X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Nie wiem jak jest w przypadku skracającej się szyjki, lepiej zapytaj swojego gin. Nie chciałabym źle doradzić. Kocie grzbiety możesz robić na pewno bo one nie obciążają szyjki i układu rozrodczego siłą pionową.

Co do ćwiczeń na mięśnie proste brzucha jeszcze to ja się w ogóle wstrzymam cały połóg. A mięśnie poprzeczne można praktycznie 2 tyg po porodzie, one utrzymują nam całą sylwetkę ( bo proste są osłabione) tworząc tzw gorest. A i żadnych podskoków i biegania dziewczyny!!!
    Jutro dopytam i dam znać co powiedziała :)

• reset Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka- ja dobrze kojarzę, Ty jesteś z Krakowa i leczyłaś się w Artvimedzie?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Madwitka- ja dobrze kojarzę, Ty jesteś z Krakowa i leczyłaś się w Artvimedzie?

Reset katowice ==>provita, pisałam z wami na wątkach "testerek", a później ak sie tu przeniosłyscie i na dinusie, to siedze w krzakach, nie nadazam za Wami dziewczyny

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, poszłam na badania przed wyjazdem, żeby zobaczyć jak pięknie urosła mi hemoglobina i się srogo rozczarowałam:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a67f5f6195f8.png

No nic, muszę przyłożyć się do jakiejś lepszej diety chyba, no i porzucić rozpuszczalną witaminę C na rzecz soku pomarańczowego, zgapiając od Rucoli ;)

A co do Ciebie Rucola, to ja też bardzo często mam tak, że czytam Twoje wypowiedzi i tylko kiwam głową, jakbym sama to napisała :P

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Reset katowice ==>provita, pisałam z wami na wątkach "testerek", a później ak sie tu przeniosłyscie i na dinusie, to siedze w krzakach, nie nadazam za Wami dziewczyny

Tak, teraz widzę stopkę! Cholera, moja pamięć zawodzi :P Albo po prostu dziś jestem tak rozkojarzona po kolejnych złych wieściach... Muszę sobie odświeżyć zatem kogo my tu mamy z Krakowa ;) Wiem, że Agniechaaaa była, ale poza nią ktoś jeszcze...

madwitka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dla Ciebie to ja mogę się do Krakowa przeprowadzić!
    Tylko wtedy przy dr to nie pomogę, ale chlać będziemy często :D

Sarna84, reset, Luna1993, Jeżowa, Bocianiątko, Kotowa lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- <3 <3 <3
    W sumie to chlanie wspólne to niegłupia opcja, wiemy w końcu wszyscy, że najszybciej w ciążę zachodzi patologia :D

Aż mi się humor poprawił :)

Luna1993, Minie Black, Achia, Rucola, KateHawke, Bocianiątko, Meśka, Kotowa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy wiecie (ja dzisiaj przeczytałam na blizniaczej fb grupie) - w przypadku wcześniaków lub maluchów <2500 szczepienia skojarzone są za darmo.
    Wiele kobiet było zdziwionych i nikt ich nie informował i przepadło.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie temu mąż zabronił mi kupować klimatyzator przenośny, bo to "zły czas cenowy". Przywiózł wentylator z pracy. Wnioskuję, że skoro zajechalam wentylator to mogę z czystym sumieniem kupić klimatyzator? (mąż nie odbiera, potrzebuję od kogoś zgody na usprawiedliwienie :D )

summer86, Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, masz moją zgodę! KUPUJ :D

Minie Black lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie :D :D :D a potem w domu do męża: "Ale przecież Reset mi pozwoliła kupić". :D

reset, Luna1993, Minie Black lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola chyba stąd że z mała sama ciągle siedzę
    . Z mężem widzę się w przelocie bo lata z pracy do pracy.
    Wczoraj mała mnie tak wykonczyła w ten upał że jak nie chiała zasnac do 23 to wykrzyczalam do M że albo praca albo my.
    Wszystko spadło na mnie. Urlop - może poświęci nam z tydzień. Ech... coś we mnie pękło z tego zmęczenia. Tęsknię za starsza córka. Na szczęście w sobotę już wraca.

Phnappy mojej Dominice też przysługuje za darmo to 5w1.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy wiecie (ja dzisiaj przeczytałam na blizniaczej fb grupie) - w przypadku wcześniaków lub maluchów <2500 szczepienia skojarzone są za darmo.
    Wiele kobiet było zdziwionych i nikt ich nie informował i przepadło.
    Serio? Po co informować... Ale to w całej Polsce?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita domyślam się, ze ciężko :( Pewnie wszystko po trochu sprawia, ze jesteś przytłoczona. Każdy ma takie dni. Trzeba to przetrwać, nie ma wyjścia ;)
    Może wrzucisz jakieś zdjęcie swojego małego terrorysty ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa polubiłam za naszą zgodność, nie za wyniki :(
    Polecam ten sok pomarańczowy, ja myślę, ze to on robi robotę.
    Własnie wróciłam ze sklepu "eko" i przytachałam liście maliny, herbatkę na zgagę, herbatkę laktacyjną i czysty olejek z wiesiołka. Za 3 dni ciąża donoszona więc muszę zacząć odprawiać czary, co by Mały podążał do światła :P
    Olik pisała o wstawaniu z łóżka, ja polecam "wstawanie przez rozchuśtanie" :P nie jest to moze przyjemne dla partnera, który śpi z Tobą w łóżku, a Ty 3ci raz w nocy idziesz się wysikać, ale w tym 9tym miesiącu mogę być egoistką :P i faktycznie po rozhuśtaniu na boki wstaję z pozycji przechylenia na bok, podparta ręką i nie mam mocno napiętych mięśni. Co do rozstępów to póki co nie zapeszam, ale przyznaje, ze chodzę wysmarowana na okrętkę mustelą/olejkiem migdałowym/bio-oilem/palmersem/oliwką z perfecty, ale to zazwyczaj po prysznicu ją wsparowuję. U mnie w domu wszyscy rozstępowi więc wytoczyłam najcięższe działa zeby sobie potem nie pluć w brode....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mi chodziło o rozstęp mięśni nie skóry :)
    Te skóry narazie mnie omijają. Odpukać w niemalowane ;p

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola mi chodziło o rozstęp mięśni nie skóry :)
    Te skóry narazie mnie omijają. Odpukać w niemalowane ;p
    o widzisz, nawet nie wiedziałam ze coś takiego jest... to chodzi o tą kresą białą czy jakoś tak?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- i co? Kupiłaś?:)
    Matko ile rzeczy musimy mieć na uwadze- rozstępy skóry, mięśni, wstawanie na boku, spojenia łonowe..nie chce wiedzieć co jeszcze :p

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a Ty jak sie dzis czujesz?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my wczoraj mieliśmy na szkole rodzenia temat szczepionek. Też się dowiedziałam, że szczepionki skojarzone (wszystkie) przysługują za darmo dzieciom z masą urodzeniową poniżej 2500 gram. Było też drugie kryterium. Chodziło o tygodnie ciąży. Niestety nie pamietam, czy chodziło o dzieci urodzone przed 36 tc, czy przed 37 tc.

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ