Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Yos i Karma kciuki najmocniejsze dla Was!
Justyna, ja też wolę upały niż mrozy, po domku latam nago, czasem majtki założęi z garderobą na wyjścia też łatwiej, bo sukienka nieciążowa brzuch ciążowy zmieści, czego nie można powiedzieć o moich nieciążowych spodniach
mi nie chodzi o to, że ktoś ma za mną chodzić i mnie pawimi piórami wachlować, po prostu uważam za zbędne wytykanie komuś bycia w ciąży, jakby to była moja wina, że ludzie pytają mnie jak się czuję
ale z drugiej strony jednocześnie uważam, że ciąża jest stanem odmiennym, który trochę rządzi się swoimi prawami, w tym także prawem do gorszego samopoczucia częściej niż u ludzi nie w ciąży, bo w naszym ciele dzieją się niestworzone rzeczy, które normalnie nie mają miejsca
Emiilka, KateHawke, Yoselyn82, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Ewela, prześliczna Kruszynka! :love:
Izape mocno trzymam kciuki!
Co do wieku, to ja jestem rocznik 91, ale z listopada więc jeszcze 26Termin mam na tydzień po moich urodzinach
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Mały tez juz jest zgłoszony na nazwisko emka.
U mnie to trochę przekonanie ze wole swoje A troche nie chcę całej tej otoczki. Każde z nas ślub miało.
Ale z drugiej strony czasami myślę ze miłoby było. Zobaczymy jak się wszystko potoczy:)
Może za rok wezmiemy na jakiejś bezludnej wyspie z małym robiącym babki z piaskuTak by mi się podobało!
Justyna ja też latam w gatkach i staniku sportowym.
Jeśli nie chcesz wydawać dużej sumy na stanik do karmienia bo piersi mogą po porodzie ulec zmianie. To polecam z hm. Bardzo wygodne. Ja kupiłam niby do spania A chodzę w nich cały czas.reset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy jesteśmy po cywilnym, wzięliśmy dzień po Stasia pierwszych urodzinach, głównie dla "formalnosci". Ślub jest przereklamowany, raz miałam mieć ślub kościelny jak z bajki i gruchlo jak w niezłym dramacie.
Chyba rozszyfrowalam swój podły humor. Kilka dni temu dowiedziałam się, że gościu, który kilka lat temu mnie napadł z nożem, wyszedł już z odsiatki. No i się skumulowalo, stres, zmęczenie, bezsenność... Niby staram się o tym nie myśleć, a psychika aż się gotuje -
blue00 wrote:Mnie to się chyba poszczęściło w tej ciąży,jeśli chodzi o przepuszczenie w kolejce.Nim jeszcze się odezwę to sami mnie przepuszczają,a ja przez to czuję się głupio heh.
w 24 tygodniu już widać coś więc ludzie nie śmią odmawiać,czego nie można powiedzieć o 7 tygodniu(w ogóle brzuch mi od kilku dni wciągnął się do środka,zwłaszcza gdy jestem na czczo)więc na pewno nie wyglądam jak ciężarna.
Wszystko rozumiem,tylko że każda z Nas jest kobietą i każda wie że najgorzej czujemy się właśnie w I trymestrze,kiedy nasz organizm dopiero oswaja ciążę"
JustynaG mnie też rozczulił,ale w życiu nie spodziewałam się że on zwraca uwagę na takie rzeczy! gdybym się domyśliła to bym pewnie rozkładała te papierki po tamponach żeby go zmylić i żeby niespodzianka się udała -
Olik ja też jak reset mam 2 nazwiska a operuję panieńskim. Zanim wyszłam za mąż zawodowo już byłam mocno związana nazwiskiem i też uważam że nazwisko to ostatni powód do ślubu i chciałam jeszcze sprostować... Jak miałam 27 lat to od kilku miesiecy dopiero znałam emka
wyszłam za mąż mając 29,5 roku a i Lewka zaczęliśmy się starać kilka miesięcy później
nie wiem czemu wcześniej pisałam takie głupoty :p
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja marzyłam o podwójnym nazwisku dla wszystkich - dla mnie, dla męża, dla dzieci... Ale spotkało się to z dezaprobatą męża, więc dumałam tylko nad sobą i w końcu zdecydowałam się tylko na nazwisko męża z wygody - moje panieńskie nazwisko jest dosyć trudne, całe życie musiałam je dyktować literka po literce, nauczyciele źle mnie wyczytywali, pisma urzędowe przychodziły z błędami etc. Więc stwierdziłam, że jak dodam do tego jeszcze drugi człon, to będzie sajgon nie z tej ziemi
myślałam, że się nigdy nie przestawię, ale kilka miesięcy minęło i jakoś samo weszło
Minie, to straszne, że ktoś Cię napadł z nożem, nic dziwnego, że wyjście tego potwora na wolność Cię stresuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:08
-
A propo nazwisk to moje pasierbiątko zauważyło ostatnio, że po nazwisku to ja jestem bardziej jej mama niż rodzona matka
bo ja mam podwójne, czyli drugi człon taki jak M. i Młoda, a matka nigdy żona mojego M. nie była, a teraz ma w ogóle nazwisko tylko po swoim mężu (w efekcie ona lecąc z własnym dzieckiem musi mieć akt urodzenia,a mnie nikt nie legitymuje).
Mam tylko nadzieję, że Młoda tych refleksji nie sprzedaje matce, a wyłącznie miJeżowa, olik321, Nadzieja22, Rucola, Kaczorka, Luna1993, admiralka, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ania1003 wrote:Dziewczyny a tego Espumisanu ile macie?
Robię zamówienie i widzę, że jest 100mg i 40mg.
Obie dawki dla dzieci i nie wiem co wybrać.
Aniu bierz setkę.
Reset, u nas jest taka sytuacja, bo nie zmieniłam nazwiska po ślubie a podwójne byłoby za długie, powinnam chyba stale mieć akt urodzenia przy sobie na wszelki wypadek. -
Yoselyn, Reset, Siwulec udanych wizyt. Czekam na same dobre wieści
Że niby ciąża to nie jest nadzwyczajny stan?! To niech się ta osoba nabawi jednocześnie grypy żołądkowej, zatkanego nosa, przepukliny, lekkiego załamania psychicznego, po czym niech nie śpi 3 noce z rzędu, żeby poczuć to zmęczenie i wtedy powie, że czuje się zupełnie normalnie
Iza - życzę wysokachnej bety i szybkich wynikówWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:23
reset, Izape_91, Lunaris, Yoselyn82, Aga9090, Siwulec, KateHawke, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w 11 tygodniu
Szok i niedowierzanie
Kania, ja nie żałuję, że zbadałam, bo wolę wiedzieć co jest popsute. Na samo ANA miałam brać 10mg, to reszta badań zadecydowała o zwiększeniu dawki na 15mg. Na razie jesteśmy na takim etapie, na którym nigdy nie byliśmy i wygląda na to, że jest ok. Zobaczymy jak będzie dalej, ale mam dobre przeczucia
Ewela, ale słodka dziewczynka
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. -
Summer, nie jest to głupi pomysł, zwłaszcza jak Ania będzie starsza. Niby różne układy są już ludziom znane, zmieniły się czasy i obyczaje, ale jest ryzyko, że w razie czego ktoś Ci nie wyda dziecka z przedszkola (np. nowa woźna) lub ktoś Ci nie udzieli informacji o stanie zdrowia. My ostatnio pisaliśmy dla rodzonej matki Młodej zgodę na podróżowanie z dzieckiem, bo jej się czepiają na lotniskach, czy to aby nie porwanie rodzicielskie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:32
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMy zaczęliśmy starania przed ślubem, w trakcie były oświadczyny i ślub
ja nie cierpię rodziny mojego ojca, nie mamy w ogóle kontaktu ze sobą, strasznie chciwi i wredni ludzie i marzyłam o tym, żeby zmienić nazwisko! Więc zrobiłam to z dziką radością
Co do przepuszczania , akurat mieliśmy tu o tym rozmowę i niestety wychodzi na to, że nie ma różnicy czy niska czy wysoka ciąża- ogólnie panuje znieczulica. Zdarzają się wyjątki, ale to wyjątki.
Iza- kciuki za przyrost:)
Kciuki też za wizyty! -
StaraczkaNika wrote:Yoselyn, Reset, Siwulec udanych wizyt. Czekam na same dobre wieści
Że niby ciąża to nie jest nadzwyczajny stan?! To niech się ta osoba nabawi jednocześnie grypy żołądkowej, zatkanego nosa, przepukliny, lekkiego załamania psychicznego, po czym niech nie śpi 3 noce z rzędu, żeby poczuć to zmęczenie i wtedy powie, że czuje się zupełnie normalnie
Iza - życzę wysokachnej bety i szybkich wyników
Nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały, ale ciąża to są chwile. Dla jednych trudne, dla innych bardzo przyjemne. Ale to są tylko chwile a niektórzy z chorobą borykają się całe życie.
Cieszmy się ciążą na tyle na ile potrafimy, ale nie wymagajmy od innych żeby próbowali nas rozumieć... Za chwilę same nie będziemy w ciąży i nie będziemy chciały przepuszczać wszystkich w kolejce mając chore płaczące miesięczne dziecko...
Dodam że dopiero wtedy będziemy niewyspane, zmęczone fizycznie i psychicznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:38
Karma88, admiralka, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola - u mnie identycznie niemal było! Poznałam męża jak miałam 27 lat. Ślub, gdy miałam 29
no i Aluśka chwilę po 30 urodzinach.
Kolejne najlepiej na 35 urodziny :p
Dzisiaj w Lidlu spodnie dresowe i kamizelki - myślę czy nie wziąć na przyszłość.
Siwulec - bierz L4 i nawet się nie krępuj. Pracodawca sobie poradzi
Karma - powodzenia w oczekiwaniu w kolejce!
Yose - samych dobrych wieści na wizycie i pięknych widoków!pierwsze prenatalne są takie magiczne
Patrycja - Ty też masz wizytę? To za Ciebie również kciuki
Ewela - Anastazja słodziakRucola, Yoselyn82, Siwulec lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:38
pilik lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Minnie bardzo współczuję przeżyć. Jak już pisałam bardzo mi imponujesz swoją zaradnością. Pamiętam jak pisałaś o swoim ex a teraz jeszcze o jakimś terroryzowania nożem... Jesteś bardzo młodziutka ( dla mnie) a dużo przeszłaś. Masz prawo do gorszych chwil, możesz narzekać ile chcesz a ja i tak będę Cię podziwiać :*#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021