X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela śliczne maleństwo <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Ewela chyba faktycznie nie było tak źle, skoro już planujesz kolejne dzieciątko! Dajesz nadzieję :) uściskaj Nastkę <3 Jest prześliczna!

Bajeczko daj znać w wolnej chwili jak tam u Was!

Luna trzymam kciuki, żeby lekarka nie przesunęła wizyty na 35 tydzień, naprawdę przy rozwarciu nie powinna chyba robić problemów z przyjazdem za tydzień, bo problem by się zaczął, jakbyś zaczęła rodzić bez wcześniej ustalonego planu działania! Trzymam kciuki i wypełnij sobie jakoś czas do tej 15, żeby nie zwariować :*

Minie, nie mówię, że po wyglądzie oceniałam, że jesteś starsza, bo to zdecydowanie nieprawda, wyglądasz na jeszcze młodszą, ale dziewczyno, jesteś tak ogarniętą panią domu, że niejedna babcia by Ci pozazdrościła!!! Pewnie dlatego myślałam, że jesteś kilka lat starsza :D a tak to, to my prawie rówieśniczki jesteśmy! Teraz popadnę jeszcze głębiej w kompleksy beznadziejnej pani domu, ach no trudno :D

Siwulec bardzo słusznie! Egoizm od czasu do czasu jest pożądany, a w upały w ciąży to już w ogóle! :D witamy w II trymestrze! :)

Izape kciuki za betę! :)

My dzisiaj po południu jedziemy do znajomych pod Częstochowę, którzy także spodziewają się córeczki - są to jedyni znajomi w moim realnym życiu, którzy także oczekują dziecka teraz, więc nie ukrywam, że się cieszę na to spotkanie, bo jak będę stękać i dyszeć to nikt się nie będzie śmiał :P

Odnośnie upałów jeszcze - ostatnio na imprezie rodzinnej ciocia spytała mnie, jak ja znoszę te upały, a że było to w dniu wizyty na IP to byłam cała rozgorączkowana nie tylko temperaturą na dworze, ale i ulgą, że z Agatką wszystko w porządku i ogólnie byłam taka, no wiecie, roztrzęsiona jeszcze i w ogóle. Ale nie zdążyłam odpowiedzieć na pytanie, bo wyręczył mnie szwagier "no jak to jak znosi te upały, pewnie tak samo źle jak my wszyscy, ale mnie jakoś nikt nie pyta, czy ciąża to jakiś wyjątkowy stan?". Tak więc dziewczyny - czy ciąża to jakiś wyjątkowy stan? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:03

Siwulec lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Olik, szaleńcze 27 (choć musiałam usiąść i policzyć ;) )

A co do snu, przed tym lwem to uciekalam, bo zwiewalam z domu, bo też miałam wlam, ale to to pestka, w porównaniu z tym ile musiałam się nabiegac przez tego lwa!
    Le to my rówieśniczki prawie. U mnie 28! Lamcia chyba też ma 27 jeśli sie nie mylę:p

Ewela ale ma śliczną smerfetkę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:01

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa coś Ty, ciąża to nie choroba, nie pamiętasz?! ;) :D dzisiaj sap i dysz sobie do woli kochana :*

Siwulec bardzo dobrze robisz. Te upały są niebezpieczne, a teraz Wasze zdrowie jest najważniejsze :*

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Siwulec lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaaa ale śliczna kruszyna Boziu ♥️♥️♥️

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jaka piękna kruszynka<3 <3 gratuluję Ci ogromnie

Muszę się pożalić,wiecie może czy ustawa :"Kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością" obowiązuje dopiero od któregoś tygodnia? Dzisiaj przyjechałam na czczo do diagnostyki(godz 7:30) a Tam jakieś 20 osób w kolejce więc ładnie przeprosiłam i poinformowałam że wchodzę poza kolejnością,tak mnie baby zaatakowały że prawie mnie pobiły,sącząc przez zęby że po mnie nie widać ciąży,że to dotyczy tylko widocznej ciąży" na co ja "Jestem w ciąży zagrożonej i mam prawo wejść pierwsza więc to zrobię" szum taki się zrobił że hoho,stare baby oczywiście wtórowały młodym że w głowie się poprzewracało,itp itd...ustaliłam z pielęgniarkami że następnym razem mnie wywołają żeby uniknąć tej przepychanki.
    Dodam że gdyby ciąża miała prawidłowy przebieg a ja świetnie bym się czuła to zapewne też bym poczekała w kolejce,ale tak nie jest;-/
    Gdzie ta damska solidarność?stare baby to rozumiem(mogły zapomnieć jak to było) ale młode około 30ki?

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela cuuuuudo! Rozpływam się <3

Minnie gdybyś była rocznik ’90 to byłabym przekonana, że jesteś moją zaginioną siostrą bliźniaczką :D

Dzień dobry! Może dzisiaj też któraś urodzi? :P

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, na tym zdjęciu wyglądacie jak rodzeństwo <3

Kania, jestem (a może byłam) z tych co ciągle ważą tyle samo. I na początku schudłam. Niby niewiele bo 2kg ale to już nie było dla mnie korzystne. Do wagi sprzed ciąży doszłam dopiero w 18tc. Ale teraz nadganiam...

A Twój eMek mnie rozbroił <3 z jednej strony popsuł niespodziankę ale z drugiej, jak on Cię dobrze zna :)

Ewela, śliczna ta Twoja Nastka. I jaka spokojna :)

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodziutkie Mamuśki z Was ;) ja przyznam że mając 27 lat kompletnie nie myślałam o dziecku... Ale inna kwestia byłam kilka miesięcy po ślubie dopiero ;)
    Ewela, Anastazja jest piękna!!! Widać że niczego jej nie brakuje!! Jak patrzę na nią to stwierdzam, że jeśli jest opcja to warto wytrzymać te 40 tygodni minimum. Boję się " przenoszenia" ciąży ale patrząc na Nastke stwierdzam że coś takiego nie istnieje....Jest cudna i idealna a Ty pięknie piszesz o porodzie i byciu matką. Jest to bardzo dojrzałe z Twojej strony i naprawdę chciałabym umieć przeżyć to tak samo. Jeszcze raz ogromne gratulacje!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Ewela cuuuuudo! Rozpływam się <3

Minnie gdybyś była rocznik ’90 to byłabym przekonana, że jesteś moją zaginioną siostrą bliźniaczką :D

Dzień dobry! Może dzisiaj też któraś urodzi? :P
    Na pewno nie ja :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jaka ona jest wspaniała <3 niech zdrowo rośnie :* :*

Dzięki dziewczyny, ciesze się ze mnie rozumiecie i pozwalacie na ta „chwile” egoizmu <3 <3

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kciuki za betę!

Ewela, Anastazja jest naprawdę piękna <3 i podziwiam za podejście do porodu, u mnie faza na "kolejne dziecko" przyszła dopiero po 3tygodniacj. Ściskam!

Kciuki za wizyty dzisiejsze i telefon Luny.

Summer, wydaje mi się, że skok mamy juz za sobą. Jakiś tydzień temu chyba był. Wyczytałam, że u dzieci urodzonych po terminie może być wcześniej o tylko o ile są przenoszone.

U nas też była ciężka noc. Pobudka co 50min. Dzisiaj będę jak zombie. Ale uśmiechy z rana wszystko rekompensują :D

summer86, Izape_91, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, mi wszyscy na każdym kroku współczują tych upałów.
    A ja, jak to na optymistkę przystało stwierdziłam, że w upały to ciężko wszystkim. A przynajmniej mam mniejszy problem z tym jak się ubrać. Po domu to mogę w samych gaciach i staniku biegać :D
    Nie wiem jak Wy, ale ja się cieszę, że nie muszę zakładać skarpet/rajstop ... przecież z tymi brzuchami to strasznie ciężkie jest.
    Dlatego też cieszę się, że rodzę latem a nie zimą. I nie muszę się stresować, że się nie dopnę w kurtkę zimową :P

Kania, niestety w przychodniach jest często problem z kulturą osobistą wśród pacjentów. W laboratorium dwa razy skorzystałam z pierwszeństwa. Czasami chyba nie ma sensu tłumaczyć ludziom dlaczego wchodzi się bez kolejki, tylko po prostu trzeba podejść do pielęgniarki/lekarza.

Rucola, My po ślubie od razu zaczęliśmy starania :)

EDIT: Melevis, teraz to rodzić może Olik. Byłaby z tego bardzo szczęśliwa. No i pewnie Cccierpliwa.
    Ja jeszcze nie jestem na to gotowa. Jeszcze minimum tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:25

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela przepiekna kruszynka!

Ja zarejestrowana jestem w instytucie. Czekam, ale zejdzie sie, bo pacjentow sporo.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się chyba poszczęściło w tej ciąży,jeśli chodzi o przepuszczenie w kolejce.Nim jeszcze się odezwę to sami mnie przepuszczają,a ja przez to czuję się głupio heh.

JustynaG, kania85 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ale pięknosci :-) cudowna <3

Ja też poproszę dzisiaj o kciuki, mam wizyte i cala noc nie spałam z nerwów.

P.s dziś mija 4 miesiące odkąd mam kwalifikacje po szkoleniach. 4 miesiące a mam wrażenie ze czas wolno idzie i ciągnie mi sie to i to bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:45

Rucola, KateHawke, Kaczorka, Aga9090, Siwulec, pilik, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola my bez ślubu !
    Ale mam to gdzieś. Po swoich doświadczeniach oboje mamy inne podejście do tego typu rzeczy. Choć emek i jego ego chcą bardzo bym miała inne nazwisko A ja jakoś sama nie wiem...

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka , Potrzebuję Twojej pomocy.
    Myślę, że już czas zaopatrzyć się w jakiś stanik do karmienia. Niestety w Esotiqu ostatnio nie mieli nic w mojej rozmiarówce. :/

Zastanawiam się nad tym Biustonoszem Blossom Royce, który polecałaś. Przymierzałam go nawet w sklepie. Pamiętam, że była to miseczka C-D-DD nie pamiętam jednak jaki obwód mierzyłam :/
    Przed ciążą miałam 73 w obwodzie a teraz jest 77. Obecny rozmiar to 75C, a jak jest jakiś push-up to nawet 75D.
    Jak myślisz, brać 70 czy 75?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:50

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, my akurat po ślubie, ale długo się wahałam, czy nie zostawić tylko swojego nazwiska. M. postawił tylko warunek, że dzieci mają mieć jego nazwisko z czym nie zamierzałam dyskutować :) ostatecznie mam podwójne, po to by w przyszłości nie musieć nosić aktu urodzenia dzieci, ale używam zazwyczaj pojedynczego, panieńskiego. Dla samego nazwiska to bym ślubu nie brała, to dla mnie największa niedogodność z faktu zmiany stanu cywilnego ;)

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten w końcu chłodniejszy dzień

U nas po urlopie! Mąż już tradycyjnie wyjechał do pracy na cały dzień, a ja mam w tym tygodniu pracę z domu, coby nie ujeżdżać w te upały. Na szczęście dużo rzeczy mogę robić z domu

No i w końcu będę z Wami bardziej na bieżąco :) <3

pilik, Flowwer lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ