X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana.
    Lena cudownie wyglądałam i w ciąży i teraz z Franiem!

U nas też urlop straszny, wczoraj przelezalam cały dzień, a wieczorem z bezsilności pojechaliśmy na basen. Stasiek jeszcze w nocy do nas przyszedł spać i czuję się jakby mnie autobus przejechał.. W ogóle myślałam, że ma gorączkę, bo dość ciepły był, a termometr pokazuje 36.7....

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    2 dni do donoszonej ciąży :)

Łącze się w bólu jeśli chodzi o koszmarna noc, mega gorąco było i na dodatek o 6 rano mega skurcz łydki mnie złapał :(

Mam nadzieję że dzień będzie dla nas wszystkich bardziej łaskawy niż noc :)

Emiilka, Karma88, lamka, Siwulec, summer86, Patrycja20, Achia, Aga9090, Flowwer, emi2016, Lunaris, KateHawke, Rucola, Nadzieja22, Sarna84, MamaFabianka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też pół nocy nie spałam, ten upał mnie wykończy. Mam dziś podły nastrój, jeszcze 11 dni do wizyty i strasznie mi się dłuży. Mam nadzieję, że jak zadzwonię za tydzień to ta lekarka pozwoli przyjechać w 32 tc, jakby kazała czekać do 35 to chyba osiwieje. Powiem, że robi mi się rozwarcie to może będzie to miała na względzie

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna trzymam kciuki by lekarka dała zielone światło na 32tc bo faktycznie do 35tc się zadreczysz, ale grunt to pozytywne nastawienie także głęboko wierzę że za te 11 dni będziesz miała wizytę

Luna1993 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a tą wizytę masz w Łodzi teraz, tak?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja tez dołączam do tych z koszmarna nocą. Druga z rzędu nieprzespana :/
    Ja już po ktg, teraz czekam na wizytę. Wedlug zapisu nic nie wskazuje porodu. Uparte mam to dziecko, pewnie po tatusiu ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, wierzę że przyjmie Cię w 32 tyg, tym bardziej ze pierwsza ciąża szybko się zakończyła. Nie powinna zbyt dlugo zwlekać z badaniem. Trzymam kciuki ❤

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina zapis na szczęście wskazuję tylko aktualna sytuacje więc to się może zmienić w każdej chwili czego ci życzę :) no i może dr coś więcej powie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Luna a tą wizytę masz w Łodzi teraz, tak?
    Tak kochana

Bajeczko powinnam się uczyć cierpliwości od Ciebie :) teraz ja zaczynam odliczać

Ewela trzymam kciuki, że mimo takiego zapisu ktg coś ruszy i mały uparciuch na dniach będzie już na świecie :*

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my się odróżnimy, bo dziś akurat noc była cudna Franio przespał od 22:50 do 3:40 - szok :) później już nie było szału, ale i tak zaliczam noc do udanych ;) byliśmy na pobraniu krwi wiec nieśmiało poproszę o kciuki za wyniki mojego małego dzielnego faceta <3

Karma88, StaraczkaNika, Luna1993, Aga9090, Jeżowa, Kaczorka, pilik, emi2016, Rucola, KateHawke, olik321, Nadzieja22, Flowwer, Phnappy, Emiilka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to dzielny pacjent był? Trzymam kciuki za jego wyniki. Ale jak ładnie pospał. Normalnie anioł. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tak paradoksalnie jestem osobą która jest mega niecierpliwa u mnie choćby już to za późno hehe jednak pobyt w szpitalu zmusił mnie do takiej jakby pokory i cierpliwości ale to tylko z pobytem mam tak bo z wszystkim innym nie jestem już cierpliwa hehe :) a odliczanie pomaga przynajmniej mi :)

Lena wyniki na pewno będą super :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - ale uparciuch z Twojej Anastazji. Musi jej tam być bardzo dobrze i w sumie to się nie dziwię, że się nie pcha na te upały. Też bym wolała je przeczekać w jakimś miłym, ciemnym miejscu ;)

Bajka i Luna - odliczamy razem z Wami.
    Luna, zaraz będziesz mieć magiczną trójkę na suwaczku

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Współczuję nieprzespanych i gorących nocy:( ja co prawda przespałam ciągiem od 1 do 8, więc nie mogę narzekać, ale ten dzień nie będzie lepszy niż wczoraj pod względem upałów...

Ewela oj to Ci uparciuszek, a właściwie uparciuszka... Wie, że gorąco i woli stabilną temperaturę w brzuszku. Ale życzę Ci by wkrótce się zaczęło COŚ dziać.

Lena oczywiście, że trzymamy kciuki za walecznego Frania!

Luna mam nadzieję, że tak jak chcesz wizyta będzie w 32 tygodniu, myślę, że pojawiające się rozwarcie powinno przekonać panią doktor. Oby było po Twojej myśli :) a te 11 dni... Jakoś zleci, nie obiecuję, że szybko, ale na pewno miną :*

A tak poza tym to chciałam powiedzieć, że mam męża w domu na urlopie i jednocześnie bardzo się cieszę, ale trochę też mnie denerwuje, bo on tak bardzo chcę z tego urlopu skorzystać, a ja nie bardzo mam ochotę na większość rzeczy, które proponuje... No ale on to taki typ co to w miejscu nie usiedzi, to jakoś będę za nim starała się nadążyć, najwyżej padnę gdzieś po drodze :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U nas też okropnie gorąco :/ w nocy Franek znowu płakał i jak ja już przysypiałam to mnie wybudzał. O 1 już dałam spokój i kazałam mu przyjść do siebie. Tym sposobem prawie zaspaliśmy do przedszkola na śniadanie :P szkoda że w wolne dni tak nie pośpi :D

Zaraz zmykam na miasto, muszę ogarnąć kawkę z psiapsiółkami :) i ZUS. Wieczorem 2 zajęcia na szkole rodzenia.

Ewelcia ja sobie odliczałam do maksymalnej daty porodu -było mi łatwiej. U Ciebie już 40+4 także ostatecznie za tydzień/półtorej będziecie razem :) w perspektywie tych tygodni to już tak niewiele (choć wiem że się strasznie dłuży).

Rucola, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, dziś ukrop chyba jeszcze większy :/ pijcie dużo wody!
    ja za godzinkę jadę do endokrynologa- ciekawa jestem co mi powie :p
    w nocy ja raz się obudziłam i nie mogłam zasnać i się wierciłam i wstałam do WC a wracając wystraszyłam męża, który aż usiadł na łóżku i pyta co się stało ;p

Luna 11 dni szybko zleci-pomożemy w tym :)
    Bajka już? kurczę a tyle tego odliczania było :p

ja standardowo dostaje smsy od siostry- dot niej, nie omieszkała napisać że jedzie w sob nad jeziorko i kupiła strój z 15zł w pepco.a wie że w tą pogodę ja siedzę w domu! już jej pisałam wcześniej żeby mi darowała wiadomosci o wodzie, jeziorze i kąpielach.
    wkurzyłam się i jej nie odpisuje :p

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według lekarza nic porodu nie zwiastuje,ale od ostatniej wizyty mała jest znacznie niżej w kanale. Następne ktg w sobotę i później wizyta w poniedziałek/wtorek.
    Najgorsze jest to czekanie.
    No i mała wg jego sprzętu ma ok 3600.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela w weekend upał ma odpuścić - może Mała wtedy zdecyduje się wyjść na świat? może nie chce żeby mama męczyła się w tym upale i dlatego zwleka ;)

Karma88 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!!!!!
    Ja dla odmiany spałam od 11 do teraz....z przerwa o 6.30 na śniadanie, bo Syncio się domagał. My w domu mały calutki czas pozasłaniane zasłony i rolety, nie mam zewnętrznych ale mamy te w oknach, plus ciemne, mało przepuszczalne zasłony i w domu mamy naprawdę znośnie!!!!
    W nowym mieszkaniu tez pójdziemy tym tropem, tym bardziej że nie lubię firanek, zarówno ze względu na wyglad jak i na wymagania które stawiają gospodyniom domowym ;) i dodatkowo od razu montujemy klimę. Może uda się w całym mieszkaniu ;)
    Ewela jesteś bardzo dzielna. Któras z Dziewczyn pisała tutaj że gorszym od ciąży w upały jest tylko połóg w upały, więc moze Malutka chce Ci tego oszczędzić.
    Lunka jestem pewna, ze doktor przyjmie Cię w 32tc jeśli powiesz o rozwarciu. Najwyżej każe przyjechac za kolejne 2 tygodnie, jesli uzna to a konieczna.
    Bajka juz juz już prawie ;) Zosia jest mega grzecznym dzieckiem, oby po drugiej stronie brzucha tak jej zostało ;)
    Ja dziś mam dzień przy kompie, robię ostatnie zamówienia. Lenka jeśli przeczytasz, to napisz mi prosze jaką tą niańkę macie z Ali? W zasadzie mamy małe mieszkanko, ale emek uparł się żeby kupić, to kupimy coś z Ali, bo cena nie odstrasza a jakość produktów chińskich jest naprawdę dobra. Aktualnie oboje mamy telefony z Chin i napiszę Wam, ze kosmos. Za 350 zł mamy telefon o parametrach telefonu z pl za ponad 3000 zł....

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dorodna córa :D wie co robi że nie chce na ten upał wychodzić ;)

Uciekam moje Kochane! lepiej wrócić do domu przed obiadem.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ