Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Achia tak jak Bajka piszę im późniejsza ciąża tym więcej boli..
U mnie najgorzej było w okolicach 34-37tc. Bolało dosłownie wszystko. Mały się niby wstawial w krocze.
Dziewczyny padłam wczoraj chwile po 22 z telefonem w ręku. Nie wiem co mnie tak wymęczyło :p
Kto dzis wizytuje? Za kogo kciuki? -
nick nieaktualny
-
Dobrze się czuję, serio
Dziękuję że pytasz
Może faktycznie gorzej wyglądam po twarzy ale jak mam wygladac w 9 miesiącu ciąży w takie upały? Miss już ze mnie w te wakacje nie będzie
No i to nie jest tak że latam do toalety 24h na dobę. Po prostu mam takie napady tej biegunki. W nocy przeważnie mnie to zupełnie omija
Justyna chcesz jskies dodatkowe foty tej torby? Widziałam, że Rucola poprawiła link. Ja wzięłam kolor jasno szary i ładny jest A do tego emek stwierdził że tez będzie nosił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 05:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia też miałam ostatnio takie bóle, tak jakby bardzo na dole, ale nie w pochwie. Jak stałam to było ok, a jak już robiłam krok do przodu to ból był tak silny, że napływały mi łzy do oczu. Myślę, że może tak być, w każdym razie przeszło więc wychodzę z założenia że jest ok skoro dalej jestem w ciąży
będę tym molestować lekarkę w poniedziałek, bo tu u mnie lekarzy odpuszczam.
-
Achia - też tak miewam, jak mówiłam lekarzowi, to stwierdził, że to kość łonowa boli i trzeba się słuchać ciała po prostu i ograniczać/zwiększać aktywność w zależności od tego, na ile samo nam pozwala
i faktycznie, to było w tygodniu gdzie latałam za moją dwuletnią bratanicą, potem nadszedł spokojniejszy weekend i się zdecydowanie poprawiło
ale teraz od czasu do czasu też pobolewa, a przy zmianie pozycji z boku na bok to boli już zawsze - ach ta ciąża
Bajka - tak, to niesamowite, że masz swoją "ciążę" obok siebie w postaci cudownej Zosi!
Czasem bym chciała, żeby był już październik i żebym też miała już Agatkę obok siebie, ale potem, jak zaczynam nad tym myśleć, to wciąż jednak coś mnie powstrzymuje i myślę "nie, nie, jeszcze trochę muszę się przygotować"... Chyba dotrze do mnie co się ma wydarzyć w życiu, jak już się wydarzy
Luna, a jak tam Twoje Braxtony-Hicksy? Uspokoiły się coś?
Pilik, przesłodkie minki Ninki! A ciuszki po prostu czadowe! Z taką zdolną mamą, to zawsze będzie miała odjazdowe outfityWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 07:08
-
Dzień dobry,
Summer ja też się wczoraj zastanawiałam jak tam Hope może na dinusiach się odezwie.
Nenusia, Luna jak u Was sytuacja z rana? -
nick nieaktualny
-
Hope jest na wsi na wakacjach razem z Basia i pisze tylko z doskoku na facebooku. Wszystko u niej w porządku, choć starania chyba chwilowo zawieszone z uwagi na brak męża pod ręką
Lunaris, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Luna1993 wrote:W nocy co godzinę około, teraz ostatni skurcz miałam koło 5 rano więc chyba za dużo w domu robiłam. Dziękuję że pytacie
Lunka u mnie gin mówił że tych przepowiadających może być kilka w ciągu dnia, do ok 10. Jak było więcej (a u mnie często było i były praktycznie od 25 tygodnia) to musiałam zwiększyć dawkę magnezu i brac nospe na stałe 3x. Później w 30 tyg byłam przez to w szpitalu, bo skurcze były co kilka-kilkanaście minut ale w ogóle nie regularne (do tego u mnie szyjka zrobiła sie miękka i rozpulchniona, ale mimo to trzymała aż domcc w 36 tyg)i tam dostawałam kroplówki z magnezu cidziennie i dalej nospe. Jeśli nie będą ustępowały to ja bym napisała chociaż SMS do gina z info ile ich jest, co jaki czas itd.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Córka uczy mnie co to karmienie na żądanie
Obudziłam się o 7 ale stwierdziłam, że jeszcze pośpię. No ale połączenie kopniaków i głodu zmusiło mnie do wstania.
Olik Dzięki. Już przejrzałam aliexpress i teraz się zastanawiam nad tym którą bym wzięłaMoże dziś coś zamówię.
A może to biegunki ze stresu? Często przed ważnymi egzaminami latałam do kibelka jak głupia. Wydaje mi się, że mój organizm tak reagował na sytuację stresową.
-
Dzień dobry!!!
Dzisiejsza noc była zdecydowanie przyjemniejsza niż ostatnio.... Mniej bolało przy przewrotkach, sny były przyjemne....
Ja dziś też zamierzam odpoczywaćjakieś pranie, szybki obiad, książka i oczywiście WY !!!
Czas mi się kurczy, myślę że pozostał mi już mniej niż miesiąc na przygotowania. Dziś po południu może skręcimy łòżeczko...
Cudownie czytać najmłodsze mamuśki że tak sobie świetnie radzicie. Ewela to cudowne, że emek tak dobrze odnalazł się w roli taty. Bajeczko u Ciebie też będzie wszystko dobrze, zobaczysz. Jestem przekonana że laktacja się rozkręci. U Ciebie poród był nieplanowany, Zosia nie zdążyła wysłać sygnałów do Twojego organizmu że zaraz się rodzi i trzeba się spinać, ale wszystko się ustabilizuje.
Lunka dobrze, że u Ciebie lepiej :* jeszcze 4 dni!!!Luna1993, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola patrzę na Twój suwaczek i dociera do mnie jak już niewiele Ci zostało! Nie wiem czy to przez Twoją aktywność czy coś, ale trochę zapominam, jak daleko już jesteś
dobrze, że noc lepsza!
Justyna, ja i toaleta przed egzaminami też byłyśmy przyjaciółkami... Moja mama tak samo. Agatkę też pewnie to czeka, chyba, że w da się w tatę-luzaka
A my dzisiaj jedziemy do Berlina! Bo na jutro i pojutrze mamy bilety na mistrzostwa świata (Edit: Europy hahaha, wiem gdzie jadę, ale budyń w mózgu) w lekkiejatletyce i jaram się niezwykle!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 07:46
Luna1993, reset, Lunaris, olik321, Lena21, Emiilka, Kaczorka, Rucola, Nadzieja22, Achia, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Reset Twoja pamięć jest absolutna! Faktycznie Hope pisała o tym ale ja już zdążyłam zapomnieć.
Luna to dzisiaj pozycja horyzontalna i odpoczynek
Jeżowa udanego wyjazdufajne takie przerywniki od codzienności. Ja też się już nie mogłam doczekać wyjazdu a teraz sie tylko irytuje że wszystko idzie nie tak- infekcja plus brak auta. Coś ostatnio los lubi testować moją cierpliwość.
Flo daj znać w wolnej chwili jak tam u Was -
Pilik - Ninka jest the best
Ewela - super męża maszpiękne jest to jak się opiekuje Anastazją!
A malutka już pewnie z Wami w tym łóżku zostanie :p
Luna - pilnuj tych skurczy. Jakby się nasilały to reaguj. Aczkolwiek pewnie to są te Braxtony.
Achia - taki ból przy spojeniu nie musi oznaczać, że się rozchodzi. Mnie bolało właśnie gdzieś od połowy ciąży, jak za dużo chodziłam. Albo w nocy przy obracaniu z boku na bok.
Ale skontrolować warto
Malka - to Ty pytałaś o światło przy zasypianiu? My zawsze gasiliśmy główne światło i zaciągaliśmy rolety. Ale TV był włączony i mała lampka ustawiona na półmrok. Z tą lampką to spaliśmy do 7-8 miesiąca, bo chciałam mieć kontrolę nad małą.
Olik - Tobie dużo siły życzę na tej końcówce.
I w ogóle wszystkim przyjemnego dniamy idziemy jeść kaszkę
malka lubi tę wiadomość
-
Malka u nas Franio zasypia na razie bezproblemowo, często prxy karmieniu już, wiec póki co nie zwracam uwagi na światło. Rytuał jest taki tylko, że jest kąpiel później karmienie, przytulanie i odkładam go do łóżka. W nocy mamy tylko takie małe cotton ball włączone, żebym go widziała (czy mu się np ulalo, bo jemu się zdarza)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 08:11
malka lubi tę wiadomość
-
A ja się witam z rana z dość dziwnym objawem
Mianowicie drży mi macica:-D normalnie czuje jak mi wibruje,kuźwa,może to drżenie zmęczonego rozciąganiem mięśnia?wczoraj mnie ciągnęło dość mocno w pachwinach.
Miała to któraś?