Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusesita wrote:Juicyb kupilas ten, który mi pokazywalas?
Co do butelek też waham się między Mobi a Tommee Tippee. W tych drugich podoba mi się to, że posiadają wkładkę a.ntykolkowa
Tak, dokładnie ten
https://www.aptekagemini.pl/lovi-laktator-elektroniczny-prolactis-48191.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:28
-
Bajkaaa, mi to do tej pory nie przeszło, najlepiej byłoby jakby był już brzuszek i nie trzeba było mówić
A póki co przyjęłam strategię, że informuję kolejne osoby po wizytach, bo wtedy mam 2-3 dni radości i luzu i wiary w to, że będzie dobrze.mi88 lubi tę wiadomość
-
Aiwlys - nie no pewnie, że każdy robi jak mu lepiej tak tylko pytam.
Nasza Luśka gardzi butelką.. A smoczkiem aż się krztusi :p więc cycek jest do wszystkiego. Tyle dobrego, że sprawia mi to coraz więcej przyjemności
I karmić zamierzam jak najdłużej się da.JuicyB, Jadranka, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Ruth wrote:Mi ludzie na wsi gratulują, a my informowaliśmy tylko rodziców hihi..ach te teściowe;-)
Ja pamiętam jak my powiedzieliśmy moim rodzicom. Najpierw pokazałam USG mamie, chwilę potem tacie, a mama poszła do kuchni. Po chwili poprosiłam ich, aby nikomu jeszcze nie mówili, bo jest jeszcze wcześnie. A tu się okazało, że mama zdążyła przez telefon (jak? kiedy?) wygadać to szwagierce, więc do końca mojej wizyty u nich wiedziała już cała rodzina -
Dziewczyny, a ma któraś z Was (albo planuje) laktator ręczny? Bo ja się bardzo Nastawiam na kp, jak się uda to chciałabym karmić rok, dopuki do pracy nie pójdę, i myślę że jeśli by poszło "zgodnie z planem" to laktator byłby mi potrzebny do okazjonalne odciągania jak mała zostanie z tatą czy babcią.
Wstępnie wybrałam Canpol babies basic 12/205 - 50, ma lepsze opinie niż reczny Avent...
A butelkę mam na razie jedną małą Avent, dostałam na warsztatach laktacyjnych, kupię więcej po porodzie jeśli będą potrzebneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:57
Sarna84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJadranka wrote:Dziewczyny, a ma któraś z Was (albo planuje) laktator ręczny? Bo ja się bardzo Nastawiam na kp, jak się uda to chciałabym karmić rok, dopuki do pracy nie pójdę, i myślę że jeśli by poszło "zgodnie z planem" to laktator byłby mi potrzebny do okazjonalne odciągania jak mała zostanie z tatą czy babcią.
Wstępnie wybrałam Canpol babies basic 12/205 - 50, ma lepsze opinie niż reczny Avent...Jadranka lubi tę wiadomość
-
Przy starszym synu miałam elektryczny lovi, do niego standardowo jest rączka do odciągnąć ręcznego, z elektrycznego skorzystałam tylko kilka razy, był głośny i paradoksalnie wcale nie ciągnął lepiej niż ręczny. Teraz zamierzam ponownie kupić lovi ale tylko ręczny. Świetnie dawał rade, a prawda jest taka ze nic tak doskonale nie rozbuja laktacji jak dziecko,odpowiednie przystawienie i efektywne ssanie malucha. Karmiłam długo, bo aż 2 lata, mój syn nigdy nie zaakceptował butelki ani mm.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f29f95e9643.pngJadranka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba każdy ma inne doświadczenia i każdej co innego było przydatne. U mnie świetnie przy problemach z laktacja poradził sobie ręczny avent, wręcz tak dobrze, że miałam nawał pokarmu i laktator później służył mi tylko do koniecznych wyjść z domu. Dlatego mimo Tego, że mam bardzo dobra opinie o nim to cena za parę odciagniec jest zbyt duża. A zdecydowałam się na Tommy dlatego, że ma mniejszy przepływ mleka, co zapobiega kolka, a do laktatora dołączona jest butelka. ☺
-
Summer to dobre rozwiązanie
A czy u mnie zleci? Ja jak ktoś u mnie dowiaduje się że jestem w ciąży i pyta który to tydzień to ja mówię że sam począteczek, nie wiem czemu mam takie wrażenie że dla ludzi ciąża która ma kilka tygodni to nie ciąża dopiero jak się mówi 13-15 tydz to jakoś tak że faktycznie to ciąża ehh taka mam rozkmine
Aha dziewczyny czy wy też tak mialyscie że nagle źle się czulyscie tak jakby słabo niedobrze a po chwili przechodziło? Bo nie wiem na ile to objaw ciąży a na ile moja głowa, bo ja jem normalnie (wręcz za dużo) więc to nie z głodu -
aiwlys wrote:Kaczorka oczywiście, że chce. Ale z racji cc, wiem jaki miałam problem z laktacja na początku. Poza tym każdego to indywidualna sprawa i ja nie chce karmić dłużej jak pół roku. Ale może się to jeszcze zmieni.
aiwlys, Jadranka lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Bajka mi co chwile piszczy w uszach i mroczki w oczach, serce wpada w galop a przy dluzszej rozmowie tchu mi brakuje jak u astmatyka nos non stop zatkany i kicham co chwilę, śmieje się że mam alergię na ciążę
Nie szczególnie na to zwracam uwagę bo raz jest lepiej raz gorzej ale to normalne w naszym stanie.
Delektuje się tym stanem
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄