Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:Nie mogłam się doczekac, a teraz z każdym dniem się bardziej martwię. ☺
pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wszystko w porządku. Odchylenia są, ale nadal norma jeśli chodzi o nas ciężarówki. Na bóle niestety tylko nospa, termofor, kąpiele i cierpliwość - tak jak myślałam po prostu jestem na to skazana.
Chłopak dziś się zasłaniał, więc fotki mamy tylko przekrojowe - nudy
Ale rośnie i to szybko. W ciągu 4ch tygodni z 740 na 1426!
Jak tak dalej pójdzie, to 56 ubranka mi się nie przydadzą.
Lusesita - wkleję Ci później jakie dokładnie mam te wyniki krwi, ale spokojnie, na pewno i u Ciebie jest okJadranka, Lusesita, aiwlys lubią tę wiadomość
-
Juicy to już kawał chłopa
Ja mam w piątek wizytę i juz przebieram nogami. Ostatnio miała 620, ciekawe czy będzie kilo po 3 tygodniachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:48
JuicyB lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam głupie pytanie czy serek wiejski to my możemy jako ciężarne jeść? Bo kurcze niby tylko produkty z pasteryzowanego mleka można produkty ale nie doczytalam na opakowaniu z czego to jest więc jeśli wiecie byłaby wdzięczna bo mam mega ochotę i nie wiem czy mogę jeść
-
Bajkaaa wrote:Dziewczyny mam głupie pytanie czy serek wiejski to my możemy jako ciężarne jeść? Bo kurcze niby tylko produkty z pasteryzowanego mleka można produkty ale nie doczytalam na opakowaniu z czego to jest więc jeśli wiecie byłaby wdzięczna bo mam mega ochotę i nie wiem czy mogę jeść
Nawet mnie nie strasz bo jem codziennie, mam ogromną fazę na te serki w ciąży. Takie dobrze posolone mmmmm.... -
Jadranka wrote:Nawet mnie nie strasz bo jem codziennie, mam ogromną fazę na te serki w ciąży. Takie dobrze posolone mmmmm....
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa, po 3 miesiacach odrzutu od serków wiejskich z radością do nich od paru dni wróciłam. Tez nie doszukałam z jakiego mleka, ale wydaje mi się że to jak twarożek jest.
-
Lusesita a jesz wieczorem? Często są ketony w moczu jak się za mało je albo wcześnie kolacje, tym się nie przejmuj.
A morfologia w ciąży w wielu miejscach wychodzi poza widełki i to wcale nie oznaczać nic złego, na spokojnie!
Mmm serek wiejski, nie mówcie nawet, nie mogę jeść nabiału a tak mi się w ciąży chce, że jak przechodzę koło półki z jogurtami to ślinę przełykam, hehe -
Dziewczyny, w Polsce praktycznie wszystkie dostępne sery są z mleka pasteryzowanego. Jest to związane z przepisami. Niepasteryzowane są w sumie tylko takie robione domowo lub w sposób tradycyjny. Więc lepiej w górach unikać oscypków itp. Ale jak spojrzycie na etykiety w marketach to praktycznie 100% mleko pasteryzowane.
pilik, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Lusesita - co do wyników, to u mnie ponad lub poniżej normy:
Mocz - ciężar właściwy poniżej, bo mam 1,009, a norma to 1,015 - 1,030
Glukoza wyszła mi (odpowiednio na czczo, po 1h, po 2h) - 82,2, 129, 141. Z tego 141 o 1 powyżej normy.
Krew:
Leukocyty - 12,8 (4-10) H
Erytrocyty - 3,9 (3,9-5,2) L
MCV - 95 (79-95) H
Neutrofile - 9,49 (2-7) H
Limfocyty 18,1 (20-40) L
Wszystko ocenione przez lekarza jako w porządku z uwagi na ciążę.
Coś się pokrywa z Twoimi wynikami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 08:11