X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik koniecznie daj znać co zdecydują w szpitalu.

Aga no weeeź, ja mam taką ochotę cały czas na spaghetti i pomidory, że nie pytaj :P Czy dobrze widzę talerz z Ikei? :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie mam pojęcia co to znaczy z tym przepływem, ale dopytaj o to w szpitalu, mam nadzieję że to nic poważnego, napisz koniecznie jak się dowiesz co i jak

Aga ale mi apetytu narobiłaś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, tak z Ikei :) eMek kupił przed komunia komplet 12 szarych i komplet 12 zielonych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 17:36

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już naszykowałam ziemniaki na frytki :) Teraz czekam aż mąż wróci. Mam nadzieję, że nie odpokutuję za te ilości ziemniaków w ostatnim czasie wysokim cukrem :P

A właśnie, pytanie na pewno do Niki, bo kiedyś o tym pisała. O której i co zjeść przed badaniem glukozy około 8 rano?

Aga mam takie same, ale szare i grafitowe. One z takiej kamionki są, co nie? Ja mam w sumie cały zestaw na 12 osób, małe i duże talerze, głębokie talerze, miseczki i 4 półmiski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 17:45

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik daj znać co powiedzą w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna bardzo się cieszę że się odezwałas, mocno trzymam kciuki za transfer!!

Flower i Yoselyn dobrze ze daliście znak życia, martwiłam się. Ale ważne że jest wszystko dobrze.

Flowwer lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Flo - fajnie, że się odezwałyście i super, że wszystko u Was ok :) ja też czasem nie mam czasu nic napisać, ale jakiegoś like daje :)
    Luna - bardzo Ci współczuję tych emocji :( nie umiem niestety nic konstruktywnego poradzić. Myśl pozytywnie :*
    Aksamitna - będziemy mocno zaciskać kciuki za transfer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 20:14

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam to łożysko jest juz dojrzałe i może być niewydolne. No nic zobaczymy.
    Wkurza mnie tylko medicover bo tam Zawsze wszystko pięknie żenujące to jest ze tylko na prywatnych wizytach lekarz sprawdza dokładnie...

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja czekalam na Białko s chyba 5 dni, tzn na 5 dzien był wynik

Olik, czekamy wszystkie na jakieś info co u was!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dobrze że akurat dziś ta wizyta wypadła... Może wasze spotkanie z Maluchem jest już tuż tuż <3

Aga przez Ciebie idę do sklepu po składniki, bo aż mi ślinka leci :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja mam zestaw Dinera i zestaw FÄRGRIK

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, postaraj się nie stresować, najważniejsze że zostało to sprawdzone i w porę wychwycone, teraz bedziecie pod obserwacją i dopilnują, żeby maluszek wyszedł w bezpiecznym dla niego momencie.

M.in. ze wzgledu na te przepływy chodziłam pod koniec ciąży do innego lekarza. Pamiętam jak poszlam na konsultacje ws. niskiego przyrostu wagi Ani i lekarz sprawdzał 3 lub 4 rodzaje przepływów, a mój prowadzący badał jedynie przepływ w pepowinie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik daj znać co w szpitalu powiedzą

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Flowwer - dziękuję że się odezwałyscie.

Malka, daj znać czy u Was wszystko ok!

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ja już naszykowałam ziemniaki na frytki :) Teraz czekam aż mąż wróci. Mam nadzieję, że nie odpokutuję za te ilości ziemniaków w ostatnim czasie wysokim cukrem :P

A właśnie, pytanie na pewno do Niki, bo kiedyś o tym pisała. O której i co zjeść przed badaniem glukozy około 8 rano?

Aga mam takie same, ale szare i grafitowe. One z takiej kamionki są, co nie? Ja mam w sumie cały zestaw na 12 osób, małe i duże talerze, głębokie talerze, miseczki i 4 półmiski.
    Wiesz co, ja w tym stanie wyjątkowym to jem normalnie, bo gdybym nie zjadła późnej kolacji, to bym chyba nie dotarła na badania rano. Jak Ci zależy na obrazie jaki masz cukier na codzień i czy taki nie szkodzi maleństwu to jedz normalnie, tylko dziś już bez słoďkiego, owoców i innych wysokowęglowych pyszności. No i w ciąży zaleca się badanie 8 h po posiłku, ale właśnie ostatni posiłek musi być taki niskowęglowy, żeby wyniki nie były przekłamane. Ja na to nie patrzę - kolację jem jak zawsze a pobranie i glukoza wypadają w porze śniadanka - wtedy mam realny obraz sytuacji.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nadzieja ja mam zestaw Dinera i zestaw FÄRGRIK
    Ja tylko dinera :) Ale grafitowe mocno się rysują od sztućców :/

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ja tylko dinera :) Ale grafitowe mocno się rysują od sztućców :/
    Mi się jeszcze nie porysowały i m nadzieję, że tak zostanie. Na co dzień używam tych szarych

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wiesz co, ja w tym stanie wyjątkowym to jem normalnie, bo gdybym nie zjadła późnej kolacji, to bym chyba nie dotarła na badania rano. Jak Ci zależy na obrazie jaki masz cukier na codzień i czy taki nie szkodzi maleństwu to jedz normalnie, tylko dziś już bez słoďkiego, owoców i innych wysokowęglowych pyszności. No i w ciąży zaleca się badanie 8 h po posiłku, ale właśnie ostatni posiłek musi być taki niskowęglowy, żeby wyniki nie były przekłamane. Ja na to nie patrzę - kolację jem jak zawsze a pobranie i glukoza wypadają w porze śniadanka - wtedy mam realny obraz sytuacji.
    No ja właśnie ostanie jedzenie mam koło 23, a przed ciążą cukier miałam jakoś między 82 a 90. U mnie insulina troszkę za wysoko była.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio rośnie w tempie kwadratowym już chyba :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5868eaf83e9.jpg

Biorę się za nadrabianie was :)

Phnappy, Aga9090, -Mamunia-, KateHawke, Achia, Bajkaaa, Nadzieja22, Lunaris, KateKum, Lusesita, Patrycja20, Flowwer, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    U nas średnio. Łożysko jest juz dojrzałe i mały ma zły przepływ w zyle w mózg czy jakoś tak... nie zrozumiałam do końca bo się zestresowałam.
    Dostaliśmy skierowanie do szpitala, jedziemy cos zjeść i tam zdecydują czy mnie zostawią czy wystarczy co 3-4dni ktg
    Dodatkowo wedlug jej sprzętu, a dla mnie jest najbardziej wiarygodny, mały przez 3 tyg przybral 400gram. Więc nie za wiele..
    Kochana pewnie będa chcieli rozwiązać ciążę. Dawaj nam znać :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ