X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dobre wieści na wizytach :)

Rucola lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka no fakttycznie brzuch do porodu... OMG

Co do wagi u mnie od stanu 0 jest na plusie 11,5-12kg i już by mogło tak pozostać ;p
    Plus płaska dupa w pakiecie ;/ ( to akurat mogłoby się zmienić po porodzie )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 09:39

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę poporodową.. niecałe 6 tygodni bez "samolotu" i czuję sie jakbym z rok nie była ;)

A co do wagi.. z 14 kg spadło 9,5 do tej pory a z resztą będzie trzeba powalczyć. Chociaż dobry 1 kg to chyba w biuście doszedł.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, moja pupa też się aż prosi o trochę sportu i przysiadów.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja też jak widać z tych płaskodupnych i niestety przez 2 lata chodzenia na siłownię i robienia przysiadów (w pewnym momencie nawet około 150 tygodniowo z obciążeniem od 40 do 60kg) i niestety nic to nie zmieniło w kwestii pośladków. :-P
    Także z genami czasem nie wygrasz.

Ale po porodzie na pewno będę walczyć dalej. :-D

U mnie już prawie 6kg na plus, więc boję się że skończy się na 20-tu. :-P

• olik321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka na papuę extra działają podbiegi pod górkę i trampolina ;p
    ja po roku tramp miałam pupę jak marzenie, teraz gorzej ;p

Ale nadrobię :) zresztą maluchy wynagrodzą wszystko :)

Summer to i tak chyba super!! Wiem, że dla kobiety każdy kg jest ważny, ale w ciąży przytyłaś książkowo i teraz powoli wszystko będzie spadać zobaczysz :)

Idę robić kawę mrożoną.. mam co prawda dom do odkurzenia i przydałoby się podłogi umyć, ale nie mam sił ani weny ;)
    Kawa i książka lepiej brzmią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 09:55

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trampolina nie jest polecana na pewno po ciąży i w ciąży, bo bardzo osłabia mięśnie dna miednicy. A bieganko na pewno uskutecznię, jeśli będę miała czas i chęci. :-D

Summer spokojnie w trakcie karmienia zrzucisz bez problemu te kilka kg. Moja przyjaciółka po 4 miesiącach ważyła już mniej niż przed zajściem w ciążę, a przytyła w ciąży też około 15kg.

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dupcię mi super działał fitness - TBC, ABT. Jedynie na to chodziłam + na jogę przez chwilę.

Ale te dwa rodzaje zajęć tak fajnie ujędrniły tłusty tyłek, że aż mi się podobał. Po porodzie po jakimś czasie będę chciała wrócić na zajęcia, mam nadzieję, że będzie to realne.

Generalnie z waga jest tak, że najwięcej kg dochodzi w III trymestrze jak Maluch konkretnie przybiera, prawda?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, trampy muszę odpuścić na dłuższy czas, zresztą wszystko na spokojnie.
    U mnie też kumpelka przytyła w ciąży 15 kg a teraz wygląda jak patyczak.. jest 6 kg szczuplejsza niż przed ciążą. Maluchy wyciągną wszystko

Karma u mnie najwięcej doszło w 2 trymestrze. Teraz w 3 w sumie nie wiele mniej zalezy kiedy urodzę i ile jeszcze uzbieram ;p

Brzuch na pewno bardzo szybko teraz rośnie i obniża się z dnia na dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 09:58

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciąży doszło 16kg, a na plusie jeszcze 5,5kg zostało, ale mam wrażenie że wszystko prawie w piersiach siedzi bo spodnie sprzed ciąży ubiorę a w dopasowanych bluzkach czy sukienkach nie ma szans żebym się zmieściła...
    Lamka ten ktoś chyba kobiety w ciąży nie widział...!
    A co do komentarzy jeszcze... była u mnie teściowa, karmiłam małą i jaki komentarz od razu? „Ale ci się rozstępy na piersiach zrobiły”, ja na to tylko powiedziałam „przynajmniej na brzuchu nic nie mam” to zaczęła mówić ze to nie możliwe bo miałam ogromny brzuch a do tego się nie smarowałam niczym :p a brzuch teściowej to rozstęp ma rozstępie...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra najmniej w swoim życiu ważyła właśnie po porodzie. I wtedy też była najszczuplejsza . I taką wagę z dobry rok utrzymywała. Mówi że łezka jej się w oku kręci jak ogląda te zdjęcia :p
    Ja mam na razie +4,5. Zobaczymy jak będzie dalej. Nie mam pojęcia ile mogę w sumie przytyć. W sensie ile byłoby najrozsądniej. W ogóle czy mamy na to jakiś wpływ? wiadomo, oprócz słabej diety :p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karma i Lamka piękne brzuszki!!! Lamka no Twój to faktycznie już do porodu, pakuj torbę do szpitala... A tak serio, to piękny brzuszek, idealny do tygodnia ciąży, w którym jesteś! Na gadanie innych trzeba serio zamknąć uszy :/

Summer i Pilik i tak już dużo Wam spadło tych dodatkowych kilogramów! Przecież nie tak dawno urodziłyście :) Pilik komentarze teściowej urocze, ja naprawdę nie rozumiem co Ci ludzie mają za czelność i czemu czują, że mają przyzwolenie komentować WSZYSTKO, tylko dlatego, że jesteś po porodzie lub w ciąży... Jakaś akcja społeczna by się przydała w tym temacie :/

Minie zazdroszczę pasji do robienia zapasów na zimę, ja to bym nawet nie wiedziała jak się za to zabrać, nigdy nic nie robiłam i w sumie nawet nie wiem na co miałabym ochotę, żeby się w tych słoikach znalazło :D

Karma, Luna i Rucola to od 16 moje kciuki i moje myśli są dla Was dziewczyny! :) :) :)

Miłego dnia, lecę na działkę babci ukraść trochę śliwek :D

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj gadałam z emkiem odnośnie komentarzy do kobiet w ciąży i on nie widzi w nich problemu! Tak samo jak fakt, że każdy cię mierzy w galerii jakbyś była ufo.
    Twierdzi, że w ciąży tycie jest normalnym stan i fakt, że się ciało zmieni, więc komentarze nie powinny nas dziwić.
    Tak się wkurzyłam, że mu od razu wypaliłam, że odchudza się 3 tyg i nic nie schudł, a on, że jestem niemiła.
    A ja , że nie, poprostu to normalny stan rzeczy, że skoro wieczorem się "żre" to się nie chudnie :)

Także tego chyba zrozumie ;p ;p

Jeżowa, lamka, Kargo31, Karma88, Achia, Nadzieja22, Lunaris, JustynaG, Lusesita, summer86, Rucola, KateHawke, Kaczorka, pilik, Aga9090, Emiilka, MamaFabianka, Lena21, Tosia2323 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty!
    U mnie w ciąży doszło 15.5 a spadło ok 22-23kg na ten moment wiec się śmieje że dla mnie ciąża to najlepsze odchudzanie :)

lamka, Rucola, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dobra jesteś :)

Ja liczę że po porodzie zrzuce więcej niż przytyłam ale to dlatego że byłam duża przed ciąża także myślę że najtrudniej nie będzie hehe :)

Yoselyn odezwij się co u ciebie bo widziałam że lajkowalas wpisy, daj tylko znać że jest ok

A Flowwer to mogła już wyjść do domu skoro cc było w piątek :) eh ale zazdroszczę dziewczynom które są już w domu, dziś położna się pytała co będę robić w domu jak wrócę a ja ze będę wychowywać dziecko :) :)

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik zrobiłaś mi dzień tym tekstem do emka <3 umarłam ze śmiechu :-D

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik te chłopy są niemożliwe. Ubodło go trochę pewnie? :D :D :D
    Jak na własnej skórze się przekonają o co kaman to zaczynają inaczej patrzeć. Ha ha ha.

Dzięki za kciuki dzisiejsze i za te mile słowa. Brzuszki w ciąży są piękne. Jak sie tyle czasu na niego czekało to leję w tej chwili na to co inni o nim mówia. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!

Rano zaczęłam od Dinusiów bo laski podkręciły obroty na maksa :D a potem rozdzwoniły się telefony! Czasem przez cały dzień cisza a jest dzień że jeden za drugim dzwoni i nie ma bata żeby się opędzić.

Cudne brzuszki macie zgrabniutkie <3 Lamka komentarze o Twoim brzuchu są chyba od osób które nie widziały zbyt wiele ciężarnych...

Luna, Karma, Rucola, Mamunia życzę Wam udanych wizyt!

W nocy mieliśmy burzę i wreszcie zrobiło się chłodniej! Mimo to i tak dziś siedzę w domu ile się da :P

Justyna leczo jeśli jest bez mięsa możesz trzymać poza lodówką. To z mięsem lepiej zamrozić. Już mi się kiedyś zepsuło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 10:55

-Mamunia- lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik brawo! :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja czekam juz w kolejce na ktg, później wizyta.
    Upał jak zwykle daje się we znaki.
    Ja przez całą ciążę mam +7kg (tydzień temu byłam wazona).
    Zrobię po wizycie ostatnie zdjęcie na pamiątkę,bo coś czuję w kościach ze jutro lekarz rozwiąże ciążę (oby) :)

Bajkaaa, JustynaG, olik321, Jeżowa, Rucola, KateHawke, Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ