X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmag forte jest ogólne polecany ja tu jem w dawce 3x2 :) i e sumie każda tutaj łyka tak magnez

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Asmag forte jest ogólne polecany ja tu jem w dawce 3x2 :) i e sumie każda tutaj łyka tak magnez
    Właśnie porównuję mój ma 100 mg jonów magnezu, a asmag forte 34 mg jonów.

Ja mam ten i to podobno lek nie suplement

https://www.aptekagemini.pl/magne-b6-forte-60-tabletek-powlekanych.html

Jakieś mądrzejszye głowy sie wypowiedzią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 17:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jedziemy do SR- miło się ładnie ubrać i umalować :p
    Jutro zaczynamy 21 TC :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b67a476e445c.jpg

Bocianiątko, Lusesita, KateHawke, Jeżowa, Luna1993, olik321, -Mamunia-, Aga9090, Patrycja20, lamka, Kaczorka, Rucola, Minie Black, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris, Angelika83, pilik, Emiilka, Bajkaaa, blue00, Flowwer, emi2016 lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia - gratuluję córeczki (60% córeczki:)) - jak się czujesz poza tym?
    Agulineczka - piękny brzusio :)

Co do lodów - u mnie były idealne na mdłości :) kaktusy spoko, ale ja zajadam się twisterami - tymi zielono-śmietankowymi.
    A dzisiaj nic przełknąć nie mogłam z nerwów :( dopiero teraz sobie robię obiad... od rana byłam na 4 kinder czekoladach i mleku :/

agulineczka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

A oto i ona. Dziewczyny nic mi nie piszcie o lodach wodnych dla mnie dzień bez słodyczy to dzień stracony a nie mogę smakować przed jutrzejsza glukoza.

Phnapyy nie mam siły chodzić nic nie jem oprócz słodyczy których też już nie mogę, waga spada że zaraz lekki wiaterek mnie porwie, ale ważne że z dzieckiem wszystko dobrze. A wy jak się czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:36

StaraczkaNika, summer86, Patrycja20, Malgonia, Lusesita, Aga9090, Lena21, Achia, lamka, Rucola, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris, Angelika83, pilik, Emiilka, Bajkaaa, blue00, Flowwer, emi2016 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Mamunia - gratuluję córeczki (60% córeczki:)) - jak się czujesz poza tym?
    Agulineczka - piękny brzusio :)

Co do lodów - u mnie były idealne na mdłości :) kaktusy spoko, ale ja zajadam się twisterami - tymi zielono-śmietankowymi.
    A dzisiaj nic przełknąć nie mogłam z nerwów :( dopiero teraz sobie robię obiad... od rana byłam na 4 kinder czekoladach i mleku :/

Też twisterki wcinałam ale na zgagę ;) w ciąży już nie jestem i nadal wcinam, ale na szczęście mają mało kalorii.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia współczuje tych mdłości :/ życzę aby odpuściły w drugim trymestrze.

A maluszek śliczny <3

Achia, śliczny brzusio. Jak patrzę na Wasze to zaczynam tęsknic za swoim, choć nie myślałam wcześniej, że to możliwe.

Yoselyn, daj znać koniecznie co u Ciebie.

-Mamunia- lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie porównuję mój ma 100 mg jonów magnezu, a asmag forte 34 mg jonów.

Ja mam ten i to podobno lek nie suplement

Jakieś mądrzejszye głowy sie wypowiedzią?

Aga jeśli potrzebujesz leczyć niedobór magnezu sięgnij po lek, jeśli tylko uzupelniasz dietę może być suplement.
    Magne tak jak piszesz ma więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 18:57

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Aga jeśli potrzebujesz leczyć niedobór magnezu sięgnij po lek, jeśli tylko uzupelniasz dietę może być suplement.
    Magne tak jak piszesz ma więcej.
    Zwiększyłam dawkę tego magne b6 forte z 3x1 na 3x2, bo miałam skurcze łydek, że wstając z łóżka się przewracałam...

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Zwiększyłam dawkę tego magne b6 forte z 3x1 na 3x2, bo miałam skurcze łydek, że wstając z łóżka się przewracałam...

Przy skurczach dobry jest magnez z potasem np. Aspargin.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Właśnie go brałam w poprzedniej ciąży i słabo pomagał mi... Dlatego teraz chciałam wypróbować ten magne i narazie skurcze minęły po zwiększeniu dawki ztym, że nie wiem na jak długo będzie pomagał

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:

I tym się właśnie różni Asmag czy Aspargin od MagneB6 czy innych - ma potas, który też jest ważny :)
    Od zwykłego magnezu skurcze mi nie mijały a po Asparginie jak ręką odjął.

A ja dziś jak odkurzacz się czuję - chodzę i szukam co jeszcze mogę wciągnąć.. nawet te upały mi nie przeszkadzają.
    W południe robiłam chleb w jajku, bo akurat miałam na to zachciewajkę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka śliczny brzuszek <3 a mamusia jaka ma super figurę :)

Mamunia gratuluję wstępnie córeczki :*

-Mamunia-, agulineczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja na Twoim miejscu spróbowałabym magne b6 lek, czyli ten produkt:
    https://www.magneb6.pl/Produkty/MagneB6%20Produkty/magne-b6---lek-otc
    ewentualnie aspargin, który też jest lekiem i ma dodatkowo potas, którego niedobór też wpływa na skurcze łydek. Często leki mają lepszą wchłanialność, dlatego nawet mniejsza dawka może lepiej działać.

I do tego kup sobie wodę mineralną wysokomagnezową, np. muszyniankę lub ustroniankę z magnezem, albo wody z magnezem i potasem np. staropolankę 2000.

Sanka super chłopak, gratulacje. :-) Widać, że jest dumny ze swojej płci haha.
    Mamunia gratuluję 60% dziewczynki.

Jeżowa skąd obrazeczki?

Mi dzisiaj ten wiatrak w domu ratuje tyłek, bo nie da się żyć...

Aga9090, -Mamunia-, Sanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka właśnie ten co biorę to lek otc (tak pisze i farmaceutka mi mówiła, że niby ten jest z dużą dawka magnezu, większa niż aspargin i asmag forte) eMka jutro wyślę po jakąś lepszą wodę, bo kupił mi teraz najtańsza z biedry (!). I tez chce uniknąć tym razem twardnienia brzucha i wolę więcej magnezu niż znowu jeść nospe po 6x dziennie

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, mój m mi dziś zribił taka niespodziankę, że został z nami w domu i super, bo we dwójkę zawsze łatwiej i sporo rzeczy ogarnelismy, ale nie mogłam się dokopać do forum :D aż się stęskniłam i teraz dotarłam do aktualnych wieści ;)

Czy Flo się odzywała ? Może mi umknęło w natłoku wiadomości

Bajeczko wszystkiego najcudowniejszego <3 w nagrodę za tyle dni w szpitalu niech każdy kolejny będzie wspaniały ! Spełnienia marzeń

Achia to jest bardzo przykre kiedy rodzina zawodzi :/ mam nadzieję, że będzie dibrze między Wami, ale dziewczyny mają rację, najlepiej mieć swoje rzeczy i się nie prosić jeśli macie taka mozliwisc

Rucolka, Mamunia, Sanka gratuluje wizyt udanych :) cudne zdjęcia i buziek i jajuszek ;)

Lunka fighterko nasza ! Jesteś super mamą i ze wszystkim sibie poradzicie, w Łodzi będziecie mieć najlepsza opiekę <3

Emilko jesteś forumową bizneswomen :) trzymamy kciuki !
    Poduszke miałam tą sama co Achia i najwiecej z niej korzystam teraz przy karmieniu

Brzuszki macie przepiękne <3 ja już za moim zatęskniłam, szczególnie że dziś dostałam zdjęcia z sesji... wrzucam na chwile

[u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:10

-Mamunia-, lamka, Jeżowa, Aga9090, Phnappy, Lusesita, Bocianiątko, olik321, KateHawke, Rucola, Minie Black, Kaczorka, JustynaG, Luna1993, Nadzieja22, Patrycja20, Lunaris, 91Ewela09, Achia, ibishka, Angelika83, Ania1003, Amal, Emiilka, Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga aaa bo myślałam, że Ty jesz magne B6 forte, a tu już nie jest lek tylko suplement. Nawet na stronie producenta jest takie rozgraniczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten i niby to lek. Nawet na opakowaniu pisze lek otc.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena przecudne zdjęcia <3

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga skoro ma ulotkę to musi być lekiem. :-) spróbuj jeszcze z tym potasem podziałać.

Lena wyglądasz bosko!

Bajko najlepsze życzenia urodzinowe i spełnienia marzeń :-)

Lena21, Aga9090, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ