Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam w szoku, że nam gin przełączył na 3D, poobracał z każdej strony i pokazywał co gdzie jest. Super to było
Szkoda, że kolejne dwa badania będą w ciągu dnia i mąż raczej nie da rady być ze mną. Gin obiecał co drugie badanie robić wieczorem, żeby i mąż pooglądał
Karma i Lamka śliczne brzuszki
Ja uwielbiam ciążowe brzuchy, dla mnie każdy jest piękny
Z okazji pomyślnej wizyty zamówiłam segregator ciążowy i poduchęDzięki Lunaris za polecenie tego gniazda, okazało się, że mam dokładnie takie samo w spadku po przyjaciółce
Jednak wkurza mnie zamek wewnątrz, bo trze mi nogę. Poduchę właśnie z motherhood kupiłam.
Jeszcze raz kciuki za dzisiejsze wizytyLunaris, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dołączam do wizytujących - antyXa i d-dimery do dupy, więc idę się pokazać pani immunolożce... A że niedaleko jest sklep Mamaija, to zaciągnę tam męża i zrobimy wózkowy zwiad
Karma i Lamka - idealne brzuszkiWspółczuję siniaczków. Mi się zrobił 1 ale na 8 cm po tym jak doktor mi pougniatał to miejsce na połówkowych - wyglądam jak obcy
Co do komentarzy o tyciu, to ja mam to szczęście że praktycznie wszystkie kolezanki juz przeszły przez to samo i wiedzą jak takie komentarze wkurzają. Raczej nie słyszałam "masz spory brzuch" tylko "spore juz to dzieciątko" itd. Doceniam
Spokojnego dnia i samych przyjemnych wiadomości!
-
nick nieaktualny
-
Ewelina jakbyś jutro urodziła to zapamiętam tą datę bo to też i moje urodziny
także trzymam kciuki za dobre wiadomości
Eh czekam na obchod i doczekać się nie mogę a zaraz przyjdą ciśnienie mierzyć no i od 12 ktg ale skoro takie opóźnienie to pewnie ktg będzie podczas obiadu, wiem że dziś mi nic nie powiedzą na obchodzie ale ja zawsze czekam jak głupia na niego hehe -
nick nieaktualnyPrzepraszam ale nadrobię wieczorem, bo jestem w jednym biegu
Mam to!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7624e0fc78c0.jpgolik321, Nadzieja22, Karma88, Lusesita, Bajkaaa, JustynaG, Achia, 91Ewela09, lamka, Jeżowa, Rucola, ibishka, Sanka, Patrycja20, summer86, Kargo31, Lunaris, Kaczorka, Siwulec, pilik, Aga9090, Angelika83, Emiilka, -Mamunia-, Lena21, Tosia2323 lubią tę wiadomość
-
Lamka na poprzedniej wizycie już wspominał o synu. On bazował chyba na tej teorii z której strony macicy będzie łożysko
-
Jeśli mowa o wadze to u mnie wygląda to tak:
1 trymestr: -2kg
2 trymestr: +8,3kg
3 trymestr: obecnie +6kg
czyli ponad 12kg na plusie... aż się boję z jaką wagą skończę....
Cały czas liczę na to, że nie przekroczę 15kg.
olik321 wrote:Wczoraj gadałam z emkiem odnośnie komentarzy do kobiet w ciąży i on nie widzi w nich problemu! Tak samo jak fakt, że każdy cię mierzy w galerii jakbyś była ufo.
Twierdzi, że w ciąży tycie jest normalnym stan i fakt, że się ciało zmieni, więc komentarze nie powinny nas dziwić.
Tak się wkurzyłam, że mu od razu wypaliłam, że odchudza się 3 tyg i nic nie schudł, a on, że jestem niemiła.
A ja , że nie, poprostu to normalny stan rzeczy, że skoro wieczorem się "żre" to się nie chudnie
Także tego chyba zrozumie ;p ;p
Zazwyczaj, w stosunku do ludzi - nie komentuje się ich wagi/rozstępów/cellulitu. Ewentualnie chwali się gdy wyglądają lepiej. Ale w przypadku ciężarnych/kobiet które niedawno urodziły czuje się potrzebę skomentowania jak wygląda, czy ma rozstępy czy nie... Nie wiem, to sposób na dowartościowanie się? "teraz taka piękna już nie będziesz" ? -
Witam. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Od od nie wagi, to ja w moim odczuciu, wyglądam jak walen. Gorzej chyba niż zaraz po porodzie.
Miały być kilometrowe spacery z mala, a ona do konca 3 miesiąca darla się w wózku jakby ja w tyłek parzyl.
Teraz zrobiła się trochę bardziej cywilizowana.
Dziś krótki spacer do Biedronki zaliczony, a teraz śpi księżna w wózku w ogrodzie już 2 godziny.
Obiad zrobiłam wczoraj. Wyszedł mi 5cio litrowy har leczo hehe także zapraszam
Sprzątać mi się nie chce.
Bajka zawsze jak czytam twój poranny raport to się usmiechne. Tak się cieszę że już jesteś z Zosia w bezpiecznym terminie.
-
A jeśli chodzi o komentowanie. Mam taką nową sąsiadkę. Jak byłam tydzień przed porodem to córka starsza złapała jakiegoś wirusa. Ala noc w plecy bo miała gorączkę, a ja rano jeszcze na badania. Po powrocie z badań wysiadam pod domem z auta, z ona akurat z pracy wracała. I co ? Zaraz po cześć uyszalam ' ojej ale Ty źle wyglądasz....
Tak więc szkoda słów.
Zmykam bo księżna wstała. -
Lusesita miło mi
Ja też planuje długie spacery a co z tego wyjdzie to się okaże, ja bym z miłą chęcią wpadła na leczo a i bym posprzątala z miłą chęciątylko pewnie jak już będę mogła sprzątać u siebie w domu to nie będę miała siły ani ochoty
-
nick nieaktualnyJustynka zostało Ci 5 tygodni, więc myślę że na pewno 15kg nie przekroczysz, bo pod koniec waga tak nie wzrasta. Zresztą Ty wyglądasz tak zgrabnie, że nie zaszkodziłoby Ci to tak czy siak.
Ej serio myślę o jakiejś akcji społecznej nt. komentowania ciężarnych i świeżo upieczonych mam. Przecież to jest jakieś chore.
Nadzieja u mnie ta teoria się nie sprawdziła - mam łożysko po lewej, a mam chłopca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 11:45
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jakby któraś się zastanawiała czy zrobić zamówienie u IZAPE to szczerze polecam! właśnie u mnie był listonosz z paczką
na żywo rzeczy jeszcze pięknejsze niż na zdjęciach! no po prostu cudaa!
lamka, Karma88, Lunaris, Siwulec, pilik, blue00, Aga9090, Emiilka, -Mamunia-, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za wizyty.
Bajka, ale ten czas leci! Już tak blisko!
Super macie brzuchy. Lamka nie przejmuj się komentarzami, bo myślę, że Twój brzuch jest idealny jak na ten etap ciąży.
My po wizycie położnej. Fela ma już 3810g, więc ładnie przybiera. Była w zastępstwie inna położna i konkretniejsza mi się wydawała niż poprzednia. Dała sporo przydatnych rad.
Mi z tych 15 co przytyłam zostało jeszcze 5,5. Chyba nie najgorzej wyglądam bo emek ostatnio już dwa razy wlazł do mnie pod prysznic stęskniony czułościale to co zostało pewno szybko nie zniknie bo tyle słodyczy co teraz to dawno nie jadłam
Karma88, Bajkaaa, KateHawke, olik321, pilik, Aga9090, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja na szybkiego odebrałam wyniki moje crp Turbilatex wynosi 12,44 czyli dodatni bo norma do 5 czyli o co chodzi. Z czym to się wiąże wizytę mam na 16.20 obiecuje ze nadrobie ale póki co mam stresu w pracy. I mało czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 11:56
-
Lamka, no własnie mam wrażenie, że teraz tyję od powietrza... Wchodzę na wagę raz w tygodniu i za każdym ponad pół kilo więcej.
Melevis, zerkniesz na tę chustę: https://littlefrog.shop/product-pol-3689-Chusta-tkana-Little-Frog-Beryl-4-2-m.html
Czy coś takiego byłoby dobre na początek? Tylko w opisie jest, że ta długość jest na rozmiar XS-S. Ja nosiłam rozmiar S a eMek L/XL. -
Achia własnie też czekam na moją przesyłkę od Izuni i się doczekać nie moge. Będzie dziś albo jutro, bo jak zwykle utknęła w Warszawie
Malka super wiadomość. Niech Felka rośnie, rośnie!Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia