Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik koniecznie daj znać co zdecydują w szpitalu.

Aga no weeeź, ja mam taką ochotę cały czas na spaghetti i pomidory, że nie pytaj :P Czy dobrze widzę talerz z Ikei? :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie mam pojęcia co to znaczy z tym przepływem, ale dopytaj o to w szpitalu, mam nadzieję że to nic poważnego, napisz koniecznie jak się dowiesz co i jak

Aga ale mi apetytu narobiłaś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, tak z Ikei :) eMek kupił przed komunia komplet 12 szarych i komplet 12 zielonych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 17:36

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już naszykowałam ziemniaki na frytki :) Teraz czekam aż mąż wróci. Mam nadzieję, że nie odpokutuję za te ilości ziemniaków w ostatnim czasie wysokim cukrem :P

A właśnie, pytanie na pewno do Niki, bo kiedyś o tym pisała. O której i co zjeść przed badaniem glukozy około 8 rano?

Aga mam takie same, ale szare i grafitowe. One z takiej kamionki są, co nie? Ja mam w sumie cały zestaw na 12 osób, małe i duże talerze, głębokie talerze, miseczki i 4 półmiski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 17:45

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik daj znać co powiedzą w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna bardzo się cieszę że się odezwałas, mocno trzymam kciuki za transfer!!

Flower i Yoselyn dobrze ze daliście znak życia, martwiłam się. Ale ważne że jest wszystko dobrze.

Flowwer lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Flo - fajnie, że się odezwałyście i super, że wszystko u Was ok :) ja też czasem nie mam czasu nic napisać, ale jakiegoś like daje :)
    Luna - bardzo Ci współczuję tych emocji :( nie umiem niestety nic konstruktywnego poradzić. Myśl pozytywnie :*
    Aksamitna - będziemy mocno zaciskać kciuki za transfer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 20:14

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam to łożysko jest juz dojrzałe i może być niewydolne. No nic zobaczymy.
    Wkurza mnie tylko medicover bo tam Zawsze wszystko pięknie żenujące to jest ze tylko na prywatnych wizytach lekarz sprawdza dokładnie...

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja czekalam na Białko s chyba 5 dni, tzn na 5 dzien był wynik

Olik, czekamy wszystkie na jakieś info co u was!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dobrze że akurat dziś ta wizyta wypadła... Może wasze spotkanie z Maluchem jest już tuż tuż <3

Aga przez Ciebie idę do sklepu po składniki, bo aż mi ślinka leci :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja mam zestaw Dinera i zestaw FÄRGRIK

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, postaraj się nie stresować, najważniejsze że zostało to sprawdzone i w porę wychwycone, teraz bedziecie pod obserwacją i dopilnują, żeby maluszek wyszedł w bezpiecznym dla niego momencie.

M.in. ze wzgledu na te przepływy chodziłam pod koniec ciąży do innego lekarza. Pamiętam jak poszlam na konsultacje ws. niskiego przyrostu wagi Ani i lekarz sprawdzał 3 lub 4 rodzaje przepływów, a mój prowadzący badał jedynie przepływ w pepowinie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik daj znać co w szpitalu powiedzą

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Flowwer - dziękuję że się odezwałyscie.

Malka, daj znać czy u Was wszystko ok!

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ja już naszykowałam ziemniaki na frytki :) Teraz czekam aż mąż wróci. Mam nadzieję, że nie odpokutuję za te ilości ziemniaków w ostatnim czasie wysokim cukrem :P

A właśnie, pytanie na pewno do Niki, bo kiedyś o tym pisała. O której i co zjeść przed badaniem glukozy około 8 rano?

Aga mam takie same, ale szare i grafitowe. One z takiej kamionki są, co nie? Ja mam w sumie cały zestaw na 12 osób, małe i duże talerze, głębokie talerze, miseczki i 4 półmiski.
    Wiesz co, ja w tym stanie wyjątkowym to jem normalnie, bo gdybym nie zjadła późnej kolacji, to bym chyba nie dotarła na badania rano. Jak Ci zależy na obrazie jaki masz cukier na codzień i czy taki nie szkodzi maleństwu to jedz normalnie, tylko dziś już bez słoďkiego, owoców i innych wysokowęglowych pyszności. No i w ciąży zaleca się badanie 8 h po posiłku, ale właśnie ostatni posiłek musi być taki niskowęglowy, żeby wyniki nie były przekłamane. Ja na to nie patrzę - kolację jem jak zawsze a pobranie i glukoza wypadają w porze śniadanka - wtedy mam realny obraz sytuacji.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nadzieja ja mam zestaw Dinera i zestaw FÄRGRIK
    Ja tylko dinera :) Ale grafitowe mocno się rysują od sztućców :/

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ja tylko dinera :) Ale grafitowe mocno się rysują od sztućców :/
    Mi się jeszcze nie porysowały i m nadzieję, że tak zostanie. Na co dzień używam tych szarych

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wiesz co, ja w tym stanie wyjątkowym to jem normalnie, bo gdybym nie zjadła późnej kolacji, to bym chyba nie dotarła na badania rano. Jak Ci zależy na obrazie jaki masz cukier na codzień i czy taki nie szkodzi maleństwu to jedz normalnie, tylko dziś już bez słoďkiego, owoców i innych wysokowęglowych pyszności. No i w ciąży zaleca się badanie 8 h po posiłku, ale właśnie ostatni posiłek musi być taki niskowęglowy, żeby wyniki nie były przekłamane. Ja na to nie patrzę - kolację jem jak zawsze a pobranie i glukoza wypadają w porze śniadanka - wtedy mam realny obraz sytuacji.
    No ja właśnie ostanie jedzenie mam koło 23, a przed ciążą cukier miałam jakoś między 82 a 90. U mnie insulina troszkę za wysoko była.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio rośnie w tempie kwadratowym już chyba :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5868eaf83e9.jpg

Biorę się za nadrabianie was :)

Phnappy, nick nieaktualny, nick nieaktualny, KateHawke, nick nieaktualny, Bajkaaa, Nadzieja22, Lunaris, KateKum, Lusesita, Patrycja20, Flowwer, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    U nas średnio. Łożysko jest juz dojrzałe i mały ma zły przepływ w zyle w mózg czy jakoś tak... nie zrozumiałam do końca bo się zestresowałam.
    Dostaliśmy skierowanie do szpitala, jedziemy cos zjeść i tam zdecydują czy mnie zostawią czy wystarczy co 3-4dni ktg
    Dodatkowo wedlug jej sprzętu, a dla mnie jest najbardziej wiarygodny, mały przez 3 tyg przybral 400gram. Więc nie za wiele..
    Kochana pewnie będa chcieli rozwiązać ciążę. Dawaj nam znać :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ