Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela, zgadzam się z Anna Stesią
mój poród nie był trudny, a w dniu porodu ani przez myśl mi nie przeszło kolejne bobo
Po pięknym spaniu 5h ciągiem wczoraj dziś 5h ale łacznie przsz cała noc z miliardem pobudekAnia uznała, że noc się skończyła i właśnie zaciesza do karuzelki
ibishka, Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Ewelka gratulacje! dołączę do chóru dziewczyn: podziwiam Cię że masz już w głowie myśli o kolejnym, ja najpierw przez miesiąc po porodzie mówiłam że nigdy więcej nie chcę przez to przechodzić a przez kolejny rok przy Franiu miałam wrażenie że wszystko robię źle i chyba nie nadaję się na matkę
Wnioskuję z tego że jesteś całkowicie zakochana w Nastceżyczę Ci szybkiego powrotu do domu i powrotu do sił witalnych
Minie przybij piątala! Ja też często jestem wykończona samodzielną opieką nad synem i mam ochotę uciec gdzieś. Teraz, jak Franio ma 5 to już od jakiegoś roku jest inaczej. Poza tym pracowałam na 12h zmiany więc w wolne do południa miałam czas dla siebie i na ogarnianie sprzątania czy spraw bez dziecka. Nawet jak jestem na L4 to bez wyrzutów oddaję Franka do przedszkola i mam do 15 czas, mimo że są wakacje -jak byśmy non stop siedzieli razem w domu to chyba oboje dostali byśmy świra!
Podziwiam wszystkie matki siedzące w domu! To najtrudniejsza praca ever!
Kania potwierdzam- u nas 22 tc a ja mam dopiero 3kg+, w 1 trymestrze to zaczęło się od spadku wagi o 2 kg i skakało ciągle. Gratulacje z okazji zabrzuszkowania
A na koniec prywataz urodzin:
edit: photoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 13:57
Karma88, lamka, Lena21, olik321, Anna Stesia, Jeżowa, Luna1993, Kaczorka, Patrycja20, Kargo31, JustynaG, Minie Black, Aga9090, Rucola, malka, Melevis, KateHawke, Emiilka, blue00, Sarna84, Yoselyn82, Nadzieja22, Achia, pilik lubią tę wiadomość
-
Lunaris pieknie wygladacie!
Ewela jaka deklaracja. Na swiezo z porodowki wlasciwie. Wow.
Ogarniam sie i na 8 jade do Instytutu wkrecic sie jakos do tego genetyka. Zobaczymy co zdzialam.
Spokojnego dnia!!!Lunaris, lamka, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma kciuki!
U nas miało byś od badań ale z powodu wczesnej pobudki zaczęło się od ColiBadania jutro (kubełka na mocz oczywiście też zapomniałam zakupić).
23 tc start!Karma88 lubi tę wiadomość
-
Ewelina gratuluję !!♥️ Jesteś super dzielna mamusią
Zaraz do pracy i na powtórkę bety i proga. Trzymajcie kciuki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 06:24
Kaczorka, Karma88, Minie Black, Aga9090, Rucola, malka, KateHawke, blue00, Sarna84, Nadzieja22, Achia, pilik lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Myslam ze poród to coś gorszego, patre byly okropne ale do przezycia. Ta mała iskierna wszystko rekompensuje z nawiazka. Było warto.
olik321, Anna Stesia, Karma88, Flowwer, Aga9090, Rucola, KateHawke, Izape_91, Nadzieja22, Lunaris, ibishka, pilik lubią tę wiadomość
-
Ranne ptaszki
Jak Was czytam to myślę "jakie moje życie jest teraz wygodne" Córa ma prawie 10 lat,sama przy sobie wszystko zrobi,na wolnym śpię ile chcę,muszę jej jedynie zapewnić emocjonalny kontakt a jedyne jej prośby to "Mamo-porobimy coś razem"? A ja z pełną świadomością postanawiam to zmienić i mieć w domu takiego małego człowieka haosu:-DDD
Dziś mój Emik ma urodziny,prezent miał dostać w postaci testu i zarzekłam się wytrzymać te dodatkowe 2 tyg (ale niestety rozszyfrował mnie i 5 dni po terminie @ zapytał "czy ty nie jesteś w ciąży"?na co ja "ależ skąd"
a on:"kochanie nie jestem głupi,zawsze przed @ masz mega PMS i jesteś nie do zniesienia a teraz stoicko spokojna,do tego nigdzie nie walają się opakowania po tamponach a Ty zajadasz od trzech dni sałatkę szwedzką" I masz tu Babo placek! Ja chciałam być romantyczna a Em wszystko popsuł :-DDD
To jadę po ten tortAnna Stesia, Kaczorka, Karma88, Aga9090, KateHawke, Nadzieja22, Achia, Lunaris, pilik, lamka lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Ewelina gratuluję !!♥️ Jesteś super dzielna mamusią
Zaraz do pracy i na powtórkę bety i proga. Trzymajcie kciuki !
Tak jak ja,jadę sprawdzić czy Beta ładnie przyrasta,tylko powyżej 25000 nie ma chyba kalkulatorów przyrostu żeby sprawdzić,wszystkie są chyba do 30dpo
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Summer przybijamy piątkę z Franiem, bo może nie tak drastycznie jak u Ciebie biedna, ale też dziś zdecydowanie mniej spokojna noc i od 6 już urzędujemy
a mały tak się tu pręży, że boję się zajrzeć do pieluszki
Ewela ja jak zobaczyłam Frania to tez mówiłam, że będzie miał rodzeństwo - chociaż już współczuje mojemu ginowi, bo po tych przejściach to w ciąży będę chyba jeszcze bardziej zeschizowanaAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Ewela ależ miło się ciebie czyta! Jestes bardzo dzielną mamuską!
U mnie noc do dupy... jem juz drugie śniadanie, głowa boli i jest jakoś nijak. Mam nadzieję ze zarsz usnę i odespie.
Izape i Kania kciuki za wyniki!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 07:24
Anna Stesia, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Kania, ja nie jestem rannym ptaszkiem, po prostu mój syn bardzo słabo sypia, po każdym jedzeniu muszę go ze 40 minut nosic,odbijac, co sprawia, że sie rozbudza i musze go potem usypiac. Zaraz glodnieje i znów to samo. Odkąd jest na świecie nie przespalam ciagiem dłużej niz dwie godziny. Teraz jeszcze popsuł sobie technikę ssania i zasysa sporo powietrza, co skutkuje bólami brzuszka i rozdzierajacyn placzem. Czekam na wizyte cdl, bo padam już na pysk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 06:51
-
nick nieaktualnyWczoraj to jakbym wsiadla w auto to i Moskwy mogłabym jechać, dzisiaj Kraków? Nie ma sprawy! Zaraz jestem!
Malevis!! Też jeździłam 3 lata Audi A4 w quattro
Btw, dziś jest nieco lepiej, pewnie dlatego, że zaraz młody idzie do przedszkola a małż do pracy. Cała noc śniło mi się, że uciekalam przed lwem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 07:54
reset, olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwela gratuluję córeczki
ja przy Tosi mówiłam, że nigdy więcej
Bajka jak się dziś macie z Zosia?
AnnaStesia podziwiam Cię kochana, że tak dajesz radę bez snu, naprawdę. U mnie nie dość że emek karmił to jeszcze mała przesypiala całe noce odkąd skończyła 3 tygodnie. Dlatego nikt mi nie powie, że macierzyństwo to nie jest ciężka praca, jak musicie co chwile wstawać a i w ciągu dnia brak chwili dla siebie
Ja jako naczelna wyrodna matka muszę dzisiaj zawieźć Tosie do babci na noc - remont idzie jak krew z nosa, dziś będzie trzeba znowu kuć a my obie już mamy pozapychane zatoki od kurzu. A tak to spokojnie do jutra zrobimy chociaż jeden pokój do końca
Karma powodzenia, mam nadzieję że uda Ci się szybko dostać
Minie też jestem za tym, że dzisiaj masz dzień dla siebie
Ja się stresuję bo po 15 dzwonie do lekarki z łodzi i się boję, że każe przyjechać w 35... Muszę ją urobić, że z tym rozwarciem nie chce tak ryzykować. Poza tym ostatnio echo było w 26, więc chyba będzie widziała czy jest bez zmian czy gorzej? Tak mi gin mówił. Tylko ciekawe czy od razu zdecyduje o cc, bo też nie chce wrócić za tydzień z niczym, tzn wiedząc jak jest ale bez decyzji co robić jakby się zaczelo. No nic, dowiem się jak zadzwonię
A do umowionej wizyty 7 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 07:19
-
Jeny, mi się nad ranem śnił duch mojej zmarłej babki.. 15.08. ma urodziny, może się dopomina o modlitwę i wizytę na cmentarzu!
Summer - w zasadzie nic nie robię a waga sama spada. No ewentualnie to przez stres, bo jak zwykle sram się o wyniki mojej cytologii i snują się w głowie czarne myśli.
Ale z drugiej strony, to u mnie już jest 9.5m-ca po porodzie a u Ciebie 1.5m-ca. Na tym etapie co Ty to miałam jeszcze jakieś 10kg zapasu z ciąży :p więc myślę, że jak dasz sobie czas, to kilogramy polecą
Przy okazji dołączam do grona niedospanych.. tradycyjnie od 3-4 młoda zaczyna akcję "nakarm mnie mamo" i kręci się raz w jedną, raz w drugą stronę a ja muszę wystawić cyca, żeby miała go pod nosem. Poczynia przy okazji różne pozycje akrobatyczne. A jak już uda się ponownie zasnąć, to mąż wstaje o 5 do pracy..
Iza - kciuki za Twoją wypasioną betę dzisiaj!
A w ogóle to w ramach odpoczynku od dzieci, to faktycznie by się przydało wspólne spotkanie na wino! Po prawie 2 latach bez alkoholu pewnie byłabym mocno ekonomiczna -
nick nieaktualnyOlik, szaleńcze 27 (choć musiałam usiąść i policzyć
)
A co do snu, przed tym lwem to uciekalam, bo zwiewalam z domu, bo też miałam wlam, ale to to pestka, w porównaniu z tym ile musiałam się nabiegac przez tego lwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 07:30
olik321 lubi tę wiadomość
-
Izape, Kania - kciuki za bety!
Yoselyn - dzis prenatalne? Trzymam kciuki i czekam na wieści
Za resztę wizyt oczywiscie teź kciuki.
Bajeczko nie przejmuj się, u mnke całe 2 dni była susza w cyckach.. pamìętam jak co chwilę ściskałam sutki, żeby sprawdzic czy coś leci a tam nic. Ale Anulka wisiała i ssała cierpliwie i laktacja się rozkręciła.
Minie, cieszę się że już lepiej.Izape_91, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Cześć kobitki
Trzymam kciuki Partycja
Minie ja tez zawsze muszę policzyć jak ktoś pyta ile mam lat
Dziewczyny podjęłam męska decyzjeidę dziś do doktorka na 20:00 (tak, tak byłam tydzień temu u niego) i poproszę o L4 - w tym tygodniu znów zapowiadają gorące dni i szkoda mi znów rozpisywać urlop na kilka dni żeby przetrwać, myśle ze bardziej mi się te dni przydadzą po macierzyńskim, tak wiec dzisiaj jestem mega egoistka i nie myśle o tym ze firma zostaje na lodzie (dwa tyg temu rozmawiałam z dyrektorem ze jestem w ciąży i ze trzeba kogoś zatrudnić, jednak nic się nie zadziało w tym temacie) może to zwolnienie ich zmobilizuje choć obawiam się ze będę mieć przykry tel od szefostwa typu „tak się nie robi” lub coś podobnego. Trochę źle się z tym czuje ale tłumacze sobie ze nikt mi nie podziękuje jak będę tam siedzieć i się męczyć w taka pogodę a gdyby to zaszkodziło maleństwu to nie wybaczyłabym sobie.
To się nagadałam
Miłego dniaja wkraczam w II trymestr
i ciesze się ze dziś znów zobaczę mojego łobuza
Jeżowa, Patrycja20, Achia, Lunaris, Nat90 lubią tę wiadomość
-
Nie cytujcie proszę, później usunę.
❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:21
Lusesita, Minie Black, Ania1003, Kargo31, JustynaG, kania85, Jeżowa, Malgonia, olik321, Tosia2323, Rucola, Emiilka, Izape_91, KateHawke, Siwulec, malka, Bocianiątko, reset, blue00, Kaczorka, Patrycja20, StaraczkaNika, Yoselyn82, Sarna84, by7mistake, Nadzieja22, Achia, Lunaris, Anna Stesia, ibishka, pilik, Lena21, Flowwer, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość