X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kapało coś tam, nawet pamiętam że wkładki włożyłam raz. Po porodzie miałam problemy z laktacją ale myślę że głównie z powodu sytuacji w domu i tego że był problem z sutkami. Nie myśl o tym że to się przełoży w dobrą czy złą stronę bo to nigdy nie wiadomo ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie wyszliśmy że szkoły rodzenia. Jechałam wcześniej bo coś koleżance podrzucałam :)
    Jeżowa w szkole mamy cyrkulator powietrza i jest ok :) zaczynamy 19:30 więc ten upał tak nie doskwiera.
    Dziś było o 2 i 3 fazie porodu i o CC, takie techniczne sprawy. Pani położna tłumaczyła że czasami nacinają krocze dla naszego dobra po prostu.
    Dostaliśmy 2 smoczki malutkie i małą próbkę żelu Johnsona ;)
    Poza tym pani położna przyznała że jeśli pobierają krew pępowinową to odpępnienie następuje wcześniej.
    Aha, panowie do kangurowania nie muszą golić klaty :D bo ponoć często to się zdarza -nawet tuż przed porodem w szpitalu to robią :p

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Wiem, że trzeba odstawić pod koniec. W ostatnim miesiącu łykałam 5 razy.

Nika , na szkole rodzenia położna mówiła, że ilość siary nie ma wpływu na późniejszą laktację. Nie jest to żaden wyznacznik.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na południu też upał niemiłosierny i na to wszystko moje dziecię przeszło akurat dziś z opcji robienia kupy co 3 dni do zrobienia 5 kup w ciągu dnia.

Bajka najlepszego!
    Brzuszki piękne macie!

Ale ten czas leci.. Równy rok temu miałam szczęśliwe hsg..

Rucola, JustynaG, Lunaris, nick nieaktualny, KateHawke, Jeżowa, Karma88, Bajkaaa lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika u mnie leciało ciagle od 23 tygodnia, ale bardziej z lewej piersi i muszę przyznać, że teraz mam w niej tez zawsze więcej pokarmu i generalnie jest większa. Mam nadzueje żeście to wyrówna po kp

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja mam od zawsze nierówne piersi i powiem Ci, że w niczym za bardzo to nie przeszkadza :-D ale oczywiście życzę Ci, żeby się wyrównały.

Ibishka superrocznica :-)

Lena21, ibishka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia hahaha- mnie by nawet nie przyszło do głowy że facet może na to wpaść żeby klatę do kangurowania ogolić :P :D

u nas jutro zajęcia o nietrzymaniu moczu :) zaznaczone że tylko dla babeczek :D

....a ja siedzę na allegro i szukam kreatywnego lub mądrego prezentu dla swojego dziecka oraz przekąsek na ur na działce... gorzej z prezentem niż z jedzeniem tym razem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 21:50

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - śliczne zdjęcia :) bardzo zmysłowe ciążowe i z maluszkiem też super :)

Nika - mam tak samo, niezbyt dużo - ale poleciało kilka razy przy ściśnięciu; ja uznaję to za dobry znak, bo mam zamiar malce karmić minimum 6 miesięcy.

Lena21 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, je jestem w połowie 36tc a jeszcze nic mi nie skapło z zadnej piersi... Głęboko jednak wierzę, ze po porodzie się rozkręci i Mały będzie wisiał tylko na cyckach przez 6 miesięcy a ogólnie to dużo dłużej :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, i ja się załapałam na super zdjęcia! :) Piękna z Ciebie kobietka i mama :) Franuś boski! <3
    Achia, dla mnie już zawsze SR będzie sądem rejonowym, także trzy razy czytałam Twoją wiadomość, zanim wydobyłam treść :D Cieszę się, że zajęcia sprostały Twoim oczekiwaniom. My również chodzimy na zajęcia w środy. Dzisiaj mieliśmy wykład ratownika medycznego na temat pierwszej pomocy u noworodka. Wykonywaliśmy m.in. ćwiczenia na „małej Ani”. Było super, jak zwykle, dlatego wszystkim serdecznie polecam szkoły rodzenia. A już zwłaszcza takim rodzicom-świeżakom, jak my :)

Jutro nawiedzę Biedrę, by nabyć kaktusy! Oby promocja jeszcze była :D

Miłej nocy Dziewczyny! Obyśmy rzadko wstawały, na sikanie! ;)

Lena21, KateHawke lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka- mamy fajną grupę, fajną położną, cieszę się że się zapisaliśmy :) też polecam tym którzy mają taką możliwość :) super że mieliście zajęcia o 1 pomocy :)

Powoli uciekam do łóżka, jutro jadę do endokrynologa, chce się upewnić że mój lekarz na pewno dobre dawki euthyroxu mi zleca, bo coś mi mówi że nie do końca.
    No i pod koniec mca zobaczymy jak nowy lekarz ginekolog z Luxmedu się sprawdzi i czy tam przeniose prowadzenie ciąży.

Dobranoc Dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:11

Emiilka lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za tyle miłych słów <3 aż mi głupio, bo żadna tam ze mnie piękność, ale potraficie podnieść samoocenę jak nikt inny :) miłego wieczoru i spokojnej nocy wszystkim

Emilka 1 pomoc to zawsze bardzo ważne - oby nam się nigdy nie przydała, ale trzeba wiedzieć co robić

Rucola na pewno po porodzie będziesz mieć pokarm i życzę Ci aby Twoja przygoda z karmieniem była bardzo pozytywna :)

Ibishka mój syn jest jeszcze na etapie kupa 100 razy dziennie :D

ibishka, Emiilka lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze nic w ciąży nie ciekło z piersi, a bliźniaków karmiła ponad dwa lata, młodszego tak samo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:40

Phnappy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie zalapalam się na zdjęcie :/

Dzięki dziewczyny za komplementy odnosnie brzuszka :)

Poruszylyscie temat magnezu i akurat zlapal mnie taki skurcz łydki...
    Ja lykam codziennie magne b6 - 2 tabletki. Chyba czas zwiekszyc dawke badz dorzucic aspargin.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic z piersi nie lecialo w ciazy. Karmilam 14 m-cy, choc przyznam, ze na poczatku mialam spore problemy (mysle, ze przez stres w szpitalu).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poleciało kilka kropelek siary do tej pory, za pierwszym razem się bardzo podekscytowałam tym faktem :P

Dziewczyny ja dzisiaj śpię z wkładami chłodzącymi z lodówki turystycznej, mam wrażenie, jakby niewiele się ochłodziło :( oby w nocy chociaż trochę powiało mi po nosie z otwartego okna! Dobranoc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 00:37

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Gdy moje skurcze w lydkach sie nasilily to gin wlaczyl mi Magne B6 3x1 i jest spokoj.

Powiem Wam, ze mam caly czas stracha. Byle co w brzuchu poczuje i juz mam w glowie, ze cos z ta szyjka sie dzieje. Niech mi ktos glowe wylaczy do porodu.

Klient odezwal sie o nagla robote dodatkowa. Na szczescie maz przed praca sie zorganizowal zrobic, wiec tyle dobrze. A ja mam wyrzuty sumienia, ze leze, a on zasuwa. Tak tak wiem, ze kwestia priorytetow, ale mimo wszystko.

Emilka fajnie, ze jestes zadowolona ze szkoly. Ja tez licze, ze bedzie ok i dowiemy sie conieco, bo my to jednak laicy jestesmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 05:04

Emiilka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - piękne zdjęcia! Cudna pamiątka :)

Nika - u mnie pierwsze krople siary wywołały obrzydzenie.. :p nie spodziewałam się, że to ma taki brzydki żółto-pomarańczowy kolor ;)
    Wcale dużo tego u mnie nie było, a kłopotów z laktacją nie miałam i nie mam.

Ja dalej czekam na burzę. Miała być i wczoraj i w nocy i.. NIC!!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa chyba u nas faktycznie przez większość nocy było gorąco jak w dzień, bo też nie mogłam sobie poradzić... A jeszcze z psem spałam i mała cholera co chwile podchodziła, żeby spać ze mną na łyżeczkę.

Lena używasz wielorazowych czy jednorazowych pieluszek przy tych milionach kupek dziennie? :-D

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo
    U mnie kiepska noc z gorącą zasnęłam po 2.. A teraz już czekam na pobranie krwi.
    O 11.30 ktg ale nie liczę na fascynujący zapis.

Lena zdjęcia cudowne! Pięknie wyglądałaś i teraz wyglądasz :)

Ewela Ty dziś wizytujesz czy za tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 07:44

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ