Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ee ja tez panikuje, ale nic Wam nie pisze, bo to dodatkowo mnie nakreca. Ale nie nie bede ukrywac, ze marze o tym zeby zobaczyc juz zarodek/zarodki a najlepiej z serduszkami.... moze nie zwariuje do czwartku...
Z moich wyliczen owu byla 19 dc wiec odliczam 5 dni, to dzis jestem w 5tym tyg i 3cim dniu ciąży. Z objawów to na początku rozciąganie w dole brzucha, teraz sie zdarzy jak sie przemecze i ból piersi cały czas, są nabrzmiałe. Kupiłam stanik sportowy do spania a na co dzien chodze w bawełnianym, bez fiszbin, bo strasznie mnie urażają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 22:34
innamorata88 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Flo a Ty jestes cały czas na encortonie ? Bo jesli tak to pamietaj o suplementacji potasu. Sterydy mocno go wyplukuja a efektem ubocznym są kołatania serca
Dziś czuję się właśnie bardzo kiepsko od południa duszności i kołatanie serca z bólem przy mostku a cały czas leżę.
Potas biorę cały czas ale zastanawiam się czy jutro nie zrobić jonogramu.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Jadranka sama słodycz takie cudeńka !!!!
Ja właśnie oglądam w Auchan ale rozpinane po środku.Jadranka lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Dziś czuję się właśnie bardzo kiepsko od południa duszności i kołatanie serca z bólem przy mostku a cały czas leżę.
Potas biorę cały czas ale zastanawiam się czy jutro nie zrobić jonogramu.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Zdecydownaie zrob, mi gin zaraz po usg zlecił. Na razie mam wszystko w normie, ale blisko dolnej granicy...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A który potas bierzesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 23:28
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJa w ciazy z synem też nie korzystałam z pierwszeństwa. I mówię tu też o lekarzu rodzinnym czy aptekach. Teraz jak widzę jak te wszystkie schorowane starsze panie BIEGNĄ wręcz i wpychaja się gdzie popadnie to wchodzę przed nimi.
Jadranka lubi tę wiadomość
-
Ja jutro idę na krzywą cukrową (bleeeeeeee) i już się boję kolejki. U nas w przychodni stoi się najpierw do rejestracji a później do pokoju pobrań, więc będę musiała się wpychać dwa razy, czyli 2x więcej chętnych do zabicia mnie a zwykle się przed drzwiami tłoczy co najmniej 20 osób
-
Ja wlasnie siedze na krzywej, a tak goraco jest na poczekalni ze jesli zrobi mi sie slabo to chyba z tego ciepla, poki co slodycz nie przeszkadza. Chociaz w pierwszej ciazy slabo zrobilo mi sie po godzinie.
Wykorzystuj, wpychaj sie, przeciez nie bedziesz tyle bez jedzenia siedziala, maluszek Cie skopie jak tak go zaglodzisz -
Cześć ciotki dzidziol zagadka, pepowina dalej między nogami, a jak lekarz zaczął zaglądać co tam jeszcze widać to zaczął kopać, jak szalony:-) szykuje się mały bomelwk, bo póki co 9cm mamy zaczyna się rozchodzic spojenie powoli i mamy dużo leżeć.. nie wiem, czy da się więcej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19550f2ab637.jpgJadranka, aiwlys, Sarna84, Flowwer, Rucola, Lusesita, pawojoszka, pilik, JuicyB, Izolda90, olik321, Bajkaaa, Bocianiątko, JustynaG, Paulina.G lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJadranka wrote:Ja jutro idę na krzywą cukrową (bleeeeeeee) i już się boję kolejki. U nas w przychodni stoi się najpierw do rejestracji a później do pokoju pobrań, więc będę musiała się wpychać dwa razy, czyli 2x więcej chętnych do zabicia mnie a zwykle się przed drzwiami tłoczy co najmniej 20 osób
-
nick nieaktualny
-
Jadranka wrote:Ruth, śliczny Maluszek
Uważaj na siebie. Miałaś poprzednio cesarkę? (Chyba Cię nie pomyliłam że to trzecie? ) -
Hej dziewczynki. Ja melduje się po weekendzie w górach. Pogoda była marna, ale wyjazd i yak udany
Tak piszecie o różnych bólach.. A mnie nic nie boli. W sumie to w niektórych momentach byłabym w stanie zapomnieć, że jestem w ciąży tylko śluz mnie zalewa. Szczególnie jak trochę pospaceruję.Rucola lubi tę wiadomość
-
Witam. Ja aktualnie jestem na urlopie w górach, mam zamiar zaraz iść na stok do męża,ktory od 10 katuje narty
A jeśli chodzi o bóle ciążowe, to ja nie mam już w o ogóle,poza ubogim menu. Na mało rzeczy mam ochotę.
Miłego dnia ❤Flowwer, Rucola, Ruth, Sarna84, Karolina90, JustynaG, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szacun dla Was za opanowanie przy krzywej cukrowej.
Ja dziś pojechałam, bo mialam oprócz krzywej kilka badan do zrobienia.
Dałam ciała po całości. Już drodze do przychodni było mi niedobrze, bo głodna zaczęłam sie robic.
Pierwsze lyki glukozy w miarę. Każdy następny co raz gorszy. Po około 20 minutach wszystko zwróciłam i badanie do d***.
Nie wiem teraz jak to ogarnąć. Czy zrobić kolejne podejscie odplatnie, czy w piatek na wizycie pogadac z gin -
Ja miałam glukozę w piątek badaną, 2 godziny walki z mdłościami, ale na szczęście mi się udało. Cały dzień potem źle się czułam. Do tego trafiłam na jakieś nawiedzone pielęgniarki, które komentowały imię dziecka, ilość dzieci jakie mam w planach i masę innych rzeczy.
Lusesita spróbuj powalczyć o jeszcze jedno skierowanie w piątek. Masz jeszcze sporo czasu, aby zrobić to badanie. To nie Twoja wina, że się nie udało.
Najlepiej jeśli pojedziesz do przychodni najszybciej po wybudzeniu jak się da (kąpiel wieczorem poprzedniego dnia, rano tyle co zęby umyć, ubrać się i wyjść - dojazd taksa, uber) i weźmiesz cytrynę (sok dodany do glukozy pomaga przetrwać i połykanie i potem mdłości). No i oczywiście kanapki czy inne śniadanko w torbie, aby zjeść jak tylko pobiorą 3 raz krew