Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie kapało coś tam, nawet pamiętam że wkładki włożyłam raz. Po porodzie miałam problemy z laktacją ale myślę że głównie z powodu sytuacji w domu i tego że był problem z sutkami. Nie myśl o tym że to się przełoży w dobrą czy złą stronę bo to nigdy nie wiadomo
-
nick nieaktualnyHej, właśnie wyszliśmy że szkoły rodzenia. Jechałam wcześniej bo coś koleżance podrzucałam
Jeżowa w szkole mamy cyrkulator powietrza i jest okzaczynamy 19:30 więc ten upał tak nie doskwiera.
Dziś było o 2 i 3 fazie porodu i o CC, takie techniczne sprawy. Pani położna tłumaczyła że czasami nacinają krocze dla naszego dobra po prostu.
Dostaliśmy 2 smoczki malutkie i małą próbkę żelu Johnsona
Poza tym pani położna przyznała że jeśli pobierają krew pępowinową to odpępnienie następuje wcześniej.
Aha, panowie do kangurowania nie muszą golić klatybo ponoć często to się zdarza -nawet tuż przed porodem w szpitalu to robią :p
-
Aga Wiem, że trzeba odstawić pod koniec. W ostatnim miesiącu łykałam 5 razy.
Nika , na szkole rodzenia położna mówiła, że ilość siary nie ma wpływu na późniejszą laktację. Nie jest to żaden wyznacznik. -
Na południu też upał niemiłosierny i na to wszystko moje dziecię przeszło akurat dziś z opcji robienia kupy co 3 dni do zrobienia 5 kup w ciągu dnia.
Bajka najlepszego!
Brzuszki piękne macie!
Ale ten czas leci.. Równy rok temu miałam szczęśliwe hsg..Rucola, JustynaG, Lunaris, Aga9090, KateHawke, Jeżowa, Karma88, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia hahaha- mnie by nawet nie przyszło do głowy że facet może na to wpaść żeby klatę do kangurowania ogolić
u nas jutro zajęcia o nietrzymaniu moczuzaznaczone że tylko dla babeczek
....a ja siedzę na allegro i szukam kreatywnego lub mądrego prezentu dla swojego dziecka oraz przekąsek na ur na działce... gorzej z prezentem niż z jedzeniem tym razemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 21:50
-
Lena - śliczne zdjęcia
bardzo zmysłowe ciążowe i z maluszkiem też super
Nika - mam tak samo, niezbyt dużo - ale poleciało kilka razy przy ściśnięciu; ja uznaję to za dobry znak, bo mam zamiar malce karmić minimum 6 miesięcy.Lena21 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
hmmm, je jestem w połowie 36tc a jeszcze nic mi nie skapło z zadnej piersi... Głęboko jednak wierzę, ze po porodzie się rozkręci i Mały będzie wisiał tylko na cyckach przez 6 miesięcy a ogólnie to dużo dłużej#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lena, i ja się załapałam na super zdjęcia!
Piękna z Ciebie kobietka i mama
Franuś boski!
Achia, dla mnie już zawsze SR będzie sądem rejonowym, także trzy razy czytałam Twoją wiadomość, zanim wydobyłam treśćCieszę się, że zajęcia sprostały Twoim oczekiwaniom. My również chodzimy na zajęcia w środy. Dzisiaj mieliśmy wykład ratownika medycznego na temat pierwszej pomocy u noworodka. Wykonywaliśmy m.in. ćwiczenia na „małej Ani”. Było super, jak zwykle, dlatego wszystkim serdecznie polecam szkoły rodzenia. A już zwłaszcza takim rodzicom-świeżakom, jak my
Jutro nawiedzę Biedrę, by nabyć kaktusy! Oby promocja jeszcze była
Miłej nocy Dziewczyny! Obyśmy rzadko wstawały, na sikanie!Lena21, KateHawke lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyEmilka- mamy fajną grupę, fajną położną, cieszę się że się zapisaliśmy
też polecam tym którzy mają taką możliwość
super że mieliście zajęcia o 1 pomocy
Powoli uciekam do łóżka, jutro jadę do endokrynologa, chce się upewnić że mój lekarz na pewno dobre dawki euthyroxu mi zleca, bo coś mi mówi że nie do końca.
No i pod koniec mca zobaczymy jak nowy lekarz ginekolog z Luxmedu się sprawdzi i czy tam przeniose prowadzenie ciąży.
Dobranoc DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:11
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Dziękuje Wam za tyle miłych słów
aż mi głupio, bo żadna tam ze mnie piękność, ale potraficie podnieść samoocenę jak nikt inny
miłego wieczoru i spokojnej nocy wszystkim
Emilka 1 pomoc to zawsze bardzo ważne - oby nam się nigdy nie przydała, ale trzeba wiedzieć co robić
Rucola na pewno po porodzie będziesz mieć pokarm i życzę Ci aby Twoja przygoda z karmieniem była bardzo pozytywna
Ibishka mój syn jest jeszcze na etapie kupa 100 razy dziennieibishka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Mojej siostrze nic w ciąży nie ciekło z piersi, a bliźniaków karmiła ponad dwa lata, młodszego tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:40
Phnappy lubi tę wiadomość
-
Lena nie zalapalam się na zdjęcie
Dzięki dziewczyny za komplementy odnosnie brzuszka
Poruszylyscie temat magnezu i akurat zlapal mnie taki skurcz łydki...
Ja lykam codziennie magne b6 - 2 tabletki. Chyba czas zwiekszyc dawke badz dorzucic aspargin.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mi poleciało kilka kropelek siary do tej pory, za pierwszym razem się bardzo podekscytowałam tym faktem
Dziewczyny ja dzisiaj śpię z wkładami chłodzącymi z lodówki turystycznej, mam wrażenie, jakby niewiele się ochłodziłooby w nocy chociaż trochę powiało mi po nosie z otwartego okna! Dobranoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 00:37
-
Dzien dobry
Gdy moje skurcze w lydkach sie nasilily to gin wlaczyl mi Magne B6 3x1 i jest spokoj.
Powiem Wam, ze mam caly czas stracha. Byle co w brzuchu poczuje i juz mam w glowie, ze cos z ta szyjka sie dzieje. Niech mi ktos glowe wylaczy do porodu.
Klient odezwal sie o nagla robote dodatkowa. Na szczescie maz przed praca sie zorganizowal zrobic, wiec tyle dobrze. A ja mam wyrzuty sumienia, ze leze, a on zasuwa. Tak tak wiem, ze kwestia priorytetow, ale mimo wszystko.
Emilka fajnie, ze jestes zadowolona ze szkoly. Ja tez licze, ze bedzie ok i dowiemy sie conieco, bo my to jednak laicy jestesmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 05:04
Emiilka lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Lena - piękne zdjęcia! Cudna pamiątka
Nika - u mnie pierwsze krople siary wywołały obrzydzenie.. :p nie spodziewałam się, że to ma taki brzydki żółto-pomarańczowy kolor
Wcale dużo tego u mnie nie było, a kłopotów z laktacją nie miałam i nie mam.
Ja dalej czekam na burzę. Miała być i wczoraj i w nocy i.. NIC!! -
nick nieaktualnyJeżowa chyba u nas faktycznie przez większość nocy było gorąco jak w dzień, bo też nie mogłam sobie poradzić... A jeszcze z psem spałam i mała cholera co chwile podchodziła, żeby spać ze mną na łyżeczkę.
Lena używasz wielorazowych czy jednorazowych pieluszek przy tych milionach kupek dziennie? -
Hejoo
U mnie kiepska noc z gorącą zasnęłam po 2.. A teraz już czekam na pobranie krwi.
O 11.30 ktg ale nie liczę na fascynujący zapis.
Lena zdjęcia cudowne! Pięknie wyglądałaś i teraz wyglądasz
Ewela Ty dziś wizytujesz czy za tydzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 07:44