X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dokładnie to samo towarzyszyło mi na początku, nagle zalewala mnie fala niemocy, w jednej chwili robiło się słabo i niedobrze, wymiotów z tego nie było, niedługo później przechodziło.
    I kichanie tez miałam, pewnie rozpulchniona hormonami ciążowymi śluzówka za to odpowiada.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O też kicham często się ktoś mnie pyta czy chora jestem a ja tyle Ci miałam serię kichniec, a z tym tchem to faktycznie po 2-3 zdaniach mam wrażenie jakbym 5km przebiegła :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że to normalne objawy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1161da8c313e.jpg
    Rodzimy się za dwa tygodnie! ❤☺

Sarna84, pilik, Jadranka, Flowwer, innamorata88, Ruth, JustynaG, Rucola, Paulina.G, malka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuszek malutki ha mam taki jak "wypcham" go no ale ja mam mega nadwagę, więc u mnie może koło lipca będzie widać że to ciąża hehe

aiwlys lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że nie jestem sama! Najgorzej jak na spacerze idę z kimś albo ktoś zadzwoni. A jeszcze jak jakaś górka albo schody po drodze... dodać do tego smog - wracam zadyszana jak po maratonie...! I mroczki przed oczami też mnie dopadają.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys masz micro brzuszek na pewno po porodzie nikt nie będzie wierzyć że co dopiero urodzilaś.

aiwlys lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cichą nadzieję, że będę ważyć mniej niż przed ciąża:D

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie wózkówe, dziewczyny już z dzieciaczkami - co macie i byście poleciły?
    Pamietam, że Ania dość obeznana w temacie - możesz coś powiedziec o anex sport? I słyszałaś może jakieś opinie o wózkach firmy Tutek i wózku dymex titan (zakochałam się w kolorach, ale jestem zielona w temacie a opini zbyt nie widzę)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aha dziewczyny czy wy też tak mialyscie że nagle źle się czulyscie tak jakby słabo niedobrze a po chwili przechodziło? Bo nie wiem na ile to objaw ciąży a na ile moja głowa, bo ja jem normalnie (wręcz za dużo) więc to nie z głodu

Też mam takie spadki energii. Ciężko mi wyjaśnić z czego to wynika. Bo nie zamęczam się jakoś przesadnie. Na pewno całego mieszkania na raz nie jestem w stanie sprzątnąć. Muszę to robić z przerwami. A to dopiero początek ciąży...
    aiwlys wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1161da8c313e.jpg
    Rodzimy się za dwa tygodnie! ❤☺

Chciałabym tak wyglądać tuż przed porodem! :)
    Mam nadzieję, że jak będę tyła to tylko brzuszek a nie cała. Ale zobaczymy...

aiwlys lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajka mi co chwile piszczy w uszach i mroczki w oczach, serce wpada w galop a przy dluzszej rozmowie tchu mi brakuje jak u astmatyka :( nos non stop zatkany i kicham co chwilę, śmieje się że mam alergię na ciążę ;)
    Nie szczególnie na to zwracam uwagę bo raz jest lepiej raz gorzej ale to normalne w naszym stanie.
    Delektuje się tym stanem :D
    Flo a Ty jestes cały czas na encortonie ? Bo jesli tak to pamietaj o suplementacji potasu. Sterydy mocno go wyplukuja a efektem ubocznym są kołatania serca

mi88, Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w Auchan, poszłam do kasy pierwszeństwa bo kolejka była trochę krótsza. Pan kasjer jak doszłam do kasy pouczył mnie że powinnam iść od razu do kasy a nie czekać i nikomu nic do tego, bo on nie zawsze zauważy i zaprosi :)
    Technicznie myślę że byłoby ciężko się we pchać bez "zaproszenia" bo każdy od razu swoje rzeczy na taśmę pakuje... Ale wiara w ludzi przywrócona :)

pilik, olik321, Rucola, Lusesita, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz robie zakupy tylko w auchan, wlasnie ze wzgledu na kase pierwszeństwa. Jak jest kolejka to podchodze ze osoba ktora wyklada sie i mowie ze ja z pierwszeństwem i wykladam sie ze swoimi rzeczami.

Jadranka lubi tę wiadomość

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja teraz robie zakupy tylko w auchan, wlasnie ze wzgledu na kase pierwszeństwa. Jak jest kolejka to podchodze ze osoba ktora wyklada sie i mowie ze ja z pierwszeństwem i wykladam sie ze swoimi rzeczami.
    Muszę spróbować w takim razie :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym Auchan ta kasa jest zawsze zamknięta :-D stałam dziś jak pierdoła w kolejce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:07

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze są dwie otwarte i zawalony tak samo hak nie bardziej. Dziś była wyjątkowo krótsza kolejka. Przed świętami tez stałam w niej jak sierota, z 10 osób przede mną a bezpośrednio przede mna dwa młode byczki koło 25 lat... Aż mnie korciło żeby żeby zapytać "przepraszam a panowie to w ciazy czy niepełnosprawni? " :D

Emi co u Was? Jesteście już razem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:17

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest zamknieta to podchodz do kazdej jednej i mow ze tamta nieczynna i tyle. Ja w pierwszej ciazy nie korzystalam z tego ale stwierdziłam ze teraz bede, w koncu to sie nam nalezy. I jeszcze porobie na zlosc tym wszystkim babciom ktore wiecznie sie wpychaja bo nie maja sily stac a jak tylko autobus jedzie to potrafia biec na przystanek
    ;)

Jadranka, Ruth lubią tę wiadomość

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym zapomniała - w Auchan jest przecena na bodziaki - po 3 i 5 zeta! Brała bym więcej ale już dużo tego mam :D koszulka z liskiem tez za piątkę <3 gatunkowo są super
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc21d9d84376.jpg
    Nie wiem czy tam promocje są równocześnie, tak jak w lidlach, ja jestem z Krakowa jakby co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:34

pilik, Flowwer, Lusesita, Rucola, staraczka1111, aiwlys lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczyny ze moje sutki dziś jakoś strajkuja i mało co bolą ale za to mam taką zgage po soku że coś mnie trafi więc jeszcze nie wariuje, no i mega się cieszę że we wtorek wizyta u lekarza

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie panikuj (mówię Ci to Ja, która jeszcze kilkanaście tyg wstecz, panikowalam z tego samego powodu) :-)
    Potrafiłam obudzić się jak eM wstawal do pracy i panikowac ze lzami w oczach że cycki mnie nie bolą, że sutki nie są tkliwe. I tak przez cały dzień, po czym na wieczor zaczynaly boleć 2 razy mocniej :-)

Melevis lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ