X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny dzięki za kciuki wyniki pewnie jak ostatnio koło 15.

Powiedzcie mi kiedy mówilyscie rodzinie o ciąży??? I kiedy w pracy?? Bo sama nie wiem jak to rozegrać.

Ps. Dzisiaj już jest czysto i nie ma plamienia, nawet przy podcieraniu :) chyba jest dobrze
    W pracy po pozytywnym teście, bo chciałam szybko iść na l4- co nie bylo problemem na szczęście :)
    A rodzinie na pewno po 8tc, ale nawet nie pamiętam dokładnie teraz :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:45

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Powiedzcie mi kiedy mówilyscie rodzinie o ciąży??? I kiedy w pracy?? Bo sama nie wiem jak to rozegrać.
    Iza ja mamie powiedziałam po serduszku :) reszcie rodziny w okolicy prenatalnych a w pracy po prenatalnych powiedziałam że planuje pracować jeszcze 3 miesiące :) ale ja mam własną działalność więc zacisnęłam zęby i pracowałam do końca drugiego trymestru.

Izape_91 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Ps. Dzisiaj już jest czysto i nie ma plamienia, nawet przy podcieraniu :) chyba jest dobrze

W pracy około 10 tygodnia, ale tylko szefowi bo musiałam odwołac delegacje, reszta dowiedziała się ok. 18 tyg. bo nie było wczesniej widać.
    Rodzicom powiedziałam chwilkę przed prenatalnymi a rodzenstwu w 14 tyg. bo były swieta akurat.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nika ja nie mogę szczerze napisać, że rozumiem Twoje odczucia dotyczące ciąży, bo moja przebiega zupełnie inaczej... Dopiero od kilku dni czuję spadek formy a to 9ty miesiąc!!! Dla mnie ciąża jest cudownym stanem i psychicznie i fizycznie. Ponadto jest wiele osób, które mają ciężkie choroby i w związku z tym nie mają przywilejów.
    Nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały, ale ciąża to są chwile. Dla jednych trudne, dla innych bardzo przyjemne. Ale to są tylko chwile a niektórzy z chorobą borykają się całe życie.
    Cieszmy się ciążą na tyle na ile potrafimy, ale nie wymagajmy od innych żeby próbowali nas rozumieć... Za chwilę same nie będziemy w ciąży i nie będziemy chciały przepuszczać wszystkich w kolejce mając chore płaczące miesięczne dziecko...
    Dodam że dopiero wtedy będziemy niewyspane, zmęczone fizycznie i psychicznie.
    Rucola, to nie było w kontekście przepuszczania w kolejkach, tylko tego że pan się zdziwił czemu ktoś pyta ciężarną jak znosi upały, a jego już nie.
    Ja wiem, że każdy znosi ciążę inaczej. Sama czasem czuję się w kolejce w przychodni dobrze, więc nie korzystam z przywilejów, zwłaszcza że mam czas i nie muszę się martwić o spóźnienie do pracy. Ale bywają dni, że jest mi na czczo słabo i już było raz tak w 1ej ciąży , że stanęłam nad panem który nie chciał mnie przepuścić, oblałam się potem, zaczęłam mieć torsje i przeraziłam go tak, że pewnie do tej pory przepuszcza wszystkie ciężarne i ustępuje im miejsca. To że większość kobiet czuje się w ciąży dobrze, to nie uprawnia do wmawiania tym, które gorzej to znoszą, że mają się zachowywać normalnie, bo to tylko ciąża.

Jeżowa, Achia, KateHawke, JustynaG, Lena21 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka ach ta Wasza Nastka <3 tylko przytulać!

Jeżowa bo jak by facet choć raz miał 5 dniową @ ze wszystkimi objawami to może by potem takich głupot nie gadał (o ciąży i porodzie nie wspominając) ;)

udanych wizyt dziewczyny!

Bajeczko uściski dla Ciebie na dobry dzień :*

Iza u mnie specyfika pracy- promienie RTG więc zwolnienie od pozytywnej bety. Ale rodzinie dłuuugo zwlekałam- bałam się może powtórzyć się sytuacja z poronieniem i znowu będę musiała tłumaczyć wszystkim po kilku miesiącach że nie widać brzucha bo nie ma dziecka :( poza Mamą wszyscy dowiedzieli się w 2 trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:02

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę cukru z rana :)

b647f02b031bcb3fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:07

Lunaris, Yoselyn82, Rucola, reset, Achia, Jeżowa, ibishka, blue00, Karma88, Sarna84, Izape_91, Nadzieja22, StaraczkaNika, malka, Tosia2323, KateHawke, MamaFabianka, JustynaG, summer86, Phnappy, Lena21, E_w_c_i_a, Flowwer, olik321, Minie Black, Kaczorka, pilik, Angelika83, Lusesita, Emiilka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 cukier z rana jak śmietana <3 boskie!

Melevis lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis ale slodkosci z rana nam serwujesz :) a maluchy cudne! <3

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Długo się nie odzywałam bo przyjechał do nas teść i wyjechaliśmy sobie razem na weekend poza miasto żeby mógł lepiej poznać wnuczkę. Ostatnio widział ją jak miała niecałe 6msc a tu już w sobotę drugie urodziny! Postaram się nadrobić ale od czwartku naprodukowałyście chyba ponad 50 stron!

Ewela i Bajka gratuluję wam waszych córeczek! Nie załapałam się na zdjęcia ale na pewno są najsłodsze na świecie!

Izape serdecznie gratuluję dwóch kreseczek! Bardzo się cieszę że Cę tu widzę :)

Rucola, Izape_91, KateHawke, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Rucola, to nie było w kontekście przepuszczania w kolejkach, tylko tego że pan się zdziwił czemu ktoś pyta ciężarną jak znosi upały, a jego już nie.
    Ja wiem, że każdy znosi ciążę inaczej. Sama czasem czuję się w kolejce w przychodni dobrze, więc nie korzystam z przywilejów, zwłaszcza że mam czas i nie muszę się martwić o spóźnienie do pracy. Ale bywają dni, że jest mi na czczo słabo i już było raz tak w 1ej ciąży , że stanęłam nad panem który nie chciał mnie przepuścić, oblałam się potem, zaczęłam mieć torsje i przeraziłam go tak, że pewnie do tej pory przepuszcza wszystkie ciężarne i ustępuje im miejsca. To że większość kobiet czuje się w ciąży dobrze, to nie uprawnia do wmawiania tym, które gorzej to znoszą, że mają się zachowywać normalnie, bo to tylko ciąża.
    Wiem, ja Cię rozumiem doskonale :) Mi tylko chodzi o to ze sama zanim nie byłam w ciąży nie do konca rozumiałam to wszystko,na pewno nie raz zignorowałam ciężąrną np z tego powodu, że ona jest w ciąży, niech nie wymyśla, ja tak marzę żeby być w ciąży... wiem, ze źle to o mnie świadczy, ale przyznaję się bez bicia że tak było :( dlatego też z załozenia więcej wybaczam mężczyznom, bo oni w ciąży nigdy nie będą i ogólnie stram się nie wymagać od ludzi zbyt dużo, bo z reguły kończy się to rozczarowaniem...

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis mozesz mi codziennie słodzić kawę takimi zdjęciami :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Pogadal, zaproponowal amniopunkcje na ktora sie nie zgodzilam i tyle. Gin uprzedzal, ze tak moze byc..
    Genetyk powiedzial, ze wyglada to ok, najprawdopodobniej wolniej ta jedna kostka sie po prostu uwapnia, bo druga idzie ok. Takze teraz tylko na echo jeszcze musze sie zapisac.

Izape u nas rodzice wiedzieli od razu. Wszyscy wyczekiwali jej jak my. Po za tym, my mieszkamy w jednym domu z moimi i nie daloby sie tego ukryc. Pracownikom jeszcze nie mowie. :-P czesc, ktora mnie widziala juz sie domyslila i gratulowala.

Rucola, Izape_91 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma może powtórzcie USG za jakieś 2 tyg, wierzę że wszystko jest ok :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, a ile Ty bierzesz wapnia, skoro już przy uwapnianiu jesteśmy?

I skoro genetyk sam mówi, że jest dobrze, to się nie martw :) Echo pewnie że zrób dla świętego spokoju, ale amnio to już bez sensu skoro NIFTY wyszło tak ładnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:30

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help! To potówki czy jakieś inne dziadostwo? Zdjęcie mało twarzowe, ale chodzi mi o te krostki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd920f91a7f7.jpg[/url/]

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka a to na twarzy tylko ? nie wygląda jak alergia -bardziej jak potówki albo trądzik noworodkowy ( od hormonów mamy, samo przechodzi) ale obserwuj czy się nie nasila.

PS Fela ma piękne oczy!

malka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka potówki jak nic ;) słodziutka <3

Yos o której masz wizytę?

malka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja się nie wypowiem, choć wyglądają jak potówki dla mnie, ale ALE - zdjęcie baaardzo twarzowe, prześliczną masz córcię <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:33

malka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka- ja nie wiem ale oczy ma genialne ta Twoja córcia!! Ja już się zakochałam :)

malka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka polubiłam bo jest Laleczka fotogeniczna ;)

malka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ