X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie są objawy toksoplazmy ?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik to czekamy na informacje w takim razie, zobaczymy co w szpitalu powiedzą!

Aksamitna <3 oczywiście, że będziemy trzymać kciuki! Dobrze Cię widzieć :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna bywaj tu z nami częściej :)
    Flo buziaczki dla szymusia. Czekamy na aktualne zdjęcie Twojego Księcia

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- mąż mi poszedł po składniki bo narobiłaś ochoty;)- a jutro też będę sama, bo on jedzie do drugiej pracy masować umęczonych ludzi więc musiał mnie zaopatrzyć :p

A mi nadal jest gorąco mimo że już zrobiło się znośnie, masakra jakaś :/ ani się położyć nie mogę ani nic.i brzuch też coś dziś nie współpracuje.
    A koleżanka stwierdziła że mam duży brzuch już :p dawno mnie nie widziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 18:51

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z biedry, kobieta w kasie dziwnie na mnie patrzyła (dopóki nie zobaczyła brzuszka) jak wypakowalam z koszyka ze 30 kaktusow.....

I chyba idzie u mnie burza! <3 tzn grzmi, ale pewnie przejdzie bokiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 18:52

Achia, Nadzieja22, Phnappy, summer86, olik321, JustynaG, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- brawoooo :D

A właśnie, mamaginekolog wrzuciła film-na FB chyba tez- jak radzić sobie w upały z niemowlęciem. Temat na czasie dla wielu z Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 18:51

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik podejrzewam że będą chcieli cię zostawić w szpitalu i ocenić czy można jeszcze czekać z rozwiązaniem czy nie, ale ciąże masz już duża także spokojnie :) trzymam kciuki by lekarze cię uspokoili :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Minie- brawoooo :D

A właśnie, mamaginekolog wrzuciła film-na FB chyba tez- jak radzić sobie w upały z niemowlęciem. Temat na czasie dla wielu z Was :)

Oglądalam i nawet podesłałam link 2 osobom, które kazały malej wodę podawać z powodu upałów.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Co za masakra! dalej okropnie ale jakoś dziś udało mi się przetrwać bez spotkania z podłogą :P
    Od rana na działce -wywoziłam rzeczy na imprezę niedzielną. Potem do serwisu z samochodem- bagatela 1500zł Pan mnie podsumował, oczywiście auto odzyskam dopiero za kilka dni :( :( :( w ZUSie załatwiłam odszkodowanie zagubione przez pocztę to akurat prawie całość pójdzie na samochód... a tak się cieszyłam że coś zostanie na po porodzie :(
    Po południu zabrałam synka na basen bo normalnie się nie da znieść tego gorąca. Teraz jestem wypluta nie wiem czy od upału czy od wody. Dobrze że jutro sobota!

Admirałka :) cudowne wieści! wszystkie kciuki zaciśnięte za Wasz transfer!

Flo całkowicie zrozumiałe zniknięcie z okazji zakochania <3 wspaniałych pierwszych dni w domku.

Yos udanego wypoczynku, już 12 tc także jeszcze chwilka i będzie lepiej i bezpieczniej <3 na wizycie siedzimy oczywiście z Tobą pod drzwiami <3

Olik mnie nie służy większość tabletek (HEmofer w ogóle nie działał. Tardyferon powodował mega bóle brzucha, Sorbifer też) obeznie jako tako znoszę Chela-Ferr bio complex (codzienne biegunki i skurcze jelit to pikuś przy tych innych lekach) ale szczerze nie wiem czy mi coś podnosi poziom żelaza bo będę sprawdzać pierwszy raz po dłuższym czasie nie badania (przed ciążą po prostu brałam i nie badałam morfologii od czasu do czasu robiłam sobie zastrzyki). Wcinam też buraka suszonego w tabletkach 2-3x dziennie i zacznę kupować sok bo jest coraz gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:28

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zawsze na szybko:

Yos i Flo Tak się cieszę, że się odezwałyście ! :)

Luna Rozumiem Twój strach i bardzo Ci tego stresu współczuję.. Mam nadzieję, że wada okaże się mniej poważna niż w tym momencie zakładają... Życzę Wam tego z całego serca !

Aksamitna <3 Będę z Wami myślami, trzymam kciuki żeby wszytko poszło dobrze !

Aga Toksoplazmozy mońa nei zauważyć, czasem moze być lekki stan podgorączkowy, czasem objawy przeziębienia, czasem nic. Zwykle przechodzi zupełnie bezobjawowo, dlatego tak ważne są badania - większość nie wie czy przeszła.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi ja mam igg i igm ujemne, to wiem że mam uważać. Tylko zrobiła mi się jakaś wysypka na rękach, trochę swędzi i pierwsze skojarzenie to toxo...

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga toxo to raczej ma przebieg jak przeziębienie- katar, temperatura. Ja miałam nawet nie wiem kiedy- wyszło na badaniach w ciąży z Frankiem że mam przebytą.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadrobię. Jakoś te upały mnie wykańczają i nie mam już sił na forum :/ do tego co chwilę mam gości, dom trzeba ogarnąć no i Fela zajmuje mi zdecydowaną większość czasu.

Lena pytałaś o pediatrę.
    Bardziej chyba w Twoich okolicach to wiem, że dziewczyny polecają bardzo lekarza w Niedobczycach, który przyjmuje prywatnie ale ponoć można do niego dzwonić dzień i noc. L. Stołtny. A tak to nie wiem. Ja jestem z Felą zapisana do najbliższej przychodni. Pani doktor wydawała się sensowna na pierwszej wizycie.

Aksamitna, będę trzymać kciuki z całych sił!

Lena21 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to muszę szukać innej przyczyny tej wysypki... A jest możliwe mieć alergie na ogórki kiszone/wodę z ogórków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś alergie można mieć na wszystko i dostać w każdej chwili. To że coś do tej pory nie uczulalo nie znaczy że nie może zacząć. Wiem, bo sama mam liczne alergie. Spróbuj posmarować hydrocortizonem, powinno pomóc

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dzięki :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy do domu. Ktg idealne, wód duzo więc mam w środę mam przyjść do szpitala na ktg i kontrolę.

Aga9090, Lunaris, Rucola, Achia, Karma88, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, Lena21, KateHawke, Bajkaaa, Flowwer, Emiilka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze to weekend na swoim :)

olik321 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    My wracamy do domu. Ktg idealne, wód duzo więc mam w środę mam przyjść do szpitala na ktg i kontrolę.
    A jak się czujesz?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga może to od jakiegoś środka czystości, może coś Cię ugryzlo i poszła reakcja alergiczna, może faktycznie ogórki, albo jakaś przyprawa . Jak nie jest bardzo silna ta wysypka i nie puchnie to może jednorazowo się zdarzyło. Oby :) A hormony ciążowe i pociazowe zaostrzają takie reakcje, ja po ciąży byłam rok na sterydach w zastrzykach tak mi się zastrzyło AZS

Olik a uspokoiło Cię to trochę? W domu zawsze lepiej, może w ciągu tego tygodnia samo się zacznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 20:17

‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ