140

To co ja mam jest głęboko zakopane w piwnicy i na razie nie będę go wyciągać ale to coś w tym stylu. To absolutnie nie są grube kombinezony ale dają bardzo dużo ciepła nawet w silne mrozy. Córka spała sobie spokojnie w nim, a gdy było coś poniżej -10st to tak bardziej dla siebie przykrywałam ją dodatkowo kocykiem. Więc jak dla mnie mega wygoda :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Karma też się dziś chwytam wszystkiego, żeby jakoś zleciało do jutra. Jutro rano jadę po dyplom, później do prababci się nim pochwalić i jakoś dzień minie.

Nadzieja trzymam mocno kciuki, uwierz że wszystko będzie ok :* maleństwo na pewno ma się dobrze!

Ja jestem lżejsza o tysiaka, właśnie opłaciłam egzamin wstępny na aplikację, nie ma odwrotu, czas się uczyć ;)
    Lunka czyli Twoja prababcia jest także praprababcią? Mega :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi opadły :( pisakam do Was od godziny wiadomość i poszła w pozdu bo już inaczej nie mogę napisać... wybaczcie wiec kochane, jestem, czytam, myśle o Was ale nie dam już rady drugi raz tego wszystkiego napisać :/

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po usg :) przepływy ok ilość wód wzrosła tak że jestem szczęśliwa no i moje szczęście waży 2950 :) i pani dr powiedziała że teraz to można rodzic :) (wiadomo że po sobocie ale już jest super)

Luna1993, Kaczorka, Patrycja20, Achia, emi2016, KateHawke, Karma88, Tosia2323, Jeżowa, StaraczkaNika, Kargo31, JuicyB, agulineczka, Rucola, Yoselyn82, Lunaris, mi88, Minie Black, Angelika83, Lena21, Aga9090, Siwulec, blue00, Anna Stesia, Sanka, moniśka..., olik321, Nadzieja22, Sarna84, Lusesita, JustynaG, -Mamunia-, Amal, malka, pilik, Phnappy, MamaFabianka, 91Ewela09, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Aaa miałam się pochwalić! Odpieluchowalismy Stasia! Taki prezent na 3 urodziny :D

Gratuluję :)
    Mój synek już odpieluchowany od czerwca :) Super sprawa :)
    Tyle, że niedługo kolejne pieluchy ;) Tym razem malutki rozmiar ;)

Minie Black, Lusesita, JustynaG lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ręce mi opadły :( pisakam do Was od godziny wiadomość i poszła w pozdu bo już inaczej nie mogę napisać... wybaczcie wiec kochane, jestem, czytam, myśle o Was ale nie dam już rady drugi raz tego wszystkiego napisać :/
    Ważne że jesteś :) no i znam ten ból jak się skasuje wszystko ale nic się nie przejmuj :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Bajka ale super! I ja Tosie rodziłam chyba 36+3 (jakoś tak) i wszystko było dobrze, mimo że ważyła mniej niż Zosia więc możesz odetchnąć <3 czekamy na malutką :)

Sanka dokładnie, Tosia i Zuzia to jej praprawnuczki :D

Sanka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    A co dziewczyny-już-mamusie macie do czyszczenia nosków? Ja chciałam od brata zgapić aspirator, to się okazało, że już tej firmy nie robią :( czy ten katarek do odkurzacza się serio sprawdza? Jakoś średnio to do mnie przemawia... A co z czyszczeniem w nocy w trakcie choroby na przykład? Też odkurzaczem? :D

Na maly katarek czy zwykle oczyszczanie noska dobrze sprawdzi się ręczny aspirator typu Frida. Ja katarek podłączany do odkurzacza (tez nie chciałam się do niego przekonac mimo zachwalania przez przyjaciółkę) polexcam każdemu. Nic tak dobrze nie wyciągnie gestych glutkow, a regularne odciąganie zalegającej wydzieliny to pierwszy krok do szybszego pożegnania infekcji. Dzięki temu nie schodzi na dolne drogi oddechowe i nie musimy się męczyć m.in. z zapaleniem oskrzeli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:38

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec powodzenia! :) Czekamy na same dobre informacje!

Luna piękne zdjecia :)

Jezowa ja wozilam synka (urodzony w lutym) w kombinezonie takim średnio grubym i pod kołderką z wypelnieniem.

Ja jutro idę na krzywą cukrową, którą się robi od 24 tyg. Mam wizytę w czwartek (kolejna dopiero na początku września) więc wolę iść z wynikami. Ciekawa jak zniosę wypicie tego słodkiego g... w taki upal.

Jeżowa, Luna1993, Siwulec lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to kiedy egzamin? :)

Bajka kawał kobietki masz w brzuchu. :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka świetna wiadomość :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka fantastyczne wiadomości!!!! Gratulacje!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malevis po prostu <3 kokon oczywiście doszedł, dziękuję!

Jeśli któraś z was jest w szale wekowania - jak np ja, to w biedrze promo na paprykę 3.99/kg mam w bagażniku 15 kg :D a i kurki 6.99 zł opakowanie!

Także wiecie, jakby mnie dziś i jutro mało było, to znaczy, że utopilam się w zalewie na paprykę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:16

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga może lepiej pójdź z kimś w razie jakbyś się źle poczuła? Mam nadzieję, że pójdzie szybko i w miarę sprawnie

Karma egzamin dokładnie 29 września ;) będziecie czarować żebym nie urodziła przed terminem, bo termin na 12 października :D

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo wariatka. Podziwiam i kibicuję w takim razie, żeby młoda grzecznie poczekała na po egzaminie. :)

Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo mnie ni było ale co nie co nadrobiłam, musiałam zobaczyć co u Was ;)

Flo Cudny Szymuś - gratuluję Wam z całęgo serca i życzę dużo zdrowia :)

Bajka Tak się cieszę, że jesteście już w 36 tygodniu ! Jeszze tylko kilka dni i przytuisz Zosieńkę !

Ibishka Twoja Gabi wciąga na raz tyle mleka co moja Łucja :P Ehhh ten mój niejadek... Już wychodzicie z okresu noworodkowego ! :)

Aga To już 5 mieisąc ! Wow ! Jak to leci :)

Malka Fajnie się chustujecie z Felą :)

Melevis - obie jesteście przecudne ! <3

Summer - Nie mogę uwierzyć, że Ania ma już 5 tygodni !

Ania - Oskar jest przesłodki <3

Minnie - Gratuluję odpieluchowania Stasia ! :)

Kaczorka Alutka jest przesłodka i te ząbki <3 To spanie w poprzek mają wspólne z moją, choć moja w 98% śpi w swoim łóżeczku, ale jak już ją wezmę do nas... To nery skopane ;P a eMek ma za darmo "Strzyżenie" brody :O

Rucola Już niedługo i przytulisz swojego synka :) Po za tym, my przez chwilę również zastanawialiśmy się nad Różą, może drugą tak nazwiemy .... ? :P

Luna Masz cudny, ciążowy brzuszek i niczym się nie przejmuj ! Niektóre baby lubią podokuczać, możesz się dowiedzieć, np. że one "przytyły w ciąży 3 kg i miały prawie płaskie brzuchy ! A miesiąc po porodzie brzuchy były wklęsłe a one ważyły 20 kg mniej :P" Wrzuć na luz - niektórzy ludzie lubią czuć się lepsi od innych, nawet jeśli to nie prawda :) No i najważniejsze - trzymam kciuki za serduszko Twojego maleństwa <3 I powodzenia na egzaminie !

Lunaris, Achia, Nika, Lamka jak to już jesteście w połowie ciąży ? :O

Olik - już ostatnia prosta !

Jeżowa Ja mam katarek do czyszczenia noskai p olecam, choć miałam opory :) Co prawda Łucja nie była jeszcze chora, ale dużo ulewała, często też nosem i w takich sytuacjach trzeba było oczyścić nosek... Ostanio jak się krztusiła również bardzo się przydał... Polecam mieć w pogotowiu !

Pilik Co do "dobrych rad" - wpuszczajcie jednym uchem i wypuszczajcie drugim ! Ja w takich sytuacjach powtarzam sobie jak mantrę "to ja jestem matką, wiem co najlepsze dla mojego dziecka". Ostatnio teściowa chciała dać Małej bigos z młodej kapsuty " bo przecież to nie kiszona" .... Ehhhh... I wielkie halo że nie chcę nic dosładzać Małej i nie daję jej słodyczy (przypominam, że dopiero skończy 7 miesięcy). A ja mam cukrzycę i się boję, zresztą to nie jest dziecku potrzebne. Już nie mówię o tym, że za lekko ją ubieram, nei zakładam czapeczek, skarpetek i sweterków :P Jak już to kapelusik od słońca.. "Ale ubierz ją ciepło i załóż sweterek, przykryj kocykiem będzie miała zapalenie płuc" :P

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam i że nic nie pomyliłam ! Rośnijcie zdrowo ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:44

Bajkaaa, Minie Black, Aga9090, Achia, Rucola, lamka, olik321, Lunaris, Kaczorka, Jeżowa, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie w takim razie czekam w styczniu na zdjęcia z wkładzikową <3 cieszę się, że doszedł cały i zdrowy, bo nie wiedziałam, jak to ustrojstwo zapakować :D

Minie Black lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ