WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tego Espumisanu ile macie?
    Robię zamówienie i widzę, że jest 100mg i 40mg.
    Obie dawki dla dzieci i nie wiem co wybrać.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos i Karma kciuki najmocniejsze dla Was!

Justyna, ja też wolę upały niż mrozy, po domku latam nago, czasem majtki założę :P i z garderobą na wyjścia też łatwiej, bo sukienka nieciążowa brzuch ciążowy zmieści, czego nie można powiedzieć o moich nieciążowych spodniach :P mi nie chodzi o to, że ktoś ma za mną chodzić i mnie pawimi piórami wachlować, po prostu uważam za zbędne wytykanie komuś bycia w ciąży, jakby to była moja wina, że ludzie pytają mnie jak się czuję :) ale z drugiej strony jednocześnie uważam, że ciąża jest stanem odmiennym, który trochę rządzi się swoimi prawami, w tym także prawem do gorszego samopoczucia częściej niż u ludzi nie w ciąży, bo w naszym ciele dzieją się niestworzone rzeczy, które normalnie nie mają miejsca :)

Emiilka, KateHawke, Yoselyn82, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, prześliczna Kruszynka! :love:

Izape mocno trzymam kciuki!

Co do wieku, to ja jestem rocznik 91, ale z listopada więc jeszcze 26 :) Termin mam na tydzień po moich urodzinach :P

Izape_91 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały tez juz jest zgłoszony na nazwisko emka.
    U mnie to trochę przekonanie ze wole swoje A troche nie chcę całej tej otoczki. Każde z nas ślub miało.
    Ale z drugiej strony czasami myślę ze miłoby było. Zobaczymy jak się wszystko potoczy:)

Może za rok wezmiemy na jakiejś bezludnej wyspie z małym robiącym babki z piasku :) Tak by mi się podobało!

Justyna ja też latam w gatkach i staniku sportowym.
    Jeśli nie chcesz wydawać dużej sumy na stanik do karmienia bo piersi mogą po porodzie ulec zmianie. To polecam z hm. Bardzo wygodne. Ja kupiłam niby do spania A chodzę w nich cały czas.

reset lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po cywilnym, wzięliśmy dzień po Stasia pierwszych urodzinach, głównie dla "formalnosci". Ślub jest przereklamowany, raz miałam mieć ślub kościelny jak z bajki i gruchlo jak w niezłym dramacie.

Chyba rozszyfrowalam swój podły humor. Kilka dni temu dowiedziałam się, że gościu, który kilka lat temu mnie napadł z nożem, wyszedł już z odsiatki. No i się skumulowalo, stres, zmęczenie, bezsenność... Niby staram się o tym nie myśleć, a psychika aż się gotuje

• kania85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Mnie to się chyba poszczęściło w tej ciąży,jeśli chodzi o przepuszczenie w kolejce.Nim jeszcze się odezwę to sami mnie przepuszczają,a ja przez to czuję się głupio heh.

w 24 tygodniu już widać coś więc ludzie nie śmią odmawiać,czego nie można powiedzieć o 7 tygodniu(w ogóle brzuch mi od kilku dni wciągnął się do środka,zwłaszcza gdy jestem na czczo)więc na pewno nie wyglądam jak ciężarna.
    Wszystko rozumiem,tylko że każda z Nas jest kobietą i każda wie że najgorzej czujemy się właśnie w I trymestrze,kiedy nasz organizm dopiero oswaja ciążę"

JustynaG mnie też rozczulił,ale w życiu nie spodziewałam się że on zwraca uwagę na takie rzeczy! gdybym się domyśliła to bym pewnie rozkładała te papierki po tamponach żeby go zmylić i żeby niespodzianka się udała

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja też jak reset mam 2 nazwiska a operuję panieńskim. Zanim wyszłam za mąż zawodowo już byłam mocno związana nazwiskiem i też uważam że nazwisko to ostatni powód do ślubu i chciałam jeszcze sprostować... Jak miałam 27 lat to od kilku miesiecy dopiero znałam emka ;) wyszłam za mąż mając 29,5 roku a i Lewka zaczęliśmy się starać kilka miesięcy później :) nie wiem czemu wcześniej pisałam takie głupoty :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ja to wino chcę z Wami wypić! Weźcie mnie weźcie!

Co do kolesia współczuję przeżyć..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzyłam o podwójnym nazwisku dla wszystkich - dla mnie, dla męża, dla dzieci... Ale spotkało się to z dezaprobatą męża, więc dumałam tylko nad sobą i w końcu zdecydowałam się tylko na nazwisko męża z wygody - moje panieńskie nazwisko jest dosyć trudne, całe życie musiałam je dyktować literka po literce, nauczyciele źle mnie wyczytywali, pisma urzędowe przychodziły z błędami etc. Więc stwierdziłam, że jak dodam do tego jeszcze drugi człon, to będzie sajgon nie z tej ziemi :P myślałam, że się nigdy nie przestawię, ale kilka miesięcy minęło i jakoś samo weszło :)

Minie, to straszne, że ktoś Cię napadł z nożem, nic dziwnego, że wyjście tego potwora na wolność Cię stresuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:08

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo nazwisk to moje pasierbiątko zauważyło ostatnio, że po nazwisku to ja jestem bardziej jej mama niż rodzona matka ;) bo ja mam podwójne, czyli drugi człon taki jak M. i Młoda, a matka nigdy żona mojego M. nie była, a teraz ma w ogóle nazwisko tylko po swoim mężu (w efekcie ona lecąc z własnym dzieckiem musi mieć akt urodzenia,a mnie nikt nie legitymuje).

Mam tylko nadzieję, że Młoda tych refleksji nie sprzedaje matce, a wyłącznie mi ;)

Jeżowa, olik321, Nadzieja22, Rucola, Kaczorka, Luna1993, admiralka, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Dziewczyny a tego Espumisanu ile macie?
    Robię zamówienie i widzę, że jest 100mg i 40mg.
    Obie dawki dla dzieci i nie wiem co wybrać.

Aniu bierz setkę.

Reset, u nas jest taka sytuacja, bo nie zmieniłam nazwiska po ślubie a podwójne byłoby za długie, powinnam chyba stale mieć akt urodzenia przy sobie na wszelki wypadek.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, Reset, Siwulec udanych wizyt. Czekam na same dobre wieści :)

Że niby ciąża to nie jest nadzwyczajny stan?! To niech się ta osoba nabawi jednocześnie grypy żołądkowej, zatkanego nosa, przepukliny, lekkiego załamania psychicznego, po czym niech nie śpi 3 noce z rzędu, żeby poczuć to zmęczenie i wtedy powie, że czuje się zupełnie normalnie :/

Iza - życzę wysokachnej bety i szybkich wyników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:23

reset, Izape_91, Lunaris, Yoselyn82, Aga9090, Siwulec, KateHawke, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 11 tygodniu :O Szok i niedowierzanie :)

Kania, ja nie żałuję, że zbadałam, bo wolę wiedzieć co jest popsute. Na samo ANA miałam brać 10mg, to reszta badań zadecydowała o zwiększeniu dawki na 15mg. Na razie jesteśmy na takim etapie, na którym nigdy nie byliśmy i wygląda na to, że jest ok. Zobaczymy jak będzie dalej, ale mam dobre przeczucia :)

Ewela, ale słodka dziewczynka <3

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, nie jest to głupi pomysł, zwłaszcza jak Ania będzie starsza. Niby różne układy są już ludziom znane, zmieniły się czasy i obyczaje, ale jest ryzyko, że w razie czego ktoś Ci nie wyda dziecka z przedszkola (np. nowa woźna) lub ktoś Ci nie udzieli informacji o stanie zdrowia. My ostatnio pisaliśmy dla rodzonej matki Młodej zgodę na podróżowanie z dzieckiem, bo jej się czepiają na lotniskach, czy to aby nie porwanie rodzicielskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:32

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy starania przed ślubem, w trakcie były oświadczyny i ślub :) ja nie cierpię rodziny mojego ojca, nie mamy w ogóle kontaktu ze sobą, strasznie chciwi i wredni ludzie i marzyłam o tym, żeby zmienić nazwisko! Więc zrobiłam to z dziką radością :)

Co do przepuszczania , akurat mieliśmy tu o tym rozmowę i niestety wychodzi na to, że nie ma różnicy czy niska czy wysoka ciąża- ogólnie panuje znieczulica. Zdarzają się wyjątki, ale to wyjątki.

Iza- kciuki za przyrost:)
    Kciuki też za wizyty!:)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Yoselyn, Reset, Siwulec udanych wizyt. Czekam na same dobre wieści :)

Że niby ciąża to nie jest nadzwyczajny stan?! To niech się ta osoba nabawi jednocześnie grypy żołądkowej, zatkanego nosa, przepukliny, lekkiego załamania psychicznego, po czym niech nie śpi 3 noce z rzędu, żeby poczuć to zmęczenie i wtedy powie, że czuje się zupełnie normalnie :/

Iza - życzę wysokachnej bety i szybkich wyników
    Nika ja nie mogę szczerze napisać, że rozumiem Twoje odczucia dotyczące ciąży, bo moja przebiega zupełnie inaczej... Dopiero od kilku dni czuję spadek formy a to 9ty miesiąc!!! Dla mnie ciąża jest cudownym stanem i psychicznie i fizycznie. Ponadto jest wiele osób, które mają ciężkie choroby i w związku z tym nie mają przywilejów.
    Nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały, ale ciąża to są chwile. Dla jednych trudne, dla innych bardzo przyjemne. Ale to są tylko chwile a niektórzy z chorobą borykają się całe życie.
    Cieszmy się ciążą na tyle na ile potrafimy, ale nie wymagajmy od innych żeby próbowali nas rozumieć... Za chwilę same nie będziemy w ciąży i nie będziemy chciały przepuszczać wszystkich w kolejce mając chore płaczące miesięczne dziecko...
    Dodam że dopiero wtedy będziemy niewyspane, zmęczone fizycznie i psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:38

Karma88, admiralka, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - u mnie identycznie niemal było! Poznałam męża jak miałam 27 lat. Ślub, gdy miałam 29 :) no i Aluśka chwilę po 30 urodzinach.
    Kolejne najlepiej na 35 urodziny :p

Dzisiaj w Lidlu spodnie dresowe i kamizelki - myślę czy nie wziąć na przyszłość.

Siwulec - bierz L4 i nawet się nie krępuj. Pracodawca sobie poradzi :)

Karma - powodzenia w oczekiwaniu w kolejce!

Yose - samych dobrych wieści na wizycie i pięknych widoków! <3 pierwsze prenatalne są takie magiczne :)

Patrycja - Ty też masz wizytę? To za Ciebie również kciuki :)

Ewela - Anastazja słodziak :)

Rucola, Yoselyn82, Siwulec lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:38

pilik lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie bardzo współczuję przeżyć. Jak już pisałam bardzo mi imponujesz swoją zaradnością. Pamiętam jak pisałaś o swoim ex a teraz jeszcze o jakimś terroryzowania nożem... Jesteś bardzo młodziutka ( dla mnie) a dużo przeszłaś. Masz prawo do gorszych chwil, możesz narzekać ile chcesz a ja i tak będę Cię podziwiać :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose kciuki :*

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ