X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w szoku, że nam gin przełączył na 3D, poobracał z każdej strony i pokazywał co gdzie jest. Super to było :) Szkoda, że kolejne dwa badania będą w ciągu dnia i mąż raczej nie da rady być ze mną. Gin obiecał co drugie badanie robić wieczorem, żeby i mąż pooglądał :)

Karma i Lamka śliczne brzuszki <3

Ja uwielbiam ciążowe brzuchy, dla mnie każdy jest piękny :)

Z okazji pomyślnej wizyty zamówiłam segregator ciążowy i poduchę :) Dzięki Lunaris za polecenie tego gniazda, okazało się, że mam dokładnie takie samo w spadku po przyjaciółce :) Jednak wkurza mnie zamek wewnątrz, bo trze mi nogę. Poduchę właśnie z motherhood kupiłam.

Jeszcze raz kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela daj koniecznie znać co lekarz powiedział! :)

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno napisze.
    No chyba że pójdę na porodowke ;)

by7mistake, Karma88, Achia, Rucola, KateHawke, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do wizytujących - antyXa i d-dimery do dupy, więc idę się pokazać pani immunolożce... A że niedaleko jest sklep Mamaija, to zaciągnę tam męża i zrobimy wózkowy zwiad :)

Karma i Lamka - idealne brzuszki :) Współczuję siniaczków. Mi się zrobił 1 ale na 8 cm po tym jak doktor mi pougniatał to miejsce na połówkowych - wyglądam jak obcy :/

Co do komentarzy o tyciu, to ja mam to szczęście że praktycznie wszystkie kolezanki juz przeszły przez to samo i wiedzą jak takie komentarze wkurzają. Raczej nie słyszałam "masz spory brzuch" tylko "spore juz to dzieciątko" itd. Doceniam ;)

Spokojnego dnia i samych przyjemnych wiadomości!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela powodzenia :-)

Nadzieja, mnie dziwi, że gin był na tyle odważny, żeby obstawiać płeć u 9-tygodniowej dzidzi. :-D Ale najważniejsze, że wygląda na zdrowe i jest urocze :-)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jakbyś jutro urodziła to zapamiętam tą datę bo to też i moje urodziny :) także trzymam kciuki za dobre wiadomości :)

Eh czekam na obchod i doczekać się nie mogę a zaraz przyjdą ciśnienie mierzyć no i od 12 ktg ale skoro takie opóźnienie to pewnie ktg będzie podczas obiadu, wiem że dziś mi nic nie powiedzą na obchodzie ale ja zawsze czekam jak głupia na niego hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale nadrobię wieczorem, bo jestem w jednym biegu

Mam to!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7624e0fc78c0.jpg

olik321, Nadzieja22, Karma88, Lusesita, Bajkaaa, JustynaG, Achia, 91Ewela09, lamka, Jeżowa, Rucola, ibishka, Sanka, Patrycja20, summer86, Kargo31, Lunaris, Kaczorka, Siwulec, pilik, Aga9090, Angelika83, Emiilka, -Mamunia-, Lena21, Tosia2323 lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka na poprzedniej wizycie już wspominał o synu. On bazował chyba na tej teorii z której strony macicy będzie łożysko ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna brawo Ty! :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mowa o wadze to u mnie wygląda to tak:
    1 trymestr: -2kg
    2 trymestr: +8,3kg
    3 trymestr: obecnie +6kg
    czyli ponad 12kg na plusie... aż się boję z jaką wagą skończę....
    Cały czas liczę na to, że nie przekroczę 15kg.
    olik321 wrote:
    Wczoraj gadałam z emkiem odnośnie komentarzy do kobiet w ciąży i on nie widzi w nich problemu! Tak samo jak fakt, że każdy cię mierzy w galerii jakbyś była ufo.
    Twierdzi, że w ciąży tycie jest normalnym stan i fakt, że się ciało zmieni, więc komentarze nie powinny nas dziwić.
    Tak się wkurzyłam, że mu od razu wypaliłam, że odchudza się 3 tyg i nic nie schudł, a on, że jestem niemiła.
    A ja , że nie, poprostu to normalny stan rzeczy, że skoro wieczorem się "żre" to się nie chudnie :)

Także tego chyba zrozumie ;p ;p
    hahahahaha!

Zazwyczaj, w stosunku do ludzi - nie komentuje się ich wagi/rozstępów/cellulitu. Ewentualnie chwali się gdy wyglądają lepiej. Ale w przypadku ciężarnych/kobiet które niedawno urodziły czuje się potrzebę skomentowania jak wygląda, czy ma rozstępy czy nie... Nie wiem, to sposób na dowartościowanie się? "teraz taka piękna już nie będziesz" ?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Od od nie wagi, to ja w moim odczuciu, wyglądam jak walen. Gorzej chyba niż zaraz po porodzie.
    Miały być kilometrowe spacery z mala, a ona do konca 3 miesiąca darla się w wózku jakby ja w tyłek parzyl.
    Teraz zrobiła się trochę bardziej cywilizowana.
    Dziś krótki spacer do Biedronki zaliczony, a teraz śpi księżna w wózku w ogrodzie już 2 godziny.
    Obiad zrobiłam wczoraj. Wyszedł mi 5cio litrowy har leczo hehe także zapraszam :-)
    Sprzątać mi się nie chce.

Bajka zawsze jak czytam twój poranny raport to się usmiechne. Tak się cieszę że już jesteś z Zosia w bezpiecznym terminie.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o komentowanie. Mam taką nową sąsiadkę. Jak byłam tydzień przed porodem to córka starsza złapała jakiegoś wirusa. Ala noc w plecy bo miała gorączkę, a ja rano jeszcze na badania. Po powrocie z badań wysiadam pod domem z auta, z ona akurat z pracy wracała. I co ? Zaraz po cześć uyszalam ' ojej ale Ty źle wyglądasz....
    Tak więc szkoda słów.
    Zmykam bo księżna wstała.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita miło mi :)

Ja też planuje długie spacery a co z tego wyjdzie to się okaże, ja bym z miłą chęcią wpadła na leczo a i bym posprzątala z miłą chęcią :) tylko pewnie jak już będę mogła sprzątać u siebie w domu to nie będę miała siły ani ochoty

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie drugi raz z rzędu spora obsuwka.
    Gin wyszedł na jakiś zabieg, a przede mną 17 osób :/
    Wysłałam Emka po loda na ochlode,bo wykończyć się można w tej poczekalni.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka zostało Ci 5 tygodni, więc myślę że na pewno 15kg nie przekroczysz, bo pod koniec waga tak nie wzrasta. Zresztą Ty wyglądasz tak zgrabnie, że nie zaszkodziłoby Ci to tak czy siak. :-)

Ej serio myślę o jakiejś akcji społecznej nt. komentowania ciężarnych i świeżo upieczonych mam. Przecież to jest jakieś chore.

Nadzieja u mnie ta teoria się nie sprawdziła - mam łożysko po lewej, a mam chłopca. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 11:45

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś się zastanawiała czy zrobić zamówienie u IZAPE to szczerze polecam! właśnie u mnie był listonosz z paczką :) na żywo rzeczy jeszcze pięknejsze niż na zdjęciach! no po prostu cudaa!

lamka, Karma88, Lunaris, Siwulec, pilik, blue00, Aga9090, Emiilka, -Mamunia-, Lena21 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty.

Bajka, ale ten czas leci! Już tak blisko!

Super macie brzuchy. Lamka nie przejmuj się komentarzami, bo myślę, że Twój brzuch jest idealny jak na ten etap ciąży.

My po wizycie położnej. Fela ma już 3810g, więc ładnie przybiera. Była w zastępstwie inna położna i konkretniejsza mi się wydawała niż poprzednia. Dała sporo przydatnych rad.

Mi z tych 15 co przytyłam zostało jeszcze 5,5. Chyba nie najgorzej wyglądam bo emek ostatnio już dwa razy wlazł do mnie pod prysznic stęskniony czułości ;) ale to co zostało pewno szybko nie zniknie bo tyle słodyczy co teraz to dawno nie jadłam ;)

Karma88, Bajkaaa, KateHawke, olik321, pilik, Aga9090, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na szybkiego odebrałam wyniki moje crp Turbilatex wynosi 12,44 czyli dodatni bo norma do 5 czyli o co chodzi. Z czym to się wiąże wizytę mam na 16.20 obiecuje ze nadrobie ale póki co mam stresu w pracy. I mało czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 11:56

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, no własnie mam wrażenie, że teraz tyję od powietrza... Wchodzę na wagę raz w tygodniu i za każdym ponad pół kilo więcej.

Melevis, zerkniesz na tę chustę: https://littlefrog.shop/product-pol-3689-Chusta-tkana-Little-Frog-Beryl-4-2-m.html
    Czy coś takiego byłoby dobre na początek? Tylko w opisie jest, że ta długość jest na rozmiar XS-S. Ja nosiłam rozmiar S a eMek L/XL.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia własnie też czekam na moją przesyłkę od Izuni i się doczekać nie moge. Będzie dziś albo jutro, bo jak zwykle utknęła w Warszawie :)

Malka super wiadomość. Niech Felka rośnie, rośnie! :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ