Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajeczko, Ewela- serdeczne gratulacje dzielne Mamuski. Niech Wam pociechy rosna jak na drozdzach ;*
-
nick nieaktualnyMinie tak myślę, że Stasiek może chce teraz być z tobą cały czas, bo wie, że jak się pojawi siostra to będziesz mu troszkę mniej czasu poświęcać i przez to on teraz taki jest i chce wykorzystać ten czas na maxa póki jest sam i ma Ciebie na wyłączność.
I nie miałam tu na myśli, że mam gorzej - w żadnym razie, bo lepiej mieć nie mogłam niż mam teraz. Każda ma chwilę słabości i mamy do tego prawo,bo nie da się żyć na pełnych obrotach.
Może przekaz tamtego posta był nie zbyt jasny, bo pisałam go na szybko, gdy dzieci się kłóciły. Jak uraziłam przepraszam -
nick nieaktualnykania85 wrote:Obliczałam że gdyby nie ciąża to byłabym w 20 dniu cyklu,(cykle 28dniowe) więc to raczej nie czas na krwawienie okołomiesięczne
-
Ewela ogromne gratulacje!
wyśpij się trochę, jutro będzie czas na pisanie. Wycałuj od nas Twoje Szczęście :* :* :*
Barbarka Maks ma już 2 miesiące! Kiedy to zleciało?Ty też wybuziaczkuj od nas Smerfiątko. A jak się czujecie?
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny miałyście tak że na początku ciąży zamiast tyć traciłyście na wadze? Myślę że u mnie to wynik stresu bo niestety po moich doświadczeniach każda beta to był stres czy przyrasta,nie mówiąc już co czuję podczas badania usg(tętno 110-120)skutek tego taki że fałdka na brzuchu zamiast rosnąć pomniejsza się i coraz trudniej zastrzyki robić...wydaje mi się że w ciąży raczej brzuszek powinien rosnąć hehe
-
Ewela gratuluję!
Idę spać, bo ledwo żyję. Tyle kilometrów zrobionych po lesie i tyle żarełka zjedzonego w jednym dniu to za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 23:21
-
Czas leci jak szalony. Maksik rosnie jak na drozdzach. Ani sie obejrze a bedzie mi na Jantarze jezdzil
Jest lobuzem i to sie juz raczej nie zmieni. Temperament ma po mamusi, ale przynajmniej wiem, ze sobie chlopak w zyciu poradzi. Narazie matke terroryzuje
summer86, Lunaris, Karma88, Lena21, KateHawke, Emiilka, Jadranka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykania85 wrote:Dziewczyny miałyście tak że na początku ciąży zamiast tyć traciłyście na wadze? Myślę że u mnie to wynik stresu bo niestety po moich doświadczeniach każda beta to był stres czy przyrasta,nie mówiąc już co czuję podczas badania usg(tętno 110-120)skutek tego taki że fałdka na brzuchu zamiast rosnąć pomniejsza się i coraz trudniej zastrzyki robić...wydaje mi się że w ciąży raczej brzuszek powinien rosnąć hehe
-
Aga9090 wrote:Więc to mogło by się zgadzać. A przytoczę historie mojej koleżanki, miała normalne krwawienia jak @-i myślała, że nią jest. Poszła do ginekologa bodajże do kontroli i się okazało, że jest w 20 tc.
Ja do końca nigdy nie wierzyłam w to że można w ciąży mieć miesięczne krwawienia,zawsze myślałam że to bujdy,a teraz okazuje się że to prawda,też mam znajomą która poszła po okresie do ginekologa bo źle się czuła i wzdęcia,zgaga,bóle brzucha,myślała że to jekieś mięśniaki,na co gin: "taaaa,mięśniaki-3 miesięczna ciąża!) -
Aha, Kania u mnie też encorton, clexane i acard i zero plamienia nawet. Ale gin uprzedzał, że często się zdarza krwawienie na zestawie clexane plus acard. Co do wagi, to ja najpierw ok 1 kg schudłam i też był problem, żeby zrobić zastrzyk. Szybko wagę nadrobiłam i cały czas mi się trzyma. Zastrzyki robisz na siedząco? U mnie tylko w ten sposób mogę zrobić fałdkę ze skóry. A na rosnący brzuszek przyjdzie czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 23:21
-
Nadzieja22 wrote:Aha, Kania u mnie też encorton, clexane i acard i zero plamienia nawet. Ale gin uprzedzał, że często się zdarza krwawienie na zestawie clexane plus acard. Co do wagi, to ja najpierw ok 1 kg schudłam i też był problem, żeby zrobić zastrzyk. Szybko wagę nadrobiłam i cały czas mi się trzyma. Zastrzyki robisz na siedząco? U mnie tylko w ten sposób mogę zrobić fałdkę ze skóry. A na rosnący brzuszek przyjdzie czas
Tak już zauważyłam że to nie reguła z tymi krwawieniami,ale ja w poprzedniej ciąży bez tych leków nie miałam krwawień,wokół maluszka nie ma krwiaków ani cech rozwarstwiania,na IP powiedzieli że krwawienie mogło być z jakiegoś naczynka w szyjce,także wolę myśleć że to przez leki-tak jest mi łatwiej,krwawieniu/plamieniu nie towarzyszą skurcze
Jaką dawkę encortonu masz na dodatnie ANA?
U mnie znaleźli po poronieniu przeciwciała przeciwko HLA II
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 23:26
-
U mnie nie tylko dodatnie ANA, ale też nk 17% i takie sobie cytokiny. Biorę 15mg.
-
Nadzieja22 wrote:U mnie nie tylko dodatnie ANA, ale też nk 17% i takie sobie cytokiny. Biorę 15mg.
Teraz także biorę 15mg i 3Xsulfasalazynę,nk nigdy nie sprawdzałam,cytokin też nie,postępowanie jest zawsze takie samo więc stwierdzam że im mniej wiem tym mniej stresu
-
Zastanawiam się nad suplementacją kwasu foliowego,sulfasalazyna i metformina wypłukują go z organizmu,biorę oba leki
i przyjmuję kwas foliowy 400mcg, L-metylofolian wapnia 416mcg
czy to nie za mało? -
Malka jakos niedługo czeka Was pierwszy skok rozwojowy, może dlatego Fela była taka niespokojna.
Kaczorka gratulacje! Piękny wynikzdradzisz swój sposób na utratę kilogramów?
Ja chciałabym wrócić na dniach do ćwiczeń chociaż 3 razy w tyg. po 30 minut, jeśli mała pozwoli. Jedzenoe chyba też powoli ogarniam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 00:37
-
kania85 wrote:Zastanawiam się nad suplementacją kwasu foliowego,sulfasalazyna i metformina wypłukują go z organizmu,biorę oba leki
i przyjmuję kwas foliowy 400mcg, L-metylofolian wapnia 416mcg
czy to nie za mało?
Ja na poczatku ciąży brałam więcej kwasu, 800 mg w witaminach prenatalnych i jeszcze osobno 800 mg w formie metylowanej ze Swansona. Również byłam na metforminie do ok. 15 tygodnia.
Życzę spokojnej ciąży! -
Minie wpadłam tylko napisać że dla mnie jesteś zaje... mamą, do tego super ogarniasz dom i pięknie wyglądasz! Nie wiem kiedy masz na to czas i skąd siły!! Więc jeśli czasami masz dzien że wysłałabys Stasia czy emka rakietą w kosmos to normalne! Nikt nie jest robotem. Każdy potrzebuje czasu dla siebie no i spokoju. Pewnie dzis juz śpisz, ale jeśli do jutra Ci nie przejdzie. Nakazuje Ci ( tylko nie wiem jaki prawem :p) wywalić piękne kopytka na balkon tudzież hamak i nic caly dzień nie robić. Oprócz rozpieszczania samej siebie.jesli w dzień się nie da bo Staś będzie obok to chociaż popoludniu wygon chłopców i chill!
summer86, lamka, Jeżowa, JustynaG, Rucola, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Mała jest słodka,ale ciągle wisi na cycu. Chyba będę musiała się do tego przyzwyczaic. Szwy po nacieciu ciągnął jak diabli,ale warto było.
Pulpecik wszystko rekompensuje i za rok chce kolejnego dzidziusia ❤summer86, Anna Stesia, olik321, Lunaris, Karma88, lamka, Lena21, Jeżowa, Kaczorka, Siwulec, Patrycja20, Aga9090, Flowwer, Rucola, malka, KateHawke, blue00, Bocianiątko, Emiilka, Nadzieja22, by7mistake, Achia, pilik lubią tę wiadomość